Új hozzászólás Aktív témák
-
Flash86
tag
Segítek jó? Lumina 710, Lumina 800 512Mb ram... akkor mi olcsóbb rendelni mondjuk 1millió 512-est és 250ezer 256-ost? Vagy egyben rendelni 1.250ezer 512-t? Azt hittem ennyit azért átlátsz...
Bár gondolom maradt még nekik raktáron a csoda Symbianos telókból és most azokat szórják ki... -
kcsa
veterán
1) Gondolom te is valamelyik nagynevű elektronikai multi tervezésén dolgozol, hogy ennyire nem akarod megérteni amit mondok (és azért is mert mindenki hülye, de főleg én). Abba már bele se mentem, hogy ha kis tételben ennyibe kerül, akkor nagy tételben a töredéke lesz, de még a fejlesztési, tesztelési költségekkel együtt is - a meghibásodási ráta talán nem is emelkedne.
2) Ha esetleg nem volna tiszta, elégedett WP7 felhasználó vagyok, de ez a 610-es szenvedés szánalmas próbálkozás, úgy, hogy az árazás messzemenőkig hibás a piacon kapható más termékeket is tekintve. (Ha pedig tényleg ennyiből hozható ki, akkor úgyse fog nagyon csökkenni, és bukni fog).
És most megyek vissza a tévé elé
muzsika tévétprüntyögős zenével nézni a how it's made-et. -
vanye
senior tag
Ugyanarra akartam kilyukadni, mint kcsa: hogy t.i. a RAM-kérdés nem arról szól, hogy melyik modul a drágább (mert hiszen a RAM már olyan olcsó, hogy az ember után b@sszák két marokkal), hanem hogy a gyártók csak a csúcskészülékeikbe pakolnak emberes méretet belőle, hogy aztán annyi felárat kérjenek emiatt, amennyit nem szégyellnek. (Akinek meg csak kevesebbre futja, annak meg megkeserítik az életét - lásd: Lumia 610.) ERRŐL van szó, s nem az 1 és a 0.6 arányáról.
-
kcsa
veterán
Ettől a magyarázattól mindig feláll a szőr (nem nagyon van
) a hátamon.
Oké, gyártói szinten természetesen számíthat. De mióta árulják raklapnyi egységekben a telefont? Egyesével vásárolják a készülékeket (leszámítva tenderek és társaik).
Namármost ha a mai napon a legolcsóbb MAGYAR (áfa, vám, kisker+nagyker haszonrés és társai included) üzletben kapható 1gb ddr3 memória kerül 1938 Forintba (forras: argep.hu) ami már nyákon van, csomagolva, szállítva, akkor milliós tételben miért 1938/4=484,5 Forintnyi járulékos költségen szarakodunk, amikor ez számottevően megnövelné az használati (ezzel együtt az eladási) értékét is - legyen mondjuk +2k.
Ha tehát választhatsz 50k-ért 256ramos telefont vagy 52k-ért (neadjisten 55k) 512 ramos kütyüt, melyiket választanád?
Na ugye...
Szimplán az történik hogy gyártói szinten költségminimalizálás történik (ún.: fillérbaszás), de ez eladási árakat általában nem (nagyon) csökkenti.
Na EZ viszont fáj...
-
vanye
senior tag
Csak amíg a kis tételben (pl. általad vagy általam) vásárolt memória már kb. röhejesen olcsón vehető meg, addig a nagy tételben vett (ergo: olcsóbban beszerzett) memóriát a telefongyártók még mindig aranyárban mérik.
Szóval hova a francba is rakják az emberek az eszüket?...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest