- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Mobil flották
-
Mobilarena
Megjelenés dátuma 2020, április 15. Megvásárolható 2020, április 24-től .
Új hozzászólás Aktív témák
-
Necroman_Mk2
őstag
Már az első hírek felrepülésekor szimpatikus lett a telefon, és a fenti írás is eléggé meggyőző. Különösen, hogy a jelenlegi mobilom (Samu A3 (2017)) is hasonló méretű, ezért kényelmesen elfér a zsebemben. Az évekre garantált frissítések érkezése és az egy darab hátlapi kamera is szimpatikus nekem (utóbbihoz: ha profibb képeket akarok készíteni, arra van normális fényképezőgépem, telefonnyi széles objektívvel), ellenben a szokásos Apple dolgok miatt (Lightning csatlakozó, nincs 3.5 Jack, nem lehet memóriakártyát tenni bele, az ára, Linux alóli olvasás) jó eséllyel nem erre fogok váltáani, és maradok Androidon.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Necroman_Mk2
őstag
-
Gery20
tag
Bár méretben ugyanaz az akksi, kialakításban mégis teljesen más, így ha nagyon akarták volna tudtak volna nagyobbat is beletenni, csak akkor már a készülékházat is módosítani kellett volna, ami már plusz költség. Sajnos nekem is csak az üzemidővel van bajom, a többi teljesen rendben van.
Pl. itt a teszten: [link] az látszik, hogy amíg visszafogottan ketyeg a proci jó az üzemidő (fb, insta, böngészés), de amint használni is kezdi az A13 erejét (video streaming, gaming) nagyon gyorsan lecsökken az üzemidő...
[ Szerkesztve ]
''Dehát én a Nyomkereső vagyok, nem a Batman'':DDD
-
strogov
senior tag
válasz Juhaszatti #626 üzenetére
"Ha most elég is, 3-4-5 év múlva (ha már sokkal tovább), a 3GB RAM sokaknak szűkös lehet"
Van egy fajta fejlődés a világban, de nem biztos, hogy van értelme. Az elmúlt 10 évben az android-os telefonok a 256MB RAM szintről eljutottak a 8-10GB RAM-ig miközben az átlag windows laptop 10 éve és ma is 4GB RAM-mal ment. Nemrég a fejlesztői laptop-omban is csak 8GB RAM volt most meg egyes telefon tulajoknak világvége van ha egy telefonban nincs ennyi.
Egy mobiltelefonon nem fut CAD, nem megy IDEA, vagy VS, nem dolgozol 16k x 16k képekkel 100+ layer-en. Mi büdös franc tud megenni annyi RAM-ot ami egy fejlesztői gépben elég VS+IIS debug mellett futó Hyper-V MSSQL-lel is? -
Noukoum
veterán
Ehhez teszt sem kell. Ilyen pici kijelzővel nem érdemes játékra vagy hosszú videó vagy stream nézésre használni. Arra vegyen mindenki nagyobb telefont.
De internetezésre, facebook, insta, zenehallgatásra meglesz az 1 nap, persze ha nem egész nap rajta ülsz.„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
janeszgol
félisten
Az android működéséből fakadóan kér több memóriát, mint a Windows. Haa Windows is úgy működne, hogy még egy kalkulátor elindításához is virtuális gépet klónoz (az androidnál mindig van egy alap virtuális gép, amit klónoz az alkalmazásokhoz), akkor neki sem lenne leég a 4-8 giga ram.
Javítson ki egy hozzáértő, ha ez már nem igaz. (Dalviknál még így volt.) -
nyisziati
veterán
válasz janeszgol #660 üzenetére
Így van.
Ezért is nem lesz soha olyan optimalizált és fluid az android, mint az iOS. És ezért is lesz kb. duplaakkora egy app a Play Store-ban, mint az AppStore-ban.
A Java virtuális gép olyan, mint egy (vagy több) plusz fogaskerék egy gépben, mindenképp levesz az átvitt erőből. -
strogov
senior tag
-
Juhaszatti
addikt
PC-k esetén már 4 éve is 6GB körül volt az átlag, desktopon kicsit felette.
[link]De egyébként nem sok értelme van a PC-s összehasonlításnak, a nagyon eltérő működési elvek miatt. Az én laptopomban 8GB-van, idén éreztem először hogy kifutottam belőle.
Hogy mobilon mi eszik ennyit, arról fogalmam sincs, szerintem jelenleg semmi. Én csak a 3GB esetleges szűkösségéről beszéltem, arról is 3-4-5 éves távlatban. -
BBke
tag
Epekedve várják a kidobásra ítélt régi telefonjainkat: [link]
A régi iPhone új életre kel a fejlődő országokban
Ha van olyan hely, ahol imádják a használt készülékeket, azok a fejlődő országok.
Sok országban még nem lehet rendes 4G lefedettségről sem beszélni, ezért az ilyen országokba rengeteg régebbi Apple és Samsung csúcsmodellt adunk el, hiszen azok tökéletesen megfelelnek a célnak.
Sok helyen nincs is arra lehetőség, hogy új eszközhöz jussanak az emberek, ezért szinte a másodlagos piac az egyetlen módja annak, hogy egyáltalán telefonja legyen valakinek. Az árazás is fontos, hiszen elég belegondolni, hogy már akkor is mennyire komoly lesz a különbség, ha kijön egy újabb modell. Ez hatványozottan igaz, ha több évvel ezelőtti készülékről van szó. Dél-Amerika, vagy az ázsiai országok nagy része mind olyan piac, ahol a használt modelleket nagyon keresik.
Sok fejlődő országban maguk a szolgáltatók is ajánlanak használt telefonokat, ezek mind olyan készülékek, amiket átnéztek, ha kellett megszereltek, az adatokat letörölték róla, de használtak. Viszont mivel a szolgáltató felé megvan a bizalom, az emberek előszeretettel vásárolják ezeket.
Vannak, akik soha nem adnának több százezer forintot egy új csúcsmodellért, de egy néhány évvel ezelőttihez jóval olcsóbban juthatnak hozzá. És azok még mindig nagyon jó telefonnak számítanak.
Egyébként környezetvédelem vagy fenntarthatósági szempontok nélkül is izgalmas belegondolni, hogy most iPhone 8, vagy egy Samsung Galaxy S9 - főleg használtan! - mennyire olcsón beszerezhető, és még így is kenterbe veri a tudásuk sok hasonló árú középkategóriás vagy belépő kategóriájú készüléket, aminek a fő előnye csak annyi, hogy új.
De szép számmal vannak azok is, akik megtehetnék ugyan, hogy új telefont vesznek, de egyszerűen nem akarnak. Inkább a használt telefonok piacán néznek körbe, mert tudásban nincs szükségük a legfrissebb csúcstelefonra, viszont feleslegesen nem növelnék az ökológiai lábnyomukat. Ezért nem fektetnek be egy-másfél évre egy új középkategóriás telefonba, hanem használtan vásárolnak előző szériás csúcstelefont.
A terméktől függ, de az iPhone például nagyon sokáig tartja az árát újonnan, vagyis a korábbi modellek is megvásárolhatóak, és nem olyan jelentős, amennyivel csökken az áruk. Viszont az már jelentős, hogy másodkézből mennyivel olcsóbban lehet hozzájutni.
Lehet leadni a régi mobilokat
[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
válasz #76289792 #613 üzenetére
&batai15:
Erről van szó. Alapvető dolog lenne, hogy ne ömlesztve legyen kint az összes ikon, hanem legyen alkalmazáslista. Hiába lehet mappázni ugyanolyan káosz. Amit nem használ olyan gyakran az ember, annak nem feltétlenül kellene kint lenni a képernyőn, még mappában sem. Na ez iOS-en máshogy nem lehetséges, mert csak, mert Steve Jobs így gondolta több, mint tíz éve.
Pont az a jó a launcherekkel, hogy lehet minimalista képernyőt csinálni. Az app drawer adott, ha kell valami a többi nem tolakodik fölöslegesen. Ez minimum, nem geek dolog. Higgyétek el ha lenne ilyen az iOS-en is akkor sokan örülnének neki.
Pár példa rá, a Niagara Launcher, hogy milyen is lehetne.
-
lo_jo
senior tag
Ez is egyéni preferencia kérdése, van, aki a windowst is felismerhetetlenre modolja, én meg beállítok egy hátteret, hogy ha nagyritkán látszik bármelyik monitoron az asztal, akkor ne fekete legyen. Engem nem érdekelnek a csillivilli dolgok az OS-ben, pár másodpercig látom naponta, mert az alkalmazásokat használom, aminél meg nem igazán érdekel, hogy ott az ikonja, lehúzom középen az ujjam és írom a nevét. Más el se tudná képzelni, hogy így használja, nem vagyunk egyformák.
-
Drp81
aktív tag
“Amit nem használ olyan gyakran az ember, annak nem feltétlenül kellene kint lenni a képernyőn”
iOS-en is tudsz olyan képernyőt csinálni, ahová csak azokat az alkalmazásikonokat rakod, amiket szeretnél látni. A nemkívánatosokat pedig el tudod “rejteni” mondjuk egy legszélső képernyőre: oda átrakod ezek ikonjait és egyszerűen nem lapozol oda.
[ Szerkesztve ]
"Vajon Miyazaki platinázta már valamelyik játékát?"
-
kalanchoe
senior tag
válasz #40993792 #668 üzenetére
Én most próbálgattam egy iPhone 7-et 2 napig. 7-8 éve használok Androidot, és őszintén szólva, mikor a kettő között "váltogattam", nem éreztem azt, hogy le lenne maradva az iOS, és tele lenne korlátozásokkal. Régebben tele voltam aggályokkal, de azóta sok minden változott az iPhone-ok kapcsán, és kellemesen csalódtam. Számomra most ez adta meg a löketet az SE felé, csodaszép a rendszer és egyáltalán nem érezném visszafejlődésnek.
-
törölt tag
Attól függetlenül ez előny. Én például sokkal szebbre szabtam most a felületet, sokkal egyszerűbb és letisztultabb lett. Nekem sosem az volt a legesleg amit az Apple odatolt, azért vannak benne csúnya dolgok is Ezt csak azért írom le, mert továbbra sem csak úgy kellene felfogni a személyreszabhatóságot, mint amivel bazári rendszert alkotunk csilivili habfürtökkel, hanem elérhető éppen az ellenkezője is. 2020-ban pedig már nagyon igényes megoldások vannak akár a widgetekre is (én egyet sem használok).
[ Szerkesztve ]
-
-
aujjobba
addikt
válasz #76289792 #678 üzenetére
Elony, bar lehet jobb hogy nem hagyjak ezt piszkalni, latva peldaul azokat akikt a samsung-okon azt a borzaszto nehezen olvashato kezirasos betutipust hasznaljak.
Egyebkent iOS-en megjelent az alternativ betutipus lehetoseg, bar en egyelore nem tudom hogyan kellene hasznalni (nem is erdekel valojaban, csak ott van a beallitasokban).
[ Szerkesztve ]
-
kalanchoe
senior tag
Egyáltalán. Ezt főként azért írtam, mert régebben nagy "félelmem" volt (csak gépen lehet lementeni a fájlokat, nem lehet letölteni böngészőből fájlokat, nehéz egyedi csengőhang beállítása, etc-etc.), és többnyire ezért vettem eg Samsungot vagy Huaweit egy iPhone helyett. Launchereket sokáig használtam, vagy harmincfélét kipróbáltam, de egy idő után meguntam, most már inkább egy olyan mobilra van szükségem, amit bekapcsolok és megy, nem kell vele sokat szöszölni.
-
szebe
addikt
Ahogy észreveszem a boltok kínálatát, elég kapós, apple.hu is máj 19-21 közé prognosztizálja a szállítást, 64 gigás esetén.
Van esetleg titkos tipp, vagy marad a várakozás?"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
thungoozka
csendes tag
Nagyon sokat írtok erről a frissítés kényszerről. Nekem egy 2015-ös A3 van a birtokomban, 1,5 GB RAM, Snap 410, Android 6 - és full nem hiányzik, hogy nem jönnek rá a csomagok. Ez mitől olyan nagyon fontos azon kívül, hogy folyamatosan a jé valami újdonság hatása alá kerület tőle az ember újra és újra?
Ha váltok, akkor SE-re fogok, nem hiszem hogy kevés lenne arra, amire az A3-at használtam. Hajrá SE! Képernyőidő: 4 óra néhány perc egy videó alapján, amit láttam.
-
wandor0930
aktív tag
válasz #86564352 #692 üzenetére
Volt ahol nem is volt induló készlet.
24-től volt ugye hivatalosan megvásárolható, nálunk a Média Marktban pl csak egy kiállítódarabot kaptak.
Előrendelni nemakartam mert az aksira kíváncsi voltam, de külföldi tesztek elég időben befutottak szóval én 25-én rendeltem meg és tegnap délután kaptam meg. -
tray86
csendes tag
válasz thungoozka #691 üzenetére
hirtelen három példát tudok mondani, amit használok is, de ebből egy biztos nem szoftveres dolog, egy talán, egy pedig biztosan. 5 évig 5S-t használtam.
- ebben az SE-ben van apple pay (nfc) es mióta megvan ezzel fizetek;
- van night mode gui (ez asszem ios13 ficsőr);
- van true tone.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
Azért a videóstreaming elég fura úgy látom az XR-nél is. Natív hw kódolással mennek (elméletileg), így a samuhoz hasonló aranyt várnék.
Amúgy szerintem az eredmények így sem rosszak. Erősen vacillálok, hogy a 6s után ez vagy s10/s10e legyen.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
-
janeszgol
félisten
válasz thungoozka #691 üzenetére
ár most van olyan MS app, ami nem megy. az MS csinálja az egyik legjobb appokat. Akadhat pár játék is, de ugye ez már a hardverből is fakadhat, hogy amúgy tudná-r futtatni vagy sem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Külpolitika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Rap, Hip-hop 90'
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ÚJ ÉS HASZNÁLT GYÁRI APPLE IPHONE 15 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK ÉS FINEWOVEN TOK
- ÚJSZERŰ GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAGSAFE SZILIKONTOK SZILIKON TOK DENIM
- ÚJ, NEM HASZNÁLT, HIBÁTLAN GYÁRI APPLE IPHONE 16 PRO MAX MAGSAFE SZILIKONTOK FEKETE
- Samsung Galaxy S20 FE ( új állapot ) 128GB !
- iPhone XS (gyönyörű állapot ) 64GB !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs