- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
HThomas #1307 üzenetére
Nekem a kijelző ütésre elkezdett hullámozni és szürke foltok jelentek meg rajta. Később egyáltalán nem működött az érintőkijelző. Szétszedtem és megigazítottam a szalagkábelt. Egy ragasztó szalag fogta oda, csak ugye az idővel kiszáradt rajta a ragasztó és elengedte a kábelt, ami elkezdett benne mozogni.
Sajnos már nagyon régi kütyü, amit elpasszoltam már csak köhög. Kegyetlen lassú.
-
saelin
veterán
Sziasztok!
A tab felismeri a külső hdd-t? Ntfs, exfat fájlrendszer érdekelne elsősorban. Már egy éve elajándékoztam a tabot és az új tulaj kíváncsi rá. Venne egy hdd-t vagy egy nagyobb pendrive-ot hozzá.
-
saelin
veterán
Ez annyira igaz, hogy nekem anno a win 7 file explorer-ét teljesen kifagyasztotta, ha felcsatlakoztattam usb-n párom okostelóját. Kellett egy kis idő, mire kiderült hogy a benne lévő sd kártya okozza a fagyást. Kicseréltem neki egy másikra és megszűnt a probléma. A vicces az, hogy a mai napig használom azt az sd-t úgy, hogy pc-n leformáztam egy kártyaólvasóval.
Egy próbát megér.
-
saelin
veterán
válasz
Angel2014 #1114 üzenetére
Nekem volt egy pici baki:
Rámásoltam az sd-re a zip-et, majd felajánlotta a frissítést. Rányomtam, majd instant újraindult a tab és formázta az sd-t a rajta lévő zip-el együtt. Felmásoltam még egyszer, sd ki-be tesz, és csak utána kattintottam a frissítésre, így már szépen el is indult a procedúra.Még szerencse, hogy mindig csinálok backupot az ilyenek előtt.
-
saelin
veterán
Látom beindul a gépezet, akkor teszek vele én is egy próbát.
-
saelin
veterán
válasz
Angel2014 #1091 üzenetére
Kicsit trükkös, de idézek a téma összefoglalóból:
"Factory Reset:
1. lépés: Hangerő fel + bekapcsoló gomb, ha megjelenik az Asus logó, akkor el kell engedni a bekapcs gombot, de továbbra is nyomni a hang felt.
2. lépés: Ha jólcsináltuk, akkor egy úgynevezett "droid boot menü" jelenik meg. Itt a hangerő gombokkal tudunk navigálni, a bekapcs gombal pedig kiválasztani a nekünk megfelelő opciót, ami a következő; "Recovery". A tab újraindul.
3. lépés: Egy tetszhalott robot fog megjelenni, ekkor elkezded egyszerre nyomogatni a "hang fel és le" gombokat. Elő fog jönni a "Recovery Menü". (Ha nem sikerülne hosszú próbálkozás után sem, akkor ajánlott előről kezdeni az egész menetét. A bekapcsoló gombot hosszan nyomva indíthatjuk újra a tabletet.)
4. lépés: "Wipe Data/Factory Reset" opció, ez minden adatot töröl és alap helyzetbe teszi a rendszert. Utána még - ajánlott - egy "Wipe Cache Partition"-t is nyomni, de az sem baj ha kihagyjuk."Még anno valami ukrán vagy lengyel oldalról kellett előtúrnom, mert sehol nem volt róla infó.
-
saelin
veterán
válasz
Sziszifeca #1089 üzenetére
Nyugodtan nyomhatsz egy wipeot mindenre, attól még a rendszer megmarad. A kilépegetés pedig a rossz memória menedzsment miatt van, amit az asus képtelen volt kijavítani. Nincs rá megoldás - ismét sajnos.
-
saelin
veterán
válasz
Sziszifeca #1087 üzenetére
Sajnos nem. Az intel nem adja ki a drivereit, így senki nem tud hozzá mókolni romot.
-
saelin
veterán
válasz
kisza25 #1046 üzenetére
Ennél a gépnél engem jobban zavar, hogy nem lehet rá cyanogenmodot rakni... Sok jót ki lehetne hozni belőle, csak ez a fránya gyári rendszer fogja vissza. Máskor ha veszek valami androidos kütyüt, akkor jobban meg kell néznem, hogy a gyártói támogatás után mire számíthat az emberfia.
-
saelin
veterán
válasz
kisza25 #1038 üzenetére
Azért jó lenne tudni, hogy melyik böngészőben tapasztatok ilyet. Pl firefox-al vagy boat-al nem tapasztaltam lapbezárogatást, csak chrome-nál és az új operánál - ami gyak. egy chrome. Szerintem ez böngésző specifikus. A mutitaskingot meg én is szidom, mert valami botrány... Az 512MB RAM-os galaxy mini 2-őm jobban bánik a háttérben futó appokkal, mint ezt a csoda, de ugyan ez a helyzet a xiaomi redmi 1s-el is. Valahol jelly bean felett kezdődött ez a mutitask mizéria, több gyártónál is észrevettem.
-
saelin
veterán
válasz
Segnior_Barthez #1032 üzenetére
Az 1 GB RAM a multitaskingon látszik inkább. A netezési élmény vele kb olyan, mint egy notin.
-
saelin
veterán
Azért érdekelne, hogy mennyit javít a multitaskingon az a +1 GB RAM. Nálam skype videó hívás + böngészés = skype bezáródik vagy összeomlik. De a xiaomi telefonom sem jobb benne. Gyak 4.2 felett egy csomó készülék szenved a xar multitasking miatt. Hol kisebb, hol nagyobb mértékben.
-
saelin
veterán
válasz
pleslie82 #964 üzenetére
Az SD kártyát benne hagyni tényleg hülyeség volt! Viszont a "javítást" minősége tényleg hagy maga után kívánnivalót. Szerintem tégy panaszt a szervizre. Anno a Prestigio tabletem volt háromszor javítva, mert nem voltak képesek megcsinálni (panelt kellett cserélni + a hangerő gombot)... Visszaküldték javítatlanul, és ráírták, hogy újratették az androidot rajta...
Nem tudom egynémely szervizes hol szerzi a szakmáját, de az ilyet kirúgnám és hagynám éhenhalni az utcán! -
saelin
veterán
Nem. A WoT: B nem támogat egeret, érintőkijelzőre van tervezve, és kétlem, hogy valaha is kapna rá hivatalos supportot. Nagyon réteg igény az, hogy egy mobileszközön vagy tableten egeret akarnak használni. Én pl nem használok egeret a tabhoz, mert ott a touchpad és a kijelző, ami bőven elég kell legyen akár szövegszerkeztéshez is.
De talán kontrollert támogat, ha ez valamelyest számít.
-
saelin
veterán
Annyira ne legyél benne biztos, mert páran - köztük én is - eljátszottuk már ezt, hogy mostmár nincs a kijelzővel baj, majd 1-2 hét elteltével újra feltűnt a jelenség. De legyen úgy, hogy mostmár jó!
Az mondjuk elég gáz, hogy a memória kezelésén semmit sem javított, ugyan úgy leáll a háttérben futtatott zene, ha nagyon erőforrásigényes appot (pl hearthstone-t) futtatok... egy GBA vagy PSX emulátornál mehet napestig a zene. -
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Jött egy frissítés a tabra: WW-2.2.33.141 a build száma. Nem tudom mit javított, majd remélem idővel kiderül.
-
saelin
veterán
Ugyan az minden, a böngészőm meg a boat browser pro. Gyakorlatilag mindig ugyan azok vannak fent, mert androidos játékokkal nem szoktam rajta játszani, csak emulátorokkal (snes, psx, gba, psp), olvasok, netezek és animét szoktam rajta nézni. Én azért vagyok ennyire biztos abban, hogy hardveres hiba volt, mert mikor játszottam hearthstone-t, akkor sokszor fordult elő, hogy előbb eldobta a kártyát, minthogy én felemeltem volna az ujjam. Előtte/utána pedig nem jött rendszerfrissítés, és az android sem lett újratéve, csak egy panelt cseréltek ki benne. Nekem ez bőven elég bizonyíték arra, hogy bizonyos szórással hibás panelet kerültek beépítésre, amit szerencsére garanciában javítanak. Szerintem az a pár hét kiesés simán megéri, hogy egy jó gépet kapj vissza, engem nagyon zavart ez a hiba, talán jobban, mint a memória kezelési (szoftveres) gondjai, ami sajnos a mai napig elég gyenge benne... cserébe nem laggol.
-
saelin
veterán
Nekem volt, de a szervíz javította egy panel cserével, és a dokkolót is cserélték, mert töltés közben remegett a touchpad (mármint nem a touchpad, hanem az egér kurzor, bedugott egérnél nem jelentkezett ilyen remegés). Mondjuk a kijelző nekem mást is produkált; pl GBA emulátornál vagy SimCity Build It-ben néha elcsúszott a kép félig, ami a screenshoton nem látszott, szóval az is valami panellal kapcsolatos hiba lehetett, azt sem produkálja már egy ideje!
Olvasd el a topic összefoglalót, főként a végét, ott van hogy tudod garanciáztatni a tableted. Az emag nem fog foglalkozni veled, sem az edigital, mert a szervizt nem ők intézik, hanem egy, az asus által megbízott partner. Most hirtelen nem jut eszembe kik... -
saelin
veterán
válasz
Hedgehog28 #922 üzenetére
Vagy 3 hét.
-
saelin
veterán
Eddig mi is ezt hittük, de semmi köze hozzá. Szimplán csak rossz a panel.
Nekem mióta kicserélték nem is jelentkezett ez a bug, a dokkoló cseréje is megoldotta a touchpad remegését.A szervíz minősége meg szerintem teljesen rendben van, talán kicsit lassúak, de ennyi még belefér. A lényeg, hogy nem is fogod észrevenni a cserét, mert nem lesz semmi nyoma (értsd: karc, feszegetés nyoma). Annyiban viszont igazat adok, hogy egy nem bontott példányban jobban bízik az ember, csak akkor is ott van a kijelző hibája, amit gond nélkül javítanak ha beküldöd! A két év háztól-házig garancia ezt még kényelmesebbé teszi, mert futár viszi, majd hozza. Plusz sokkal tovább marad használható a tab a 2 év gari miatt!
Egyik ismerősömnek pont a garancia lejárta után (1 év gari, lenovo) halt meg a tabletje és most valami eszement áron szerelnék meg neki... úgyhogy inkább vesz másikat. Szerintem javítasd meg, nehogy többel kösse be a gép! -
saelin
veterán
válasz
Sebobayern #907 üzenetére
Ez a microsd írás korlátozás nem egy hiba, hanem egy android 4.4 feature, ha rootolod a tabot, akkor meg tudod oldani, másképp nem. Tudomásom szerint a microsd-t 64GB-ig kezeli a tab, de előttem már írták.
-
saelin
veterán
válasz
Henczi55 #876 üzenetére
Ugyan azzal tudod unrootolni, mint amivel rootoltad. Megnyitod a feltett appot és ott kell lennie egy unroot gombnak vagy valami hasonlónak.
Én nem rootoltam a tabot végül, így csak mások elmondása alapján tudom. Hátha jár olyan is ide, aki rootolta és kicsit jobban is ért a mókolós részéhez.
-
saelin
veterán
Nem számolt be senki rom vagy win telepítésről, viszont rootolni lehet már. A dockban pedig lötyög a tab előre-hátra.
Kezdésnek olvasd el a topic összefoglalónkat, ha már megvolt, akkor vedd figyelmenkívül az ajánlásom. Remélem nem futsz bele hardveres hibába - itt kifejezetten a kijelzőre utalok.
Pontosan melyik verzód van? A dokkolóból ítélve 103c lehet.
-
saelin
veterán
válasz
szacsa33 #868 üzenetére
Nálam az is leáll. Kipróbáltam állítani a háttéfolyamatok számát 4-re - ami egy picit javított a háttérbe tett alkalmazásokon -, de a zene továbbra is leáll és mint kiderült semmi köze a a multitaskinghoz, hanem egy android 4.4 bugról van szó: stackoverflow.
Gondolom más romokban már rég javítva van, csak az asus használt alapnak egy hibás rendszert, így a hiba itt még fent áll. Annyit még megfigyeltem, hogy gyakrabban jelentkezik fülhallgatóval használva és ha a memória túlságosan megtelik, még akkor lövi ki a zenét.
Indítsátok el a zenét valamilyen lejátszóban, majd lépjetek át a böngészőhöz és 3-4 lapon olvasgassatok a ph-n, fórumozzatok, majd nyissátok meg EZT (egy nagyon nagy felbontású kép) és a zene megáll.
Kipróbáltam ezt a módszert android 2.2-n és 4.1-en is, de a hang csak egy pillanatra akadt be a gyengébb (2.2-es galaxy mini 2-n) telefonon, míg a 4.1-es telefonon (galaxy note - az első -) minden gond nélkül ment tovább.Szerk1:
(12:55) Most meg többszöri próbálkozásnál sem tudom fagyasztani a zenét. Ez így még idegesítőbb. :/Szerk2:
(13:08) Most meg magától csinálta. Fogalmam nincs mi idézi elő, mert egyszer ha szétterhelem a memóriát, akkor music stop, de máskor meg vígan elszalad 20-30 tab mellett is.Elvileg ezt csak kemény babrálással lehet javítani, ehhez már nem értek.
Picit lehalt a Ph!... nem lehetett egy jó 30 percig hsz-t írni.
-
saelin
veterán
Ez a tablet nagyon nincs rendben szofveres téren.
Nem lehet rajta zenét hallgatni, mert ha a túl erőforrásigényes az előtérben futó feladat, akkor kilüvi a háttérben futó zenét... Már próbáltam több lejátszót is, de mindegyikkel produkálja.
Előidézni egyszerű:
1. Zenét elindítod.
2. Böngészőbe belépsz és elkezdel nyitogatni új lapokat (pl prohardver), majd egyszer csak leáll a zene. Hiába indítod el újra, mert ha visszatérsz a böngészéshez, akkor újra kiöli a háttérben folyó folyamatot.De már ott is látszanak a bajok, hogy nem lehet a böngészőt letenni a háttérbe, mert szinte azonnal kilövi a taskok közzül, gyakorlatilag nincs is multitasking. Ha megy a böngészőben egy letöltés és te leteszed háttérbe, átlépsz egy másik alkalmazásba, akkor szinte biztos, hogy az előző folyamatot ki fogja iktatni, és lőttek a letöltésnek - ez akkor gáz, ha olyan helyről tölt az ember, ahol nincs pause/start engedély, így kezdheted előről az egészet.
A rendszer bugjai sokkal súlyosabbak, mint az x86 alatt lévő inkompatibilitások...
Kicsit utánanézek a témának, mert lehet ez a 4.4-es android sara és nem az asusé. Van valakinek 4.4-es eszköze? Produkálja a fent említett esetet?
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Factory Reset
1. Hangerő fel + bekapcs gomb, ha megjelenik az Asus logó, akkor el kell engedni a bekapcs gombot, de továbbra is nyomni a hang felt.
2. Kiválasztod a Recovery menüt. A tab újraindul.
3. Döglött robot mikor megjelenik, akkor elkezded nyomogatni a hang fel és le gombokat egyszerre. Elő is jött a Recovery Menü."Wipe Data/Factory Reset" opciót válaszd ki, ez minden adatot töröl és alap helyzetbe teszi a rendszert. Utána még ajánlott egy "Wipe Cache Partition"-t is nyomni ugyan itt.
-
saelin
veterán
Üdv.
Mivel azt írod, hogy a CX verzió kell, gondolom billentyűzet nélkülit keresel. Ha játszani is akarsz, akkor az általad linkeltet tudom ajánlani. Ennél csak annyi hátrányt tudok felhozni, hogy a benne lévő snapi picit gyengébb az intel megoldásánál, de mivel arm, így szerintem nem is számít az a kb 20% különbség az intel javára.
Csak akkor ajánlom az inteles tabletet, ha dokkolóval együtt veszed (103c változat), máskülönben nem éri meg az intel soc miatt.opi064
Nézd meg build számot: WW-2.2.33.138 <-- Ez a jelenlegi legfrissebb fw. Itt már nem kell lennie - komoly - akksi kijelzős gondoknak. De ha még mindig jelentkezik ez a 15%-os kikapcsolás, akkor lehet szervizeltetni kellene vagy visszavinni oda ahonnan vetted, mert mindenkinél pont az ellenkezőjét tapasztalta. 15% alatt is bőven elfutott 1-2 órát.scholl
Esetleg próbálj egy factory resetet. Mondanám hogy előtte ments adatot, de ha nem érzékel a kijelző, akkor kb mindegy. -
saelin
veterán
válasz
PyLu_pappa #810 üzenetére
Asus TF fórumon is ezt mondják. Sokkal fontosabb az asusnak egy stabil és bugmentes rendszer - köhöm -, mint egy bugos, de friss android verzió. Elég csak azt megnézni, hogy melyik árkategóriájú készülékek kapják meg a lolit, és látszik, hogy ez a gép nem esik bele abba a kategóriába.
Az ART miatt talán még nem is baj, ha nem kapja meg. Lehet lenne nagyobb bajunk, mint hogy nem lehet SD kártyára másolni. -
saelin
veterán
válasz
PyLu_pappa #807 üzenetére
A 138 a legfrissebb, igen. Kiváncsi vagyok, hogy ezzel megszűnik-e az akku probléma... Nekem az utolsó frissítés óta teljesen rendben van. A szervíz is csak a sw-t húzta újra, semmit nem cseréltek ki. Nálam már csak a kijelző érzéketlensége áll fent, de az rendszeresen előjön. Lehet kellene egy körre küldeni, hogy cseréljenek benne kijelzőt. A töltőt sem ártana lecserélni, mert a touchpad-ot meghülyíti, ha áram alatt van.
-
saelin
veterán
válasz
deakandras #798 üzenetére
Üdv, akkor belekezdenék:
1. Milyen felhasználói fiókot hoztál létre? Felhasználót vagy korlátozott felhasználót? Az elsővel szerintem látnod kellene a külső tárolókat.
2. Teljesen normális, ha zavar húzd jobbra/balra, és el is tűnik.
3. Ezt eddig észre sem vettem. Az asus valamiért kivehette ezt a funckiót a szoftverből.
4. A gyári launchert használod? Ha igen, ajánlom hogy cseréld le. Nálam ez több problémát is okozott (pl kitúrt mindent a memóriából, így nem működött rendesen a multitasking).
5. Használd az asus gyári billentyűzetet, mert a külső billentyűzetekkel nem működik megfelelően a dokk. Arra külön figyelj, hogy ne használj több nyelvű gépelést rajta, csak egy nyelvet: a magyart pipáld be. De ha mindenképpen akarsz két nyelvű gépelés - a virtuális klaviatúra miatt -, akkor a ctrl + shift-tel tudod váltani a nyelveket. Ez csak akkor működik, ha a gyári asus bill. az elsődlegesen aktív.
6. Próbálj ki más zenelejátszót a play-ből letölteni. Ebben nem tudok segíteni. Itt érdeklődhetsz android DLNA ügyben.
7. Nincs. Ajánlom a figyelmedbe a mx player használatát, lehetőleg külső (intelnek való) AC3 codeccel.. Ezt a fájlt nem kell kicsomagolni, csak be kell tallózni a decoder menüben és már használja is. Gyakorlatilag mindent megeszik.
8. Csak egy Elsődleges felhasználó lehet, így csak ő módosíthat appokat (tilthat, törölhet) úgy tudom. Szóval le kell tiltani az Elsődleges fiókkal és akkor nem látszik a többin sem. Mondjuk én nem használóm ezt a funckiót, mert elég kezdetleges és bugos is... 5.0 alatt már sokkal kiforrottabb.Ha ezek miatt akartad szervízbe vinni, akkor ne tedd, mert nem szervizes probléma. Max. a szoftvert teszik újra rajta és ugyan azokkal a "bugokkal" küldik vissza. Viszont ha más problémát is tapasztalsz, azt nyugodtan oszd meg velünk. Jó ha tudunk róla, így mi is tudjuk ellenőrizni, hogy másnál is előfordul-e.
Remélem tudtam segíteni. -
saelin
veterán
Erre nehéz válaszolni. Nekem a launcher miatt állandóan kilépett egy csomó. Nemrég próbáltam a royal revolt 2-t és a dungeon hunter 4-et, így már nem lép ki egyik sem.
Amit biztos nem indul el, mert indítás után egyből összeomlik az az asphalt 7. Jelenleg terveben van egy lista, amire lehetne gyűjteni az x86 kompatibilis játékokat, de egyszerűbb lenne, csak a nem működőeket feljegyzni. Egy már van.
-
saelin
veterán
Azt hiszem meg van a ludas, hogy miért lépnek ki a játékok (ami másnál meg jó). Keresgéltem neten egy picit és írták, hogy egynémely launcher okozhat ilyet. Mondom próba szerencse. Feltettem a nova launchert, letöltöttem a royal revolt 2-t... és nem lép ki 5-10 perc múlva sem!
Az asus launcher valamiért kilövi a játékokat a taskok közzül... Akinek hasonló gondja-baja van az cserélje le a launchert!Mindenre gondoltam, de a launcherre bizony nem! Ha nem olvasom, akkor ki sem próbálom. Tudhat valamit az asus, ha így programoz a saját eszközeire.
-
saelin
veterán
válasz
Bugatti63 #774 üzenetére
Még senki ez ügyben. Nekem volt egyszer gariban, mert lehalt a rendszer és házilag nem tudtam factory resetelni.
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót. A root kivételével minden helyesen benne van.
A root 4. és 5. lépése között van egy lépcsőfok, amit kihagytam, mégpedig az app elindítása és a root gombra való kattintás. A hétvégéig javítom.
-
saelin
veterán
válasz
=Mentor= #772 üzenetére
Az akku bizony szoftveres hiba. A kijelzőt lehet megéri gariztatni, mert általában a rossz panel okoz ilyen hibákat, csak itt a fórumon annyian jelezték a hibát, hogy az már inkább szoftveres bugra utal. Ha hardveres eredetű lenne, akkor nem oldaná meg egy kijelző ki/be kapcsolás vagy egy erősítés gomb, de akár tévedhetek és hw hiba is lehet. Az enyém most volt gariban, nem szívesen küldeném megint, de ha neked a szerviz javítaná a kijelző néha feltűnő érzéketlenségét, akkor újra elküldeném.
Más:
Van aki használja a touchpad-ot? Múltkor vettem észre, hogy ha töltőn van a tablet és úgy próbálom tapizni a touchpad-ot, akkor remeg a kurzor... A hibás töltők szoktak ilyet okozni. Ma majd átmegyek egyik barátomhoz, akinek van töltője a tabhoz. Megnézem azzal is csinálja-e. -
saelin
veterán
válasz
Skynet258 #766 üzenetére
Összeírom a hibákat/javaslatokat, és ha lesz időm helyrepofozom. Találtam még benne két formázási hibát és egy helyesírási hibát.
A kép meg jobban fest mint gondoltam... magic wanddal egyszerűen kiszedtem a fehér hátteret, majd mentettem png-be. A photoshop csodái!Szerk:
Az unroot felett mi az a gomb? Értem az angolt, de nem tudom mit csinál. Elrejti a rootot? -
saelin
veterán
válasz
Skynet258 #763 üzenetére
Akkor azt kihagyom. Mindenesetre elküldtem az összefoglalót, majd figyeljétek ha megjelenik és ha lesz ötletetek, hogy mi kellene még bele azt szívesen meghallgatom. Nekem még egy kompatibilis alkalmazások és játékok lista van a fejemben, ami összegyűjtené a jól vagy rosszul futó appokat. Prioritásban a népszerűekkel.
Mikor vettem a tabot, akkor csak egy nagy köd volt a fejemben, hogy most melyik alkalmazás szereti az x86-ot vagy melyik nem... Én örültem volna egy ilyennek. -
saelin
veterán
A rootot hogy kell eltávolítani? Lehet azt sem ártana beleírni az összefoglalóba.
-
saelin
veterán
válasz
Skynet258 #758 üzenetére
Nem lesz annyira részletes, de amilyen kérdések gyakran elhangzanak azokra válaszol.
C és CX közti különbség, hibák amik fennállnak vagy már javítva lettek, root, garancia stb. Egy normális készülék topicjába minimum illik az ilyen. A tabnak vannak hibái, de ennek ellenére egy nagyon jól összerakott gép! Gondoljunk bele, hogy az első TF széria 150 ezer forint feletti áron volt, most meg... Fele annyiért megkapod ugyan azt a technológiát, ami azóta fejlődött is (pl dokkoló mechanizmus)! Szvsz bestbuy az írni tudóknak.Erejét és minőségét tekintve pedig sima tabletként is megállja a helyét. Nincs meg egy ilyen áru 10"-os gép.
-
saelin
veterán
Oh, és valaki linkelne egy root.apk-ot? Már a fórumon is többféle megfordult, így hirtelen nem is tudom melyiket tegyem be... Lehetőleg olyat, amivel sikerült a root C-n és CX-en is.
-
saelin
veterán
Hadd kérdezzem már meg, hogy akiknek a tabletje nem talál frissítést annak ROOT-olva van-e? Téma összefoglalóba gyüjtöm az infót.
Esetleg még írhatnátok pár hibát, ami talán még nem volt említve vagy elsiklottunk felette. (Átolvastam az egész topicot, de na!
)
-
saelin
veterán
válasz
Drenadar #732 üzenetére
Ha nem szerenél rajta játszani, akkor teljesen jó filmezni, netezni, olvasni stb. A billentyűzetes verziót ajánlom, mert anélkül már túl kompromisszumos a gép:
- intel soc ->> rossz alkalmazás kommpatibilitás; főként, de - inkább - kizárólag játékra értendő.
- szofveres bugok ->> kijelző érzékelési gondok, random pattogó hangszórók (egy bizonyos játék - Wayward Souls - emiatt játszhatatlan), a legidegesítőbbet szerencsére javították (az akksi kijelzést).
- 4.4 android ->> inkább hátrány mint előny, mert nem lehet normálisan használni az SD kártyát, és semmi esély az 5.0-s androidra.De hogy jót is mondjak:
- bika akku van benne ->> filmezéssel 7 órát bír, netezéssel 4,5-5 órát, 3D játékkal 4 órát.
- a kijelzője szép (IPS lévén) ->> az asus splendid alkalmazással még kalibrálni is lehet.
- stereó hangszórók ->> nagyon szépen szólnak, akár filtereket is megadhatsz az asus audió varázslóval.
- stabil és foglalkozik vele az asus ->> nem fagy vagy akad, jönnek hozzá frissítések, remélhetőleg javítják minden bugját.Dokkoló nélkül nem ajánlom, akkor inkább egy kisebb 8"-os tablet arm platformmal.
-
saelin
veterán
válasz
PyLu_pappa #721 üzenetére
Ha futárral viteted és hozatod, akkor általában több ideig tart a javítás/szállítás, mintha személyesen vinnéd be valahova. A "kényelemnek" ára van, itt ez az ár.
Említetted a márkaszervizt, de van az asusnak idehaza olyanja? Emlékeim szerint a notebookom is valami kisebb cég javította gariban, ha lenne olyanjuk, akkor gondolom oda küldenék.
-
saelin
veterán
válasz
PyLu_pappa #718 üzenetére
Edigital-os tablettel is így jártam. Direkt írtam is kommentben, hogy egyeztessünk, de a futár csak beállított az üres ajtó elé és még ő volt felháborodva, hogy nem vagyunk otthon...
GLS-es volt a srác. Velem már kétszer csinálták ezt.
A szervizelés idejéről nem tudok mit mondani, nekem az ünnepek miatt csúszott sokat, de a szerviz menetéről tényleg elég gyatra a tájékoztatás. Kapsz egy emailt, hogy már ott van és kapsz egy mailt, ha kész van. Ugyan az a futárcég fogja kivinni és le merem fogadni nem fognak megkérdezni, hogy mikor vigyék. A logikát én sem értem benne, de nekik így jó.
-
saelin
veterán
válasz
Skynet258 #681 üzenetére
Probáld meg non-buffered renderringel és kisebb rendering resolutionnal (1x vagy 2x-el, ne 1:1-el). Lehet csúnyább lesz, de általában bejön... Kivéve ha rosszul fut le az adott játék emulációja, akkor sajnos nem megoldható a futtatása androidon, ilyen a Tenchu: The Shadow Assasins és a Soul Calibur Broken Destiny is. Szerencsére szokott jönni update, ami van, hogy játszhatóvá tesz egy eddig nem, vagy csak rosszul futó játékot.
Emulátorok alatt jól duruzsol az intel soc, elég közzel van nyers erőben egy snapi 800-hoz, ezért kár hogy sok játék nem kompatibilis vele/ nincs rá optimalizálva, mert simán bírná melegedés nélkül a teljesítmény igényesebbeket is! -
saelin
veterán
válasz
Skynet258 #676 üzenetére
Naponta használom. Elég sok játékkal kompatibilis és viszonylag bugmentes, rendszeresen frissített alkalmazás. Tegnap a Tenchu the shadow assassins-t próbáltam, de ez pont a rosszul futó játékok egyike. A 2 missziónál random kifagy vagy beakad az emuláció.
Egy Monster Hunter Freedom Unite kontrollerrel nagyot tud ütni.
-
saelin
veterán
Tegnap böngészés közben többször is előjött a kijelző fura érzékelése. Egy ujjal görgettem és erre bezoomolt a weblapon... Nyomkodtam az erősítés gombot, ami nem csinált semmit, kijelző ki/be és úgy észhez tért. Nálam átvette az idegesítő bugok első helyét, ha már nincs akku probléma, akkor itt van ez... Játéknál külön öröm az ilyen.
A következő frissítés javíthatná, mert egy ilyen elég súlyos hibának számít. -
saelin
veterán
Úgy van ahogy grosy mondja. Az mx legújabb verziói nem támogatják az AC3-at, de a külső codec telepítésével ezt a funkciót vissza lehet hozni. Arra figyeljetek, hogy az x86-ost töltsétek le.
http://forum.xda-developers.com/apps/mx-player/mx-player-custom-codec-dts-support-t2156254
Bocsi a linkért, mobilról vagyok.
-
saelin
veterán
Mondom én hogy az van, hogy bizonyos effekteket nem tud kezelni a gpu. Le kell venni a grafikát, már amiben lehet... Nem is értem miért rejtik el a beállítási lehetőségek közzül, mert az automatikus beállítás vagy a hw alá állítja a grafikát vagy úgymond felé, de akkor fagyik-omlik minden.
Idővel hátha átszoknak a választható grafikára pont úgy, mint pc-n. Ez android és nem ipad/iphone, hogy a játék magától - garantáltan - jól állítsa be az effekteket, ahhoz túl sok a hw variáció. Mondjuk egy 2D-s játéktól nem várom el ezt, de egy 3D-stól már igen. -
saelin
veterán
Én nem tapasztaltam. Pedig jó egy órát játszottam nova 3-al, ami biztos hogy még van bug, az a hangszórók random recsegése és az 1%-ról való nehéz lemerülés. Ma megnézem hogy áll stabilitás szempontjából a játékoknál. Elég sok frissítést kapott amíg nem volt nálam.
Nem tudom, hogy eddig is volt ilyen, de pl a háttérkép beállításoknál lehet állítani a felső állapotsor átlátszóságát. -
saelin
veterán
Attól függ! Ha van töltő a közelben, akkor semmi probléma, de ha órákig nem jut az ember áramhoz... Ott már lehet aggódni. Amit az android jelez 1%-nak az nem a valós akku 1%-a, hanem kb az 5-10%-a. Nem tudod teljesen lemeríteni az akkut, mert kb csak a 80%-át (de lehet hogy többet) engedi használni. Hülyebiztos. Nem lehet csonkra szívni.
... éés az igért beszámoló a szervízzel kapcsolatban:
Még decemberben adtam fel a tabletet, mert egy játék uninstallálása után nem bootolt be a droid és a factory resetet is megtagadta. Később vettem észre, hogy a benne lévő microSD kártyát is magával húzta, ami adat rajta volt attól el kellett búcsúznom. Szerencsére semmi fontos nem volt rajta, csak zene, pár lényegtelen kép, animék és egy pár psx, psp, gba rom. Azóta mindet újra letöltöttem vagy átmásoltam a biztonsági mentésre használt külső HDD-ről.
Magával a szervíz menetével csak annyi bajom van/volt, hogy a futár (GLS) nem egyeztetett időpontot, erről korábban már írtam és hogy nem sikerült beállítani azt, hogy sms-ben értesítsenek a javítás fázisáról, hogy éppen hol tartanak vele. RMA oldalon meg kellett volna adni egy másodlagos telefonszámot, hogy kapjak sms értesítőket róla... elég hülyén van megcsinálva, mert az elsődleges telefonszámot amit megadtam, már nem fogadta el. Miért akarja külön számra küldeni ezt? Miért nem elég neki egy e-mail (amit szintén kért)? Annyira mondjuk nem fontos, hogy idegesítsen, csak akkor már nem volt hozzá türelmem.
A javítás az ünnepek miatt elég sokára nyúlt el, ugyanis ünnepek alatt nem dolgoztak - erről küldtek egy kedves e-mailt is -, így csak 2-án kezdtek neki újra a munkának. Egészen szerdáig tartott a tabletem javításának sora, majd a mai nap (péntek) hozta is a futár olyan 9 óra körül. Valami szoftveres baja lehetett, mert elég volt a rendszert újrahúzni rajta és már jöhetett is haza.Kezdetnek nyomtam egy rendszer visszaállítást, frissítettem az androidot, ami most a WW-2.2.33.138-ot viseli magán és elkezdtem újra belakni. Hibátlanul működik.
... egy kis bónusz:
Talán vannak mások is akiket érdekel, hogy milyen a gép kontroller támogatása. Ezért leírom. Volt egy vezetékes xbox 360 gamepad-em, aminek meghalt az egyik analóg karja és időszerű lett a cseréje. Egy jókora kutakodás után rátaláltam a Hama Creedroid termékére, ami kékfogon keresztül kommunikál. A d-pad kicsit érzéketlen, így megköveteli az erős nyomást, ellenben a két analóg karja elég érzékeny, de korántsem jár olyan szépen mint az xbox 360-é... Én emulátorokhoz használom és mindegyikkel jól működik, még az android menüben, asztalon is lehet vele navigálni. 3 elem hajtja a kontrollert, mivel ma tudtam csak először kipróbálni, így nem tudom meddig bírja vele. Ha érdekelt lesz, majd utólag leírom a tapasztalatom.
UI: Most nézem, hogy a PCX oldalán már nincs fent. Onnan már nem lehet venni... lehet megvettem az utolsót.
-
saelin
veterán
Otthon van a tablet, ha hazáértem jól megnézem magamnak. A papírra csak annyi van írva, hogy újrahúzták a droidot. Szerencsére nem kellett megbontani.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S9 FE+ eladó, nagyon keveset ment, mint az új, garanciális!
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- iPad Air 3 64GB Cellular/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4324
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest