- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
EczkE
veterán
Sajna az SE nem jott ossze, helyette 6s lett.
Asszem mindenféleképpen!
-
nord_
veterán
válasz Kiralykobra #2696 üzenetére
Ez az 5se felirat nagyon jó.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Kiralykobra #2696 üzenetére
Mit jelent, hogy nagyon jó? Tesztelted vagy csak hittél az eladónak?
⭐ Stella
-
Kiralykobra
csendes tag
Én ilyet vettem és nagyon jó. Tesco külső részén valami, kb. 2000 ft volt.
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-07/12/475555_dmj8fuu9lidm3iyg_img_0509.jpg
http://mobilarena.hu/dl/upc/2016-07/12/475555_jmg8hwoixtbwuq2o_img_0510.jpg[ Módosította: radi8tor ]
-
Kiralykobra
csendes tag
válasz tittipecci #2563 üzenetére
Én vettem a gyári mellé egy Apple által engedélyezett töltőt a Telenorból. Ha a gyári be van dugva semmi baj, de ha a másik töltőt dugom rá, akkor töltés közben a telefon nagyon akadozik. Nem tudom miért, de ezt a telenoros töltőt csak végszükségben használom a munkahelyemen, amúgy meg otthon este feltöltöm és ugye 1 napot simán bír.
-
Tünde SE
tag
válasz tittipecci #2680 üzenetére
Nekem is ez van a telómon és én is erre esküszöm és nagyon jó, mintha nem is lenne a kijelzőn semmi, /már ha szépen de van téve, de eddig a speedshopban nem csalódtam/ ugyanolyan érzékeny is.
Leon833 Én most nyaraláson vagyok kizárólag a telómra hagyatkozva. Sok órát /egész nap össze vissza/ netezek, játékok /póker, szókereső, sky force/ és be van kapcsolva már 07:00-tól, de van amikor már 06:00-tól
kb 22:00-23:00 között kapcsolom ki 25-40% közötti akksiszinttel!
Szerintem a kategóriájában ritka!Nekünk a családban van SE, 5s, Samu A3/2016/ és Samu A5.
Majd én is próbálok feltenni összehasonlító képeket![ Szerkesztve ]
"A viták lényege nem a győzelem, hanem az előrehaladás."
-
törölt tag
A beltérben készült képen is ugyanolyan közel van a gyerek, és soha nem használok közelítést.
Ettől függetlenül persze, ki fogom próbálni ugyanolyan körülmények között is, ugy az igazi az összehasonlítás.
Egyébként egyáltalán nem húztam le a kamerát, csak jeleztem hogy én ilyen különbséget vettem észre. -
nord_
veterán
válasz #03372544 #2668 üzenetére
Ugyanolyan fényviszonyok közt kellene kipróbálni. Ha legközelebb találkozol anyósodékkal, egyszerre, egymás mellől fényképezzétek a gyereket. Meg fogsz lepődni.
(Ez a mostani képpár olyan, mintha azt mondanád: rosszabb az Audi, mint az Opel, mert az előbbi a bokáig érő sárban nem megy olyan szépen, mint az utóbbi a tükörsima aszfalton.) -
RAMb0
tag
válasz #03372544 #2670 üzenetére
Nagyon nem ér, úgyhogy ennyi alapján nem szabad lehúzni szerintem az SE-t.
Az sem mindegy, ahogyan írták is, hogy beltér, vagy kültér, illetve, hogy a fotó alany milyen messze van. Én azt is meg merem tippelni, hogy a leányzó a belteres SE képen messzebb van és rá lett nagyítva/közelítve és ezért ütközik ki jobban a zajosság.Amúgy meg a legtöbb telefon nem profi kamerának készül, szerintem örüljünk, hogy a mai mobil technológia ott tart ilyen téren, ahol és az SE pl. a jobbik kategória.
(#2687) 4264Adam:
Sok esetben folyamatosan váltogat a HDR és nem HDR mód között a telefon, ha be van kapcsolva. Illetve, mivel a buszon benn kevesebb a fény (az esetleges fény tükröződések is erősen befolyásolják pluszban), kint több, okozhat ilyet, mert mikor mit mér a fókuszpontban a beeső fényből.[ Szerkesztve ]
-
Titi76
aktív tag
válasz JackFeryll #2663 üzenetére
Én is ezen a cserén gondolkodom. A 930-ban az optikai képstabilizátor valami csúcs. Főleg videózás közben érezni hogy működik amikor rázummolok a témára. Semmi kézremegés... Meg úgy sötétebb megvilágítású képeknél ahol hosszabb a záridő.
Az SE használ valami szoftveres megoldást erre?iPhone 14, Kia NIRO 2018 PHEV, Lenovo Legion
-
Leon833
tag
Sziasztok.Erdeklodnek hogy nyustolve a telefont az 1 napot siman kibirja az akksi?
-
rongyi
aktív tag
válasz tittipecci #2680 üzenetére
Köszönöm, ránézek erre az üvegfóliára
-
-
_Petya_
őstag
Én a minap vettem a Tesco-ban (nem röhög ) 5/5S-re való üvegfóliát. Btech márkájú, azt hiszem 1500 volt. Teljesen király, elégedett vagyok vele. Ha érdekel előkukázom neked a dobozát
szerk: ilyen volt csak értelemszerűen 5/5S volt ráírva: [link]
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
SE-re keresek üvegfóliát. Fontos, hogy hazai webshopból rendelhető legyen (ebay nem játszik most). Tudtok olyat írni, ami jó és viszonylag olcsó is?
-
-
bobie
tag
Én majdnem egy évig 930-at használtam. A kamera mondjuk kb. egy lépés vissza (de szerintem nem vészes), viszont a többi simán kárpótolni fog.
Nullán, szimplán ahogy ringat a membrán..
-
törölt tag
A kislányomnak dús göndör haja van, amikor az SE-vel fényképezem kb. egy massza lesz a haja a képen, míg az anyósom középkategóriás samu A3-jával lőtt képeken szépen élesen külön láthatóak nagyjából a hajszálak.
Kicsit sötétebb környezetben, pl. a lakásban ugyanúgy zajos képet lő mint a többi.Összességében elégedett vagyok vele, de a 930-nak nagyon dicsérték anno a kameráját, lehet túlszárnyalja az SE-t.
-
hericstamas
tag
Nekünk mindkettő van a családban. Az iPhone-t használjuk családi események alkalmával is. Kb. azonos eredmény, de automata módban az iPhone sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
JackFeryll
őstag
Szerintetek kamera terén mekkora visszalépés az SE egy 930-ról ? (csak a halott store miatt váltanék)
-
lezsolt
csendes tag
Sziaztok!
Van, aki esetleg túrák trackelésére használja a telefont? Mik a tapasztalatok: mennyire stabil hosszú távon a GPS-jel, milyen pontosan trackel?
(Lumia 820-am, majd 930-am volt eddig, és a trackelési képességek mindkettőnél kiválóak voltak.) -
Tibee86
nagyúr
válasz realmadrid #2658 üzenetére
*kivéve ha nem lehet bekapcsolni, mert akkor kérhetik a számlát.
-
AdacaN
csendes tag
Sziasztok! Van akinél "lötyög" a bekapcsoló gomb egy kicsit? Ez normális vagy hiba?
-
domojko
senior tag
válasz radi8tor #2654 üzenetére
Értem. Köszönöm
Más: Annó még droidon megvettem a poweramp alkalmazást. Valaki használja ios-en? Van olyan jó mint droidon?
Eddig minden rendszeren mappákba rendszereztem a zenéket album szerint és mappákból játszottam le. ios-en van erre valamilyen formában lehetőség?[ Szerkesztve ]
-
domojko
senior tag
válasz radi8tor #2650 üzenetére
Nem tudom, ezért kérdezem. Gondolok itt arra ha nem lehet bekapcsolni a telót, akkor a szerviz kéri a számlát. Ebből kiindulva gondoltam hogy valami adatot kellene tartalmaznia. De ha jó így akkor ok. Garjegyre nem írtak dátumot. Ez sem gáz? Konkrétan csak az imei meg a pecsét van rajta.
[ Szerkesztve ]
-
domojko
senior tag
Media Markt-ból webshop-on vettem az Se-t. E-számlát kaptam hozzá. Milyen adatokat kell hogy tartalmazzon a számla a telefonról? Sem imei, sem sorozatszám nincs feltüntetve. Ez nem gáz?
-
huan
őstag
Az www.icloud.com -on a kontaktok között csak a sajátomat látom.
Miért? Nem menti a cloud a kontaktokat?
A naptárba nem lehet összefűzni a google naptáros eseményeket?[ Szerkesztve ]
-
RAMb0
tag
válasz joker91 #2645 üzenetére
WYSWYG alapon kellene tárolnia az iCloud-nak, elég nagy öngól lenne az Apple-nek, ha nem így teszik.
Linuxon még ha gondolod, Wine alatt tudsz futtatni iTunes-t, vagy VirtualBox-on, amelyik kényelmesebb (utóbbihoz Win-es virtuális gépnek kell futnia a VirtualBox-ban).[ Szerkesztve ]
-
joker91
tag
válasz #03372544 #2644 üzenetére
Sziasztok,
Múlthéten belépem én is az SE telefonosok közé. Első iPhone...
Evvel kapcsolatban olyan kérdésem lenne, hogy az iCloud tömörít valamit a képeken? Mintha azt olvastam volna, hogy a Google Fotó tömörít rajta.
Illetve Linux-ot használok a számítógépemen, erre nincs iTunes ahogy néztem. Böngészőből is letudom tölteni amit szinkronizál az iCloud-ra? -
törölt tag
-
DaWe94
senior tag
Viszont ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Szeretném én használni az icloudot igazából... Ha bekapcsolom a Fotóstreamet, feltöltődnek a képeim oda... Törlök telefonról egy képet, az ettől függetlenül ha bekapcsolom a gépet, le fog töltődni rá hogyha beállítom ott is?! Filózok most, hogy mit használjak, mert hamarosan csökkentik a 15GB ingyen tárhelyemet OneDriveon. De lehet az lesz a vége, hogy előfizetek az 50GB-s csomagra ott.
[ Szerkesztve ]
-
-
csefery
tag
Sziasztok!
Van egy rakás 64GB-s Spacegray SE a Mammut MM-ben! (4db)
Soha ne vegyetek drogot! Legyetek Pop sztárok, és ingyen megkapjátok!
-
Gyurvagyi
tag
válasz univerzita #2634 üzenetére
Köszönöm.
Olyat lehet, hogy megosztási linket generáljon egy fájlhoz vagy fotóhoz?
Challenge accepted!
-
törölt tag
válasz Gyurvagyi #2632 üzenetére
Például a Mail-ben ha egy levél tartalmaz mellékleteket, akkor lehet olyat választani, hogy mellékletek mentése, bejön az iCloud Drive és oda tudod menteni.
A fotók különálló dolog igen, az is az iCloud tárhelyét használja (ha be van kapcsolva az iCloud mentés), de nem látod őket az iCloud Drive appon belül.
Weben itt tudod nézni a szinkronizált képeket/videókat: [link][ Szerkesztve ]
-
-
Gyurvagyi
tag
Sziasztok!
"Felhős" megoldást mit használtok az SE-val (Dropbox, Google Drive stb...)
Jó lenne ha oda vissza szinkronizálna és a fotókat automatikusan mentené.Challenge accepted!
-
domojko
senior tag
válasz randras #2627 üzenetére
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat, az ajánlott alklamazásokat ki fogom próbálni. Jelenleg wp-os telefonon illetve pc-n vannak ezek a fájlok. Hogyan tudom felrakni a telefonra? A már említett módon? Tehát felnyomom iCloud -ba? Vagy van esetleg egyszerűbb módja is? Csak simán nem lehet másolni vagy valami?
-
nord_
veterán
-
nzolo76
tag
válasz domojko #2609 üzenetére
Én úgy csinálnám, hogy pl One Drive-ba, vagy iCloudba feltenném a pdf és doc fájlokat, aztán ha szükséges ott biztosan van olyan lehetőség, hogy offline is elérhetőek legyenek. Azt hiszem a pdf-et alapból kezeli a teló (iBooks, ide le is tölthetőek a pdf-ek), ha nem tetszik, akkor Adobe reader vagy Pdf Expert, és a doc-hoz meg MS Word (de biztosan van más app is).
[ Szerkesztve ]
*** iPhone 12 - iPad Pro - Apple Watch S6 ***
-
RAMb0
tag
Nekem az i4S-hez képest keményebb (hagosabban is "kattan"), de legalább érezni, hogy van benne anyag alatta és vélhetően strapabíróbb is. Megszokás kérdése, engem csak az első pár hétben zavart. Még a bekapcosló gomb "zörgését" is megszoktam, bár nem ez lenne elvárt valóban.
-
Apooca
tag
Sziasztok, én is 6-ról váltottam, hamar megszoktam, pár nap alatt megszoktam a kisebb kijelzőt. Az egyetlen amit nem bírok megszokni a középső gomb, nem tudok mit mondani rá, klaffogása.... Ez természetes, vagy csak az enyém ilyen ?
Iphone 7 32 GB, Apple Watch 2, Space Gray, Ipad Air 16G Wi-Fi, Samsung UE32ES6560S, UE40H6400, Dell Latitude E5430
-
domojko
senior tag
Tegnap dèlben nekem is meghozta a futár. Még nem volt iphone-om, egyenlőre ismerkedünk. Fura, de megszokható. A kijelzőjébe tudok eddig egyedül belekötni. Finoman fogalmazva is a lumia 735-hoz képest ratyi. Valaki tudott már normálisan buborék mentesen felrakni hátlap fóliát? A rágott alma logónál buborékos marad mindig, nem kicsit. Kontaktokat fotókat zenéket csengőhangokat sikerült megoldanom. Alapból kezel ez a készülék PDF word excel doksikat? Ha nem akkor ki milyen appot javasol? Illetve hogyan tudom ezen fájlokat felrakni a telóra? Elég sok van lementve amit szeretném ha rajta lennének. És persze használni is szeretném
-
RAMb0
tag
Szerintem a kijelző elalvás esetei ezek, a tényleges képernyő zárolás (ergo fel kell oldalni vagy ujjlenyomattal/kóddal, húzással, lévén a menüpont lezárásról szól) valóban 30mp, 1p, 2p, stb idő után történik meg szerintem. Bár nem próbáltam, de rre tudom csak elképzelni ezt az "anomáliát".
Szerk.:
Most kipróbáltam, egy 2 perces intervallum esetében 1 perc után elaludt a kijelző, de még a 2 percen belül már kérte az ujjlenyomatot / kódot, így valóban fura a dolog.
Illetve mivel jelkód/TouchID megléte esetén azonnal kézi a kijelző elalvás után, végképp nem sok értelme van így a beállított értéknek. Az Apple support biztos meg tudja magyarázni, hogy miért van ez így.[ Szerkesztve ]
-
tom956ster
aktív tag
Megjött az SE 64GB. Hát, az első percek nem voltak felhőtlenek: konkrétan 6szor indult újra az alma logónál időzve, mire nyomtam neki egy full resetet és úgy már be tudott bootolni.
Ilyet eddig még nem láttam az almánál, pedig nem ez az első új iPhone a kezemben.
Mióta megy, azóta jó. Egyébként tényleg jó. Átérem egy kézzel, simán használom egykézből, ami a 6-osnál nem ment így...
Gyors, szép, de úgyis tudjátok... Belakom kicsit...3D civil engineer / Dell Precision M7720 /desktop workstation: Gigabyte GA-Z170XP SLI | i5 6600k | 2x16 GB Jigsaw|2 x ASUS GTX 1060 6GB | Server: HP Gen 8 Microserver
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest