- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
mamakaze #201 üzenetére
Nem írtad milyen oprendszered van most. Gyanítom XP, ebben az esetben alaplap+proci csere újratelepítést is hoz. HA W7 van, akkor lehet nem kell, de erre sem esküdnék meg.
Sata kártya minek? Általában van Sata minden alaplapon, én nem raknám bele. FAX témában nem vagyok jártas. AMD vonalon Brazostól felfelé minden alkalmas HTPC-nek, pénztárcától függően lehet herdálni
Több, részletesebb adatot, segítséget a "milyen számítógépet vegyek?" topikban kaphatsz, konkrét árakkal, linkekkel, stb. -
ViZion
félisten
válasz
djfantom #197 üzenetére
Nem, ez a project ott vérzett el, h nem normális dolog HTPC-re windost rakni. Eltekintve attól, h fizetős, és durva nagy hely kell telepítésre, még lassú is egy htpc-re kihegyezett linuxhoz képest. Nem arra való, persze ettől még lehet így használni.
VIA sajnos nem változott: továbbra is van pár villantós videó a youtube-on, de a fórumokon panaszkodnak, és nem csak erre a chipsetre sajnos. Az milyen már, hogy ~1 év kellett h erre normális driverek legyenek? HW dekódolást sem minden formátumnál (illetve formátumon belül sem mindent) gyorsítja, ez a proci terhelésen is látszott. Jó kis cucc ez, othoni NAS-ra, mobilnetet osztani, ilyesmikre, de sajna videókra kevéske.
-
ViZion
félisten
válasz
Anthonyo #195 üzenetére
Hogy nem támogatja a 64 bit OS-t, azt írja is az adatlapja. 32 bites OS kb 3.5 GB-ot címez meg 4 GB-ből (nem 3 GB a limit), de lehet trükközni, de 4 GB feletti ramnak nincs értelme.
Az általad emlytett konfigok azért jóval többet fogyasztanak, még használtan is többe kerülnek ennél.
Ez egyáltalán nem játékra lett kitalálva, olcsó netezős-filmnézős konfig. -
ViZion
félisten
SSD mindenképpen jó, viszont videók nagyon lassúak, ezen nem segít. Atom+inteles GPG netbookon tökéletes minden.
Jött ki hozzá már újabb driver csomag, de most nincs HDD-m, csak linuxal megy pendriveról.
Ha van rá több pénzed, akkor érdemes Brazost venni, azon tutira minden fut, akadás nélkül.
Ebből ha nem kell feltétlenül az ITX méret, akkor a másikon van PCI-e csati, amibe tudsz VGA-t venni, ha az IGP kevés. -
ViZion
félisten
válasz
Robertored #183 üzenetére
Amúgy erre van külön topik, keresgélj a fórumban
-
ViZion
félisten
Nem akarom ezt a parttalan vitát. Asimov óta tudjuk, hogy az Ember meghatározása is újradefiniálható.
"A gep nem az alkatreszektol, hanem a felhasznalas modjatol lesz htpc."
Tehát a Veyron+eke=traktor? Lóerő megvan, kicsit a kerekei kisebbek, de azért húz...
Maradjunk annyiban, hogy lehet HTPC-ként üzemeltetni, de nem az. -
ViZion
félisten
válasz
iMaverick #116 üzenetére
Codec??? Az meg mi?
Még XP-s időkben elkezdtem normális videólejátszó progikat használni, ezeket max. frissíteni kell, cserébe lesajnálom a kodekpakkokat, meg az ilyen vackokat, amik inkább csak ártottak.ÁÁÁ, Codec az ami miatt pl. win mediaplayer semmit nem játszik le? Nem baj. Nem kell...
Komolyan: KMPlayer. VLC, stb... amit ezek nem játszottak le az 1. sérült file, 2. havertól valami project file, amit nem véglegesített tévedésből
3. valami perverz videób. a jövőben esetleg elterjedő, ma még csak földalatti orosz atombunkerben fejlesztési stádiumban lévő, és ezért hetente változó kodekkel mentette, mert ez a jövő...
-
ViZion
félisten
Ehhez annyit, h a foglamakat tisztázzuk. A HTPC kategória alapvetően egy filmnézős gép, ideális esetben mozgó alkatrész nélküli, kis méretű, passzív hűtéssel, etc.
Akár merevlemez nélkül, mert a hálózatról kapja a tartalmat, OS (ami HTPC-nél inkább médiacenterre hajaz, mint "hagyományos" OS-re) meg egy pendrájvon elfér. Lényeg a kis hely, kis fogyasztás. Az, hogy egy nagyobb gép is képes HD videók lejátszására, még nem teszi HTPC-vé, ezért is néznek furán, hogy "kitolod" a kategóriát diszkrét VGA-val, és erős konfiggal.Jónéhány proci képes lekapcsolni magokat, szoftveresen is lehet állítgatni, profilba rendezni a frekiket, így akár "netezős" és "játszós" beállítást is lehet csinálni AMD cpu-val és vga-val is (gondolom Intelnek is van ilyesmi), mégsem lesz HTPC ettől még ezekből...
Ezért is felesleges a vitát folytatnotok, mert másról beszéltek. -
ViZion
félisten
válasz
SentryGun #103 üzenetére
Vettem egy Transcend 25M3 750 GB-os külső merevlemezt, ennek van egy nagyszerű(nek tűnő) progija, Transcend Elite. Egyszerűen beállítható, időzítések, stb... De szinte minden mappánál hibát ír, miszerint a forrás írásvédett. Rendszergizdaként futtatva is kihagyott fileokat. Eleve nem értem, ha írásvédett a file, attól még másolható, nem? Nem... OMG.
Szóval én a total commanderre bíztammajd keresek vmi automatikusat, bár a fotókat, munkáimat havonta egyszer másolni nem akkora feladat, lehet marad a TC.
Többieknek: mindenkinek igaza van...
Ahogy írtam is a cikk elején, nincs tökéletes megoldás. Nekem ez megfelel, de máshol, ahol HD filmeket néznek 3 TV-n, és közben letöltenek/feltöltenek, már kevés lenne a lan. Nem vagyok filmb.. filmbarát, a ~200 GB filmnek + 100 GB zenének, meg a többi vackaimnak elég bőven a 2 sata kínálta lehetőség -másnak ez nevetségesen kevés lenne...
Backup is ilyen dolog: nálam elég havonta, fotókat, munkákat dátum szerint mentem, így csak X mappát kell kopizni. Másnál nagyobb a "pörgés" esetleg adatbázisok, céges adatok, etc. vannak, ott naponta automatikus backup kell(ene).Teljesen felesleges a saját igényeinket általános igazságként másra erőltetni.
Kicsit off-ként: amikor megkérdezik milyen a jó gép, laptop, mit vegyenek, mert X ezt ajánlotta Y meg azt... Ez olyan, mint az autó. Lehet, hogy a Veyron a legjobb, de ha földesúton jársz vele naponta, akkor is azt vennéd??? És van rá pénzed? Lenne lehetőséged kihasználni a végsebességét?Köszönöm, hogy olvastátok
-
ViZion
félisten
válasz
netpeti98 #63 üzenetére
Semmi baja az IGP-nek, csak az ígéretekkel ellentétben b.szik a film lejátszásba besegíteni. Így meg a kis 1.6-os proci fullra pörög már 720p filmtől is. Nem ez lenne a módja, hanem CPU ~30%, és az IGP dolgozik -elvileg.
Bekapcsoltam böngészőben is a HW gyorsítást (FF, Chrome), offline KMplayer és VLC-vel próbáltam, de akadozott...
Ezen túl nincs gond, és remélem VIA ad ki frissítést az Oneirichez. -
ViZion
félisten
Eladtam a vinyót belőle, most csak pendrive Ubuntu van
Nem akarom én azt ilyen lapon futtatni, napokat várni egy alacsony számra...Lehet tuningolni, igazi kincs! Főleg ha van otthon lekvár, fagyi, vagy kitudja mifenéket szoktál Te "Tuning" címszóval művelni!
Passzív hőcsöves cuccal jó lenne kipróbálni, csak akkor már az többe kerül, mint a lap
Valami retro PCI VGA-d van-e esetleg? -
ViZion
félisten
Lehetni lehet, de ott már nagyon más a kernel, semmi 3D gyorsítást nem tudsz kicsikarni az IGP-ből, mert ahhoz nincs driver. Próbáltam nyíltból egesztgetni, de nem jött össze, fórumozva kiderült, hogy másnak se nagyon.
NAS és 100 MBit LAN: jelen írásban egy átlagos otthoni hálóról beszélünk, erre bőven elég lenne, sőt, 2 sata is elég, mert lehet "toldani" külső lemezzel, de sztem átlag home usereknek elég az is.
Egyetlen fájdalmam a film lejátszás, amúgy aranyos, csendes kis deszka.Silentfrog:
Nem olyan durva, persze a jót könnyű megszokni, így az asztali gép után kicsit döcögősebb, de ez csak a progik megnyitására, és a több progi együttes futtatására vonatkozik. Értem ez alatt, hogy pl. word, excel lassabban tölt be, de utána semmi baja. Viszont ha word mellé van pár füles böngésző, akkor lassul a váltás közöttük, de ez természetes egy egymagostól.
Volt nálam 1 magos atom netbook, meg EeePC, na azoktól azért gyorsabb. -
ViZion
félisten
Az viszonyitas keppen az asztali fogyasztasa volt... ez kb. Brazos, 35W max.
Otthonra, ha nem akar mindenki HD filmet nezni, meg masolni, akkor eleg a 100 LAN, de meg a wifi is. Backuphoz meg mindegy, ezert ezzel nem is foglalkoztam.
PCIe hianya a gond, IGP win alatt sem sikerult dolgoztatni filmeknel sajna.|Ekezetek miatt bocs, itt nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- Robotporszívók
- Milyen program, ami...?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Gitáros topic
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- További aktív témák...
- MacBook Air M2 8/256 (GARANCIÁS!!! 2026.09.18.)
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- HP core i5-ös fémházas Folio 9470m kifogástalan állapotban!! AkciÓÓ!
- A legolcsóbb!!! Dell Latitude 6. gen. core i5-ös notebook olcsón!!!! AkciÓÓ!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Seasonic 520W
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest