Új hozzászólás Aktív témák
-
Te a tranziens hullámfront felfutási sebességéről beszéltél, mint a digitális hátrányáról, mondván nem tudja kelő gyorsasággal leképezni. Ennek semmi köze ahhoz, hogy milyen frekvenciákon szólal meg a cin: A minél szélesebb átviteli sáv előnye, hogy egyes torzításparaméterek nagyon kicsik lesznek. Különösen igaz ez a tranziens jelekre, pl. egy dobütés, cintányér összeütése, általában a megszólalás jelensége. Minél gyorsabb egy jelenség, annál nagyobb sávszélességet igényel. Ha ebben mégis a lecsengési frekvenciákat értetted, nem a tranziensfelutás sebességét, akkor viszont irány 1-es pont, mint péniszmérce.
-
Elemezzük egy cintányér hullámfrontját. Ha a delikvens 50m/s kerületi sebességgel üti meg a cintányért, ami 2mm elmozdulást (benyomódás) végez (ezek kb jó értékek egy gyors ütésre), akkor a hullámfront első félperiódusa (mikor a cintányér tranziense a leggyorsabb) 40ns alatt fut le, tehát 192kHz-en a félperiódusról 8 mintavétel készül. Ez gyakorlatilag 1 egész nagyságrend előny. De még 48 kHz-en is 2. Ezt követően már a cintányér saját hangjától függ, hogy milyen gyors tranziensre képes.
(#69) cskadar
A zongora szubharmonikusa teljesen más téma, mint amiről a megválaszolt hozzászólásban szó volt. Ő a mintavételezési problémákra gondolt. Ezeket pedig egy rendes AD egy téglafalszűrővel megoldja, ha nem elég magas a mintavételi frevencia. -
Az analóg világnak is van ablaka, és az ablak mérete a felvételi-lehallgatási lánc összes elemétől függ. Ezeknek a láncoknak annyi eleme és ennek megfelelően változója van, hogy a 60kHz kergetése Don Quijote feladata lehetne. Nem mintha a AD-DA során nem lennénk képesek akár 90kHz +/-0dB átvitelére is, és a 120dB jel-zaj arány sem a határ. Maga az adathordozó és konverzió is bőven képes rá. A láncok minden más eleme viszont sokkal kevésbé. És akkor még nem is került szóba, hogy ugyan miért kergetjük a kilohertzeket a péniszéregetésen kívül...
A SACD pont ezer sebből vérzik. Valóban képes akár 50kHz átvitelére is, de a jel-zaj viszony a magas frekveciákon használhatatlanul lecsökken.
Azért nem fogok tovább vitázni veled, mert egy olyan területre keveredünk, amiben neked több tapasztalatod van, nem fogom magam kitenni ennek a kockázatnak. Továbbra is péniszméregetés szintűnek tartom a kérdést. Illetve egy értelmetlenül szűk piac kiszolgálásának, ami szintén csak a péniszméregetés céljából jött egyáltalán létre. Mert erre már csak a niche market kifejezs sem illik. De főleg semmi köze a témában szereplő eszközhöz. Ez nem az a szint, ahol az analóg átvitel szélsőségeinek témája egyáltalán felmelegíthető.
-
dabadab
titán
Kedves cskadar!
Láhatóan súlyos elméleti hiányosságokkal küzdesz, amiket magabiztossággal helyettesítesz.
Mindig szórakoztató látni ilyen alakokat, akik mindenféle összeolvasott hülyeségeket elhisznek, mastering stúdiót meg képen se láttak és olyan állításokkal szórakoztatják a nagyérdeműt, hogy "Egy direktvágott analóg lemezen akár 60 kHz-es jelmaradékok is felfedezhetők"
-
Tulku
veterán
Mindez szép de aki digitálison szocializálódott...annak mondhatod, taníthatod...
Én életem legnagyobb hangélményét egy Margit-szigeti high-end shown hallottam a L'auditeur LP láncán (Pierre Lurné?) Minden hatalmas volt, legalább 50 kiló (a hangfal inkább 100...egy Wilson Benesh Bishop
) és a pók felrakta Liszt egy Magyar rapszódiáját...hanyatt estem...volna, a feleségem megfogott...
Nekem ennyi...pedig hallgattam Lévi fiát, Wadiákat, Meridiánt, minden sz...t...de az azóta is AZ a meghatározó...a körítés engem spec nem érdekel....hangszerek ezek...játszanak nekünk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Revolut
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -60% i5-1135G7 4Mag 16GB /512GB FHD IPS
- Samsung Q80T 55" QLED - 4K 120Hz VRR / FreeSync / HDMI 2.1
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -45% 17,3" Brutál i7-13700H 16/1TB Iris Xe FHD IPS
- Legion Go 8APU1
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest