Új hozzászólás Aktív témák
-
weberzolee
aktív tag
válasz #82595328 #895 üzenetére
"ha akarnék" illetve "akkor más kibírja iOS nélkül"
Ha akarja. De nem akarja."Ki nem sz@rja le, hogy oldom fel, csak működjön"
Hát pont ezaz, nem oldod fel, csak működik . Ránézel (ugye a használatnak ez alap feltétele /az esetek nagy többségében/) és már fel is oldott.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kovbandi82 #892 üzenetére
Azért az hogy minden telefon ugyanúgy néz ki a többi gyártó szegénységi bizonyítványa...
Valójában nem. Minél nagyobb rész az elején képernyő és minél keskenyebb a telefon annál kevésbé lehet egy telefon egyedi.
Ajándékba vettem. Csak előfizetést hosszabbítottam. Nincs is saját telefonom. -
veterán
Megjött a Max. Hát hatalmas az biztos! Az X a másik kezembe most eltűnik körülbelül.. Hozzá kell szokni, de eddig tetszik ez az óriás..
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
válasz #82595328 #887 üzenetére
Azért az hogy minden telefon ugyanúgy néz ki a többi gyártó szegénységi bizonyítványa...
Amúgy meg édesanyám Nagyimobilja 2 hétig bírja, és évente tölti fel 5000 Ft-al a kártyát, neki megfelel szóval nem értem minek vettél meg egy Honort olyan drágán, főleg előfizetéssel!!![ Szerkesztve ]
-
Wesder
félisten
válasz #82595328 #887 üzenetére
Azt kell megérteni, hogy az iOS-t semmivel sem tudod helyettesíteni.
Lehet szebb, jobb, gyorsabb, olcsóbb, de ha nem iOS fut rajta akkor megette a fene.[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
kengyel
nagyúr
válasz TheBikerider #888 üzenetére
Az enyéimet nézted ? Itt látszik a nagyítás. Nekem megfelel !
[ Szerkesztve ]
kengyel
-
veterán
-
törölt tag
válasz Parallaxis #841 üzenetére
Hogy itt kicsit vitatkozzak a drága iPhone miatt:
Kicsit olvasgattam a topicot. A kialakult vitát. Én külső szemlélő(vásárló) szemével leírom, mit gondolok a készülékről.
Nemrég volt szerencsém előfizetés meghosszabbítása miatt telefont venni. Nem magamnak vettem, ajándéknak szántam. A választott telefon egy Honor 7 Lite volt. Igazából semmi szükségem nem volt telefonra - két kártyás céges telefonom van - de mivel a Honor 7 Lite lényegében ugyanaz mint az én céges Huawei P9 Lite-m (ami nekem tökéletesen megfelel), ezért sajnáltam 33 eFt-ért otthagyni. Akinek vettem még az én előző Nokia Lumia 720-amat használta. Úgyhogy mindenképpen minőségi csere volt neki. Tehát vettem 33 eFt-ért egy szerintem vállalható telefont. Kedvezmények nélkül kb. 45 eFt lett volna. Ehhez képest vajon mit adna nekem egy iPhone XS. A vásárlás előtt vetettem egy pillantást az új iPhone XS Max-ra, és igazából nem láttam semmit. Pont úgy nézett ki mint bármelyik telefon.Hasonlítsuk össze kicsit a Honor 7 Lite-tal. Persze elismerem, hogy a iPhone XS szebb, jobb, gyorsabb stb. a szempont az lesz, hogy megéri-e az emiatti többlet a 10x-s árat.
1. Kinézet: A faltól falig kijelző miatt kb. semmi egyedi nincs rajta elöl. Én meg minden telefonomat tokban használtam, tehát nem érdekel milyen a hátulja. Ergo kinézetben a felületes szemlélő számára kb. semmi különbség nincs.
2. Képernyő: Megmondom őszintén a Honor 7 Lite kijelzője kifejezetten tetszett. Egyáltalán nem éreztem, hogy ennél sokkal jobbra lenne szükségem egy ilyen pici kijelzőn.
3. Notch: szerintem ez egy vicc. Elméletileg nagyobb emiatt a kijelző. Gyakorlatilag meg nem. Tehát kb. semmi haszna, amúgy meg ronda.
4. Face-ID: ezen már tavaly is jót nevettem. Egy telefon legnagyobb újdonsága, hogy hogy oldom fel a kijelzőt?! Ki nem sz@rja le, hogy oldom fel, csak működjön. Emiatt én egy fillérrel sem akarnék többet fizetni egy telefonért.
5. Sebesség. Biztos gyors a iPhone, de szerintem ma már a telefonok sebességénél az ember a gyenge láncszem, mert hiába nyílik meg gyorsabban egy alkalmazás jön be előbb a menü ha a rendszer közben állandóan a felhasználóra vár. Elhiszem, hogy gyorsabb mint az enyém, csak kb. már semmit nem számít. A zene nem szól gyorsabban, a könyvet nem olvasom gyorsabban, a kocsival nem megyek gyorsabban. Nem érdekel a sebesség.
6. Op.rendszer: Nem ismerem az iOS-t. Volt már butatelefonom, Symbianos, WP-s és most Androidos telefonom. Azt gondolom, hogy az op.rendszer legyen olyan, hogy ne vegyem észre/ne zavarjon a használat közben. Ebben szerintem a WP volt a legjobb az EMUI engem zavart -> felraktam egy csempés launchert azóta szent a béke. Ennél nekem az iOS se lenne jobb. Ráadásul nem tudnék launchert cserélni.
7. Kamera: Ritkán fényképezek. Számomra a jobb kamera nem olyan előny, amiért pluszban fizetni akarnék.
8. Aksi: nekem a Lumia 720-am és a mostani Huawei P9 Lite is kibír 2 napot. Sőt a Huawei navigáció során simán bírt 4 órát is. Szerintem akksiban veri az iPhone-okat.
9. Alkalmazások: WP volt párszor hiányérzetem, de az Androidos alkalmazásválaszték mellett ilyen gondom nem lehet.
Tehát összefoglalva: Én nem vitatom, hogy az új iPhone-k jó telefonok, de ha azt nézzük, hogy már a középkategória alján is lehet egész használható telefonokat venni, a legfeljebb 10-20% + felhasználói élményhez a 10x-s ár nekem nagyon soknak tűnik. Megmondom őszintén zseniálisnak tartom az Apple-t azért, hogy a többéves már inkább középkategóriás telefonjait is annyi pénzért árulja, mint más gyártó a csúcskészülékét. Meg azért is, mert az iPhone X-szel feltalálta a csúcskategória feletti kategóriát, és hülyére keresi magát. Sőt az új iPhone-okkal még rá is tudott licitálni. Ezt kívülről szemlélve tényleg lenyűgöző, de ennyi pénzért akkor se vennék telefont, ha aranyból lenne. Egy kis biz-basz, amit bármikor leejthetsz, elhagyhatsz, a telefonáláson kívül minden más funkciója nélkül simán tudsz élni, ha akarsz, vagy a tizedéért kapsz olyat, amivel meg tudod oldani, egy ilyen eszköz egyszerűen nem ér ennyit. Zárásképpen még annyit, hogy persze mindenki arra költi a pénzért, amire akarja, és persze érhetne az a vád, hogy irigykedek, és nincs rá pénzem, de egyrészt igazából egyáltalán nem érdekelnek a telefonok. Nemcsak az iPhone, a többi se. Másrészt meg akár 10-t is tudnék venni. De számomra felesleges dolgokra nem szórom a pénzt. -
kengyel
nagyúr
válasz TheBikerider #884 üzenetére
Az enyémmel sem tudok jobbat csinálni, nekem tetszenek. Ha nem nagyon nagyítunk bele,akkor tökéletes.
kengyel
-
veterán
-
veterán
-
weberzolee
aktív tag
válasz Jegesmaci81 #858 üzenetére
Teljesen másról beszélsz itt:
Az, hogy egy termék ára drága vagy olcsó, nem az átlagfizetésekből kell meghatározni. Az árat mindig a többi termék árához kell hasonlítani illetve a termék minőségéhez. Ez alapján a tucattelefonok között az IphoneXsMAX igenis a világon mindenhol a legdrágább készülék.és itt:
Szóval egy áru/szolgáltatás értékét/árát a fizetésed határozza meg!
Gratulálok!Ilyenkor értem meg hogy miért pénzügyi analfabéta ez az ország.
A DRÁGA és a LEGDRÁGÁBB független egymástól. Az egyik szubjektív, a másik objektív. Más a viszonyítási alap. Az elsőnél az ingerküszöböd, a másodiknál egy másik termék ára.
Drága: amelynek ára az elfogadható összegnél több. Ez olyannyira szubjektív, hogy csak na.
Ár/érték: két hasonló értékű (tulajdonságú) termék esetén állapítható meg. Az ára tény, a konfiguráció szintén. Persze egy ár/érték arány nem feltétlen csak a felhasznált alapanyagtól függ (minőség / rendelkezésreállás / támogatottság / szervizháttér stb).NEKEM 20e / cipő elfogadható, de van aki 10e felett nem áldoz rá. Nekem évente 2x10e (mert tönkremegy RAJTAM) nem éri meg, 1x20e meg igen. Ár/érték arányban ugyan ott van a két termék jelen esetben, mégsem mondhatjuk hogy a 20e explicite drága, mert kinek mi. Ráadásul éves viszonylatban a költségem is megegyezik. Ha a 10e -es is bírná egy évig, akkor se mondanám a 20e -re hogy drága, csak azt, hogy ár/érték arányban rosszabb mint a 10e -s.
Nem vagyok közgazdász de szerintem ez elég egyértelmű.
[ Szerkesztve ]
-
kengyel
nagyúr
-
Wesder
félisten
válasz TheBikerider #877 üzenetére
Itt most nem az a lényeg, hanem hogy a te 6 óràd az àltalànos, vagy csak "szerencséd" van. Ha simàn hozza a 6 óràt közepes fényerővel, azokkal a dolgokkal amikre én hasznàlom a telót, akkor arànyosan nézve picit jobb mint az àtlag. Ha csak elvétve tud 6 óra SoT-t, akkor meg àtlagos. Szerintem.
Írtam is egyénként hogy nem feltétlen jó összehasonlítàsi alap, de akkor mivel hasonlítsam összse? Egy kruplival? Egyértelmű hogy iPhone-ok között a màsodik, vagy harmadik üzemidőben.I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz TheBikerider #877 üzenetére
"Engem az érdekel,hogy az iOS-szel szerelt telefonom,egy iPHONE, jól bírja nálam."
Mindent értek.
-
.Szaki.
addikt
Szerintem - és ezért most elképzelhető, hogy kapni fogok a fejemre - az az egy dolog elismerhető, hogy az iPhone-oknak a Plus modellek kivételével mindig az akkumulátor volt az egyedüli gyenge pontja.
Ezt egy Power Bankkal könnyen lehet orvosolni, amikor WP-m és droidom volt, akkor is mindig volt nálam, maximum ritkábban kellett használni. Számomra azért nem annyira lényeges az akksi, mert telefont tulajdonképpen már bárhol tudsz tölteni. Irodában itt van az asztalomon, teljesen hidegen hagy, hogy lóg-e ki kábel belőle vagy sem. Otthon ott a dokkoló, úgyis rajta van, ha pedig útközben kéne tölteni, a kocsiban is tudod USB-n, ha pedig ezek egyike sem elérhető, akkor már az emlegetett Power Bank a megoldás. De az tény, hogy pl az 5S jelenleg iOS12-n úgy merül, mint a Titanic.
-
veterán
"...Most ne is azt nézzük hogy az enyém mit tud. ..."
De nem tudok mást nézni,mert leírtad. Amúgy meg én speciel tojok rá,hogy más telefon mennyit tud. Engem az érdekel,hogy az iOS-szel szerelt telefonom,egy iPHONE, jól bírja nálam. Azért köszi,hogy megosztottad a Xiaomi-val való tapasztalatodat ITT...a Xs topikban.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
veterán
-
viharhozo
addikt
Sztem ebbol az elso pontot kiveve a tobbi legalabbis kerdeses igazsagtartalmu.
1. A kb. oteves flagshipeket osszehasonlitva orvendetes, h az 5S lefrissul iOS 12-re, csak az a kerdes, van-e ertelme ennek. Ill. mivel tud tobbet _most_ egy Samsung S4/S5-nel. Sztem semmivel, de lehet cafolni. Nyilvan vannak appok, amik magasabb verzioszamu droidot kernek, de a fejlesztok se hulyek teljesen, probaljak a leheto legtovabb huzni a regieken.
2. Egy Samsung S6 meg egy szifon 6s hasznalt ara kozt nincs erdemi kulonbseg. Nekem errol regi tapasztalatom van, a 4S-em 90-ert vettem, ket es fel evesen 20-ert adtam el, szoval nem volt olyan szipiszupi artartasa.
3. Itthon is kaphatsz flagshipet szolgaltatotol.
Telenor Blue XXL:
iPhone XS 64G: 22*12272 = 270k
Galaxy S9+ 64G: 12000 + 17*6352 = 120kTevedes ne essek, nyugodtan vegyen mindenki olyan keszuleket, amilyet akar, csak azt ne akarjuk mar bebizonyitani, h a jelen esetben cirka 150k-s felar az alma logoert az barmilyen korulmenyek kozt racionalisan igazolhato.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Wesder
félisten
Olvasom itt hogy 3-6 óra SoT-ok jönnek ki, és hogy az milyen jó, legalàbbis a 6 óra. Tudom nem összehasonlítàsi alap, de közepes fényerővel nàlam Note5Pro-n 8-10 óra SoT jön ki naponta. Ebben PH! app Messenger, 1-2 óra telefonàlàs és Youtube szokott lenni. Illetve böngészek. Az XS-ben mekkora az akku? 3k?
Most ne is azt nézzük hogy az enyém mit tud. Ilyen felhasznàlàssal mennyit menne az XS?
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
Tibee86
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #866 üzenetére
Vàlogass kedvedre.
Oké, az Xs a “középmezőnybe” tartozik, akkor a note 9 vagy az s9+ erősen az alsómezőnybe játszik. -
veterán
válasz TheBikerider #867 üzenetére
Majd rá vágják, hogy "fotosoppppp"
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Dobtam fel képet a Fototrend-re.
HARLEY-DAVIDSON
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz TheBikerider #865 üzenetére
Mutass egyet amelyikben 6 óra aktív használatot produkál.
Amúgy az XS rendre 4órákat teljesít a legtöbb tesztben amivel igencsak a középmezőnybe tartozik. -
veterán
-
.Szaki.
addikt
Sok ameikai videó és német is van, aminek már a címében is benne van, hogy “ezért ne vedd meg az iPhone XS-t” és ehhez hasonlók, szóval ez tényleg mindenhol drágának számít. Más kérdés, hogy ha 11 nap alatt megkeresném az árát, ahogy mondjuk Para diagrammja alapján pl Berlinben meg lehet, akkor csak a konkurensekhez képest lenne drága, ebben a tekintetben viszont megfizethetőnek számítana.
-
Fryskitt
addikt
Úgy értettem, hogy simán lehet, hogy működik, csak akit épp megtaláltál, az nem tud erről semmit sem. Napi szinten vitázom a Telekommal erről-arról és kb akárhány emberrel beszélek, mind mást mond. Hajmeresztő cég. Így értettem. Persze, lehet, hogy nem tudják még megoldani, de én nem adnám fel. Egy nyomorult telefon megrendelése két hetembe került, és pl olyanokat nem tudtak, hogy van online kedvezmény. A 80%-nak újdonság volt. Nem tudták (vagy nem akarták).
Ne vegyél élő nyulat Húsvétra! Az ilyenkor vett kisnyuszik 90%-a nem éri meg az egyéves kort!
-
Tibee86
nagyúr
válasz Blizzardking #860 üzenetére
Nézz meg pár összehasonlító tesztet youtube-on, hogy melyik telefon meddig bírja az Xs mellett. (ide is be vannak linkelve többszörösen már)
Meglepő lesz.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Blizzardking #860 üzenetére
Persze hogy...
Unalmas.Akadj már le a témáról... ha leírod ezerszer sem lesz jobb sot. Ok? Nálam meg jobb.
[ Szerkesztve ]
HARLEY-DAVIDSON
-
Blizzardking
őstag
válasz #55517184 #859 üzenetére
Abból, hogy 3-4 óra sot-ok jönnek össze, számomra az derül ki, hogy az Apple-nál a fejesek nem használnak napi szinten iphone-t. Ha használnák a saját terméküket, éreznék hogy ez kurva kevés. A készenléti fogyasztás rohadt fontos egy falióránál vagy egy elemes termosztátnál ezt aláírom
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #856 üzenetére
Korábban írtam, h X-nél jöttek 6-7 órás SoT-ok is, ami azért szép, de mondjuk 5 óra volt az átlag. Itt (XS) egyelőre elmarad, 3-4 óra tűnik reálisnak, de remélem ez frissítéssel még javulni fog.
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz TheBikerider #857 üzenetére
Szóval egy áru/szolgáltatás értékét/árát a fizetésed határozza meg!
Gratulálok!Ilyenkor értem meg hogy miért pénzügyi analfabéta ez az ország.
-
veterán
-
Jegesmaci81
aktív tag
válasz #55517184 #853 üzenetére
Ez azért van mert a Samu nem egységáron dolgozik ha jól tudom.
Az akku témához annyit tennék hozzá, hogy a sok ellentmondásos hozzászólás miatt elkezdtem kicsit jobban figyelni. Valóban igaz az hogy alig merül készenlétben, viszont egy hosszabb készenlét után 90%-os töltöttségnél telefonálnom kellett és 2 percnyi beszélgetés alatt 2%-ot merült a telefon.
Feltételezem a %-os kijelzés sem pontos. Az akkut pedig még mindig azt mondom hogy zabálja az Iphone ha használni is kell.Átlagos felhasználás mellett (úgy gondolom én átlagos felhasználó vagyok) simán kibír 1 napot sőt másfelet is. Viszont ha rászakad az emberre a szabadidő és elkezdi nyomkodni esély sincs rá hogy kihúzzon egy napot. Nálam következetesen 3-4 órányi használati időre képes 1 töltéssel. A 6órát amit itt páran írnak elképzelhetetlen.atike: Ne már! A te gondolatmeneted alapján a Iwatch olcsó hiszen mennyivel olcsóbb mint egy iphone! Simán kijön egy átlag bérből.
[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Az egyik legnépszerűbb külföldi - tehát nem magyar - portál tesztjéből.
But Apple is on the path of turning the iPhone into a luxury brand, and they know it.
Our point is this - if you want to get a new iPhone, buy an older one - like the iPhone 8 Plus. It has Touch ID, one of the best chipsets on the market, still unmatched by the Android gang, and its camera is as relevant (forget the Smart HDR and adjustable bokeh thing). As we see it, the logical thing to do nowadays is buying a previous-gen iPhone and upgrading only when the current series get replaced. You'll still have the promised impressive experience, but you wouldn't pay an arm and a leg for it.
But we once thought that the logic dictates the market would eventually regulate itself and we'll have reasonable iPhone prices, and here we are today buying an iPhone at the price of an older car.
Nem csak nálunk drága, nálunk csak drágább, viszont egyre több helyen ér, halad meg bizonyos ingerküszöböt, ami a tesztekből is visszaköszön.
Abban pedig nincs semmi meglepő, hogy a járulékos növekmények okozta kirívóan magas ár itt csapja ki legjobban a biztosítékot.This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
atike
nagyúr
válasz Jegesmaci81 #852 üzenetére
"Az, hogy egy termék ára drága vagy olcsó, nem az átlagfizetésekből kell meghatározni"
Ezt nem gondolod komolyan. Mégis mi más lenne a maghatározó ha nem az, hogy a példa kedvéért egy 150 000 Ft-os átlagfizetéshez nézve egy adott telefon ennek a sokszorosa...?
Vagy úgy akarod nézni, hogy ennyiért már kapsz vállalható használt autót vagy netalán akár két - három nagyképernyős 4K-s tévét...?
-
törölt tag
válasz Jegesmaci81 #852 üzenetére
A gond ott van, h amcsiknál a Note9 1000 dollár (128GB-os), ami nálunk 334,990 Ft, az iPhone XS szintén 1000 dollár (igaz, csak 64GB-os), viszont 399,990 Ft
-
Jegesmaci81
aktív tag
Az, hogy egy termék ára drága vagy olcsó, nem az átlagfizetésekből kell meghatározni. Az árat mindig a többi termék árához kell hasonlítani illetve a termék minőségéhez. Ez alapján a tucattelefonok között az IphoneXsMAX igenis a világon mindenhol a legdrágább készülék.
Az pedig hogy idehaza még saját magához képest is drágább végképp nem jelent semmit mert a többi készülékre is ugyanannyi adó/áfa stb adódik. -
.Szaki.
addikt
Berlinben szerintem már gondolkodás nélkül beruháztam volna rá.