Új hozzászólás Aktív témák
-
<Lacy85>
addikt
-
<Lacy85>
addikt
"honor user, így nem hiszem, hogy alma irányában elfogult lenne,"
Ennek fényében meg főleg nem értem a kirohanását. Még ha arról szólna a cikk, vagy én hozzátettem volna, hogy "a k@cs@g apple" mennyit keres rajta, akkor azt mondanám, oké.
De semmi ilyen nem volt. Még a cikk sem ír erről abszolút semmit."viszont te baromi nagy hater vagy a korábbi apple topikok és itteni felszólalásaid alapján (Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni.)"
Ebben mi a haterkedés? Irreálisan drága? Az. Hülyék lennének nem ennyiért adni, ha veszik? Azok.
Mi a gond?(#185) ollie: Akkor valamit nagyon bénán csinálhatnak, mert a Samsung egy ilyen telefont sokkal olcsóbban ad, mégis van rajta hasznuk bőven.
-
joey04
titán
válasz
<Lacy85> #187 üzenetére
erre a kedves kolléga meg úgy nekem esett, mintha az élete múlna rajta.
honor user, így nem hiszem, hogy alma irányában elfogult lenne, viszont te baromi nagy hater vagy a korábbi apple topikok és itteni felszólalásaid alapján (Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni.), így nem csoda ha nem csak a vérfanok találnak meg.
-
<Lacy85>
addikt
De engem baromira nem is érdekel, ki mennyit keres rajta. Mindössze belinkeltem egy cikket, hogy nagyjából mi teszi ki a 440 ezres árat, erre a kedves kolléga meg úgy nekem esett, mintha az élete múlna rajta.
Amúgy abszolút nem az Apple profitja dobja meg ennyire az árat, hanem az, hogy kétszer is váltani kell a pénznemet (USD->EUR, majd EUR->HUF), meg ugye a brutális adórendszer, ami itthon van. Majdnem annyit kaszál az Apple a saját telefonján, mint a kicseszett magyar állam. Ami szerintem baromi gáz.
-
.Szaki.
addikt
válasz
<Lacy85> #183 üzenetére
Szerintem azt a piac dönti el, hogy mi mennyire túlárazott. 440-ért soha nem vennék telefont, nem is fogok, de szerintem ez egyénenként változik. Mondjuk vacaknak azért nem mondanám. Akinek megéri, az meg fogja venni, és miért érdekelné, hogy az Apple-nek mennyi haszna van rajta, ha Téged sem érdekel, hogy a Samsung mennyit tett zsebre utánad?
Ők sem két Forintért adják a telefonjaikat és készülékenként sem két Forint hasznuk van. Én egyik cégtől sem sajnálom, mindegyik igenis szokott új dolgokat behozni, fejlesztenek és baromi jó cuccokat hoznak ki, így én úgy gondolom, hogy jó helyre megy az a haszon mindkét esetben.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #175 üzenetére
"Vagy te ez alapján döntesz?"
Nem hiszem. Gőzöm nincs, mennyit keresett rajtam a samu.
Most az fáj, hogy hülyére keresi magát rajtad az Apple, vagy miért akadtál ki ennyire?
Azt a brutális kp állományt valószínűleg nem adományokból szedték össze, és nem véletlenül az övék a piac nyereségének a nagy része. Ez mind azért van, mert szarrá keresik magukat az iPhone-okon.
De mondjuk jól is teszik. Ha valaki képes megvenni egy ilyen túlárazott vackot 440 ezerért, akkor hülyék lennének nem ennyiért adni. -
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti #145 üzenetére
A Win teloknal is igy volt es van. A WP 7, 7.5, 7.8, 8.0 es 8.1 mindenkinel ugyan ugy ment (kiveve hardveres gond eseten). Evvel szemben a W10M nagyon kulonbozoen fut meg ugyan azon szeriaju telefonokon is!
-
joey04
titán
Ha én lennék az apple helyébe én is tolnám fel az árakat addig amíg veszik...
A magas ár ellenére az X-en egyébként lehet, hogy kisebb a haszon:
Analysis suggests Apple makes lower margin on iPhone X than earlier models despite high price
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #177 üzenetére
ja hogy sony.
nincs több kérdésem. -
dilajoska1
őstag
Miről beszélsz? Nekem elég! Nem azt mondtam hogy mindenre elég de nekem ahogy leírtam, elég. Ez valós dolog és ez nem Xiaomi hanem Sony. Igen, hosszabb ideig lehet így használni mert nagyon jó a Ram kezelése! Ezen mit nem lehet érteni? Persze, több ram mindig jobb ez tény!
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #173 üzenetére
Csinálhatsz, csak tudod nincs értelme. nagyon szűk látókörű vagy a kommentjeid alapján. Példának ott van a Xiaomi. Én azért adtam el, mert egy hulladék a memóriakezelése, még mókolás után is. Ha csináltam volna egy videót, akkor én is el tudtam volna érni, hogy a taglalt beállítások után megtartson 10-12 appot a memóriában, csak utána ez van. ezt egy ilyen rövid videó nem adhatja vissza. önmagában nem sokat érnének a korábban emlegetett speedtest videók sem, csak így, hogy egymáshoz mérik őket. Az, hogy egy videó erejéig bent tud maradni 10+ app a memóriában, édeskevés.
A fent leírtaknak pedig köze nincs az iPhone-hoz, ahogy mondtam, majd' minden androidos készülék topikjában is feltűnnek ezek az emberek. Vegyük is ki a memóriás képletből az iPhone-t, vegyük úgy, hogy nem létezik. Házon belüli a legfrissebb példa, a Note 8 vs S8+ esete. Nagyon szépen kirajzolódik a több ram előnye. Látom és érzem, hogy nem tudsz elszakadni attól, hogy iPhone topikban vagyunk, de azért is írunk offban most, mert ez nem a témához kapcsolódik, most arról szólt a társalgás, hogy a több ramnak van-e előnye, mire ide jöttél bebüfizni, hogy a 2 gb mindenre elég, mert neked x appot bent tart a memóriában. Emellett természetesen sok múlik az optimalizáción, ahogy azt a Xiaomis példában láthatod, de hasonló optimalizációt feltételezve bizony kijön a 4-6 netán 8gb ram előnye szépen.
-
7Heads Drago
veterán
válasz
<Lacy85> #174 üzenetére
Lehet persze. Például ha lopta az adatokat.
Teli van hivatkozással a cikk...Mutass már egyet is benne. És ne a dollár árfolyamos részről.
Azt mindenesetre iparági pletykák alapján lehet tudni, hogy az Apple nagyon alacsony százalékokkal szúrja ki a kereskedők szemét...
Na így máris hihető...
És mellesleg mivel jobb a felhasználónak ha szerinted ez így igaz? Nekem ha tetszik valami és szerintem nekem megéri, akkor megveszem. És nem érdekel hogy a gyártó 5.000-100.000-1.000.000 ft keresett rajtam.
Vagy te ez alapján döntesz? -
<Lacy85>
addikt
válasz
7Heads Drago #172 üzenetére
Nyilván aki nem részvényes, annak lövése nem lehet semmiről.
Holnap veszek egy párat. Onnantól én hitelesnek számítok? -
7Heads Drago
veterán
válasz
<Lacy85> #167 üzenetére
Itt valaki mondott valamit 0 valóság tartalommal. Az író nem apple részvényes, és nincs 1 db hivatalos infója sem. Merő találgatás. De különben mi a jelentősége ennek? A végfelhasználónak kizárólag a fizetendő ár számít illetve a termék minősége. Az most hogy miből tevődik ez össze senkit nem érdekel. Az áron nem változtat úgyse.
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #170 üzenetére
Tudom. Ilyenkor mindig előkerülnek azok, akiknek elég egy szerényebb vas és leírják, hogy a recept app is a memóriában marad. Ez nem csak az iPhone, de minden komolyabb androidos készülék topikjában is előjön.
-
dilajoska1
őstag
Én valahogy 2gb rammal is elvagyok Androidon
. Úgy hogy 7 telepített app folyamattosan fut a háttérbe + 5 xposed modul. Még így is egyszerre 7-8 weboldalt tudok megnyitni a böngészővel újratöltés nélkül + 5-6 appot még a háttérbe
-
Szakiii
addikt
válasz
<Lacy85> #167 üzenetére
Ha én lennék az apple helyébe én is tolnám fel az árakat addig amíg veszik...
Hülyék lennének nem addig emelni amíg még belefér a vásárlóknak.
holozis_HUN: tizedmásodpercekről van szó ebben a kategóriában
inkább akut kímélik sajnos aku az amit nem fejlesztenek eléggé pedig az lenne az igazi fejlődés ha nem 1 nap lenne masszív használat mellett.. hanem egy hét
-
holozis_HUN
addikt
Igazából amire jó lenne a 6-8 gb ram az az, hogy pár rendszer appot folyamatosan memóriában tart, pl tárcsázó, névjegyzék, gyári böngésző, kamera, beállítások stb, ezáltal sokkal gyorsabbab nyilnának meg.
-
<Lacy85>
addikt
-
Szakiii
addikt
Én csak arra fel mondom hogy 6vs4 egyelőre szerintem nem releváns átlag felhasználásnál
de tény hogy ezzel nincs gond egyik oldalt se, szerencsére a ram betegséget már android lassan kinőtte, inkább azzal van a gond android fronton és ami miatt mai napig jobb választás egy tudatlan felhasználónak az ios, hogy amit egyébként nem tudom hogy csinálnak de mindig van cégnél is valaki akinek olyat produkál az androidos telója amit még sose láttam, nem tudom mit csinálnak vele de mindig van valami szoftveres gond, ios-en azért ez jóval kevesebb. Hozzáteszem hogy én sose használnék már ios-t egyszer elég volt DE akkor is azt ajánlanám annak akinek nincsenek nagy igényei használat terén (és ez nem degradálás volt, értem ez alatt a böngészést közösségi dolgokat).
-
joey04
titán
de te most elmentél marketing irányba egy kicsit, én viszont a ramnál csak annyit mondtam, hogy bizony kell a több ram ahhoz, hogy versenyben legyenek ebből a szempontból, hogy hány alkalmazást tud a memóriában tartani. mivel ezt a felsőkategóriában meg is adják az androidos gyártók, gond egy szál se.
-
Szakiii
addikt
Ennyi, csak apple teljesen más marketinget ült meg, android fronton évek óta az megy hogy egy adott irányt már szinte értelmetlen szinten túltolnak pl kijelző felbontás, amikor már 4k-s sony kijött az már tényleg túlzás volt (vr-t leszámítva) de ezt nem is követték már aztán előtte voltak a megapixelek most meg a ram
-
Szakiii
addikt
válasz
aprokaroka87 #161 üzenetére
Most csak mondtam egy számot.. de pont ez a lényeg hogy tud de van hogy azért tiltják le lásd o+3 mert tényleg semmi értelme egy szám felett bent tartani... valamit rosszul csinálhatok ha ennyire nehezen jön át a mondandóm
Egyszerűen nincs olyan felhasználás ahol egy felhasználó folyamatosan 10+ appot váltogat.
Ezek a tesztek csak annyira jók hogy bebizonyítják hogy 4-től több a 6. Nagyon meglepő hogy x szám felett a note többet tart bent mint az s8, de komolyan mit várt bárki is ettől a teszttől? Munkatársam aki szintén IT-s mint én egyszer se panaszkodott rá hogy bezárogatná a dolgokat a telója és gondja lenne vele, úgy hogy neki is email-viber-messenger-böngésző folyamatosna megy persze nem játszik
de azt hiszem hogy el tudnak ezek a telók vérezni akkor ha 3. játékot már nyitja meg de hogy ez hiba lenne azt én nem mondanám.
-
Szakiii
addikt
Igen egy olyan tesztben ami minden csak nem normál használat
szerinted nem verné bucira az x-et egy olyan iphone amiben 6gb ram lenne? meglepődnél de előfordulhat
.
Kihasználja csak nincs értelme, nem véletlen volt letíltva o+3-on eredetileg hogy csak x számú alkalmazást tartson bent mivel többnek nincs értelme, időtállónak ettől még időtálló volt hiszen ha később jönnek a nagyobb ramigényes programok akkor is bent tartja amíg van hely azt az x számú progit viszont 10et bent tartani semmi értelme akkor se ha képes rá ennyi az egész.
-
joey04
titán
ott a házon belüli példa nem látod? hát a note 8 bucira veri az s8 plust. itt linkelték a tesztet a note 8 topikban. egyébként ezt nem értem, főleg amikor fejtegetik, hogy semmi nem használja ki, minek ennyi ram? hát nem egyetlen alkalmazás fogja kihasználni... Addig van értelme emelni elméleti szinten a ram mennyiségét, ameddig nem marad minden alkalmazás a memóriában. ez meg ugye soha nem fog bekövetkezni.
-
joey04
titán
És ez a szám már tényleg nem összehasonlítható mert teljesen máshogy kezeli a ramot a két rendszer
Igen, pont ezt írtam, hogy android alá kell a 6-8gb ram, hogy versenyben tudjon maradni a 3gb-os almával a felsőkatgóriában.
156: na igen, a goole helyében már sokan odacsaptak volna sok területen.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk ez is érdekes.
Android 4.4/5.0 óta történtek javulások a Ram kezelésben, de tény hogy még mindig vannak gondok.Gondolom az ios máshogy kezeli a Ram-ot.
Ugyanakkor az is látszik, hogy Androidon a fejlsztők dolga se könnyű.
Ugyebár piacon vannak még 1gb-os modellek is, ami már kevéske.
Ráadásul a Google is lazán kezeli a dolgokat. -
Szakiii
addikt
Milyen versenyben?
Ennek semmi köze az almával való versenyhez.. ahhoz van köze hogy bemegy a boltba a vásárló és látja hogy x gb van benne akkor "jó teló". Normál használat mellett a 4 gb is bőven elég. Miről beszéltek, de komolyan? És ez a szám már tényleg nem összehasonlítható mert teljesen máshogy kezeli a ramot a két rendszer, és teljesen másra képes, lehet itt hasonlítgatni mindent de ha már rendszerszintű hasonlítgatás megy akkor bőven elvérzik az ios.. 2perc alatt belefutnék napi használat mellett olyanba hogy hajamat tépném mennyire buta a rendszer (amíg i5s-em volt addig a 2 hónapig amíg bírtam, így is volt.) A ram méretnek nem versenyben maradáshoz van közve... -.-" De az amoled kijelzőnek ahhoz van köze
-
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #149 üzenetére
Nem a normális működéshez kell, hanem a felsőkategóriában kell, ha versenyben akar lenni az almával.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Nem kell Android alá 6-8gb ram, tény hogy több a ram igénye.
Itt elsősorban nem az Android a hunyó, hanem a Samsung.
-
Parallaxis
addikt
én megjelenés napján vettem note 4-et öcsémnél van azóta és tökéletes, csinálhatok róla videót de teljesen vajsima, olyan mint volt....
Én is megjelenés napján vettem, most a felségem használja, de messze nem vajsima és gyors ma már.
De ezt a topikjában is alá tudják támasztani, rendre panaszkodnak, hogy melegszik, merül, mint a Titanic és akadozik. Mondjuk nálunk csak az akadozás a gond, pedig szinte semmi nincs telepítve rá, de mint írtam, egy sima galéria behívás a fotózás közben is képes akár fél percre is megakasztani az egész készüléket. -
dilajoska1
őstag
Aha és ez azt bizonyítja hogy 1 magos teljesítményben 2x-3x több pontot dob Geekbench-ben mint egy csúcs droid és nem az Os-beli különbségek miatt van ez ( lásd pl. két különböző Snapdragon 820-835-al szerelt telefon között is rengeteg különbség lehet sebességben). Aha értem
!
Gondolom a kép az appok megnyitási sebességet mutatja. -
.Szaki.
addikt
válasz
Facebook-ot, Messengert iPhone-on sem egy élmény használni, szerintem erről egyik rendszer sem tehet, maga az App egy igazi hulladék.
-
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #147 üzenetére
semmi gond, a sok kevésbé "szimpatikus" (ez még belefér az ászf-be
) ember miatt negatívan álltam hozzá a kommenthez, én is sorry.
-
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #145 üzenetére
Az alapján a kép alapján amit betettél, amúgy már a 2. körben úgy belassult hogy az utolsó előtti helyet érte csak el.
lehetne egyértelműbb a felirat, de azért ki lehet bogarászni, hogy a második kör eredménye:
1.: op5 28 másodperc
2.: i7+ 30 másodperc
3.: note 8: 36 másodperc
4.: s8+ 1 perc 36 másodperc
5.: "csodafón az atyától" 2 perc 43 mésdoperc LOLDe persze fel sem merül, hogy direkt nézted be, trollkodásból, meg hogy magyarázkodni kelljen, biztos csak véletlen volt, semmi gond.
A 2. kör arra világít egyébként rá, hogy droid alá igenis kell a 6 és 8GB memória, ha versenyben akar lenni a 3GB-os iPhone-nal. Mert ha kivesszük a hulladék Essential Phone-t, akkor is látható, hogy a note 8 is szarrá veri az s8+-t. Alapból is gyorsabb, de a második körben állva hagyja. Itt is alámásztatják.
-
Juhaszatti
addikt
Az alapján a kép alapján amit betettél, amúgy már a 2. körben úgy belassult hogy az utolsó előtti helyet érte csak el.
Egyébként nekem nincs bajom az iPhoneal, sem az iOS-el. Van itthon 6S, volt 5S és 4 is. A szoftveres rész szerintem nagyon hektikus az iPhoneoknál, de persze droidon sem kevésbé. Van akinek még az 5S is pörög a legújabb szoftverrel, párom 6S-ét viszont nagyon megfogta az iOS 10. Sok a probléma azóta és rengeteg furcsaságot produkál. Attól még el is tekinthetünk hogy a frissítés konkrétan téglásította egy időre, mert szerencsére abból még felállt. Nagyobb probléma hogy azóta sem olyan jó mint előtte.
Sokan vannak akik így jártak, és sokan vannak akiknél pedig gondtalan az egész. Közben egy másik, szintén a családban lévő telefonon a Nougat frissítés simán lezajlott, úgy hogy még fürgébb is lett utána a telefon. Ekkor gondolkodott el párom a váltáson.
Kíváncsi vagyok mit hoz most a 11, nagyon remélem hogy gatyába rázza a kis telefont, mert amúgy jó készülék lenne. De egyelőre fél feltenni, megvárja a tapasztalatokat. Bár az sem biztosíték semmire, annyira kiszámíthatatlan mit hoz majd. -
<Lacy85>
addikt
válasz
talamasca #141 üzenetére
Én inkább úgy látom , hogy alma oldalon próbálja nyugtatni magát sok ember a teljesítményekkel.
Amikor 1 magosban volt sokkal jobb, akkor csak az számított, mert az milyen fontos egy mobilnál.
Most, hogy multi core is baromi nagyot ugrott, már hirtelen az is milyen fontos lett, meg hát ez mennyire meglátszik még abban is, hogy megnyitod a menüt.
Ez kb. olyan, mintha egy i7 3770 lassabban nyitná meg a számológépet, mint a 7700.
Valahogy nem android oldalról akarják állandóan bebizonyítani, hogy az iPhone megéri az árát (jelen esetben a nem gyenge felárát).De komolyan mondom, az Apple a saját felhasználóival trollkodik.
Eddig mi volt? "Szar a teljes képernyő", "szar, hogy nincs home gomb", "szar az oled", stb.
Most, hogy van ilyen, meg olyan iPhone is, mehet a fejvakarás, hogy akkor most mit szarozzanak. -
joey04
titán
válasz
talamasca #141 üzenetére
Egyébként ennyi. Benchmark tesztekben veri a mezőnyt. real world tesztekben veri a mezőnyt. miért nem lehet elismerni, nem értem. Az android előnye a nyitottság. Olyan szimplán el lehet ezt dönteni. Aki sok pénzt tud és akar áldozni telefonra és nem zavarják a korlátok, az sokkal jobban jár iPhone-nal, mint egy androidos készülékkel. Aki sokat tud és akar áldozni, de kellenek neki olyan funkciók, amik az ios-ben nincsenek, az jobban jár droiddal. Aki meg nem tud vagy nem akar sokat áldozni, annak meg eleve csak a droid alternatíva. Olyan szépen fel van osztva a piac, nem tudom mint kell itt erőlködni. Gyorsabb, jobban optimalizált rendszer és készülék az iPhone és az ios, de zártabb, sokkal több a kötöttség és csak drága készülékeken fut. Volt egy Note 8 teszt ahogy elmondta a srác, hogy szerinte az most a legjobb készülék a piacon, de kiemeli, hogy nem a legfluidabb rendszer a samsungé, nem a legjobb üzemidőben sem, nem a legjobb a hangszórója, nem a leggyorsabb a piacon, de összkép alapján szerinte, neki jelenleg a legjobb a piacon, itt a legjobb a komplett csomag. Ez egy korrekt leírás.
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #139 üzenetére
-
dilajoska1
őstag
Csak tudod mi a gond? Hogy nem egyszer volt már kezemben I5s, I6, I6s Plus, I7 Plus össehasonlítva Note 7, Mate 9, S7-vel. Tényleg felhasználói tapasztalatok nem azt támasztják alá hogy hülyeség lenne ahogy Juhaszatti írja! Úgyhogy nem értem miről beszél!
Ahogy látom a de szón kívül konkrét érvet nem tudsz említeni! -
7Heads Drago
veterán
válasz
dilajoska1 #128 üzenetére
Előny:
Nem kell bajlódni a jack csatival.
Nem kell hozzá sd.
stb.
Más fajta előny felsorolást ne várj. -
joey04
titán
válasz
Juhaszatti #136 üzenetére
De.
-
joey04
titán
válasz
Mindenki tudja, hogy erre gondolsz, csak hülyeség.
-
somogyib
őstag
válasz
dilajoska1 #113 üzenetére
Tatárjárás - 1241
Nándorfehérvár - 1456
Mohács - 1526
Szabadságharc - 1848
...iPhone - 2007
dilajoska1 reg a PH-n - 2010
iPhone - Xstb...stb...
-
CsabaZz
tag
válasz
H.Istvan25 #49 üzenetére
Én anno imádtam a Samsung házhozjövő szerviz szolgáltatását. Soha nem volt rá szüksegem (egy ismerősöm S2-eséhez viszont igen, cserélte is az alaplapot ott helyben), de megnyugtatott a tudat, hogy ha kell, kijönnek javítani vagy cserélni. Ma meg? Beviszik a szervízvbe, mint minden proli 10k telot. Nesze neked prémium kategória, bullshit.
-
dilajoska1
őstag
válasz
aprokaroka87 #129 üzenetére
Igen ezért írtam hogy Single core tesztnél.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Háát ha nem virtuális gép futna rajta, akkor lehet nem igazán számítana.
De amúgy meg a +2 mag ilyen tesztekben eleve be segít.
Meg ugye akkor lenne fair ha mondjuk IOS 4- en is gyors lenne.
-
dilajoska1
őstag
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #125 üzenetére
Szerintem te sem tudod, hogy ebből mit akarsz kihozni, ha nem azt, hogy fals a geekbench eredmény. az meg ugye nem igaz. Sőt, egyéb előnyök miatt még nagyobb is az előnye az iPhone-nak a mindennapi használat során, mint amit a benchmark mutat.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
dilajoska1 #119 üzenetére
Hát izé
tudomásom szerint az Android a Dalvik virtual Machine-re épűlt annó.Tehát egy tulajdonképpen egy virtuális-számitógép.
Tudomásom szerint ez már eleve lehet "lassitó" tényező.
Az Apple eleve önmagától függ csak.
Az Androidot eleve többféle hardverre kell optimalizálni...amiben ott van az alsó kategória is ugyebár.
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #123 üzenetére
Na akkor röviden: az i7 plus mondjuk egy note 8-cal összevetve ott, ahol számít a többmagos teljesítmény, kb hasonlóan teljesít az appokban, ahogy a geekbenchben is hasonló eredményt látunk. Ahol meg az egymagos teljesítmény számít, ott elhúz. Ahogy a benchmark programban is. Tehát nem igazán érthető a felvetésed, a geekbench eredményei összhangban vannak a mindennapok tapasztalataival.
-
Wesder
titán
válasz
Teljesen igazad van!!4!négy!4
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #117 üzenetére
Szerintem te nagyon nem vagy tisztában valamivel, ha kiemeled az egymagos teljesítményt ilyen szempontból.
-
dilajoska1
őstag
válasz
aprokaroka87 #118 üzenetére
Azt én tudom de valaki itt írta hogy az OS nem számít!
Tudom hogy nem lehetnek lemaradva
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Abszólut le vannak maradva igen...
Egyébként is a pokol felé lovagolnak.
Egyébként meg két különböző rendszer.
Más a hardver felépitése,más a szoftver.saját maguk fejlesztenek mindent
-
joey04
titán
válasz
dilajoska1 #115 üzenetére
Hülye felvetésre hülye válasz.
-
dilajoska1
őstag
válasz
Totheground #114 üzenetére
Köszönöm a kimerítő válaszod
!
-
Totheground
addikt
válasz
Összeesküvés!
Sad! -
dilajoska1
őstag
Single core
S6 - 1383
S7 - 1857
S8 - 2015
Htc m9 - 1207
Htc 10 - 1443
Htc U11 - 1917
Iohone 5s - 1291
Iphone 6 - 1564
Iphone 6s - 2515
Iphone 7 - 3475
Iphone X - 4188Iphone 6-tól érdekes a pontszám ugrások! Ennyire le lenne maradva a két legnagyobb Chip gyártó a Samsung és Snapdragon? Nekem ez nagyon furcsa meg az egész Geekbench app is!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
holozis_HUN #111 üzenetére
Hát ott lehet hogy a ZUK adta a lóerőt
-
holozis_HUN
addikt
válasz
Parallaxis #100 üzenetére
Szerinted a ZUK Z1 44k-s single core eredménye mérvadó?
-
Szakiii
addikt
válasz
Parallaxis #101 üzenetére
Már egyszer írtam neked, én megjelenés napján vettem note 4-et öcsémnél van azóta és tökéletes, csinálhatok róla videót de teljesen vajsima, olyan mint volt....
-
-
nkmedve
őstag
válasz
aprokaroka87 #102 üzenetére
A 835 ha jól tudom pont 8 magos, ahogy a tab-omban levő 652 is. A 820 valóban 4 magos, és szerintem egy elég értelmes fejlesztés volt mobilokba akkoriban (bár rakhattak volna valódi energiahatékony chipeket is az alacsony fogyasztású blokkba, alacsonyabb órajelen járatott Kryo-k helyett), jelen esetben a kivétel erősíti a szabályt.
Amúgy nem csak Snapi létezik, Dunát lehet rekeszteni az elmúlt években kiadott 8 magos csodákkal, Exynos-okból is volt egy halom ilyen. Azon kívül, hogy a telefon dobozára rá lehetett írni az octa-core kifejezést, sok értelmük nem volt (főleg az MTK-féle 8 x Cortex A53-nak vagy A7-nek).A lényegi mondandó az akart lenni, hogy legtöbb gyártó kb. csak a magasabb számokra ment rá, míg az Apple tényleg fejlesztett a magokon és így kicsit elhúztak a konkurencia mellett (mostmár ők is egyre növelik a magok számát, gondolom lassan itt is elérjük az egyszálas teljesítmény csúcsát, ahogy az asztali gépeknél is).
A Kryo magok jók, de kicsit elkésett velük az SD, és ez meg is látszott a pénzügyi eredményeken az utóbbi időben. -
joey04
titán
válasz
aprokaroka87 #106 üzenetére
bugos szar. nem teljesítményproblémás. de az előző kommentem nem erről szólt. konkrétan egy note 8-on sokkal gyorsabban betöltöttek az oldalak chrome-ban mint egy tab s3-on, és az egész rendszer fürgébb volt. nem kicsit. ezért mondtam, ügyesen fogalmazott, hogy 1-2 éves csúcs soc-nak kb semmi nem okoz gondot, mert valóban nem, az új vasak a mindennapi használat során is érezhetően gyorsabbak.
-
joey04
titán
1-2 éves Exynos/SD felhasznàlàs szempontjàból nincs olyan app (a F@$zbook appokon kívül
)ami gondot okozna nekik.
ügyesen fogalmaztál, mert gondot valóban nem okoz, de egy Exynos 8895 is érezhetően gyorsabb a mindennapi feladatok során is, mint egy sd 820 mondjuk. legyen szó sima böngészésről, vagy akár menüben lépkedésről.
-
Gabi 8906
senior tag
válasz
Parallaxis #101 üzenetére
"De ott a Note 4 is, ami hasított amikor megvettem, ma meg van, hogy !!!fél percet!!! kell várni egy művelet elvégzésére (aki nem hiszi, az fotózzon párat, aztán nyissa meg a kamera alkalmazásból a galériát, aztán dőljön hátra és malmozzon)."
Fogyasztói társadalom hátránya. Ami túl jó azt majd szoftveresen módosítják hogy legyen érdemes megvenni az újat. Mintha a régi már elavult lenne. Pl nekem meló helyen anno az Iphone 4s mizéria. Sokan behozták hogy nem jó az új szoftver, drámaian belassult, stb. Vissza meg nem lehetett menni a szoftverben természetesen, vegyél újat azt meg passzold le valakinek a családban..
De a hardveren is észre venni pár telonál hogy úgy lehetett az valószínűleg megcsinálva hogy idővel gond legyen vele...(PL Samsung Note 4, Lg G4/V10/GFlex2, Iphone 6 Plus, stb...) -
7Heads Drago
veterán
válasz
Totheground #89 üzenetére
Grat. És mire mennek vele? Én már pc in tojtam a teszt eredményekre. Irányadónak jók, de nem ez számomra a perdöntő. Nyilván szépek ezek az eredmények, de amig valós körülmények közt ez nem látszik, addig csak számok.
-
aprokaroka87
nagyúr
A konkurencia csak a magok számának folyamatos növelését tudta felmutatni az utóbbi években, ami lássuk be egy mobilnál sokadlagos dolog
Ezért lett pl a Snapi 820/835 négymagos.
De azt ugye te is tudod hogy pl egy cortex a72 mag meg nem ugyanolyan mint mondjuk egy kyro mag.?
-
Parallaxis
addikt
hogy valaki meg azzal jön hogy s7 edge belassult ott tényleg felhasználási gond lehet
Pedig érezhető a különbség, igaz nálam elég hard használat van elég sok alkalmazással.
De ott a Note 4 is, ami hasított amikor megvettem, ma meg van, hogy !!!fél percet!!! kell várni egy művelet elvégzésére (aki nem hiszi, az fotózzon párat, aztán nyissa meg a kamera alkalmazásból a galériát, aztán dőljön hátra és malmozzon).
-
Parallaxis
addikt
Összességében azt lehet mondani, hogy az Apple másfél két év lemaradást szenved a többi gyártóhoz képest, hiába is próbálod szépíteni.
Aha...
Ha nem kezeled helyén a dolgokat azt állítod, hogy az A11 simán erősebb mondjuk egy AMD FX-8370-nél, vagy egy komolyabb Intel i5-4460-nál is.
A Geekbench adott matematikai és memória műveletek mér, ezek gond nélkül összevethetők platformfüggetlenül. Max. hirtelen Androidos fronton ez annyira már nem mérvadó (savanyú szőlő effektus).
Ha nem kezeled helyén a dolgokat azt állítod, hogy az A11 simán erősebb mondjuk egy AMD FX-8370-nél, vagy egy komolyabb Intel i5-4460-nál is.
A Geekbench által mért alacsony szintű műveletek végzése esetében biza gyorsabb (a komplex rendszereket meg nem a Geekbench veti össze és annak valóban nincs is értelme).
-
nkmedve
őstag
Persze az más kérdés, hogy hova kell akkora erő, ha valaki nem tervez hosszú ideig használni egy telefont akkor nem sok különbséget fog érezni egy modern Exynos, SD vagy egy Apple SOC között.
Én személy szerint nem bánom ha a telefonom erősebb mint amire pillanatnyilag szükségem van, mivel hosszabb ideig tervezek használni kütyűket és nem akarom, hogy 2-3 év (vagy néhány frissités) után használhatatlanná váljon az eszköz. A mostani i5S kb. 4 éves, megjelenéskor vettem, és nem sok korabeli telefon van ami még ma is használható (és főleg olyan nincs ami még a mostani legfrissebb OS-t is megkapja). Várhatóan egy mostani iPhone 8 még tovább használható lehet a kiforrott SOC miatt (mostmár nagyjából elérték az egyszálas teljesítmény maximumát, és mag is van elég bennük + erős GPU), hacsak nem lesz valami hatalmas változás az OS-ben ami nagyon megnöveli a hardverigényt.
-
Szakiii
addikt
Én szerintem az vitathatatlan hogy gyorsabbak mindig az aktuális apple soc-ok mint androidos csúcsok, engem tényleg csak az előző égetett ki
. Az más kérdés hogy átlag usernek erre a sebességre nincs igénye mert nem lát különbséget, az hogy valaki meg azzal jön hogy s7 edge belassult ott tényleg felhasználási gond lehet még barátnőm s7-e is tökéletesen mai napig annak ellenére hogy gondolhatjátok mennyi szemetet szed le, még a billentyűje is össze vissza animáló átláthatatlan valami számomra, de pöcre csinál mindent.
-
nkmedve
őstag
A Geekbench egy meghatározott feladatsor elvégzését méri. Adott arhitektúrán belül (mondjuk ARMv8) már miért ne lehetne összehasonlítani két procit attól, hogy különböző OS fut rajtuk?
Azzal egyetértek, hogy egy Intel procit nem hasonlítgatunk egy ARM-hoz a teljesen más arhitektúra miatt (x86 vs ARMv8) de Android+ARM és iOS+ARM teljesen korrekt összevetés (x86 procikat is össze lehet hasonlítani attól, hogy más OS fut rajtuk). Az, hogy esetleg Androidon lassabban futnak le a CPU intenzív feladatok az ne legyen már az Apple hibája (talán inkább a Google-nél kéne kopogni?).
És de, CPU tekintetében az Apple-nek hatalmas előnye van (sok minden másban nincs, de nem is arról szól a cikk) kb. azóta. hogy kijöttek az első 64 bites mobil chippel (i5S, ami még mindíg szépen megy a legújabb rendszerrel is). A konkurencia csak a magok számának folyamatos növelését tudta felmutatni az utóbbi években, ami lássuk be egy mobilnál sokadlagos dolog (még egy asztali gépnél is ritka hogy 8 mag ki legyen használva, mobilnál pedig csak tesztekben van olyan, szóval teljesen értelmetlen).
Jó lenne elismerni amikor valamiben nyilvánvalóan jobb az Apple (egyébként nagyon fanboy szagú lesz a diskurzus), én sem tagadom, hogy a Samsung hamarabb rakott be bizonyos feature-öket a telefonjaiba, vagy, hogy jobb kijelzőkkel szerelte a csúcs telefonjait és tabletjeit (használok Tab S2-t az iPhone mellett és jól megférnek, mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai).
-
<Lacy85>
addikt
Az nálam is kiverte a biztosítékot, hogy iPhone-on, meg iPad-en vágja a videót, mert gyorsabb, mint a húzott i5.
De ennek a Geekbench-nek is marha sok értelme van, ha minden platformot máshogy pontoz.
Mert ha egy mobil SoC annyi pontot kap, mint egy 2 éves desktop i5, akkor ott valami baromira nem passzol.
És akkor ott a másik fele, hogy hogyan adja az iOS vs. Android esetén, mert fura módon az is külön van szedve. -
Szakiii
addikt
Engem nem zavar csak az amikor már azzal jönnek hogy 4690k-tól jobb mint ahogy írta egyik forumon valaki. Azért hülyeségeket nem kellene terjeszteni, de komolyan. A többi engem teljesen hidegen hagy, ha 2x gyorsabb mint az s7 pontban akkor sem lesz vonzó számomra de ez nem is tartozik a témához.
-
Wesder
titán
Vicces làtni, hogy egyeseknek fàj az A11 előnye a többi procihoz képest.
Manapsàg màr tökmindegy hogy A9 A10 vagy A11 van a Szifonban, vagy csúcs vagy 1-2 éves Exynos/SD felhasznàlàs szempontjàból nincs olyan app (a F@$zbook appokon kívül
)ami gondot okozna nekik.
-
SenonE
csendes tag
válasz
Az Apple sohasem hasonlítgatja az új termékeit a konkurencia termékeivel és ez nem véletlen.
Csak a régebbi modelljeihez képest történt változásokat, fejlesztéseket emeli ki, hogy most éppen 25%-al gyorsabb, 20%-al kevesebb energiát használ stb.
Ezért tudta eladni forradalmi újításnak a FullHD kijelzőt, vagy most ugye a vezeték nélküli töltést például, ami már a Galaxy S4-emben is megvolt anno 4 éve
Az "Alma"nem szeretné, hogy összehasonlítgassák a "Körtével", hiába gyümölcs mindkettő -
<Lacy85>
addikt
válasz
"hirtelen értelmetlenné vált a különböző rendszereken elért pontok összehasonlítása."
Amennyit fejlődtek a mobilok az elmúlt pár évben, szerintem már azonos rendszeren belül sem sok értelme van.
Felhasználói élményben semmivel nem gyorsabb egy S8, mint a tavalyi S7, de meg merem kockáztatni, hogy az S6-nál sem lenne szembetűnő lassulás.
Almánál szerintem kb. detto. -
SenonE
csendes tag
válasz
Parallaxis #88 üzenetére
Összeségében azt lehet mondani, hogy beérték az A10-et, de lehagyni nem tudták.
Összességében azt lehet mondani, hogy az Apple másfél két év lemaradást szenved a többi gyártóhoz képest, hiába is próbálod szépíteni.
A szoftveresen mért bench értékeket pedig adott kategóriákban lehet csak összehasonlítani, nem véletlen, hogy a Geekbench külön kategóriákat tart fent az Android, iOS és a Mac eredményeknek is.
Aki pedig ilyet állít az igencsak dilettáns a témában -
Totheground
addikt
Vicces, hogy pár évvel ezelőttig mindig ment a faszméregetes, hogy melyik android mennyi pontot hoz es az Apple milyen szar lassú hardvert ad a sok pénzért.
Mióta az új Apple cuccok körberöhögik a mezőnyt teljesítményben, hirtelen értelmetlenné vált a különböző rendszereken elért pontok összehasonlítása.
Keep at it, guys. -
Parallaxis
addikt
Az idén év elején kidobott exynos/snapdragon erősebb volt, mint a tavalyi A10.
Egymagos teljesítményben meg sem közelítették, többmagos teljesítményben meg 3-400 ponttal előztek csak be. Összeségében azt lehet mondani, hogy beérték az A10-et, de lehagyni nem tudták.
Egyébként szerintem is csak 1 év az a lemaradás, ami nem csak teljesítményben, hanem fogyasztásban is eléggé ott van.
-
<Lacy85>
addikt
válasz
Parallaxis #79 üzenetére
Azt vágom, csak ugye a kolléga írta, hogy az eddigi 1,5 éves előny már 2,5 lesz.
Eddig is max fél éves előnye volt. Az idén év elején kidobott exynos/snapdragon erősebb volt, mint a tavalyi A10. Akkor hol itt a több éves előny?
A következő samu/qualcomm soc kb. borítékolhatóan megint erősebb lesz, mint az A11. -
-
SenonE
csendes tag
válasz
Parallaxis #83 üzenetére
Nekem S6 Edge-em van (Emerald Green
), és pont olyan gyors mint a kollégám S7 Edge-e.
Ezek szerint "A hiba az Ön készülékében van" -
jacis
nagyúr
válasz
kimmaclear #41 üzenetére
3-4 éves telefonoknál elhiszem, hogy vannak reccenések meg érdekes dolgok, mert tényleg változnak az appok stb.. azt viszont nem hiszem el illetve nem is tapasztalom, hogy 1-1,5 éves telefonok rosszabbak lennének mint újonnan. Nekem legalábbis nincs semmi bajom a másfél éves telómmal egyelőre.
-
Szakiii
addikt
De van már MI ami nem egy algoritmus alapján hoz döntést, csak nem egy telefonban van... kicsit túl van kapva, hogy az apple mennyire innovatív. MI van a telóban, proci veri a 4690k-t, gyorsabban renderel mint eddig bármi ami a piacon van.. nem is értem egyeseknek mi baja az árral, ez a telefon ilyen tudás mellett OLCSÓ!
-
<Lacy85>
addikt
A topic-ot olvasgatva (meg úgy általában az almás hozzáállást, hogy éveket ver az apple soc a többiekre), én nem is értem, hogy asztali gépekbe miért nem vesz mindenki i3 7350K-t i7, meg i9 helyett.
Pedig az i3-nak a legjobb az egymagos teljesítménye. -
janeszgol
félisten
A Huawei bemutatott az Apple-nek #TheRealAIPhone .
"A Kirin 970-nel debütált NPU (neurális feldolgozó egység), ami csomó okosságra lesz képes, a fotók nem lesznek többé elmosottak, a telefon figyeli a felhasználó szokásait, így mindig gyors marad. A processzor és a Mate 10 között azonban bemutatkozott az iPhone X is, amiben szintén van egy AI chip és ez többek között a Face ID – az arcfelismerés – működését szolgálja."
Elsimerem a Huaweit, évekig a kedvenc gyártóm volt és most is az még, de az Apple hozta el az MI-t architektúra szinten. Ezt is.
-
törölt tag
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Meg ott a jelkód, vizes, dzsuvás kézzel számtalanszor használtam TouchID mellett is.
#65 Vészhívás megy feloldás nélkül is ráadásul. -
Parallaxis
addikt
válasz
Tigerclaw #52 üzenetére
Nem mindig tudod/akarod odatartani az arcod elé, ráadásul gondolom a megfelelő szögben, megfelelő távolságban is kell tartani.
Ha a készülék nem lát téged, akkor te sem látod a kijelzőt
(A bemutatón is az volt a gond, hogy az asztalra letett készülék körül sok idegen forgolódott és a kamera ezeket látva letiltotta a beléptetést és jelkódra váltott.)vészhelyzetben kellene hívnod mondjuk a mentőket, mert megsérültél.
A kezed hamarabb megsérülhet, mint az arcod, szóval vérző, törött kézzel, hogy is nyitod fel az ujjlenyomatos védelmet?
mint az S8-ban az íriszazonosítás...ami szintén elég béna, hasonló okokból.
Szerencsére itt nincsenek megkötések, hogy közel kell tartani, meg megfelelő szög és hasonlók. Ha te látod a kijelzőt, akkor a készülék is tud téged azonosítani.
-
Wesder
titán
válasz
kimmaclear #60 üzenetére
A Xiaomi eszközökön MIUI van. Sok gyàrtó szeretne ilyen "mókolt valamit"
-
-Skylake-
addikt
válasz
aprokaroka87 #14 üzenetére
Igen ez bizony gyakori, en pont ezert akarok most Note 8-ra valtani, mer gyorsabban tomorit ki 1gbs zipet mint az S7E. Egyebkent ezt sem teljesen erzem fairnek, lehetne valami meginkabb userfriendly meres, nemistudom csak a hasamra utok, mondjuk vizsgalja azt a program, 15ezer elemes cad-rajz renderideje direkt 1,66ghz-ra skalazott magokon, este, ugy hogy a telefom tolton van es a teszt kozben meg szimulal ket bejovo hivast anyamtol. Szerintem ez azert lenme igy jo, mert a fentebb emlitett folyamatsor valoszinuleg legalabb olyan kibaszottul gyakori lehet, mint 1gbs zip kitomorites telefonon. Majd irok a gíkbenncsnek, hatha.
-
kimmaclear
csendes tag
Akkor szívesen megmutatnám neked az én Samsungom. Tapasztalatból írom. Azt viszont nem tudom milyen ui van a redmin. Csak sima android vagy általuk mókolt valami. De nekem az a gyanúm hogy ez leginkább Samsung és társai betegség. A Samsung úgy tele van b....va minden csili-vili cuccal hogy nem tud normálisan működni egy idő után. Ugyanez volt a Note 2-nél nekem. Feleségem S3-n anno ugyanez. Pedig meki aztán akkor sem volt sok app a telefonon. Ezen kívül még bajom a Samsunggal hogy mindent beleraknak, de ha te tényleg használod a telefont akkor nem biztos hogy minden működik rajta. Pl ilyen volt az ha nézem a kijelzőt akkor nem kapcsol ki. És nem működött egy idő után. Így szépen sorban kapcsolattam ki az ilyen kényelmi funkciókat. És az a legjobb az egészben hogy méregdrága telefonokról beszélünk. Ezért vagyok úgy vele. Ha nem működik valami 100%-osan, akkor azt a funkciót inkább ne rakják bele. Mert csak a pénzemet dobom ki. Nos így mindinkább az Apple felé húzok már. Kérdezheted hogy akkor miért vettem Samsungot. Jó kérdés. Mert bedőltem nekik többször is. Ennyi. Egybként volt más márkától is de azok sem voltak sokkal jobbak. Ha most vennék telefont akkor az a pixel lenne. Mert a nexus az bejött a puritánságával és mégis egy jó telefon volt. És pont ezért volt jó. Nem volt benne semmi ami megakassza. De olyan áron adják őket hogy nem éri meg megvenni szintén. Iphone árban vannak újonnan. Akkor meg ott van az Iphone.
-
Gabi 8906
senior tag
Engem nem zavar az ár. Én annak a híve vagyok hogy minden annyit ér amennyiért el lehet adni. Ha van aki megveszi függetlenül ennyiért, hát vegye. Én nem adok érte annyit, de ha más ad érte, szíve joga.
Viszont amellett nem tudok elmenni hogy elméletileg évről évre "jobb, minőségibb, környezetbarát, stb sablonszöveges"telefonok jelennek meg. De a garancia nem változik...
Vállalhatnának valami komponensre extra garanciát vagy valamit. (PL: Samsung pár Qled tv-jének paneljára van 10 év garancia.)
De Iphone-on belül is van érdekesség. Van telojuk ami 130 ba kerül.(SE) Most meg itt az X ami 3-4 szer annyiba kerül, de a gari ugyan az mind a 2 típusra. -
janeszgol
félisten
válasz
Tigerclaw #52 üzenetére
Ő is, csak muszáj volt megint fikázni egyet a Samsungon. Tudod ő az, akinek Samu van, mert "mittudoménmilyenfunkció" kell, de állandóan csak fikázza az iPhona-nal összevetve.
kisssgeri, biztos vagyok abban, hogy az i8 és i8+ bitang sikeres lesz. Sokan keresik a hagyományos formát. Miért? Mert megszokták, elöl van a home, jól néz ki, sőt ez a kinézet egy jel már, továbbá inkább használni szeretik, mint nézegetni. Arról nem is beszélve, hogy akinek iOS kell, annak csak az iPhone áll rendelkezésére. Szóval tök mindegy, hogy a többi mit gurt a benchmarkokban, hogy néznek ki, mit tudnak.
-
Dexar007
veterán
-
QwErTy42
addikt
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Mert az. Tapasztalatból írom. Gomb megnyom, néz, felismer. Nem mindig akarom felvenni az asztalról a telefont, még sincs más választásom. Írisz szkenner L950.
Hiába lesz gyorsabb, kényelmesebb nem. -
Tigerclaw
nagyúr
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Használtam pár hónapig S7 Edge-t, aztán pár hónapig S8-at is és az előbbi jobban tetszett az előlapi leolvasó miatt. Sokszor volt, hogy nem tudtam, nem akartam felvenni a telefont az asztalról, csak feloldani a kijelzőt, vagy épp a biciklis tartóban volt és az S8 abszolút fail volt...nem beszélve arról, hogy azon a kamera is ugyanoda került, vagyis szépen összefogdossa az ember mire feloldja.
Én arra gondoltam hogy az iPhone-on is jobb, direktebb a home button - touch ID, mint ez az arcfelismerős dolog. Nem mindig tudod/akarod odatartani az arcod elé, ráadásul gondolom a megfelelő szögben, megfelelő távolságban is kell tartani. Emellett előfordulhat hogy vészhelyzetben kellene hívnod mondjuk a mentőket, mert megsérültél. Épp eléred a telefont, de kéri az arc azonosítást...ami nem megoldható. Én ezt opcionális megoldásnak tettem volna maximum a telefonba, mint az S8-ban az íriszazonosítás...ami szintén elég béna, hasonló okokból.
-
papi77
addikt
Én írtam poénból. De ha ezt így kiemeled,akkor az érveimet is le kellett volna írnod-már,ha objektív vagy...
Azt írtam kb: kizárt,hogy egy 10x akkora tdp-vel rendelkező intel proci teljesítményét hozza az a11!
Megnézném,hogy mennyivel lassabban bont ki egy rar fájlt,vagy mennyi idő alatt kódol egy filmet 4k-ba stb...? Ez a lényeg a többi csak kamu! -
holozis_HUN
addikt
Ugye tudjátok, hogy ezek az eredmények már egy 3-4. Generációs i5-öt súrolnak, sőt hozzák. Azért ezt felejtsük el kérem. 80W tdp vs 1-2w tdp, azérr látszik, hogy miért is nem jó ez a Geekbench.
Amúgy valaki anno linkelte, hogy egy Snapi 820-as ZUK Z2 teló 44k single core-t hozott. Akkor ki is van lemaradva?
-
-
Gabi 8906
senior tag
Egyre magasabbak az árak. Amivel nincs is baj...(Minden annyit ér amennyiért el lehet adni.)
De arra kíváncsi lennék mikor lesz változás a garanciaidőkben. Annyi garancia jár egy 300.000-es telefonra mint egy 30-40000 Ft-osra. Ha valamelyik gyártó büszke egy technológiai újítására hogy az "forradalmi" akkor vállaljon a tartósságára is. De ez csak egy vélemény. -
Wesder
titán
válasz
kimmaclear #41 üzenetére
Redmi3-mam ugyan olyan sebességű, mint mikor kivettem a dobozból màsfél éve, pedig abban csak SD617 van. Így nehezen hiszem el, hogy az SD 820-830-835 akadna 3-4 év múlva.
Maradjunk csak a "bencsmàrk"-nàl
SD617=35k-40k
SD835=160k-170k -
de ha 4x többért adják, akkor már kerestek az üzleten és még exkluzívabb lenne a márka
Ez nem így működik. Egy vállalkozás egy termék árát mindig úgy határozza meg (persze ideális esetben ,de erre törekszenek), hogy a maximális hasznot hozza. Egy kis gazdaságtan tudás nem árt ehhez a kérdéshez.
(#28) mrThomi: rájönne még 27% áfa, meg még talán vám is.
-
joey04
titán
válasz
Parallaxis #42 üzenetére
Egyébként eleve nagyon ritka, hogy úgy nyomogatom a telefont, hogy az asztalon van mellettem, mert valahogy megszokásból akkor is legalább megdöntöm magam felé, mert általában valamit csinálok is vele, azt meg marha kényelmetlen nekem, ha az asztalon van. Mindegy, aki extrém szögből nézve, asztalon tartva és állandóan extrém tükröződő napszemüvegben hazsnálná, annak nem lesz kényelmes. az használ jelkódot, vagy vesz más készüléket.
-
kalimist
aktív tag
válasz
H.Istvan25 #39 üzenetére
Pár éve szinte mindegyik droid gyártó csalt benchmarkok alatt, legutóbb a OnePlus 5. Az Apple-lel kapcsolatban sose volt ilyen hír. A 8/X topikban valamelyik "szakértő" írta, hogy a Geekbenchet lefizeti az Apple (persze forrásmegjelölés nélkül) de ha így lenne azt már régen kiderítették volna. Az eddigi kb. 1.5 éves előnyüket a SoC tervezésben most még egy évvel növelték.
-
Parallaxis
addikt
válasz
Tigerclaw #32 üzenetére
Ráadásul az ujjlenyomat leolvasó sokkal kényelmesebb, mint ez arcfelismerő.
Főleg, ha hátoldalon van ugyebár
De ha akarok valamit a készülékkel tenni, akkor eleve ránézek, szóval ezzel mi is a probléma? Miért is kényelmetlen?
így meg mindenképp fel kell venni, magunk elé kell tartani.
Nem, nem kell. A demoknál is látszik, hogy nincs szükség a felvételre, 45 fokos szögből már azonosít.
-
kimmaclear
csendes tag
Pedig hidd el. Igencsak döcög a Note 4 Edge-em. És az a maga idejében nem volt azért szar. De nagyobbak az appok, a weboldalak nagyobbak, sok a reklám meg stb. Én azt éreztem mindegyik telefonomnál ami Androidos volt - és volt belőle elég - hogy másfél év múlva már nem úgy működnek. És hiába van legyalulva a rendszer és újrarakva akkor sem. És az első jeleket már egy fél év használat után jönnek. Kezd lassulni. Szokatlan dolgokat csinál stb. Én nem azt mondom hogy ha veszek egy almát ezek nem fognak megtörténni. De valószínűleg időtállóbb a telefon. És ha a mostani árakat összehasonlítom flagship téren nincsenek nagy árkülönbségek a cégek között. Ha már kifizetek egy bizonyos összeget akkor arra költöm inkább amit tovább tudok használni. A Samsung is elkéri a Note 8 árát is elég szépen. És ott sem sok minden változott a mostani telefonomhoz képest.
-
Matada2.3
veterán
Felesleges semmi képpen nem volt kiadni, tesztnek viszont a legjobb. Meglátjuk mennyire tud GPU részt tervezni az Apple, igazából mindene megvan hozzá.
-
H.Istvan25
senior tag
A benchmarknak sose volt sok értelme. Kedvencem az volt amikor anno a Galaxy S4 snapdragon 600-al meg gányolt touchwizzel több pontot ért el mint a Nexus 5 Snapdragon 800-al és gyári androiddal. Valóságban persze ég és föld volt a kettő a Nexus javára. A pontszám szoftveresen manipulálható. Emlékszem annak idején nekem nexus volt, egyik haveromnak meg galaxy. Össze is vesztünk mert folyton azt nyomatta hogy mennyivel jobb az S4 mert több a pont benchmarkban. Egészen addig amíg a kezébe nem adtam a nexust. Akkor úgy felkúrta az agyát hogy azonnal eladta a samsungot és vett egy nexust
.
-
joey04
titán
Igazából teljesen mindegy mennyit gurít, de vicces látni, hogy régebben, amikor a hw gyengébb volt, akkor azzal dobálózott mindenki, hogy benchmark eredményekben milyen szar, és hiába jött rá a válasz, hogy de hát legalább olyan gyors maga a rendszer, le lett söpörve az érv, hogy de hát a pénzéért a legjobbat kapja, néhányan még azt is odatették, hogy akkor is, ha nem kell... most, hogy a saját soc évek óta mindent agyonver, hirtelen nem lett fontos a benchmark eredmény, meg egyébként 2 eltérő rendszer, stb stb.
btw pont azt beszéltük máshol, hogy lehet az Apple lábon lövi magát és szarabbak lesznek az eladások mint várják, mert a 8 nem fog annyira fogyni, mert mindenki ráugrana az X-re, de abból meg ugye nem lesz elég, csak 2018-ban valamikor.
-
csipszikutya
senior tag
Én bizony nagyon is megvenném az x-et, de nincs rá pénzem, mert máshova kell.
Tavaly nyár elején egy mba-ért kiadtam 300at, szoptam is miatta ~3 honapot, pedig annyibol 2 wines lapost megvettem volna.
És most igaz csak a 8plusért fogok majd karácsonykor kiadni vagy 300at megint, de amit leszoptam a 2 éve vett csucs huawei telommal, senkinek nem kivánom.
Pedig utáltam az applet az áraik miatt.
Kinek vágjak fel? Ugy félten ovom öket, hogy ne legyen bajuk min. 2 évig, hogy a gépetbis kb. törölközöbe csomagoova hordom. Az ismeröseim meg nem olyanok, hogy jujj iphone meg macbook, utca népére meg szarok.
Btw note 8 nem lenne ilyen drága azt venném majd...
Az -
strogov
senior tag
Ez nem ilyen egyszerű. Ha ismerősöd veszi meg akkor ki kell fizetni az ottani "áfá"-t ami ~8%. Így kb. 195 ezer forintra jönne ki, de ha postával kapod akkor biztosan kell majd vámot és áfát fizetned. Így a 699 USD-ből lesz kb. 255k HUF. Nem biztos, hogy érdemes 10k HUF-ért eljátszani ezt. Itthon a legolcsóbb modell 265k HUF lesz.
Ha személyes el tudja neked hozni egy kinti ismerős akkor jelentősen olcsóbb, és megéri. -
H.Istvan25
senior tag
válasz
aprokaroka87 #5 üzenetére
Ja
. 0,1 helyett 0,02 másodperc alatt nyílik majd meg a féjszbuk messzendzser meg a vájber
-
Tigerclaw
nagyúr
A telefon esetén sem azért vették ki, mert nem fért el. Eleve azt is tartani kell valahogy, szóval nem árt ha nem faltól falig van kijelzője. Ráadásul az ujjlenyomat leolvasó sokkal kényelmesebb, mint ez arcfelismerő. Gyakran nem akarja felvenni az ember a telefont, csak valamit állítani akar rajta, így meg mindenképp fel kell venni, magunk elé kell tartani. Arról nem beszélve, hogy így meg elcseszték a tetejét, mert a felső kamera blokk belelóg a képbe, a lekerekített sarkokról nem beszélve. Ez olyan "képesek voltunk rá" ezért megcsináltuk dolog. Ráadásul szeretnek minél több feature-t átvinni az iPhone-ról az iPad-ra.
-
tomboy0013
veterán
Imádom mikor az autóipart hozza be valaki példának. Gondolom az eszedbe se jut hogy ott nem csak az autókból van bevétel hanem a szervizből jóval brutalisabb (főleg a Ferrari kategóriában). A telefon mennyiségi értékesítésében sokkal nagyobb lóvé van mivel azt 1-2 évente cserélgetik és ha tönkremegy kevesen tesznek meg mindent azért hogy újra működőképessé váljon az adott eszköz hisz egyszerűbb újat venni. Ráadásul az összegekben is óriási különbség van, egy telefon szazezres tétel meg egy autó milliós, a hitelek is máshogy épülnek fel ezeknél a dolgoknál szóval egy lapon sem lehet említeni a mobil meg az autó ipart. Felejtsd el ezt a bugyuta összehasonlítást. Az apple csak kicseszne magával ha drasztikusan emelné az árakat hisz nagy mennyiségű vásárlótól esne el amit nem engedhet meg ő sem magának. Nem hülyék dolgoznak ott elhiheted. Így tudnak egyre több pénzt kihúzni az emberek zsebéből hosszútávon. Amit te mondasz az olyan üzletpolitika amivel a mezei boltoknál is lehet tudni hogy hamarosan gatya az üzletnek.
-
mrThomi
addikt
Arrol tudna nekem valaki felvilágositást adni, mit lenne ha amerkiabol rendelném meg mondjuk a legolcsobbat 699 dollárért ? Garancia nehézkes, es nem müködne az Eu hálozaton ?
-
Wesder
titán
Szép dolog, hogy az A11 erős lett, de azért azt nehezen tudom elhinni, hogy egy SD820-830-835 3-4 év múlva "hasznàlhatatlan lesz".
-
SenonE
csendes tag
válasz
dilajoska1 #24 üzenetére
Majd ha sikerül azonos operációs rendszeren tesztelni őket, akkor értelme is lesz az összehasonlításnak, addig ez megint csak egy jó kis Apple reklám...
"Gyakorlatilag varázslat"
[link] -
Bossyy
tag
válasz
tomboy0013 #22 üzenetére
Nem vagyok irigy senkire, aki ilyen készüléket vesz magának. Természetesen mindenki arra költi a pénzét amire akarja. Nekem is volt már sok droidos zászlóshajóm és én sem vártam volna el senkitől, hogy irgyikedjen rám :-) Viszont én tényleg komolyan gondoltam, szerintem lehetne sokkal drágábban is adni az almás telefonokat....esetleg visszaesne a kereslet a felére, harmadára, de ha 4x többért adják, akkor már kerestek az üzleten és még exkluzívabb lenne a márka. Ferrariból sem gyártanak, adnak el annyit, mint amennyit fel tudna venni a piac. Sok persze az 1000 dollár, de az USA-ban, Európa nyugati felén, az arab és távol - keleti országokban ennyi pénz nem rendíti meg az embereket, amikor 1-2 éves használatra vesznek egy tartós fogyasztási cikket. Az Apple logonak meg ugye vitathatatlanul van egy üzenete mindenki felé és nem véletlenül olyanok még a tokok is, hogy az alma azért látszódjon akkor is, amikor valaki telefonál (mondjuk én még azt a logot is kivilágítanám, mint a laptopoknál teszik :-)
Tehát nem rosszindulatból, pláne nem irigységből írtam, amit írtam.......véleményem szerint simán elkelnének sokkal drágábban is a készülékeik. A viselkedésemmel kapcsolatban meg nem is értem mire céloztál, de sebaj, ezzel a tudattal még tudok élni :-) -
dilajoska1
őstag
Már megszokhattuk hogy 1 szálas teljesítményben többet vagy ugyanannyit dob Geekbenchben egy 2-3 éves Apple Soc is mint a legújabb Snapdragon vagy Exynos Soc ami furcsa nekem! (Tudom más Os)
-
nkmedve
őstag
Ennyi erővel akkor egyik gyártó sem kéne kiadjon új telefont, hiszen legtöbbnél alig van fejlődés, erősebb hardver, jobb kamera, kicsit jobb kijelző, ennyi szokott lenni a különbség az új és régi modellek között az esetek 90%-ában. Az, hogy minimálisan változtatnak a dizájnon, nem nevezhető fejlődésnek.
Én mindezzel ellentétben pont a 64-es i8-ra fogok pályázni valószínűleg, mivel ezzel a hardverrel kb. 5 évig mindent tökéletesen el fog vinni (és ezalatt kapja a frissítéseket is folyamatosan, ellentétben egy Androiddal), várhatóan jobb akkuidőt fog hozni mint az előző modell az A11 miatt, talán a kamera is fejlődött a 7-hez képest (majd a tesztekből kiderül), a 64 GB tárhely bőségesen elég, a kijelző is kicsit javult (a PPI méregetés nem igazán érdekel ezen a szinten már). Nálam az, hogy nem változott a 8 dizájnja pont előny, semmi szükségem edge to edge kijelzőre (ergonómia = 0), és egy halom már meglévő tartozékból lehet választani.
-
tomboy0013
veterán
Itt tisztán flame keltésről van szó. Ne félj lesznek jóval drágábban is ezek a termékek de kis gondolkodással rájöhetnél arra hogy a fokozatossággal sokkal több pénzt lehet kihúzni az emberekből mivel egyszerűbb rászoktatni őket a magasabb árakra is. Jelenleg a háromszoros ár még a fanoknak sem lenne elfogadható mert óriási lenne a különbség mind az előző generációkhoz mind a konkurenciához képest. Egyszerűen bebukná a dolgot az a cég aki ezt csinálná. Az apple nem azért jutott eddig mert ilyen idiótán vitte az üzletet... Tudom ez csak egy irigy kirohanás volt tőled de azért próbálj meg viselkedni.
-
.Szaki.
addikt
válasz
Tigerclaw #15 üzenetére
Egy jó Mac Mini-t SSD-vel én is nagyon tudnék élni, sajnos nem sok esélyt látok arra, hogy lesz még a jövőben.
Az iPad esetében nem vagyok meggyőződve arról, hogy el fog tűnni a Home button, elvégre ott van helye, elfér, egy tablet esetében jóval több funkciója van a kávának, mint egy telefonnál. (Szerintem)
-
Juhaszatti
addikt
A böngészés sebessége már rég nem lehet téma ebben a kategóriában. Már egy középkategóriás androidos telefonon is vajsima, villámgyors. Nem gyorsabb mint egy iPhoneon, de nem is lassabb.
Az erősebb iPhone proci nem itt jön ki, hanem mondjuk AR/VR teljesítménynél, vagy akkor jöhetne ki igazán a különbség ha az Applenek is lenne egy Dexhez hasonló dokkolója.
A mindennapi felhasználás során, youtube, böngésző, közösségi appok stb ma már nem jön ki az erőfölény mert a gyengébb proci is elég erős ezekben az ugyanolyan sima futtatáshoz. -
Bossyy
tag
1000 dolláros mobiltelefon és nem tudnak eleget gyártani belőle.... Komolyan nem értem az Apple-t, hogy miért nem 2-3 vagy 5 millió forintért adja a a készülékeit? Annyiért is megvennék a márkahívők.Addig kell fejni a tehenet, amíg tejel, így van még hová fejlődni a cupertinioiaknak. Simán lehetne 3-5-10 x többért is adni az almás telókat (a csóró , de villantani vágyóknak valami 10 éves magukhoz láncoló hitellel...a THM es részt úgysem olvassa el senki, ha már kiteszik elé az asztalra a vágyai tárgyát)
-
kisssgeri
csendes tag
Szerintem felesleges volt piacradobni. - Ezt azért így nem mondanám. Kíváncsian vártam, mit fog hozni a jubileumi kiadás (persze majdnem mindent előre lehetett tudni, inkább az volt a kérdés, melyik feature mekkorát fog szólni), de hogy őszinte legyek nekem nem tetszik az iPhone X. Nem rossz készülék, de az én igényeimet teljesen ki tudja elégíteni egy iPhone 8 is. A jelenlegi 2,5 éves i6 után számomra az is előrelépés, mind sebességben (nem játszom, hétköznapi használat mellett ez máris relatív, bár nyílván egy erősebb hardver mellett több tartalék marad a készülékben), mind pedig funkciók terén (vezetéknélküli töltés, 3D Touch, vízállóság, optikai képstabilizátor...). Már csak az a kérdés, mikor adja meg magát a jelenlegi telefonom, hogy cserélni kelljen.
Mint ahogy írtad Te is, egy telefon választása inkább személyes preferencia kérdése. Biztosan vannak hozzám hasonlóan még páran, akik az iPhone 8-at fogják választani. Úgy gondolom, ameddig mindenki elégedett a választásával, addig nem volt hiába való piacra dobni (vagy nézőpont kérdése: frissíteni a 7/7 Plust).
-
ctvagyok
őstag
válasz
moleculez #13 üzenetére
Többféle képpel használható ki. Ezzel is egyet tudok érteni. De szerintem a böngészés sebessége nem egy elhanyagolható dolog. Legalábbis a felhasználásom fele ebben merül ki. Ezeket nem azért mondom mert apple fan vagyok. Most is androidot használok, és szeretem. De nekem már elgondolkodtató lenne ha most kellene váltani és 300k pénzem lenne telefonra, hogy Android vagy az új iPhone.
Egyszerűen a single core nagyon kell telefonban is. Szeretném ha az androidos telefonom legalább megközelítené ezt az eredményt, ha már hasonlóan drága a csúcs droid mint egy iPhone. Persze ez csak saját vélemény, de biztos van aki egyet ért velem. -
Tigerclaw
nagyúr
Én is arra tippelek, hogy szükségük volt egy új prémium modellre, amin továbbra is nagyon komoly profitot tudnak leakasztani, ráadásul tudták, hogy van rá bőven fizetőképes kereslet. Arra tippelek, hogy jövőre az iPad családba is érkezhet egy hasonló új modell. Valószínűleg a next gen iPad Pro megkapja ugyanezeket a featureket, vagyis home button és touch ID helyett Face ID lesz, OLED kijelzővel és a jelenlegi horror árat még megfejelik még pár száz dollárral. Marad a jelenlegi budget iPad, talán a jelenlegi iPad Pro 10.5 és legfelülre az új. Ezzel tudják a legjobban learatni a piacot. Mindig találnak pár tízmillió ügyfelet, akik kicsengetik azt a felárat.
Sajnos közben úgy tűnik, hogy a Mac OS vonal továbbra is sorvadásra van ítélve. Arra tippelek, hogy az Macbook Air-t jövőre hivatalosan kivezetik, és talán a Mac mini-t is. Utóbbival nagyon komoly piacot szerezhettek volna a Windows-tól, de úgy tűnik, hogy arra már nem jutott fejlesztési kapacitás. Persze mondták már párszor, hogy vannak még terveik azzal, de már nehéz elhinni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy kellene egy olyan teszt amiből valóban "profiltálhat" az user
pl megnézni hogy egy 1gb-os zip állományt melyik tömörit ki hamarabb.
Persze itt ugye számitana a progi is
-
moleculez
veterán
Ha átrendezzük az egyenletet, ugyanazt a feladatsort az iOS máshogy (gyorsabban? Nem tudom, mire adja a pontokat) végzi el, többek között ezzel is előnyt szerezve. Ez persze nem jelenti azt, hogy az egyik jobb, mint a másik, az Android teljesítménye sokkal többféle képpen használható ki.
-
Dean92
csendes tag
Mondjuk itt pont nem látom azt, hogy újat adnának csak azért, hogy drágább lehessen...Ha jól emlékszem a 7plus 32gb 299.990.-Ft-os áron nyitott, a 8plus 64gb meg 303.990.-Ft...kemény 4k a különbség és dupla akkora tárhely
persze még így is baromi drága de legalább ha azt nézzük, hogy adott pénzért mekkora tárhelyet adnak, legalább ebben kicsit kedvezőbb
-
ctvagyok
őstag
Szerintem meg a geekbench eredmény simán összehasonlítható ebben az esetben ( Androidos vs Apple telefonok). Androidon a single core teljesítmény kb sehol nincs az iPhoneokhoz képest. Ami azért meglátszik egy javascript tesztben is. Kizárt hogy ne lenne érzékelhető különbség például böngészés közben. Persze ez csak az én véleményem.
De az A72 óta nem sokat fejlődött a single core droid vonalon, az iphoneban meg kb meg majdnem megkétszereződött. -
Pjotr
senior tag
Az i8 azért lett, hogy az újat lehessen drágábban adni. Semmi más logikus magyarázat nincs rá. Itt van, ez eddig is ennyi volt, ha akarsz valami újabbat, akkor csengess. Logikus az lett volna, ha a 7 marad olcsóbb változtatnak, de akkor túl nagy lett volna a szakadék, így meg lesz extra profit. (Mondjuk igy is a 7 az olcsó)
-
kiezTe90
senior tag
Persze hogy nem lesz hiány az Iphone 8-ból,mert kb semmi pluszt nem nyújt... Szerintem felesleges volt piacradobni.
Én is inkább az Iphone X-et választanám, mert nekem valamiért az tetszik... -
Pjotr
senior tag
Revolutionary... Főleg a nyereség, amit ebből is kihoznak.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
H.Istvan25 #4 üzenetére
Ami 50x lesz gyorsabb?
b.kov= persze, ezek csak pontszámok
-
H.Istvan25
senior tag
Na majd jön a Kirin 970
-
b.kov
senior tag
válasz
aprokaroka87 #2 üzenetére
Itt a gyorsaság már tized másodpercekben is alig mérhető, ha rendszersebességről van szó. 😁
De azért az AR miatt lehet, hogy nem árt a plusz szufla.
-
talamasca
senior tag
Ahogyan meg is lett jegyezve, teljesen felesleges az összehasonlítás az oprendszerek miatt.
Sohasem játszottak egy ligában (iOS - android)...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest