- Milyen GPS-t vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vodafone mobilszolgáltatások
- WiFi-ben fejlődik a Galaxy S25, töltésben nem
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
no more
veterán
-
Agrippa22
tag
Ma voltam az egyik i-boltban az SE-mre fóliáért, és amíg felhegesztették, két embert kellett elküldeniük, hogy sajnáljuk, de elfogyott a készülék. Szerintem őszre kijönnek a kis méretű droidok is, mert az én véleményem az, amit elég sokan osztanak, hogy ennek az 5+ colnak nincs értelme: telefonként elég a 4" is (na jó, nagy mancsúaknak 4,7), tabletként pedig a 5,5", 6" kevés, egérmozi, bekorlátoz.
Egyébként én egy hétig - ma reggelig - használtam a 9.3-al, de egyszer sem fagyott le, nem lassult, semmi hibát nem tapasztaltam. Z1C után viszont ég és föld, amin kínszenvedés volt a gépelés, az SE-n simán megy, és nem bugzik semmi sem! Sőt, a skype üzeneteket is végre rögtön megkapom, nem csak amikor a kedves androidnak úgy tartja kedve. 1 hete nincs szónélküli újraindulás, szaggató főképernyő, eldobott wifi hálózat, 1 nap alatt lemerülő akku. Csak működik és kész.
@calocsy: Mindig azon gondolkodtam, hogy mobilnál mire kell 16 gigánál több hely? Az előző telefonom 8 gigás volt, talán egyszer sikerült megtölteni két év alatt. (Tabletnél már megértem, programok miatt, nagyon max. sorozatok nézése, de telefonon?...)
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz calocsay #395 üzenetére
Persze ha így gondolkodunk egy csúcskategóriás telefonnak az előállítása ~40 ezer forint (most csak úgy benyögtem egy számot), eladják 200 ezerért, de mégis mindenre találnak elég "madarat"...Biztonság szempontjából meg így akkor is kizárnak egy lehetőséget, ez nekik ebből a szempontból is jó, üzleti szempontból meg persze még jobb, de míg van rá kereslet te is leszarnád ha tiéd lenne a cég.
[ Szerkesztve ]
-
calocsay
tag
válasz B-L-A-C-K #40 üzenetére
Tisztázzuk ezt a Micro SD kártya hiány valódi okát. A felhasználók biztonsága a mese habbal, valóságban ennek köszönhető az Apple vagyona. Ha micro sd lehetőség lenne benne, akkor az iphone maximálisan eladható ára a 16GB verzió lenne. Így viszont az Apple ezzel a trükkel olyan pofátlan haszonra tesz szert, hogy öröm nézni. Egy 16Gb és 64Gb modell között olyan árrés van, amiből még egy telefont lehet venni. És a nagyobb memória mellett gyakorlatilag semmi pluszt nem ad. Piaci ár 3000Ft különbség lenne, ehelyett 50-70 ezer a rántás ezen. Ennyit egyetlen cég se keres magán a telefonon. Az évezred legpofátlanabb üzleti húzásának tartom ezt, ami be van csomagolva a "jaj a userek biztonsaga nagyon fontos" maszlagba. Dehogy a userek biztonsága, a befektetők zsebe ami számít. Erről a talált pénzről sose fog lemondani az Apple,amíg talal rá elég madarat, aki kifizet 3000Ft helyett 70 ezret is. Think mcFly!
Nokia 520 - Nokia 735 - Nokia 105 - Nokia 215 - Samsung A5 (2017) - Nokia 2720
-
tom_87
tag
Nekem anno az 5S-m jobb felső kijelzojenel engedett el a ragasztó (egyszer sem ejtettem el). Soha nem fogom megérteni, hogy miért próbálja meg valaki megmagyarazni a másiknak, hogy az iPhone-k osszeszerelesi minősége mindent üt. Ugyan olyan minoseget érintő hibák jönnek ki, mint más márkák esetében is.
OnePlus 7 Pro (12/256)
-
iMagic7
tag
válasz yoshimitsu81 #390 üzenetére
Akkor lehet venni hiperszuper USB s zöld droidos "vackokat"is
Hajra
(Sokaknak egy nap alatt égnek állna a haja tőlük ,hiába vannak olyan emberek akik nem vágynak minden nap más mp3-as csengohangra es ismerik a imessegest is...) -
B-L-A-C-K
titán
válasz yoshimitsu81 #390 üzenetére
Árban persze hogy túlárazott, de az összes nevesebb cég csúcskategóriás készüléke is, de mivel van rá kereslet hülyék lennének olcsóbban adni. Viszont most ez a ~150 ezres SE ár elég baráti ahhoz képest mennyi szokott lenni egy nyitóár.
A Bluetooth nem kompatibilis más telefonokkal (haverom megvette az 5st és még a 4s el sem tudott kommunikálni bluetoothon keresztül)
Ez mióta világ a világ így volt, és nem is lesz másképp valószínű, 5S-t meg 4S-sel AirDrop segítségével kétlem ne tudna kommunikálni.
"nem tudsz zenét beállítani csengőhangnak alapból, progi kell hozzá, valamint ahhoz is progi kell, hogy a laptoppal összekösd."
Csengőhang beállítás is mindig így volt, de nem egy nagy dolog ha már egyszer tudod hogy kell, illetve összekötéshez hogy pl képeket leszedd nem kell program.
"micro usb se lenne rossz"
Saját megszokott jól használható csatlakozója van, ezt is feleslegesnek tartanám lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
Årpi
őstag
-
yoshimitsu81
tag
Az apple nagyon túlárazza a készülékeit, ahogy mostanában a Samsung is. Ez a készülék max 60-80 e ér. Sokan azt mondják, a leggyorsabb négy colos telefon, mondjuk úgy nem nehéz, hogy manapság nem nagyon csinálnak 4 colos telefont. Nekem Samsung s4 em van. Az sem lassú, full hd 441, ppi, 2 giga memória négymagos proci és ez már 3 éves telefon. Aláírom szép telefon az apple, nekem a 6 s plusz kimondottan tetszik és a rendszer is atom stabil, de az IOS egyáltalán nem felhasználóbarát. A Bluetooth nem kompatibilis más telefonokkal (haverom megvette az 5st és még a 4s el sem tudott kommunikálni bluetoothon keresztül), nem tudsz zenét beállítani csengőhangnak alapból, progi kell hozzá, valamint ahhoz is progi kell, hogy a laptoppal összekösd. Otg támogatás hiánya, micro usb se lenne rossz. Azért ennyi pénzért ezeknek alap funkcióknak kellene lenniük.
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #371 üzenetére
A hozzászólásodban négyszer szerepel a "szerintem", egyszer a "szubjektív" szó és ott van az "egyedi ízlés" is, ami alatt nyilván egyénit akartál érteni, ettől kezdve nyilván tárgyilagos. Egy dolgot viszont hozzátennék: a szépség nem idő függvénye, egy szép tárgy esztétikuma időtálló. Ha nem hiszed el, nézd meg a '69-es Chargert.
-
Igen. Vagy szerinted az ujjlenyomatolvasó árát nem kalkulálják bele a készülék árába? Az is előfordulhat, hogy azért nincs benne, az új, mert- ahogy azt a többiek is megírták- túl érzékeny. Se te se én nem tudjuk pontosan miért pont ez került bele. + Felesleges ezen lovagolni.
Amúgy szerinted milyen pluszt adna az SE-hez, hogy egy újjabb generációs érzékelöt tesznek bele?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
igori
tag
válasz dilajoska1 #359 üzenetére
Még ha csak dupla lenne...
-
MODERÁTOR
válasz B-L-A-C-K #378 üzenetére
Más mindenkinek: Ez a 16GB elég vagy nem elég nem értem miért állandó téma...
Pláne, hogy van nagyobb. Akkor érteném ezt a kritikát, ha csak 16-os létezne belőle. Szerk.: mondom ezt úgy, hogy nekem is 16-os van, és keveslem. 128-ast kellett volna venni, de elkapkodtam.
Egyébként jó kis telcsi lett ez a cikk alapján is. A 6s Plus-t használva sokszor felmerül bennem, hogy mennyivel kényelmesebb volt annak idején a telefonhasználat a 4s idejében (a köztes darabok nekem kimaradtak). Persze a Plus előnye, hogy nem kell mellé tablet, de simán lehetségesnek tartom, hogy amikor a jelenlegit váltani kell (kb 2 év), akkor pont kijön - reményeim szerint - ennek a kettővel frissebb változata, és arra váltok majd. Remélem megmarad a termékkategória.
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz hericstamas #364 üzenetére
Ujjlenyomat olvasóról csak annyit hogy szerintem jelenleg a legjobb ebbe van, mivel nem annyira lassú mint az 5S-ben, de nem is annyira gyors mint a 6S-ben, pont a kettő között van. 6S-ben konkrétan azért nem jó hogy ennyire gyors, mert jóformán az értesítést, vagy az időt se tudod megnézni, mert ahogy felélesztenéd a kijelzőt már be is enged. 5S-hez képest meg az alásírásomban lévő teszt videó végén látható a különbség.
Más mindenkinek: Ez a 16GB elég vagy nem elég nem értem miért állandó téma...Mint már leírtam 100x teljesen felhasználó függő, de újra idézem magam:
"Ez teljesen felhasználó függő. Pl nekem 16-os van, jelenleg 28 program van rajta (ebből 2-3 nagyobb), 320 kèp, és így is 7,6 GB szabad helyem van (és ugye nem 16ból, mert ebből a használható 11,9GB), viszont abszolút nem használom 4K videózásra. Akinek kell több nagyobb program, nagy GPS, 4K-ban vesz fel, annak meg abszolút nem ajánlott. Viszont ha vásárlás előtt valaki ennek utána néz, úgy hogy tudja a felhasználó szokásait, akkor nem hiszem mellé tud nyúlni."
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz ToniSoprano #371 üzenetére
"Ebben a telefonban tényleg az az érdekes, hogy mennyi fog hogyni belőle de semmi innováció nincs benne. Ettől szerintem elsősorban nőknek jó választás."
Annyiszor hangoztatod ezt az innovációt, hogy már meg kell kérdeznem, hogy az Apple közölte úgy, hogy ez a telefon tele van innovációval, vagy csak szimplán náluk kötelező minden esetben?
Ha hiszed ha nem, elég sok ember szereti a zsebében hordani a telefonját, nem pedig külön táskát cipelni amiben elfér a "telefon". Menet közben adott dolgokra egykezes használathoz ez a méret ideális (a 3,5 még inkább az volt), minden másra ott az iPad. Persze érthető, hogy sok ember egy készülékben akarja a kettőt, jó sok kompromisszummal karöltve, de hogy a nőknek való ez a méret...cigam: Engem mondjuk kifejezetten zavarna a 6S és társai villámgyors touch id-je, mert sokszor csak épp az értesítéseket vagy az időt akarom megnézni a kijelzőn, viszont az egyből fel is oldaná ha megnyomom a gombot.
[ Szerkesztve ]
-
Amikor az "első generációs a szenzor, végtelenül precíz és gyors", akkor miér költsek akár csak egy centet is hogy lecseréljem?
Az elvakultságról jut eszembe: Ismered azt a mondást, hogy még a kákán is csomót keres?!
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
iMagic7
tag
Ez igaz, de sok volt a panasz, hogy az új már rettenet gyors és nem lehet az ertesiteseket sem megnezni home gombbal
Toni :
Hidd el akad még bőven, aki a négy colt használja szívesen...
Köztük én is a magam 191cm es magassagommal
Bárhol elfer, és kényelmes kezelni egy kézzel is, nem nyomja a zsebet stb[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Na igen
De sajnos a mai világban bármikkor szükség lehet arra hogy10+percet simán feltudj venni, és nincs idő azon gondolkozni hogy hoho lesz elég tárhely, mert pont a lényeg fog lemaradni(hogy hozzá se értél senkihez se)
És biztos nem legrosszabb minőségre van állítva a felvétel mert miért is lenne(#368) *iguana*
Szokás felhasználás kérdése
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Lirion
addikt
Az fel sem merül, hog nem "beragadt" alkatrész, hanem egy olcsóbb verzió, ami biztosítja, hogy alacsonyabb áron tudják adni?
Azért ahhoz komoly elvakultság kell, hogy valaki ezt tényleg így gondolja. Biztos a 400 usd-s áron sokat nyomna, ha a 0.5 usd-s olvasó helyett a 0.6 usd-s, fejlettebb változatot használnák...
(#365) catroot
Nem írtam olyat, hogy használhatatlan, de sok olyan helyzet alakulhat, amikor komoly kompromisszumokat kell kötni emiatt, amit egy 32 gigás tárhely mellett nem kéne.
(#368) *iguana*
Nekem egy év alatt 8 gb jött össze, 8 mpx-en.
[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
Ez a négy colt hagyjuk már nagyob kis réteg, nem véletlenül amikor a 6, 6 plus bejött sorok álltak ott táboroztak, és csúcsokat döntöttek a telefonok. Én ettől a telefontol ezt nen várom ez egy melléktermék. Nem fő iranyvonal.
Ebben a telefonban tényleg az az érdekes, hogy mennyi fog hogyni belőle de semmi innováció nincs benne. Ettől szerintem elsősorban nőknek jó választás.
Inkább úgy kell feltenni a kérdést van-e másik 4 colos újonnan bevezetett telefon. Szerintem nincs. Az SE sikerén múlhat lesz-e még ilyen telefonon más gyártónak is.
[ Szerkesztve ]
-
iMagic7
tag
Konkrétan mondjon már valaki jobb és szebb készüléket négy colon? Mert látom megy a fikázás ezerrel....
(lehet nyugodtan p6ot használni a ragasztott oldalsó kerekekkel, irtó minőségi amikor elenged és elkezd felvalni stb... Ja és mára kB használhatatlan sebesség)[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
válasz Scholes9 #363 üzenetére
Azért mert valamikor 4 éve szép volt, már szerintem nem az: vastag káva, egy A3 2016, vagy A5 2016 ezerszer szebb. De a sima A5 is, s7 is szép, xiaomi redmi 3, is szép, Sony XA egyedi stb.. Szerintem pl. anno a Huawei P6 is szebb volt, ezek szerintem egyedi ízlés beli dolgok. Azért az elmúlt négy év alatt születettek szebb telefonok, mint az iphone 5/5S, szerintem pl. az ujjlenyomat olvasó home gomb baromi randa, nagy. Az biztos autóknál 2-3 év óta van rancfelvarrás itt még ez sem volt. De biztos egy igényt kielégít. De ez tényleg szubjektív. Én nem látom az innovációt ebben a telefonban sehol. Nagyon sok energiát nem feketettek bele az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
catroot
veterán
Persze, ha pl. fHD videót veszek fel 60fps-el, akkor elég hamar elfogy a tárhely.
Bár én, ha nyaralok, akkor viszem a dslr-t és azzal fotózok. Azon meg cca. 1000 kép elfér.
Mobillal csak elkapott pillanatokat örökítek meg, mert nincs kéznél a fényképező.
Igaz, ez is szokás kérdése. Valaki mindent szeret a telefonján tárolni, azzal fotózni. Nekik biztosan kevés a 16gb.
"I live in the weak and the wounded, Doc."
-
bul07
nagyúr
válasz hericstamas #364 üzenetére
(#365) catroot
16GB akkor kevés ha mondjuk nyaralni vagy és videókat, képek akarnál csinálni
Na akkor igen kicsi tud lenni a tárhely, és akár egy nap alatt is szűkös lehet
[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
hericstamas
tag
A jelenlegi se-ben található ujjlenyomatolvasóval mi is a baj konkrétan? Szerintem semmi. De ha valaki tud valami rosszat mondani róla tapasztalatból írjon.
Ja egy gyakoralti tanács, ha ugyanazt az ujjadat többször veszed fel, akkor gyorsabb az olvasás.Az is demokrácia amikor két farkas és egy bárány szavaznak, hogy mi legyen a vacsora. :-)
-
Scholes9
nagyúr
válasz ToniSoprano #267 üzenetére
Miért kellene a világ egyik legszebb telefonjának dizájnján változtatni? Nyilván szubjektív, de nagyon sokak szerint ez így van. ha valami jól működik, akkor azon nem érdemes variálni
[ Szerkesztve ]
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Tibee86
nagyúr
válasz dilajoska1 #359 üzenetére
De egy iPhone topikban ilyet nem szabad.
Nem egy kategória a kettő, felesleges hasonlítgatni őket, majd ha jön az idei csúcs szifon azzal lehet. -
Hol írtam, hogy tökéletes? Folyamatosan fejlesztik, javítják. Az ökoszisztéma alatt pedig az nem az iOS-t kell érteni, hanem az icloud-ot, a zeneboltott, az appstore-t, és a music-ot.
[ Szerkesztve ]
-
dilajoska1
őstag
Én ugyanezt mondon csak én fordítva értem ! QHD-t meg nem azért hoztam fel hanem hogy ugye HTC 10-nél több mint dupla annyi pixelt kell meghajtania a hardvernek.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
-
bul07
nagyúr
Erre
olyan ökoszisztéma van mögötte amit más nem ad.
mígy a másik éveken át tartó fejlesztéssel éri el azt, amit.IOS se hú de tökéletes (Andris se az de ezt nem is állítja senki(legalábbis aki nem elvakult))
[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz dilajoska1 #353 üzenetére
Egy phabletnél lehet van értelme, 4 colon nem hinném, hogy nagy szükség lenne a qhd kijelzőre.
Ennyi erővel ezen iOS van és hála az égnek nem android. -
Ez csak félig meddig igaz, de rossz érvelés/indok.
- újra meg kellett tervezni a belsejét, ráadásul úgy, hogy az passzoljon a z 5-ös házába
- a már meglévő processzorok, vagy az iOS kifejlesztésének árát miért ne építsék bele ebbe is?Ez kb. olyan, mintha egy autó motorját csak anyagáron számolnák fel, mikor egy új modellt a már létező motorblokkal hajtják meg. Életszerütlen.
bul07
És most soroljam az Androidban felfedezett hibákat? Vagy mire fel ez a lista?
Az fel sem merül, hog nem "beragadt" alkatrész, hanem egy olcsóbb verzió, ami biztosítja, hogy alacsonyabb áron tudják adni?
Amúgy meg melyik vállalatnál létezik "beragadt alkatrész" fogalma 2016-ban[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
Hogyne reszelnék az IOS-t mikkor egyre több a hiba
Csak pár ez évből, teljesség igénye nélkül
Dátum ügy (1970.01.01)
Link ügy[link]
Apple ID ügy(régebbi készülékeken)[link]
kontakt ügy [link]
És amiről nem olvastamSE-nek is felrónak valamit méghozzá hogy ujjlenyomat olvasó nem a fejlettebb(gyorsabb) 6S-ből származik hanem a 6 - 5S régebbi(lassabb) szenzorát kapta
Spórolás ezerrel, beragadt alkatrészeket el kell sütni[ Szerkesztve ]
-
Tibee86
nagyúr
válasz Biggeszkij #344 üzenetére
Pont ezért kerül "csak" ennyibe és nem 50-100 ezerrel többe. Vagy szerinted mennyiért kéne adni a jelenlegi leggyorsabb (ez nem csak az iPhone-okra értve)/legjobb üzemidővel rendelkező iPhone-t?
Minden adott volt hozzá, csak össze kellett dobni, Apple fronton meg ez az ár kifejezetten jónak számít.[ Szerkesztve ]
-
Mercel
senior tag
Nekem elfogadható kompromisszum lenne az 5SE még az áron sem sírok de ilyen hiányosságokkal és megkötésekkel nekem nem elfogadható az IOS.
Marcel
-
A 6-os hw-ét nem kellet kifejleszteni? az OS-t is folyamatosan reszelik, és olyan ökoszisztéma van mögötte amit más nem ad.
Plusz össze sem lehet hasonlítani. Az egyik egy bárki által elérhető elemekből legózza össze a hw-t, és a sw-t is, mígy a másik éveken át tartó fejlesztéssel éri el azt, amit. Szerinted melyikben van több munka? Logikus, hogy ez meglátszik az árcédulán is.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
joey04
titán
válasz yoshimitsu81 #295 üzenetére
Mobilbirodalom HU garancia
-
törölt tag
A 6s hardverét kapta meg, nem a 6-ét.
-
Biggeszkij
aktív tag
válasz #97246720 #342 üzenetére
Ugye a sok "kínai csodafon"-ra mindig azt mondják, hogy azért tudják őket olcsón adni (viszonylag jó hardverrel), mert az előállításukat nem terheli innovációs költség. Elmaradnak a méregdrága fejlesztési, reklám, egyéb kiadások, melyeket a terméknek vissza kell tudni termelni. Nos, ebben az iPhone SE-ben mi az az innováció, ami indokolja az árát? Megkapta a 6-os hardverét az 5S házában...
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #339 üzenetére
az apple is egyre többet hibázik, mióta az alapító távozott... a 9.3.1-ben volt egy csúnya bug...egyes modelleken a legelső apple id-t kérte az iphone, nos, egy 80 emberen keresztül ment pl. 4S vagy 5 esetében ez kínos hiba.... de állítólag javították és javított rendszert itunes-el lehetett felrakni...
de én azt mondom, hibák ide, hibák oda, az ios nagyon stabil és nagyon egyszerű kezelni...de nem átlagember pénztárcájához való...tudom, a minőséget meg kell fizetni, de ez azért túlzás...annyira nem minőségi, a 4 col a legkényelmesebb, de " bocsánat a kifejezésért" a lapát kezű embereknek(akinek nem inge nem veszi magára) meg nagyon kicsi, nem gond hogy egy gyártó több méretben ad ki telót...megnézte mire van igény és ahhoz szabta a kínálatot...volt kereslet a 4colra, csinált 4 colos telót, a 6/6+ egy kísérlet volt hogy mennyire tetszene az embereknek a nagyobb kijelzős iphone(bár ha az alapító élne még, akkor nem lett volna 4colnál nagyobb iphone), sokaknak tetszett... bár azért a 6S+ már kicsit túlzás... akkora mint egy mini vágódeszka
-
válasz Biggeszkij #333 üzenetére
Arra hivatkozni egy iPhone esetében, hogy évek múlva is villámgyors és vállalható eszköz lesz (mármint, hogy ezért éri meg megvenni) minimum hülyeség, hiszen ismerve a fanokat kilométeres sorokat képezve tömörülnek a boltok bejáratánál, amint kijön az új, aktuális verzió.
Nem hülyeség. Van egy kemény mag akinek mindenből a legújabb van, de nagyon sokan 4-5 évig elvannak egy készülékkel. Itt vagyok pl. én. vagy 5 évig használtam egy 3G-t.
-
törölt tag
válasz ToniSoprano #335 üzenetére
persze, jailbreakkel megoldható, de azt ne felejtsd el hogy 9.2 óta nincs jailbreak az ios-re...tehát a mai iphone-okat csak egyedi speciális módszerrel lehet feltörni, és mezei júzer nem hinném hogy vesz az íbéjen egy ájfón klónert meg emulátort tehát felesleges firtatni ezt a dolgot
nekem a navon mizu m450 is olyan már, ha nem tud biztonságosan bootloni akkor gyári visszaállítást ajánl fel,semmi mást, pedig egy szutyadék 4.4.2 van rajta tele kéretlen appokkal....
[ Szerkesztve ]
-
válasz ToniSoprano #326 üzenetére
Nem kéne személyeskedni, és a szellemi kapacitásomat kritizálni, de ha már ezen a szinten lettem megszólítva: Miért nehéz felfogni, hogy memóriakártya sincs benne, és úgy elég nekem a 4GB.
Azt is írtam, hogy akinek több kell annak ott a 64GB-os kiadás. Miért kell állandóan ezzel előhozakodni?
-
Biggeszkij
aktív tag
Ha megengeditek, egy vélemény egy Android tulajtól, aki sosem volt Apple tulaj.
Szerintem manapság a mobil készülékek legfőbb funkciója már régen nem a telefonálás, vagy akár az SMS küldés. Ezek az eszközök már hordozható mini-számítógépek, melyek alkalmasak telefonálásra IS. Jómagam a mobilomat kb 90-95%-ban internet böngészésre, képek, videók készítésére-megtekintésére, emailek írására-olvasására használom. És a fennmaradó százalékban, naponta egy-két beszélgetésre, egy-két sms-re. Szinte elő sem veszem a laptopot olyan jól kiváltja annak funkcióit. Ezt számomra egy 5-5,5"-os kijelző tudja megfelelően biztosítani. Azon jobb "dolgozni", hiszen átláthatóbb, a billentyűzet kezelhetőbb. (Persze az AutoCAD-os tervezésre ez is alkalmatlan, ezért kell a nagy monitoros asztali gép.) Volt már mindenféle méretű kijelzős készülékem, nekem az 5,5" ideális. Kellően nagy kezem van hozzá, bár egy kézzel valóban nehéz minden pontját elérni, de nem is igazán akarom. Ugyanis, ha netezek, azt ülve egy kényelmes fotelban teszem (kocsiban, vezetés közben nem ajánlott... ), ha csörög a zsebemben, azt egy kézzel is fel tudom venni.
Távol álljon tőlem, hogy bármilyen készüléket fikázzak. Egy iPhone mindig is technikai műremek volt és lesz, de speciel nekem nem jön be a vastag kávás dizájn és semmilyen körülmények között nem adnék ki 100 ezernél többet mobilért, bár anyagi lehetőségeim lehetővé tennék. Miként Androidos "csúcsmobilt" se vennék 150-200+-ért. Kollégám vett SG 6-ost 260 ezerért, 2 év részletre és láttam, milyen irigykedve nézte a LETV X500-asom. Másik kollégának 6-os iPhone-ja van, ideadta, fél órát nyomkodtam, de ennyi. Nem volt must have érzés ez sem. A benchmark teszteken ezek persze sokkal jobb értékeket produkálnak, de a mindennapi használatban, pl appok megnyitásánál őszintén szólva hidegen hagy, hogy egy ezred-, vagy akár egy teljes másodpercig tart a procedúra.
Még valami. Arra hivatkozni egy iPhone esetében, hogy évek múlva is villámgyors és vállalható eszköz lesz (mármint, hogy ezért éri meg megvenni) minimum hülyeség, hiszen ismerve a fanokat kilométeres sorokat képezve tömörülnek a boltok bejáratánál, amint kijön az új, aktuális verzió. Ami ugye kb minden évben van...
"Ne legyél hős! A hősök ostobaságokat csinálnak és meghalnak." (Daenerys Targeryen)
-
törölt tag
elmondom hogy az i5S-t klónozással és iphone emulátorral törték fel, erről van is cikk a neten...10 próbálkozás után a számláló visszaugrott 0-ra és bruteforce módszerrel oldották fel... ez nos, a samsungokat nem lehet ilyen könnyen megbabrálni, mert ahhoz hogy leszedd a rendszert módosított bootloader kell, amiben ki van iktatva a biztonságos boot, babrált bootloaderrel meg meg a knox ugrik, ami zárolja a knoxot és a konténer tartalmát azonnal törli, nagyobb fejtörést okozott volna az fbi-nak egy samsung...
viszont az iphone-t úgy klónozták hogy a memóriát kiszedték belőle(ezt egy biztonsági szakértő írta), a samsungnál hiába szedik ki a chipet, nem érnek el vele semmit...kicsit komolyabban odafigyelt a samsung erre a kényes dologra mint az apple
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
640 x 1136 pixel és ~150.000Ft 2016-ban??
-
ToniSoprano
addikt
"Most megnéztem, a Lumia 735-ön 4GB foglalt az elérhető 7-ből."
Az azért lejött neked, hogy a lumiak micro sd-vel bővíthetők? Nekem 640 volt tettem be 64 gb-os kártyát class 10-est, minden programot arra tudtam telepíteni. Bőven eleg volt így a 8 gb belső tárhely. Most samura váltottam és áttettem a 64 gb-os kártyát. Ennyi, ezeket a dolgokat fel fogni agyacskáddal? Vagy ez neked science fiction?[ Szerkesztve ]
-
ToniSoprano
addikt
"Most megnéztem, a Lumia 735-ön 4GB foglalt az elérhető 7-ből."
Az azért lejött neked, hogy a lumiak micro sd-vel bővíthetők? Nekem 640 volt tettem be 64 gb-os kártyát class 10-est, minden programot arra tudtam telepíteni. Bőven eleg volt így a 8 gb belső tárhely. Most samura váltottam és áttettem a 64 gb-os kártyát. Ennyi, ezeket a dolgokat fel fogni? -
tom_87
tag
válasz #97246720 #314 üzenetére
Szerintem nem is biztonságos az ujjlenyomat olvasó. Fél óra alatt feltortek az 5S-t is, amikor megjelent. Az FBI-nak is csak azért okozott nehézséget az iPhone feltorese, mert PIN kódot kért és csak 10 lehetőséget engedélyezett a telefon (utána factory reset).
[ Szerkesztve ]
OnePlus 7 Pro (12/256)
-
no more
veterán
Gyönyörű még mindig, nekem nagyon tetszett a régi 5-ös széria design-ja, a hatosak úgy néznek ki hátulról, mint valami játéktelefonok. Viszont a 16GB-os tárhely továbbra is szégyen, főleg, hogy nem lehet bővíteni.
Samsung Galaxy S7 Edge Black Onyx
-
tom_87
tag
? Az eset amiről írnak 2010-ben történt és a BBM üzeneteket tudtak visszafejteni. Akkor még fasorban sem volt az OS10. Azóta már fejlettebb titkositast használnak (2 szintű), a BES (üzleti) felhasználóknak pedig egy harmadik szint is rendelkezésre áll, amely dinamikusan változtatja a kulcsot. Ma már nem használják a mesterkulcsos megoldást.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 7 Pro (12/256)
-
Lirion
addikt
Érdekes módon a Samsungnak nem lett felróva, hogy prémium felárat kér a nagyobb memóriáért.
Nem az a baj, hogy feláras a nagyobb memória, hanem az, hogy az alapmodellben még mindig 16 gb-t raknak, ami (tetszik vagy sem) ma már a használhatatlanság határát súrolja, másrészt minden konkurens leszokott már a 16 gigáról. Ezek fényében igenis pofátlanság, hogy a normális tárhelyes verzió jóval drágább. Ha 32 lenne az alap, senki nem szólna egy rossz szót se... 16 gb középkategóriás meg dzsunka kínai telefonokban van, nem prémium készülékben.
A francért nem lehet “-“ jellel kezdeni az SMS írását ha ez a szíved vágya.
Egy felsőkategóriás telefonban nehogy már a felhasználónak kelljen a netet túrnia és fölösleges karakterekkel csökkenteni az amúgy is szűkös sms keretet a kézbesítési jelentés miatt. Ha ezt te komolyan gondolod, hogy így normális és nem illetheti emiatt jogos kritika az ios-t, akkor nálad komoly gondok vannak.
Tehát egyszer azonosítom magam az ujjlenyomatommal, amikor feloldom a készüléket, még egyszer hitelesítsem magam, ha az íméljeimet akarom megnézni. Miért is?
Tán mert odaadom havernak és nem akarom, hogy véletlenül/direkt olyasmit nézzen meg, amit viszont nem szeretnék. Vendég profil ugye nincs ios-en (jb nélkül, de azt hanyagoljuk, nagyon kis bázist érint csak).
-
törölt tag
a terroristák se ma kezdték a robbantgatást... mióta az I.Á. ( ) feltört a mélyből, azóta meg egy huza vona... ez egy örök harc lesz... a felhasználó szeretné biztonságban tudni a személyes dolgait a telefonján, az kormányok meg bele akarnak kukkantani a magánemberek dolgaiba, a telefongyártók meg a telefont használók oldalára állnak, a kormányok meg nyomást próbálnak gyakorolni a gyártókra hogy adjanak hozzáférést... sajnos ez egy darabig örök harc lesz... valaki engedni fog előbb utóbb... szerintem a BB azért adta ki a mesterkulcsot mert zsíros pénzt ajánlott érte a kormány ami lehet hogy a csőd széléről húzta vissza a BB-t...csak erről nem beszélnek... természetesen.... én pl előbb bíznám egy újjlenyomattal védett samsung knox-ra a személyes dolgaim mint egy iphone-ra vagy egy mostani bb priv-re...
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Olcsó és Apple, vinni fogják mint a cukrot.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
törölt tag
ez is a terrorizmus miatt van....az terrorista iphone-ját is sikerült feltörni az apple nélkül, az apple meg kapálózik hogy az fbi adja ki a biztonsági rés információit...sajnos ahogy a mai világ áll, meg fog szűnni az a tény hogy biztonságos rendszer...amúgy tervezik itthon is betiltani a titkosított csatornán működő appokat, többek között a vibert,whatsapp,facetime,imessage,skype és más hasonló appokat a terrorfenyegetettség megelőzése miatt címszóval...
-
Borzasztó cikk lett. Egyrészt a míves magyarsága miatt. pl. "lájtnak nevezni”, “techóriás”, “tárhelyverzió”, "az Apple-t savazom”, "marha jó lenne”, "Ez a fícsör "
Több alkalommal nem értem mit hiányol a szerző. pl. "lehetett volna egy kicsit korszakalkotóbbat, vagy ergonomikusabbat létrehozni” mint pl.? A jelenlegi kivitellel mi a gond? Csak a tervezés dátumába tudott “belekötni”. Mire véljem a "vagy csinálni bármit” gondolatot? Mégis mit?
Nem mellesleg így jó hozzá minden ötös kiegészítő."Persze ráférne már valami új, valami nagyságrendekkel izgalmasabb frissítés az iOS-re” mint pl? Itt se tudja megmondani mit hiányol, csak nyafog.
"16 gigabájtos modell, ami édeskevés"
Ez tipikus divat fika, és több alkalommal részletesen kifejti ugyanazt, amit az előző oldalon már leírt. Ahogy a 4”-os kijelzővel több millióan elégedettek, sőt nem is akarnak nagyobbat, úgy a 16GB is hasonlóan nagy tömegeket kiszolgál. Miért olyan hihetetlen hogy nem mindenki forgat több órás videókat, nem csak a telefonon tartja az évek óta gyűjtögetett fotóit zenéit? Eddig egyetlen telefonom sem jelzett, hogy hoppá kevés a hely. Most megnéztem, a Lumia 735-ön 4GB foglalt az elérhető 7-ből. Természetesen elfogadom, hogy van aki attól érzi jól magát, ha minden zenéjét, programját magával cipeli, és nem csak 1-2 perces snitteket készít, de nekik ott a 64GB-os kiadás. Miért kell ettől leszólni a 16GB-os kiadást?!"a 64 gigás változat viszont eléggé zsebbenyúlós”
Mégis melyik gyártó adja azonos áron vagy csak pár ezer Ft difivel a 16 és 64GB-os modelleket?
PL. S6 emag árak:
32GB 189.900 Ft
64GB 229.900 Ft
128GB 259.900 Ft
Tehát Samsungéknál +32GB 40.000.-, +64GB 30.000.-
Az nem lenyúlós? Ha pedig mindegyiknél meg kell fizetni az extra költséget, akkor miért kell gyártótól függően(!) sírni érte?!Emlékeztetőül:"változattól függően 32, 64, 128 GB-os belső tároló került, nagy piros pont azért a Samsungnak, hogy az Apple-lel ellentétben már kukázta a 16 GB-os tárhelyet. “
Érdekes módon a Samsungnak nem lett felróva, hogy prémium felárat kér a nagyobb memóriáért."az Apple fogta a még megmaradt régi készülékházat, teljesen módosítatlanul hagyta “
Igen, azért csináltak egy új telót, hogy valamit tugyanak kezdeni a nyakukon maradt házakkal. Miért kell ilyen csúsztatásokkal élni?"A 4 hüvelykes, 640 x 1136 pixel felbontású (vagyis nincs még HD sem) IPS panel 326 ppi-s képpontsűrűséget garantál"
Mégis minek a HD, ha így is 300 feletti a dpi? Jó hogy nem a fullHD hiánya zavar.Aztán meg ezt írod "Persze ekkora méretben ez is bőven elég, szépen kirajzolódik a tartalom, ám semmiféle extra fejlesztés nem történt”. Vagyis elismered, hogy nincs vele semmi baj("bőven elég”), akkor mi a fityfenét fejlesztettek volna felbontáson?!
"Értesítő led nincs, miért is lenne”
Már megint egy szubjektív szurka piszka. Eddig sem volt iOS-en, miért akkora meglepetés, hogy ezen sincs?"raktam volna én ide GPS-t is, aztán kiröhögtem magam, hogy hogy képzeltem én ezt, nyilván nem lehet. "
Minek? Ha nem fut olyan program aminek kellene a koordináta, nincs bekapcsolva, ha pedig kell neki, akkor bekapcsolja. Tudom nekem nincs fantáziám, hogy miért lenne jó ezt manuálisan kapcsolgatni(, a legördülő menüből)" le tudnánk védeni a galériát, az e-maileket, vagy éppen az üzenetkezelőt”
Tehát egyszer azonosítom magam az ujjlenyomatommal, amikor feloldom a készüléket, még egyszer hitelesítsem magam, ha az íméljeimet akarom megnézni. Miért is?"a francért nem lehet megoldani, hogy … az SMS-eknél ugyan kérhessünk már kézbesítési jelentést”
A francért nem lehet “-“ jellel kezdeni az SMS írását ha ez a szíved vágya."Minden másra ott az App Store és az iTunes áruház.”
?? Nem csak az iTunes áruházban lehet iOS-es programokat venni/letölteni?Azt megtudhatom, hogy a cikkíró "4S-sel” ment nyaralást fotózni, azt viszont nem derül ki, hogy mit jelent a “négyzet” mód.
A “teszt”ekből régóta hiányolom, hogy ne csak felsorolás szintjén legyen adatkapcsolat felsorolva. Ha mobilnál nem is, de a wifi-nél mindenképpen jó lenne kideríteni melyik n, vagy ac van benne. Mert ugye a betű csak a fajta meghatározás, de mögötte szépen skálázódik a chip-ek tudása (150,300,450,600,vagy 433,867,1300,1743).
-
-igu-
addikt
válasz Ágógreen #232 üzenetére
ha csak telóra + facebookra + photora kell mobil akkor nehéz az SE-nél praktikusabbat találni...
elegáns, nadrág/farzseb-proof, jóakksis, árértékOKelső fél mondatodra nem passzol a folytatás
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
törölt tag
ennyi pénzért nem fogják kapkodni a Priv-et, tehát az évi 5millió eladás sem fog megvalósulni,az priv androidos rendszere soha nem lesz olyan biztonságos mint a bbos10 qnx rendszere...tehát hazudott a bb hogy a priv-vel megalkotta a legbiztonságosabb androidos telót, mivel még újjlenyomat olvasó sincs benne, holott már akkor elérhető volt a technológia és alap felszereltségnek kellett volna lennie, jelenleg a legbiztonságosabb rendszere a QNX-es BB-knek illetve a Windows-os telóknak van, az Android a legsebezhetőbb, sajnos az iOS is sebezhető, mint az tudni illik ez kiderült nem olyan rég.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz yoshimitsu81 #293 üzenetére
Gondolom az nem esett le a jelenlegi leggyorsabb 4 colos telefon...:/
Hericstamas: Mint írtam kint néztem meg, fullra süt a nap, semmi külömbség nem látható!
[ Szerkesztve ]
-
tom_87
tag
válasz #97246720 #300 üzenetére
Nekem a PRIV nem játszik. A BlackBerry szervizben kiprobaltam, kicsusztatva hatalmas a billentyűzete Passport után csalódás. Szóval még várok a csodára...
@wesder
Be tudod állítani, hogy mely appokat kezeljen a HUB ha zavarna az ömlesztett értesítés. Ezen kívül a fiókok között is tudsz ugrálni. A gesztusokrol már nem is beszélve. A keyboard is nagyon jó a felfelé poccintos megoldasaval. Nekem a legjobb lenne.
Témához kapcsolódva: majd egy évig használtam 5S-t, nem rossz telefon (ahogy az SE sem), de nekem az értesítési LED és a rendszer kotottsegei miatt már felejtős.
[ Szerkesztve ]
OnePlus 7 Pro (12/256)
-
mondomén
őstag
válasz yoshimitsu81 #293 üzenetére
Mitől premium? Full HD meg kicsi kava? Kicsi, szép, gyors, jo kamera, ios fut rajta. En igyenyeimhez mérten, az S7 kanyarban sincs.
-
Tibee86
nagyúr
válasz Eclips21 #301 üzenetére
Ez teljesen szubjektív, én a 6/6s szériát is legfőbbként a külsejük miatt hanyagoltam, a nagyobb kijelző se vonz kimondottan, de annak még egy esélyt adtam volna.
Jelenleg én se érzem, hogy úgy sietnem kéne lecserélni az 5S-t az SE-re, ios8-cal teljesen jól muzsikál, de idővel 1-2 frissítés és bőven érezhető lesz az SE előnye. Ha valamiért ,akkor jelen pillanatban az üzemidő az amiért megérné váltani. -
hericstamas
tag
-
Wesder
félisten
Nem tudom miért vagytok úgy oda ettől a HUB-tól. Szép és jó hogy egy appban mutat minden értesítést (üzenetet) de szàmomra ez inkàbb zavaró mint hasznos. A keyboad sem tűnik nagy dobàsnak de javítsatok ki ha tévedek.
Catroot
Én QHD-t akarok 3.5"-on
[ Szerkesztve ]
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
catroot
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest