Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barney1981
csendes tag
Nekem az alap 13-as jön be a legjobban.
-
FefeeX
veterán
A Brazos az E-350nel (2 magos 1,6Ghz) nem érne a nyomába? Kissé fura lett a cikk...
Amúgy tényleg csecse a MBA de ennyiért nem kellene (a Vaio Y-ért is sokalltam kiadni a 150et... Szerencsére nem sokkal gyengébb mint a cikkezett cucc, sőt, sok dologban jobb is)iPad viszont bejövős, és bár hasznát még mindig nem nagyon tudnám venni (mármint gyakorlatit, olvasgatásra, játszogatásra szerintem luxus egy 100+ ezres tábla), mégis úgyérzem, nem sokára nekem is lesz
-
Napfénysüti
nagyúr
A kettő közül Macbook Air.
De egyik se kellene igazából. -
Bling95
őstag
egy szavazat az ipad-re, de csak mert imac mellé bőven elég lenne azis.
egy notit nemfog tudni kiváltani, de pl arra hogy ágyban netezgessen az ember, megirjon/olvasson mail-t vagy egy kicsit szórakozzon tökéletes, de bekell ismerni komolyabb munkákra alkalmatlan
-
talamasca
senior tag
Aki mobilan akar dolgozni az megteheti az Airhez képest 30 ezer forinttal olcsóbban egy MacBook Pro 13"-on.
Szép és könnyű az Air, de komoly munkára jobb a Pro, könnyebbnek és olcsóbbnak meg ott az iPad... -
Gordiann
őstag
nem hatékonyságról van szó, igazából simán lehet Air-en dolgozni, ha nincs más. Merthogy nem feltételezek mellé egy Pro-t. Mert akkor már inkább a Pro-t viszem mindenhova majdnem.
De az iPad egész más - lazább - élményt ad abban amire képes. Én iPod Touch-ból tanulok, mert baromi jó hurcibálni forgatni a lakásban, és nem görnyedek a gép előtt. De sokszor jó lenne egy nagyobb kijelző ---) iPad.
-
Tény ,hogy csinos az iPad, meg a MacBook Air is , de az árak eléggé vannak szállva
-
Picike8
aktív tag
Nekem tetszik ez az összehasonlítás.
Pont most gondolkodtam rajta, hogy iPad2-re vagy Air-re gyûjtsek
Macbook Air+Magic Mouse=legjobb hordozható számítógép.
-
talamasca
senior tag
Megismétlem, erre a kérdésre nincs jó válasz.
Felteszem én is kicsit másképpen:
Videóvágásra Mac Pro vagy MacBook?Ugye, ugye...
-
Gordiann
őstag
Aki Photoshoppolni akar, meg videót vágni végszükség esetében is, akkor Air.
Ha csak netezni, zenélni, filmezni, játszani, akkor iPad.A tanulás/munka esetében pedig a jellegétől függ. Jegyzeteket olvasni/tanulni belőlük iPad.
Ha speckó progik vannak ilyen témában, akkor Air.Ennyi.
-
Trava
tag
Mikor megláttam az air-t egyből eldőlt, hogy megveszem. Nekem 13,3 van. Esélye sem volt a ipad-nek még gondolatban sem.
-
Magnum_
nagyúr
nekem 13-as air kellene
-
bigand77
tag
Mint ahogy előttem jópáran leírták, semmi értelme az összehasonlításnak, egy ipad 130 körül van, az air meg 300 körül. Ha csak hordozni akarsz vmit a főgép mellé, akkor nyilván a pad lesz. Ha vkinek komoly munkára kell, akkor valszeg nem második gépnek, hanem főgépnek veszi az airt. Nem egy kategória, nem egy összeg, és nem egy célra tervezték őket tehát remek gondolat összehasonlítani őket....
-
m@xsys
senior tag
Onnan kellene megközelíteni, hogy kinek mi az igénye!
Egy idősebbnek, aki csak híreket böngész, netezik, levelet vált, annak iPad.
Aki kicsit többmindenre használja, annak az Air. Teljes értékű osx miatt!
Viszont nincs egy árban, így fölösleges összehasonlítani őket.
Mind2ő egy használati "ékszer", szerintem jól kiegészítik egymást.
Én egy Pro mellé készülők venni egy iPad 2-t, amolyan családnak játszó/netező gépnek.
Az iPad a gyereket eléggé jól lefoglalja és akkor nem merülne le az iPhone 4-én -
AkosL
aktív tag
válasz
talamasca #22 üzenetére
én macbook-ipad kombót használok és abszolút bevált. Ha külső helyen akarok dolgozni, oda is tudom vinni a munkámat, de az esetek nagyon nagy többségében az ipad bőven elég a nap közbeni munkára.
Így tökéletesen kiegészítik egymást. Asztali nem működne, mivel azt nem tudom magammal vinni, ha komolyabb melót kell csinálnom külsős helyen.
Tehát a noti-ipad kombó az ideális, számomra. De tény, hogy csak ipad kevés lenne, bármely variációról is van szó. -
talamasca
senior tag
Én iMac-iPad kombót használok. Asztali-Mobil gép. Ennek van értelme.
Notebook, netbook mellé iPad hülyeség, kivéve ha pénz nem számít.
Ja, pont annyival drágább az Air, amennyivel használhatóbb, tehát mivel nincsenek egy árban a kérdésnek semmi értelme.
Szerintem. -
Valentino K.
senior tag
Ömm szerintem annak ellenére, hogy mindkét cucc epöl, nem sok értelme van ennek az összehasonlításnak. Munka szempontjából, de talán még szórakozás szempontjából is jobb egy macbook.
Nekem jobban bejön a Dell Adamo laptopja, ha már papírvékony gépekről van szó -
kolosanyi
veterán
Szerintem nem olyan biztos az Air előnye. Attól függ kinek mi az igénye, ki mire használja. Viszont tény, hogy nem vált ki egy számítógépet. Szerintem vannak olyan helyzetek, amikor előnyösebb egy tablet, mint egy notebook.
-
Robb202
tag
Ha nekem sok pénzem lenne
akkor ipod nano, Ipad 2, iphone 4, Mac Pro, MacBook pro 17" nagy vonalakban
-
JNashville
senior tag
Ez a cikk pont jókor jött, épp valami hasonló összevetésen agyaltam a minap, mert bár nagyon élvezem az iPadem gördülékenységét és mobilitását, egyre több szöveget kéne mostanában megszülnöm, és elviselnék egy Airt.
Csak az ára...
-
Mr. Byu
aktív tag
Az Air tudása, sokoldalúsága össze sem hasonlítható az iPad (2)-ével. Az iPad nagyon jó néhány dologban (és ezekben a legjobb). Ám hiába kerül fele annyiba, mint egy Macbook, ezért a néhány dologért szerintem még mindig luxuskategóriának számít, és csak olyanoknak tudnám ajánlani, akiknek már van jó notebookjuk és egy jó okostelójuk.
Az Air talán nem annyira interaktív és intuitív (bár ki tudja milyen lesz a Mac OSX Lion
, de ezerszer több mindenre használható. Ahogyan írták is már előttem: munkaeszköz. Az iPad billentyűzettel meg minden bohócsággal együtt sem mérhető össze vele ilyen téren.
-
moonman
titán
az iPad nem számítógép, a MacBook az. ennyi.
-
Davey7
senior tag
Az Air-el hülyén nézne ki a vetélkedős TV műsorban a pontszámok mutogatása
-
kzoltann
aktív tag
+1 air, de inkább 13.3 verzió
-
hemaka
nagyúr
Inkább egy air, ha már csak a kettő közül lehetne válaszani.
-
t-bali3
senior tag
Én nagyon sokáig gondolkodtam az Airben, végül most úgy néz ki nem jön össze.
Ettől függetlenül esélye nem volt/lenne az iPad2-nek..., igaziból azt se tudom, hogy akkor most tud-e flasht vagy nem ?Asztalon használva, ágyon háton fekve egyértelműen az Air tűnik kényelmesebbnek, erősebb is, nekem jobban tetszik a külseje (már ha össze lehet egyáltalán két ilyen eltérő gépet hasonlítani kívülről...)
Nálam már rég eldőlt +1 Air
-
gybazsi
senior tag
Én inkább az Air-t választanám. A tableteknek egyébként sem látom túl sok értelmét (főleg az áruk miatt), az Air viszont nekem nagyon bejön. Ha lenne rá pénzem, már tuti vettem volna egyet.
-
rep3at
őstag
Ha sok pénzt szánnék ilyesmire akkor mindkettő (+iPhone), ha nem akkor iPad inkább, nekem a hordozhatóság és az akkuüzemidő az első.
-
kristof83
aktív tag
Én az iPad2-őmet és a fehér MacBook-omat cseréltem le egy új 13-as MacBook Air-re, kb.2-3 hete.
Összességében egyáltalán nem bántam meg!!
Olyan vékony mint az iPad, annyit tud mint a MacBook Pro, a súly is hasonló, és mégsem 2 cuccot használok, és hordok.
Plusz már a MacBook Air-en is van AppStore, úgyhogy a játék ellátottság is meg van oldva
Szerintem egy idő múlva le fog csengeni ez a Tablet láz, bár az lehet hogy nagyon lassan jópár év alatt... -
törölt tag
Hát aki egy ilyen kérdést nem tud eldönteni, az vegyen egy füzetet meg egy csomag ceruzát.
-
AkosL
aktív tag
ennek az összehasonlításnak nem látom értelmét.
az ipad komoly munkára alkalmatlan, tehát nem tud kiváltani ipad-et. ha csak egy levelet kell megírni vagy bemutatni valamit, addig ok, de ennél többre nem igazán lehet használni.
notebook mellé kiváló eszköz, de notebook helyett semmi értelme. -
Zsom!
tag
Erre kíváncsi leszek.
GALARDO: ha nekem sok pénzem lenne, akkor iMac+ iPad lenne szerintem.
Black Dragon: +1 az iPad-nek. -
Black Dragon
addikt
Én az iPadre szavazok, olcsóbban kijön, eléggé gyors, lehet hozzá tenni billt, kilehet rakni tv-re, kamera elöl-hátul...
Igaz, hogy nem osx van rajta, de szinte az összes dolgot rá lehet rakni, amit egy sima osx-re, és talán még jobban élvezed a használatát is.
Tehát +1 iPad.
-
GALARDO
addikt
Én nem tudnék választani ha annyi zsém lenne akkor biztos lenne mindkettőből itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ez itt a kérdés. Az Apple blogban egy cikksorozatot indítunk, melyben az Apple 11 hüvelykes notebookját hasonlítjuk össze a 10 hüvelykes táblagépükkel.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest