- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Dőlnek az S25 Slim és Ultra infók
- Milyen okostelefont vegyek?
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
"honor user, így nem hiszem, hogy alma irányában elfogult lenne,"
Ennek fényében meg főleg nem értem a kirohanását. Még ha arról szólna a cikk, vagy én hozzátettem volna, hogy "a k@cs@g apple" mennyit keres rajta, akkor azt mondanám, oké.
De semmi ilyen nem volt. Még a cikk sem ír erről abszolút semmit."viszont te baromi nagy hater vagy a korábbi apple topikok és itteni felszólalásaid alapján (Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni.)"
Ebben mi a haterkedés? Irreálisan drága? Az. Hülyék lennének nem ennyiért adni, ha veszik? Azok.
Mi a gond?(#185) ollie: Akkor valamit nagyon bénán csinálhatnak, mert a Samsung egy ilyen telefont sokkal olcsóbban ad, mégis van rajta hasznuk bőven.
-
joey04
titán
válasz <Lacy85> #187 üzenetére
erre a kedves kolléga meg úgy nekem esett, mintha az élete múlna rajta.
honor user, így nem hiszem, hogy alma irányában elfogult lenne, viszont te baromi nagy hater vagy a korábbi apple topikok és itteni felszólalásaid alapján (Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni.), így nem csoda ha nem csak a vérfanok találnak meg.
[ Szerkesztve ]
-
<Lacy85>
addikt
De engem baromira nem is érdekel, ki mennyit keres rajta. Mindössze belinkeltem egy cikket, hogy nagyjából mi teszi ki a 440 ezres árat, erre a kedves kolléga meg úgy nekem esett, mintha az élete múlna rajta.
Amúgy abszolút nem az Apple profitja dobja meg ennyire az árat, hanem az, hogy kétszer is váltani kell a pénznemet (USD->EUR, majd EUR->HUF), meg ugye a brutális adórendszer, ami itthon van. Majdnem annyit kaszál az Apple a saját telefonján, mint a kicseszett magyar állam. Ami szerintem baromi gáz.
-
.Szaki.
addikt
válasz <Lacy85> #183 üzenetére
Szerintem azt a piac dönti el, hogy mi mennyire túlárazott. 440-ért soha nem vennék telefont, nem is fogok, de szerintem ez egyénenként változik. Mondjuk vacaknak azért nem mondanám. Akinek megéri, az meg fogja venni, és miért érdekelné, hogy az Apple-nek mennyi haszna van rajta, ha Téged sem érdekel, hogy a Samsung mennyit tett zsebre utánad? Ők sem két Forintért adják a telefonjaikat és készülékenként sem két Forint hasznuk van. Én egyik cégtől sem sajnálom, mindegyik igenis szokott új dolgokat behozni, fejlesztenek és baromi jó cuccokat hoznak ki, így én úgy gondolom, hogy jó helyre megy az a haszon mindkét esetben.
-
<Lacy85>
addikt
válasz 7Heads Drago #175 üzenetére
"Vagy te ez alapján döntesz?"
Nem hiszem. Gőzöm nincs, mennyit keresett rajtam a samu.
Most az fáj, hogy hülyére keresi magát rajtad az Apple, vagy miért akadtál ki ennyire?
Azt a brutális kp állományt valószínűleg nem adományokból szedték össze, és nem véletlenül az övék a piac nyereségének a nagy része. Ez mind azért van, mert szarrá keresik magukat az iPhone-okon.
De mondjuk jól is teszik. Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni. -
Drp81
aktív tag
Nem értek egyet Veled. Én szerintem a 8-ak pont abban léptek előre a 7-hez képest, amiben kellett, plusz, szerintem még mindig ütős a dizájn, pláne így üveg hátlappal. Ha 7s lenne a nevük, gondolom nem lenne ez a véleményed. A számozás olyan lett, amilyen..
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
janeszgol
félisten
válasz Juhaszatti #145 üzenetére
A Win teloknal is igy volt es van. A WP 7, 7.5, 7.8, 8.0 es 8.1 mindenkinel ugyan ugy ment (kiveve hardveres gond eseten). Evvel szemben a W10M nagyon kulonbozoen fut meg ugyan azon szeriaju telefonokon is!
-
joey04
titán
Ha én lennék az apple helyébe én is tolnám fel az árakat addig amíg veszik...
A magas ár ellenére az X-en egyébként lehet, hogy kisebb a haszon:
Analysis suggests Apple makes lower margin on iPhone X than earlier models despite high price
-
dilajoska1
őstag
Ha utánna olvasol a Sonyknak nagyon jó a Ram kezelésük! Ne az Aquákat vagy az Sp-t nézd!
Most nem a kameráról és a kávákról van szó ami miatt utálni szokták a Sonykat[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
joey04
titán
válasz dilajoska1 #177 üzenetére
ja hogy sony.
nincs több kérdésem. -
dilajoska1
őstag
Miről beszélsz? Nekem elég! Nem azt mondtam hogy mindenre elég de nekem ahogy leírtam, elég. Ez valós dolog és ez nem Xiaomi hanem Sony. Igen, hosszabb ideig lehet így használni mert nagyon jó a Ram kezelése! Ezen mit nem lehet érteni? Persze, több ram mindig jobb ez tény!
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
joey04
titán
válasz dilajoska1 #173 üzenetére
Csinálhatsz, csak tudod nincs értelme. nagyon szűk látókörű vagy a kommentjeid alapján. Példának ott van a Xiaomi. Én azért adtam el, mert egy hulladék a memóriakezelése, még mókolás után is. Ha csináltam volna egy videót, akkor én is el tudtam volna érni, hogy a taglalt beállítások után megtartson 10-12 appot a memóriában, csak utána ez van. ezt egy ilyen rövid videó nem adhatja vissza. önmagában nem sokat érnének a korábban emlegetett speedtest videók sem, csak így, hogy egymáshoz mérik őket. Az, hogy egy videó erejéig bent tud maradni 10+ app a memóriában, édeskevés.
A fent leírtaknak pedig köze nincs az iPhone-hoz, ahogy mondtam, majd' minden androidos készülék topikjában is feltűnnek ezek az emberek. Vegyük is ki a memóriás képletből az iPhone-t, vegyük úgy, hogy nem létezik. Házon belüli a legfrissebb példa, a Note 8 vs S8+ esete. Nagyon szépen kirajzolódik a több ram előnye. Látom és érzem, hogy nem tudsz elszakadni attól, hogy iPhone topikban vagyunk, de azért is írunk offban most, mert ez nem a témához kapcsolódik, most arról szólt a társalgás, hogy a több ramnak van-e előnye, mire ide jöttél bebüfizni, hogy a 2 gb mindenre elég, mert neked x appot bent tart a memóriában. Emellett természetesen sok múlik az optimalizáción, ahogy azt a Xiaomis példában láthatod, de hasonló optimalizációt feltételezve bizony kijön a 4-6 netán 8gb ram előnye szépen.
[ Szerkesztve ]
-
7Heads Drago
veterán
válasz <Lacy85> #174 üzenetére
Lehet persze. Például ha lopta az adatokat.
Teli van hivatkozással a cikk... Mutass már egyet is benne. És ne a dollár árfolyamos részről.
Azt mindenesetre iparági pletykák alapján lehet tudni, hogy az Apple nagyon alacsony százalékokkal szúrja ki a kereskedők szemét...
Na így máris hihető...
És mellesleg mivel jobb a felhasználónak ha szerinted ez így igaz? Nekem ha tetszik valami és szerintem nekem megéri, akkor megveszem. És nem érdekel hogy a gyártó 5.000-100.000-1.000.000 ft keresett rajtam.
Vagy te ez alapján döntesz?[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
<Lacy85>
addikt
válasz 7Heads Drago #172 üzenetére
Nyilván aki nem részvényes, annak lövése nem lehet semmiről.
Holnap veszek egy párat. Onnantól én hitelesnek számítok? -
7Heads Drago
veterán
válasz <Lacy85> #167 üzenetére
Itt valaki mondott valamit 0 valóság tartalommal. Az író nem apple részvényes, és nincs 1 db hivatalos infója sem. Merő találgatás. De különben mi a jelentősége ennek? A végfelhasználónak kizárólag a fizetendő ár számít illetve a termék minősége. Az most hogy miből tevődik ez össze senkit nem érdekel. Az áron nem változtat úgyse.
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
joey04
titán
válasz dilajoska1 #170 üzenetére
Tudom. Ilyenkor mindig előkerülnek azok, akiknek elég egy szerényebb vas és leírják, hogy a recept app is a memóriában marad. Ez nem csak az iPhone, de minden komolyabb androidos készülék topikjában is előjön.
-
dilajoska1
őstag
Én valahogy 2gb rammal is elvagyok Androidon . Úgy hogy 7 telepített app folyamattosan fut a háttérbe + 5 xposed modul. Még így is egyszerre 7-8 weboldalt tudok megnyitni a böngészővel újratöltés nélkül + 5-6 appot még a háttérbe
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
válasz <Lacy85> #167 üzenetére
Ha én lennék az apple helyébe én is tolnám fel az árakat addig amíg veszik... Hülyék lennének nem addig emelni amíg még belefér a vásárlóknak.
holozis_HUN: tizedmásodpercekről van szó ebben a kategóriában inkább akut kímélik sajnos aku az amit nem fejlesztenek eléggé pedig az lenne az igazi fejlődés ha nem 1 nap lenne masszív használat mellett.. hanem egy hét
[ Szerkesztve ]
-
holozis_HUN
veterán
Igazából amire jó lenne a 6-8 gb ram az az, hogy pár rendszer appot folyamatosan memóriában tart, pl tárcsázó, névjegyzék, gyári böngésző, kamera, beállítások stb, ezáltal sokkal gyorsabbab nyilnának meg.
El errar es humano y el perdonar, divino.
-
<Lacy85>
addikt
-
Szakiii
addikt
Én csak arra fel mondom hogy 6vs4 egyelőre szerintem nem releváns átlag felhasználásnál de tény hogy ezzel nincs gond egyik oldalt se, szerencsére a ram betegséget már android lassan kinőtte, inkább azzal van a gond android fronton és ami miatt mai napig jobb választás egy tudatlan felhasználónak az ios, hogy amit egyébként nem tudom hogy csinálnak de mindig van cégnél is valaki akinek olyat produkál az androidos telója amit még sose láttam, nem tudom mit csinálnak vele de mindig van valami szoftveres gond, ios-en azért ez jóval kevesebb. Hozzáteszem hogy én sose használnék már ios-t egyszer elég volt DE akkor is azt ajánlanám annak akinek nincsenek nagy igényei használat terén (és ez nem degradálás volt, értem ez alatt a böngészést közösségi dolgokat).
-
joey04
titán
de te most elmentél marketing irányba egy kicsit, én viszont a ramnál csak annyit mondtam, hogy bizony kell a több ram ahhoz, hogy versenyben legyenek ebből a szempontból, hogy hány alkalmazást tud a memóriában tartani. mivel ezt a felsőkategóriában meg is adják az androidos gyártók, gond egy szál se.
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
Ennyi, csak apple teljesen más marketinget ült meg, android fronton évek óta az megy hogy egy adott irányt már szinte értelmetlen szinten túltolnak pl kijelző felbontás, amikor már 4k-s sony kijött az már tényleg túlzás volt (vr-t leszámítva) de ezt nem is követték már aztán előtte voltak a megapixelek most meg a ram
-
Szakiii
addikt
válasz aprokaroka87 #161 üzenetére
Most csak mondtam egy számot.. de pont ez a lényeg hogy tud de van hogy azért tiltják le lásd o+3 mert tényleg semmi értelme egy szám felett bent tartani... valamit rosszul csinálhatok ha ennyire nehezen jön át a mondandóm
Egyszerűen nincs olyan felhasználás ahol egy felhasználó folyamatosan 10+ appot váltogat.
Ezek a tesztek csak annyira jók hogy bebizonyítják hogy 4-től több a 6. Nagyon meglepő hogy x szám felett a note többet tart bent mint az s8, de komolyan mit várt bárki is ettől a teszttől? Munkatársam aki szintén IT-s mint én egyszer se panaszkodott rá hogy bezárogatná a dolgokat a telója és gondja lenne vele, úgy hogy neki is email-viber-messenger-böngésző folyamatosna megy persze nem játszik de azt hiszem hogy el tudnak ezek a telók vérezni akkor ha 3. játékot már nyitja meg de hogy ez hiba lenne azt én nem mondanám.
[ Szerkesztve ]
-
Szakiii
addikt
Igen egy olyan tesztben ami minden csak nem normál használat szerinted nem verné bucira az x-et egy olyan iphone amiben 6gb ram lenne? meglepődnél de előfordulhat .
Kihasználja csak nincs értelme, nem véletlen volt letíltva o+3-on eredetileg hogy csak x számú alkalmazást tartson bent mivel többnek nincs értelme, időtállónak ettől még időtálló volt hiszen ha később jönnek a nagyobb ramigényes programok akkor is bent tartja amíg van hely azt az x számú progit viszont 10et bent tartani semmi értelme akkor se ha képes rá ennyi az egész.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
ott a házon belüli példa nem látod? hát a note 8 bucira veri az s8 plust. itt linkelték a tesztet a note 8 topikban. egyébként ezt nem értem, főleg amikor fejtegetik, hogy semmi nem használja ki, minek ennyi ram? hát nem egyetlen alkalmazás fogja kihasználni... Addig van értelme emelni elméleti szinten a ram mennyiségét, ameddig nem marad minden alkalmazás a memóriában. ez meg ugye soha nem fog bekövetkezni.
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
És ez a szám már tényleg nem összehasonlítható mert teljesen máshogy kezeli a ramot a két rendszer
Igen, pont ezt írtam, hogy android alá kell a 6-8gb ram, hogy versenyben tudjon maradni a 3gb-os almával a felsőkatgóriában.
156: na igen, a goole helyében már sokan odacsaptak volna sok területen.
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk ez is érdekes.
Android 4.4/5.0 óta történtek javulások a Ram kezelésben, de tény hogy még mindig vannak gondok.Gondolom az ios máshogy kezeli a Ram-ot.
Ugyanakkor az is látszik, hogy Androidon a fejlsztők dolga se könnyű.
Ugyebár piacon vannak még 1gb-os modellek is, ami már kevéske.
Ráadásul a Google is lazán kezeli a dolgokat. -
Szakiii
addikt
Milyen versenyben? Ennek semmi köze az almával való versenyhez.. ahhoz van köze hogy bemegy a boltba a vásárló és látja hogy x gb van benne akkor "jó teló". Normál használat mellett a 4 gb is bőven elég. Miről beszéltek, de komolyan? És ez a szám már tényleg nem összehasonlítható mert teljesen máshogy kezeli a ramot a két rendszer, és teljesen másra képes, lehet itt hasonlítgatni mindent de ha már rendszerszintű hasonlítgatás megy akkor bőven elvérzik az ios.. 2perc alatt belefutnék napi használat mellett olyanba hogy hajamat tépném mennyire buta a rendszer (amíg i5s-em volt addig a 2 hónapig amíg bírtam, így is volt.) A ram méretnek nem versenyben maradáshoz van közve... -.-" De az amoled kijelzőnek ahhoz van köze
[ Szerkesztve ]
-
joey04
titán
válasz aprokaroka87 #149 üzenetére
Nem a normális működéshez kell, hanem a felsőkategóriában kell, ha versenyben akar lenni az almával.
-
Parallaxis
addikt
válasz aprokaroka87 #149 üzenetére
Nem kell Android alá 6-8gb ram, tény hogy több a ram igénye.
Itt elsősorban nem az Android a hunyó, hanem a Samsung.
-
Parallaxis
addikt
én megjelenés napján vettem note 4-et öcsémnél van azóta és tökéletes, csinálhatok róla videót de teljesen vajsima, olyan mint volt....
Én is megjelenés napján vettem, most a felségem használja, de messze nem vajsima és gyors ma már.
De ezt a topikjában is alá tudják támasztani, rendre panaszkodnak, hogy melegszik, merül, mint a Titanic és akadozik. Mondjuk nálunk csak az akadozás a gond, pedig szinte semmi nincs telepítve rá, de mint írtam, egy sima galéria behívás a fotózás közben is képes akár fél percre is megakasztani az egész készüléket. -
dilajoska1
őstag
Aha és ez azt bizonyítja hogy 1 magos teljesítményben 2x-3x több pontot dob Geekbench-ben mint egy csúcs droid és nem az Os-beli különbségek miatt van ez ( lásd pl. két különböző Snapdragon 820-835-al szerelt telefon között is rengeteg különbség lehet sebességben). Aha értem !
Gondolom a kép az appok megnyitási sebességet mutatja.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ aktiválatalan Apple iPhone 16 Pro Max 256GB Desert Titánium ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Átlagos,Dobozával ,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 64GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 11 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest