- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
Új hozzászólás Aktív témák
-
atirag
őstag
válasz
zsoltiz #2411 üzenetére
Ma 4kor kezdtem a napom mert Ausztriába kellett mennem. És hasonló úton kb 15százalékkal több energia maradt a 11 pro-ban mint a 12-ben. Ezt töltenem kellett már végén. Azt tudni kell,hogy egyelőre nem szeretem tölteni mert csak olyan töltőm van aminek van valami erős fénye és nagyon zavar sötétben.
És még egy furcsaság ami lehet a pitaka töltő hibája. Két Pitaka mágneses töltőm van. Az egyiket eddig nem használtam. És ez elvileg gyors töltő. Usb-c kábel van hozzá gyárilag és a töltő amit most vettem (szintén világít) azon van usb-c. Viszont navigációval inkább csak tartani tudta a százalékot mint növelni.
Ma kipróbáltam a hangot is,hogy levettem 50 százalék körülire és akkor is volt,hogy letiltott
Ez így azért fura nekem. -
pauliboy23
senior tag
válasz
zsoltiz #1687 üzenetére
Nekem nagyon kényelmes a fogása, sokkal stabilabban tudom fogni, mint az elözőeket, de ezt neked kell eldönteni, ahogy lentebb írták, valahol ahol ki van rakva, ott megnézed.
Az üzemidő meg teljesen egyén függő. Nekem a 12 simán megy másfél napot, napközben pár hívás, melóbol oda-vissza nyomkodom, meg este megnézek pár dolgot.
-
Szabi®
addikt
válasz
zsoltiz #1687 üzenetére
Attól függ mit használ az user jelenleg.11-ről 12-re váltani tényleg felesleges,max. akkor ha már tényleg semmi másra nem tudja költeni a pénzét.
Én Watch 5-ről váltottam 6-ra, és elég nagy butaságot csináltam, mert a hangoztatott sebesség többlet érdemben nem tapasztalható, az egyetlen pozitívum, hogy +1 évvel tovább kap szoftvert -
-
19_OsY_81
aktív tag
-
Megvan egy hete lassan a Pro és én 11 Pro Max-rol jöttem. Ez is ki bírja az egy napot simán eddig pedig sokat nyomkodom. Nem tudok pontos SoT és ilyesmit mondani, de amikor estére a 11 Pro Max volt kb 40% ez 25% körül van. Nyilván gyengébb, hisz az brutális volt olyan terén is, de ez is simán hozza az egy napot szerintem.
-
blackmajesty
aktív tag
Igen, tudja, de egyszerűbb rátenni a wireless töltőre, mint keresgetni a kábelt, majd bedugni. Valamint már az is előfordult, hogy félálomban csak odanyúltam a telóért, megfogtam, és fordultam a másik oldalamra, mert elfelejtettem, hogy épp kábelen van töltve. Hát hirtelen felébredtem tőle akkora lendülettel csapódott az éjjeli szekrényre a kábel. Aztán azonnal ellenőriztem, nem-e törtem bele a lightningot a telóba. Ebben az esetben még hangosabban csattanna a magsafe töltő, de esélye sem lenne beleszakadni a telefonba. Szóval továbbra is tartom, nekem ez a funkció hasznos lenne. És ne gyertek azzal hogy user error. Pont nem akarom azt figyelni, hogy éjszaka épp a helyén van-e, meg reggel álmosan, hogy kábelt eltávolítottam-e. Ha neked nem tetszik, használhatsz más wireless töltőt, ahhoz nem fog ragaszkodni, és kész. Nem kötelező ezt használni, de ebben van egy plusz funkció ami valakinek jól jöhet.
-
blackmajesty
aktív tag
“Hogy a töltőre pozicionál a mágnes, az csak marketing bullshit, a töltő padokon eddig sem kellett pozicionálni.”
Ezzel tudnék vitatkozni. Nekem van egy wireless töltőpadom, de mivel egy kicsi kör alakú, nagyon nem mindegy, hogyan teszem rá a telefont. Emellett az XR könnyedén lecsúszik róla, jártam már úgy, hogy este rátettem, reggel nem ébresztett, mert le volt merülve. Mert éjszaka véletlenül egy kicsivel arrébb löktem a telefont. Ezzel a megoldással ott marad.
Nekem tetszik, és számomra hasznos. Lesz, ha esetleg úgy alakul, hogy lecserélem a XR-t.
-
tesz-vesz123
senior tag
-
Szabi®
addikt
Azta mekkora király vagy, de a te 610 x 570-es felbontású képed,amit még nagyítani sem lehet,és te kókányoltad,nagyítgattad, az sokkal reprezentatívabb...Jah nem!
És képzeld,mielőtt még rosszul leszel,én is iPhone-t használok,és András véleményével értek egyet,te meg menj vissza az ovis társaid közé "bégetni".
Számtalan teszt kihozta, hogy nem lett nagy durranás a mostani generáció kamerája, és már nem is konkurenciához képest,hanem saját magához mérten sem.
Egyébként ha felcuppansz DXOMARK-ra láthatod magad is, hogy az apple már rég csinált ütős kamerát.(tudom,tudom,szemét a dxo, mert igazából az Iphone a legjobb) -
Imi1981
veterán
Nem vagyok iphone fan de egyértelműen látszik, hogy a iphone 12 képe összességében jobb. Lehet kicsit túlélesít de akkor is kiegyensúlyozottabb. Amúgy az itteni tesztképek alapján nekem is jobbnak tűnik az iPhone 11 képe bár nem csináltam összehasonlítást. De biztos vagyok benne, hogy finomítanak rajta frissítéssel. És egyetértek veled, hogy egy középkategóriás teló sose fog úgy fényképezni mint egy felsőkategóriás. Sokkal több szituációban elvérzik egy középkategóriás hiába csinál alapban hasonló minőségű képet. Nem értem sose ezt ami az iPhone tesztek alatt megy, hogy meg akarják győzni az iPhone használókat, hogy az android jobb. Én szeretem az androidot de basszus ha neked egy másik rendszer tetszik miért akarnálak meggyőzni, hogy az android jobb? Valamiben ez jobb valamiben az ennyi. Én androidot és xiaomi mi note 10 lite-ot használok amit szeretek és jó kis teló de tisztában vagyok vele, hogy nem egy kategória az iPhone 11 - 12-vel.
A teszthez is írjak nagyon szép telefon kivéve a nocs. Fényképekben nekem is jobbnak tűnik az iPhone 11 képe bár nem csináltam összehasonlítást. Sose lesz ilyen telefonom de el kell ismerni minőséget sugároz.
-
doooo
veterán
Szerencsére ugyanaz a végeredmény a normális tesztben is (én sem vagyok a youtube-os videók híve ilyen téren, de ha sok példát láttál mindkét mobiltól, elég egyértelműen látszik, hogy a fenti videó a valós eredményeket hasonlította össze). Azonnal kitűnik minden tesztben, hogy ez most nem jött össze az Apple-nek, ami meglepő. Képek tekintetében a tavalyi széria is jobb összességében; részletességben mindenféleképp.
-
Szabi®
addikt
Néztem,Tom's Guide csinálta,nekem elég ahhoz, hogy ne legyek elfogult az Iphone irányában.Noha jó a kamerája,azért vannak tőle jobbak a piacon,és nem minden helyzetben kiemelkedő.Ugyanez igaz a konkurenciára is.
Próbálom mindig objektíven nézni ezen aspektusokat,és nem "márkahűen".
Javaslom neked is....... -
zsoltiz
aktív tag
" Tehát a kép ugyanazt ábrázolja. Igen az egyiknek nagyobb a felbontása, de nem értem, hogy ez miért ok arra, hogy jobban belenagyítsunk"
De nem nagyítunk beleTe kicsinyíted le (!) az egyik képet hogy akkorának lásd mint a másikat. Nem mindegy!
Én mindegyiket a natív felbontásában nézem. Az egyik kép kb 4000x3000 pixel (iphone, 12mpx) a másik meg kb 5500x4500 pixel (mert az meg 25 megapixeles) -> ezért nagyobb minden a kivágott képrészleten, amit nézel. -
Szabi®
addikt
Jah bocs,nem tudtam, hogy szemüveges vagy (linkelhetem a vidót,de sztem tök felesleges). Biztos, hogy nem veri a xiaomi az iphone-t,én csak azt szerettem volna prezentálni, hogy mosott,részlet szegény képet lehet lőni mindennel.
És azon a képen amit linkeltem ha nem is a részletességet nézed,már a színhelyesség is megkérdőjelezhető Iphone-nál.(kivéve ha látott már valaki "fakó" fákat)
És abban a tesztben ,nemhogy olyan jó a Note 20, mint az apple ,hanem jobb is. -
whatwhatwhat
aktív tag
Őszintén, én nem is értem, hogy mit jelent az 1:1-es vagy 1:2-es nézet, írtam az előbb is, nem értek a fotózáshoz. Én feltételezem ezt mindkettőnek a sztenderd kamerájával csinálták a képet ugyanakkora távolságból. Tehát a kép ugyanazt ábrázolja. Igen az egyiknek nagyobb a felbontása, de nem értem, hogy ez miért ok arra, hogy jobban belenagyítsunk. Én laikusként pontosan ugyanazt a részletet szeretném látni a két képből, úgy tudom eldönteni, hogy melyik a jobb. Ezt a csúszkával el is értem, és örültem magamnak.
Nem kell meggyőznöd, hogy a szélek felé jobb az iphone képe. Azt már az első kommentednél láttam. Azt is elfogadom, hogy összességében jobb az iphone képe. De miután hibavissza kiemelte, hogy a széleken rosszabb a kép, kíváncsi voltam, hogy milyen a közepén. Úgyhogy megnéztem magamnak, és dokumentáltam egy kommentel. Szerintem ott ahol én mutattam szebb a xiaomi, csak ennyit mondtam ezzel. Az tényleg nagyon érdekes, hogy centikkel arrébb mennyit romlik a minőség.
#349Szabi®
Az iphone képe sokkal jobb. Ott mind az 5 piros nyíl látszik, a jobb oldalin meg mintha ott sem lennének! -
hibavissza
veterán
Jó ez a teszt oldal.
Arra felhívnám a figyelmed, ha egy 12 mpx és 25 mpx méretű képet akarunk összehasonlítani, akkor a 25 mpx képet 12 mpx-re kellene méretezni egy sztenderd bicubic eljárással. Visszatérve a tesztképekre az derül ki belőlük, hogy a Xiaomi objektív elképesztő pocsék a szélek felé. Képközépen jobb a Xiaomi egysége mint az Apple (de semmiképp sem rosszabb). Az Apple nem véletlenül drága. Sokkal jobb az optikája. Ha azt szerelnénk a Xiaomi elé akkor szerintem jobb eredményt kapnák mint az Apple telefonnal.
-
Gyurkeszd
csendes újonc
Egy pár éve csak olvasom a fórumot, nem is akartam többet, de itt már sok hülyeség van. Egy ici picit nézd már meg a kép adatokat. Amennyiben egy kicsit tisztában vagy a fotózás alapjaira akkor látnád a bűvös ISO értéket. A telefonok 500-600 -as értek felét nem tudnak értékelhető képet csinálni.
-
PeAdam
tag
Az Mi Note 10-zel kapcsolatban, tudtommal csak 108 megapixeles felbontásnál volt az, hogy a kép készítését követően tovább dolgozta fel pár másodperccel, ezért kicsit várni kellett a következő kép elkészítése előtt. Ami ekkora felbontás mellett egyébként egyáltalán nem meglepő (legalább ott van ilyen lehetőség). 12 megapixelnél meg az manapság már minimum, hogy rögtön lőhesse az ember a következő fotót. (ez nem nagy ütőkártya) De egyébként az, hogy mozgás közben a hintán akarsz elkapni egy pillanatot nagyon szélsőséges eset. Az már elég elszomorító, ha csak ezzel lehet pedálozni az iphone esetében. Videó tekintetében pedig írtam, hogy azzal nincs gond, az iphone-ok ebben mindig jók voltak.
Viszont a képek és itt jön az erőteljes de, botrányosan gyengék, amik a tesztben szerepelnek. Mind az éjszakai, mind a nappali fotók nagyon elmaradnak egy 150-200e Ft-os huaweitől, vagy xiomitól, amik fele ennyibe se kerülnek. Ez így nem hogy ajánlott plecsnit nem ér, de leginkább semmilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- BestBuy topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Motoros topic
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Phanteks NV5 MK2 White (PH-NV523TG DMW02)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest