- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blindmouse #14 üzenetére
Figyelj, ha nem tetszik, nem olvasod el. Engem érdekelnek ezek a hírek is, függetlenül attól, hogy nem ilyesmivel dolgozom. Mégis, a kezdetek óta követem a Vulkannal kapcsolatos híreket mert ez végre egy olyan dolog, amiből nem csak az MS ökoszisztéma gazdagodik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Blindmouse #5 üzenetére
Honnan (vagyis inkább miért???) jönnek az ilyen posztok...
A "senkit nem érdekel" témára egy link: https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=Vulkan-1K-GitHub-Projects
-
leviske
veterán
válasz
Blindmouse #5 üzenetére
Egyrészt én magam is tudok olyan tudományos munkákról itthon, amik a jelenlegi OpenGL-es alapjukról Vulkan-ra igyekeznek költözni az alacsonyabb késleltetés végett.
Ezen túlmenően olyan kiadók számára, mint az EA, valószínűleg jócskán megkönnyítené a munkát, ha egy (Apple miatt kettő) API-ra tudnának koncentrálni. A Vulkan-ra alapozó Android-os játékaik miatt pedig erre a Khronos üdvöskéje alkalmasabbnak tűnik, mint a DirectX.
A grafikus API-k meg már 10 éve is témát jelentettek az oldalon, szóval nem teljesen értem ilyen értelemben a felháborodást.
szerk: off
-
rodrigez
senior tag
válasz
Blindmouse #5 üzenetére
Kicsit szigorúan veszed a lap 1000 éves nevét... A hw semmit nem ér sw nélkül, a kettő együtt alkot egy egységet. Akkor mostantól semmi hír ne legyen driverekről sem, mert az sem hw. Ja és ne menj olyan helyre ezentúl ahol söröző van kiírva, mert tuti nincs bor vagy kóla.
-
Oliverda
titán
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
A helyes megfejtés: [link]
-
Blazs120gl
aktív tag
válasz
Blindmouse #5 üzenetére
"A vulkan Api meg igazából senkit nem érdekel."
Csak azokat, akinek az OS-én nincs DX11, se 12 (mobil szegmens, Mac-ek, Linux-ok, DX12 csak win10 és XBox). Ugyanazt az fps-t fele akkora fogyasztással ( ill. lassabb órajelen futó több maggal) lehet hozni, ami plusz akksi idő, ennyiért már érdemes lehajolni. Laptop prociknak (kis clock, kis TDP limit) is esélyt ad a DX11-es desktop teljesítményre.
Olyan ez, mint a Ryzen proci, sokakat nem az érdekli, hanem a verseny amit teremtettek.
" Komolyan, sokkal hasznosabb dolgokról lehetne írni, pl hogy miért nem lesz crossfire a vegára."
Ennek az egyik magyarázata pont a Vulkan. Ott egyszerre több GPU-t is enumerálhatsz, vagyis a feladatokat ésszerűen megosztva profitálhatsz több GPU-ból. Hardver oldalon a jövőbeni infinity fabric-kel összeragasztott megoldások egy kártyán jobbak lehetnek, mint a CF két kártyán. Ahogyan a CF se ment egyből bármelyik game-ben, itt is csak akkor van előny, ha a programot úgy írták meg.
-
leviske
veterán
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Az IT news már megszűnt, az IT Café meg inkább üzleti profilt kapott, nem általános szoftveres hírekkel foglalkozik.
Ráadásul ebben több szakmai tartalom van, mint az n+1 ASUS Strix variánsú VGA bejelentésben.
-
rodrigez
senior tag
válasz
Blindmouse #1 üzenetére
Akkor lehet, hogy fogalmatlan vagy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest