Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt

Az előző generációnál jobban éhezik a töltőre, mégsem jár hozzá adapter: mindeközben a formai váltás zseniálisan sikerült, dicsérendő az 5G, ügyes az új iOS, a kamerában pedig ismét nem tudtunk csalódni.

Bevezető, tartozékok

Idén sem sikerült sokkal koherensebbé tenni az iPhone-nevezéktant, hiszen bár az éves ritmus S-modelleket diktált erre az évre, valójában 12-es szériájú iPhone-okat tesztelünk most. Haragudni azonban mégsem tudunk az Apple-re, hiszen nagy csokor újdonsággal álltak elő, és egy külső stílusváltást is alkalmaztak, amire sok felhasználó évek óta várt már. Volt mit tesztelnünk: az iOS 14 rengeteg régen várt funkcióval érkezett, az új mobilok pedig teljesen megújult megjelenést, egyedi fejlesztésű előlapi védőüveget, 5G-t, még jobb kamerát és új töltési technológiát is kaptak, miközben végre eltűnt a gyenge minőségű kijelzőpanel az alapmodellekből. Egész biztosak vagyunk benne, hogy ebből a szériából is sikersztori lesz.


[+]

Hiába a sok új újdonság, az internet mégsem ezektől volt igazán hangos a bejelentés után, hanem attól, hogy az Apple már a töltőfejet is kispórolja a dobozból, és erre nem voltak restek zöld okokkal hivatkozni. Gyártási és ellátási karbonsemlegességet ígértek ugyanis 2030-ig, a termékekbe kerülő fém alkatrészek jellemzően újrahasznosított forrásból származnak, ezzel a töltőfejes lépéssel pedig jelentősen kisebb dobozba csomagolják a termékeket, és állításuk szerint minden terméken megspórol a világ egy fölöslegesen legyártott töltőt. Lássuk be: azokat az eleve szemétbe gyártott 5W-os töltőfejeket, amiket 11 Prótól lejjebb minden iPhone-hoz adtak, talán senki nem fogja visszasírni, és olyanja tényleg mindenkinek van a fiókban, de az biztos, hogy furcsa módon pont az iPhone-os MagSafe piaci bevezetésével együtt lépték ezt meg, amit így talán többen tesznek majd a kosarukba az telefon vásárlása mellé.


Kisebb is lett a doboz [+]

Hiszen töltő mindenképpen kell: ha beérjük egy normál, vezetékes töltőfejjel, akkor a dobozban lévő Type-C-Lightning kábel használata mellett egy 20W-os fejet megvehetünk a gyártótól 8000 forintért, ám ha a vezeték- pontosabban csatlakozómentes élményre vágyunk, akkor még további 17 ezret költünk el a MagSafe kiegészítőre. De tegyük fel, hogy valaki nem szeretne ennyire mélyre menni a dologban, csak fel szeretné tölteni a telefonját: ha nincs egy 2015 utáni MacBook vagy egy USB Type-C-s adapter a lakásban, akkor azonnal indulnia kell a boltba töltőfejért, mert bár az hihető, hogy az USB-A-s fejek ott porosodnak a fiókban, de bizony az újdonsághoz nem USB-A-s, hanem USB-C-s kábel jár. Tehát továbbra is ott tartunk, hogy ha a régi iPhone-ból megmaradt a kábelünk és a töltőnk, akkor nem kell a boltba rohannunk adapterért, ha viszont eladtuk/elajándékoztuk a régit, akkor azonnal indulhatunk töltőt venni, vagy használhatjuk a lassú Qi-töltést, ha van olyasmi eszközünk otthon. Remélem nem én vagyok az egyetlen, aki ezt globális szempontból nem látja annyira zöldnek, főleg akkor, ha a másik, teljesen reális alternatíva az lett volna, hogy a saját Lightning csatlakozót végre itt is lecserélik Type-C-re, és egy egységes csatlakozóval zárnák örökre rövidre a különutas történetet.

Papírra cserélték a korábbi szállítási fóliát
Papírra cserélték a korábbi szállítási fóliát [+]

A zöld hangulat jegyében egyébként a szállítási sérülésektől védő fóliát is papírra cserélték, ezzel persze gyorsan meg is oldották, hogy valaki a hangszórónál fóliát lyukasztgatva használja azt a mobil napi védelmére, de ezzel talán nincs is nagy gond. A lényeg, hogy a kábelen és a mobilon kívül nem találunk semmi mást az iPhone 12 és az iPhone 12 Pro azonos méretű dobozában. Köszönjük szépen ezúton is az iStyle-nak, hogy kölcsönadták nekünk a készülékeket!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés