- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- A karcsúság ára
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
hallerlaller
addikt
válasz
Misi1979 #149 üzenetére
Még ezt is írja, ez azért sok dolgot megmagyaráz:
For both Android and iOS, close to 100% of our pirate users are in China . Those users can't buy things on Android anyway.
"A JB-zők egy része nem a warez miatt töri fel a készülékét, tehát számoljunk mondjuk 4% warezolóval."
Hát azért de, nagy részük pont ezért nyitja ki sajnos.
-
Misi1979
őstag
válasz
hallerlaller #147 üzenetére
Az iOS eszközök 5-8 százaléka jailbreakelt.
A jailbreak szükséges a warezhez.
A JB-zők egy része nem a warez miatt töri fel a készülékét, tehát számoljunk mondjuk 4% warezolóval.
Tehát ha egy fejlesztő azt állítja, hogy a kalózkodási rátájuk 80%, akkor az azt jelenti, hogy abból a 4%-nyi feltört IOS eszközből jön neki össze a 80%-nyi letöltés..
-
erdoke
titán
válasz
hallerlaller #147 üzenetére
Furcsa adatok. Nyilván nincs közvetlen bizonyítékom, hogy megkérdőjelezzem, de minden más adat a témában sokkal erősebb Android eltolódást mutat. A saját tapasztalatom is, de ez meg nem statisztikailag értékelhető mintavétel.
-
erdoke
titán
válasz
hallerlaller #145 üzenetére
"We're already free"
Ki mit kalózkodik ott? Valami horror játék guru, ha jól látom.
-
hallerlaller
addikt
-
nistv4n
tag
Fejlesztői szemszögből jó megoldás az alkalmazáson belüli fizetés, viszont felhasználó oldaláról nézve már kevésbé.
Én speciel utálom az "ingyenesnek" hirdetett - főként - játékokat, a leírás egy _szót sem_ ejt arról, hogy csak 1 pálya érhető ám el, aztán vegyél aranyat meg minden szart. És végül a játékért ki kellene csengetni több ezer forintot. Ha pedig 1-2 eurós áron rakták volna ki a play-be, máris olcsóbban megúsztam volna. Mintha részletfizetéssel vennék játékot, bár inkább tekinthető ez hitelnek, mert többet bukok rajt..
-
obZen
tag
Na meg épp egy ilyen hetvenhetedik senkiházi fogja megmondani a Google-nak, hogy mit hogyan csináljon, nem?!
-
tzl
senior tag
Programban lehet, térképben sajnos a topmap Mo.-n verhetetlen. Próbáltam többet is, de egyik sem olyan jó, legalábbis számomra, mint a hárombetűs. Navigon appja szerintem fos (meg őket egyébként sem szeretem, még pna-zós korszakomban egyszer vettem navigont, soha többet), sygic sem jön be, route66 meg még a jóég tudja, hányat próbáltam. Hárombetűs a legjobb az én preferenciáimnak és meg is venném, ha a nagyságos nng hajlandó lenne eladni nekem, de nem.
-
K0vasz
aktív tag
Aki nem képes 100-200 forintokat kifizetni egy-egy appért, hanem inkább lekalózkodja, az más platformon is meg fogja találni a módját, h ingyér hozzájusson az appokhoz (vagy egyszerűen csak szarik bele, de fizetni akkor se fog)
-
lmisi
senior tag
válasz
cipofuzo87 #132 üzenetére
Az androidos bugok többsége applikációknál álltalában belső software hiba, azaz nem készülék miatti bug, csak bizonyos készülékek/soc -ok esetén észrevehető kritikus problémát okoz.
Azért az Astrid nevű delehet a jorte is androidon jelent meg először. A free, vagy reklám támogatott alkalmazások androidon jelennek meg először.
A gugli appjai is
Azért most már szifonnál is van vagy 4-6 féle platform ha nem több hiszen Ipad is 3 van már a piacon, telefonból is 3 és pár hónap múlva jöhet 4 magos is. Tehát itt is sokféle magszám és felbontás van. a kifutó és bejövő generációk között cirka 3x4 szeres teljesítménykülönbség van.
Amúgy a megjelenesi időben lehet igazad van tekintve hogy mostmár a piacterek fizetnek hogy náluk jelenjen meg először a játék. Igen megrázó amikor IOS re 1 héttel hamarabb jelenik meg egy húzócím, néha lehet 1 hónap is -
Einstvan
aktív tag
Ez nagy humbukk. Talán ha megkérdeznéd az Apple képviseletet hogy szabályos e a jailbreak és hogy garanciás e úgy a készülék! Szerinted mit válaszolnak?
Ezt kár eröltetni.Amugy tudsz még linket amiben szabályosnak legálisnak irják a JB-t? Mert én még többet is tudok amiben "feltörésnek" "hackelésnek" irják és ezek nem éppen legális cselekedetek. De ilyen alapvetö dolgokat ne kelljen má elmagyarázni.
-
cipofuzo87
tag
Elég sokan emiatt nem fejlesztenek Androidra, és az elsődleges célplatform az iOS, azok után is, hogy az Android részesedése jóval magasabb.
Játékokat általában könnyű portolni Android és iOS között, mert a nagyobb neveket eleve olyan keretrendszerben írják, amiket mindkét platformra megírtak, portoltak (madewithmarmalade, unity3d, stb). Tehát elég egyszer megírni a játékot, és kapásból megy mindkét platformon némi platformfüggő szöszmötölés után. A játékok megjelenését inkább az akadályozza, hogy túl sok féle Androidos telefon van a piacon, különböző bugokkal, kijelző mérettel, túl sok félére kell optimalizálni (induljon el 600MHz-es egymagoson, de használja a ki a 4 magos procit, erőssebb GPU-t is), ezért esélyes, hogy a te telefonodon pont akadni fog, míg arra a pár eddig megjelent iPhone-ra biztos fordítottak figyelmet.
A nagyobb baj azokkal a nem játék alkalmazásokkal van, amelyek több fejlesztési időt igényelnek. Ezek tuti biztos, hogy iOS-re fognak elsőként megjelenni, és csak akkor írják át Androidra, ha nagy siker lett. Tehát 100-ból 1-szer fordulhat elő, hogy egy nagyobb lélegzetvételű app-ot Androidra fejlesztettek elsőként, és csak utána portolták iOS-re. Inkább párhuzamosan mindkettőre, vagy csak iOS-re. Csak Android akkor jön szóba, ha valamit nem lehet megoldani iOS-en, vagy a Store-ba nem lehet feltölteni.
-
darvinya
titán
válasz
Menthirist #127 üzenetére
Biztos, mert pénzzel foglalkozik.
-
-
darvinya
titán
válasz
Menthirist #123 üzenetére
A bank nem adja ki a pénzed, csak 2 óra múlva.
Igaz ezt te nem is látod.
Az alatt a bank jegyzet tőkéjét emeli és máris sokat fial.
Csak ezt megint benyeli.És pont emiatt találta ki a kormány a kedves tranzakciós díjat, nem csak az utalgatásra.
De már megint kibulizták, hogy csak a kis ember fizesen, ők meg nem. -
válasz
darvinya #122 üzenetére
"Nem tudom miért kell szabályozni azaz korláthoz kötni az „ingyeneséget”."
Mert ez neki nem ingyenes, neki költségei vannak ezzel, csak egy összeg fölött ezt átvállalja tőled, mert pótolni tudja a pénzed forgatásából származó bevételekből (még azzal a kockázattal is, hogy lehet hogy te első nap kiveszed az egészet, és ugye akkor nem tud játszani vele)...
nem is minimálbérre tervezték...
-
darvinya
titán
Kösz.
És az én mondatomon lovagolsz, akkor olvasnál a banki Áfsz -t is.
Nem tudom miért kell szabályozni azaz korláthoz kötni az „ingyeneséget”.És ekkora összegre igen kérek pénzt, ha 1 hétig használja minimumként.
Azt 150e Ft nem egy átlag minimálbér.
És az, hogy mások ezt az összeget kirázza a kisujjából az nem vonatkozik a nagy átlagra.Nem ragozom mi van velem.
Nekem elég, lehetne több is csak a sors így akarta.És emiatt az a kicsi kopasztás a bankok részéről már érezhető.
Szerettem volna vásárólni, már 1 ismerős felajánlotta a számláját.
Csak az Office Suite app fejlesztői tojnak a fejemre, hogy javítsanak.
Ezek után még elvárják a fizezést? -
Nem tudom, egyáltalán nem volt semmi problémám a fizetéssel, egyből elsőre, logikusan úgy működött, ahogy kellett...
Lehet hogy én is öregszem (vagy csak hatással van rám, hogy most már nem iskolás "párezerből élő kolis" vagyok), de most már szívesen fizetek jó programokért. Persze nem azt mondom, hogy bármit megveszek, de tipikusan 2-300 Ft-ot nem sajnálok arra, hogy egy-egy jó progit beszerezzek. A két legdrágább program, amit vettem, az a Cerberus (háttérbe beépülő biztonságtechnikai app, amivel gps-től kezdve törléseken át fotókig sok dolgot lehet csinálni, ha ellopnák a telefont, és hirtelen nem tudja, hova nyúljon a tolvaj(értsd, formázás ellen nem véd)), ez egy ezres volt talán, meg a Nova launcher, ez is olyan 1000-1200 körül volt... A többi mind jellemzően 3-400 Ft alatti program, de van belőlük pár...
No meg rengeteg dologra van ingyenes alternatíva is Androidon, csak keresni kell... -
Aucor
senior tag
És nagyon nehéz, egy free appet készíteni néhány reklámot elhelyezve? Lehetséges, hogy több pénz jön a reklámból, mint a rendes fizetős koncepcióból...
Egyébként: Ha lezárják, akkor onnantól engem nem érdekel a droid, megyek iOS-re... Pedig elég nagy droidos vagyok...
-
ZooLee
senior tag
Azt mindenki elfelejti, hogy a bankba rakot pénz a banknak fial még ha csak folyószámláról van szó.
És még ezek után fizesek. Áááá nem vagyok palimadár.
És pont itt van a kutya elásva.vs.
Ezt ki felejtetted
0 Ft-os bankszámla feltétele TOP díjcsomagban: havi legalább 150 ezer forint gyösszegű, bankon kívülről érkező jóváírás.Ez mitől ingyenes?
Hát, ez a két mondatod igencsak üti egymást. Tehát már 150e forintot is soknak tartasz, hogy a bank ingyen vezesse neked a számlát? (Ja, és ez nem állandó számlán tartott összeg vagy havi átlag ekkora összeg, csak egyszeri beérkező pénz!) Mégis, mekkora összeget tartanál a bankban, hogy ingyen vezesse neked a számlát? Vagy csak vezesse ingyen, adjon dombornyomott kártyát szintén ingyen, aztán majd néhány ezer forintot beteszel rá néha? Azért gondolkodjál már egy kicsit, hogy mit vársz el ingyen...
azopi74: Mert azt még megértem, hogy valaki 50-80 dolláros HD-filmeket, PC-s vagy konzolos játékokat letorrentez a piratebay-ről
Miért? Ez miért elfogadható?
bagkri01: Ebben egyet értek veled, egy időben nekem is 7-8 fizetős game volt fent, ha azt minden megvettem volna igencsak rosszul jártam volna. Általában minden játékot megunok vagy 2 nap alatt. Na meg pc-re is sokan megveszik a jogtiszta játékokat és azok nem 1-2 ezer forintba kerülnek.
És ez feljogosít arra, hogy egyszerűen ne fizessél a más munkájáért? Azért mert "igencsak rosszul jártál volna"?
Általában minden játékot megunok vagy 2 nap alatt
Hát, gratulálok, remélem a fejlesztők nem olvassák ezt, mert ez igen elkeserítő, az ilyennek mi a f@sznak fejleszteni hónapokat, éveket?
Bici: Ez a jelenség szerintem azoknál jelentős, akik az iPhone-nál jóval olcsóbb készülékeket vesznek. De ez nem új dolog.
Ez igaz, viszont az Androidos készülékek legnagyobb része pont nem a felsőkategóriás készülék...
Z.
-
válasz
makszimovics #113 üzenetére
Nem azért, de ha elolvastad a play súgót, akkor erre hogy nem találtál rá?
Tapasztalatból mondom, hogy a Google Play fizetési rendszerével van a legkevesebb probléma, nézzétek meg a WP7 és MS kínlódást, külön topikja van annak, hogy nem tudnak a userek pénzt költeni....
-
tzl
senior tag
Nem vagyok gazdag, suta sem, rootolt a telóm, custom rom fut rajta, mégsincs rajta warez (egy app kivételével, ami csak és kizárólag így szerezhető be, nem megvehető, három betűs, nyilvánvaló), van viszont sok fizetős alkalmazás rajta, többek közt sok gameloft játék, amiket darabonként 1 € áron vettem (gameloft akció, egy hónapig kb. Minden nap más játék volt 1 ojró), meg rengeteg app a google milliárd letöltéses akciójából, amikor 22-23 forintért adtak appokat. Ezen kívül még sok app eredeti áron, jellemzően 1-2 euróba kerülnek az appok, de időnként getjaron is lehet találni akcióban ingyen kínált appokat, a többezer forintos Smart Office-t pl onnan szereztem be anno ingyen és legálisan. Az a suta, aki az ilyeneket nem követi és inkább ostoba ideológiát gyárt arra, hogy a minimum 20-30 ezres telefonjára nem hajlandó rákölteni a vételár 10%-át pluszb an. A drágább telókról nem is beszélve...
-
makszimovics
csendes tag
na ja de talán ha egyszerűbb lenne fizetni a programokért az sokat segítene:
én sokat bújom a netet, csinosítom a telefonom root, főzött ICS, stb.
DE
arra még nem sikerült rájönnöm hogyan fizethetnék a play-ben.sok sok cikk és a play súgó elolvasása után megértettem hogy mit kell csinálni: lecseréltem a bankszámlámhoz tartozó bankkártyákat olyanra amivel neten is lehet fizetni.
Aztán kiderült, hogy a több ezer forintért kicserélt maestro kártyával sok helyen lehet fizetni a neten, de google nem fogadja el. nekik csak a Visa és a Mastercard jó...
Szóval én szeretnék fizetni, de nem vagyok hajlandó még egyszer ezért kicserélni a család bankkártyáit.
Csodálkoznak, hogy virágzik az .apk fájlok letöltögetése a netről????
-
joey04
titán
Ez eddig is világos volt szerintem mindenki számára. El kell menni ebből a szempontból is iOS/WP irányba, különben az alkalmazások tovább fognak silányulni.
105: a jb nem warez, olvass utána. PH-n is megengedett téma. kb a root szintjén van.
-
Misi1979
őstag
'Dead Trigger' now free on Android due to 'unbelievably high' piracy rate
Még 1 dollárért is inkább lewarezolták..
-
Einstvan
aktív tag
Ezzel nem mostad tisztára magad!
Ha nyalbrékelsz már warezolsz teljesen mindegy hogy illegális programot teszel rá, vagy hackeléssel illegálisan használsz valamit, amit a gyártó nem enged.(#101) Fkris
Ja, hát igen itt jön képbe a szifon testreszabhatatlansága gyárilag. Azé csak kibujik a szög a zsákból -
ilyen_85
senior tag
nem igazán értek egyet a cikkel, symbianon elég sokat garázdálkodtam, de mikor meglett az első androidos gépem, volt normálisan könnyen elérhető fizetős market inkább megvettem, mint hogy szórakozzak a törésekkel meg a jól futó verziók keresésével.
Persze lehet csak megöregedtem, de mióta androidom van nagyon kevés appot szereztem be egyéb forrásból
Kivétel ez alól a mostani telefonomon a Real Racing 2 ami nem hajlandó kompatibilis lenni a telómmal... ha az lenne megvenném ezt is.
-
locall
tag
Aki kalózkodni akar, az minden rendszeren meg fogja találni a módját...
-
Misi1979
őstag
Érdekes dolog amúgy, nálunk a cégnél az informatikusok többsége androidos mobilokkal nyomul, általában a legújabbakkal. Tipikus kép az, hogy xy megveszi a legújabb/legjobb készüléket aztán odabent meg mutogatja, mit tud.. Persze 3-4 oldal fullos 3D játék vsn feltelepítve neki az alig fél napos telóra.. Aztán megy az apk-cserebere, plusz hogy ki honnan töltötte le az adott játékot, navit.
-
Fkris
őstag
Nekem iOS es masinám volt, NEM a warez miatt törtem fel.Tweakek és témák megszerzése volt a célom.egyetlen egy warez app nem volt fent, mitöbb, nem is 1et megvettem, JB mellé.
Szóval ez azért merész általánosítás volt
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az Android platform nyíltsága túlságosan is egyszerűvé teszi a szoftverlopást, mely hosszú távon a fejlesztők elfordulását eredményezheti.
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084) (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest