- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iOS alkalmazások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonolada1
senior tag
Én Lumia 610 használó vagyok és megmondom őszintén,az árához képest tökéletesen meg vagyok elégedve vele.Én az egyik legkisebb tarifacsomaggal vettem a Telenortól,aholis ebben a csomagban ez a teló 25000Ft.A 710-es már 50ezer lett volna,a 800-as meg 90ezer ugyanebben a csomagban.Ezek úgy gondolom jelentős különbségek.Így az ár tökéletesen mutatja a képességek közti különbséget is.Viszont az is vicces szerintem,hogy mind a 710-ben,mind a 800-ban és mind a 900-asban ugyanúgy 1.4-es egymagos proci muzsikál és 512Mb memória áll rendelkezésre,pedig elég komoly árkülönbség van közöttük.Persze jólesne a 610-esben is ekkora memória és igaz hogy nem fut rajta egyenlőre az Angry Birds,de majd max játszom a régi Alcatelemmel,ha annyira akarok.Cserébe ez a teló kellő eleganciát,korrekt kijelzőt és viszonylag hosszú készenléti időt biztosít.Amúgy tényleg egy kellemes,korrekt vas.És gyorsabb,mint az Alcatelem volt.
-
válasz
andris1602 #71 üzenetére
ez lehet, hogy csak egy fránya acer, de legalább normális hardver van benne, és még olcsóbb is
-
andris1602
aktív tag
-
Blyan
félisten
válasz
andris1602 #68 üzenetére
Nem hiszem, hogy exkluzívnak számít egy Snapdragon 8255 a mai világban, de az eggyel korábbi 8250 meg főleg nem, és az említettek min, 2x gyorsabbak, mint a 7227A. Az árazás persze más kérdés, ebben a gyártónak is partnernek kéne lennie.
De mint látjuk az árazás a mostani SoC-vel sem lett legpénzbarátibb. A hozzá mért teljesítmény meg izé. -
andris1602
aktív tag
de lehet alternatíva. erről céges dolgozókat kéne megkérdezni. és direkt nem jöttem az androiddal, teljesen más rendszer más igényekkel és hibákkal.
én sem pártolom a hw ésszerűtlen butítását.. semmi értelme egy olyan okostelefonnak, amit nem lehet bővíteni.. itt nem is erről van szó. a programok egy nagyon kis része nem fut el rajta, és ez többnyire a ms megkötése miatt van. szerintem simán elfutna ha hagynák..
bár ha arra gondolsz hogy a rendszernek meg kellene őriznie az exluzivitását, arról már más a véleményem. nem hiszem hogy mindenki meg tudna fizetni egy olyan teló, ami már csak maga a hardware miatt 100e fölött van. sztem a nokiások megpróbáltak egy kopromisszumot kötni.. megcsinálták gyenge vassal, és wp rendszer fut rajta. akinek ez kell, ezt fogja megvenni, mindazzal hogy ez olcsóbb de gyengébb is. talán még jót is fog tenni a rendszer terjedésének..
-
Blyan
félisten
válasz
andris1602 #66 üzenetére
A céges telefonnál nem lehet alternatíva a VoIP kilens? Másrészt a HW többi része is elég gyengusz, és lehet jönni a Droiddal hogy bezzeg azon, meg izé, csak azt sem véletlen, hogy ide eleve előírt követelmény volt anno. Amit most ez a 7227A csúnyán megfelezett - miközben a fejlesztők úgy írták cuccaikat, hogy azokat egy jóval erősebb HW-en fognak futni.
Persze aláírom, hogy egy cég ilyent dobálhat az alkalmazottainak és tesz rá, megy-e rajta a AB mondjuk.De továbbra is fenntartom, hogy nem lefelé kell tolni a hw követelményt, hanem felfelé kéne nyitni.
Meg még pár dolgot megoldani a WPx-en, hogy az nagyobb közönséget vonzon, ne arról szóljon a WP topik, hogy nem lehet, majd később talán, hát erre nincs lehetőség, stb. És olyan vicces dolgokról van szó, mint forgalom számláló (legyen az idő, vagy adatmennység), stb De ez már nem a 610 hibája -
andris1602
aktív tag
bár már az előzőben leírtam, akk mégegyszer. aki céges/második telefonnak veszi, nem az alapján fog dönteni, hogy mennyi programot lehet rátenni, hanem hogy milyeneket..
amúgy meg lehet hogy a skype alapvető okostelefon program (bár efelől vannak kétségeim), de szted aki céges telónak veszi, mennyit fog skype-olni a bartájával barátnőjével munkaidőben? vagy otthon támad kedve csevegni és nincs otthon számítógép? csak arra akarok kijukadni, hogy tényleg nem egy mindent tudó cuccról van szó, a hangsúly az alap dolgokon volt. egy naptár, egy jegyzettömb, határidőnapló, internet/mail.. ezekhez nem kell bika hardware.most jött egy összehasonlítás hogy a wp-s programok hány százaléka nem működik 256 ram alatt
-
Flash86
tag
Segítek jó? Lumina 710, Lumina 800 512Mb ram... akkor mi olcsóbb rendelni mondjuk 1millió 512-est és 250ezer 256-ost? Vagy egyben rendelni 1.250ezer 512-t? Azt hittem ennyit azért átlátsz...
Bár gondolom maradt még nekik raktáron a csoda Symbianos telókból és most azokat szórják ki... -
kcsa
veterán
1) Gondolom te is valamelyik nagynevű elektronikai multi tervezésén dolgozol, hogy ennyire nem akarod megérteni amit mondok (és azért is mert mindenki hülye, de főleg én). Abba már bele se mentem, hogy ha kis tételben ennyibe kerül, akkor nagy tételben a töredéke lesz, de még a fejlesztési, tesztelési költségekkel együtt is - a meghibásodási ráta talán nem is emelkedne.
2) Ha esetleg nem volna tiszta, elégedett WP7 felhasználó vagyok, de ez a 610-es szenvedés szánalmas próbálkozás, úgy, hogy az árazás messzemenőkig hibás a piacon kapható más termékeket is tekintve. (Ha pedig tényleg ennyiből hozható ki, akkor úgyse fog nagyon csökkenni, és bukni fog).
És most megyek vissza a tévé elé
muzsika tévétprüntyögős zenével nézni a how it's made-et. -
Blyan
félisten
válasz
andris1602 #56 üzenetére
Csak olyan alapveto okostelefon programok futtatasara alkalmatlan, mint a Skype.
Igy ez majdnem lekuldi a 610-et a jol felszerelt feature phone-ok szintjere, es nem eri meg.
Mert.a smooth menuk meg nem teszik hasznosabba. Szerintem. -
andris1602
aktív tag
lehet hogy rosszul gondolom, de szerintem aki ilyen telefont vesz, nem azért veszi, hogy játszon rajta, illetve teletömje programokkal. persze persze ez egy okostelefon, erre való. de ahogy olvastam róla a tesztet, inkább egy olyan telefon képe rajzolódott ki, amelyik az alap szolgáltatásokat: net, e-mail, közösség WP7 alatt hozza el a felhasználónak. aki ilyen telefont vesz, sztem második - céges/munkahelyi - veszi, ahol nem az a fontos hogy mit futtat el, vagy milyen eredményt ér el egy benchmark teszten.. egyszerűen csak hozza az alapot, legyen vállalható, egyszerű stb...
szerintem -
Blyan
félisten
Az alapvető gond a 610-el, hogy a wp7-tet, hogy az 1st genre tervezték meg, írták meg, stb.
Megy is szépen azzal, erre bevágnak az említett 1st genhez képest fel teljesítményű hw-t - a partner (Nokia) siralmára.És most megy a csodálkozás, hogy hú, meg izé.Vicces az egészben, hogy még a Nokia programjai sem mennek optimalizáltan a 610-zel, 15-20x!!! gyorsabban indult el a 1st gen Trophymmal, mint a MA 610-es tesztjében.
Az nem röhej? Persze, biztosan lejjebb szorítható ez optimalizációval. De azért na.
Mintha a saját árnyékát akarná valaki átugrani. -
Menni fog nekik! Nem ülnek a seggükön, és közleményeket konstruálnak!
Hajrá!!
-
Dzsosy
senior tag
Ha a proci nem is lesz gyengébb, a kijelzőben biztosan lesz gyengébb.. persze ez a játékoknak nem sokat fog számítani. De ha a wp8-cal beakarnak menni alsóbb kategóriákba is, (márpedig beakarnak) akkor minimum ezt a hw-t támogatni kell majd.. és azért egy angry birds ott (is) minimum elvárás ma már..
-
Dzsosy
senior tag
A 610 előfizetéssel 30k a telenornál (így megjelenéskor).. az már elég versenyképes.. be fog az menni 50k alá függetlenül is.
Ha nem lennének ilyen szánalmasan optimalizálva a wp7-es programok többsége, akkor nem lenne semmi gond ezzel a telóval.. (hisz a wp8 még gyengébb hw-ket is támogatni fog elvileg)
A htc desire c meg valószínűleg a gyengébb hw-ével sem lesz sokkal olcsóbb, sőt..
Egyetértek.. -
Misály
addikt
Kihagytad a nagykereket, a nagyáruházakat és a szolgáltatókat a sorból....
Nekem attól áll fel a szőr a hátamon, hogy az átlagparaszt csak konzumtermékekhez tud viszonyítani, termelést max este 8kor a discovery-n látott prüntyögős zene mellett.
Sutáknak meg, a 710 egy fél éves termék, 610 vadiúj. Ennek megfelelően tessék a megjelenéskori árakat nézni. Arról meg senki nem tehet, hogy drága magyar szolgáltatóink ilyen horror áron adják.
-
Blyan
félisten
válasz
cskamacska #45 üzenetére
Pontosan, így van.
-
cskamacska
addikt
No meg főleg hol itt az árkülönbség? Hol van itt az igazi verseny az olcsó droidokkal?
A Lumia 610 teljesítményben szinte félbe lett vágva a 710-hez képest(és összességében hardverileg sokkal olcsóbb mint a 710), így már az alsó droidos kategóriát karcolgatja, ehhez képest itt Magyarországon van rosszabb esetben 10% különbség a két készülék ára között. -
R.P.
aktív tag
Szerintem sem arról van szó, hogy mennyibe kerül a telefonba belerakni a dupla RAMot, hanem egész egyszerűen ki kell alakítani egy olyan termékportfóliót, ami lefedi az egész piacot, alsótól felső kategóriáig. Ennek pedig esetenként ilyen módja van csak. Muszáj hogy legyen valamilyen különbség a telefonok között.
Pl. amikor az AMD legyárt egy processzort, és letilt a tökéletesen sikerült processzorból 1-2 magot, hogy olcsóbban eladja, az is ennek az esete, csak ott azt sem lehet mondani, hogy az olcsóbb terméket olcsóbb lenne legyártani.
-
vanye
senior tag
Ugyanarra akartam kilyukadni, mint kcsa: hogy t.i. a RAM-kérdés nem arról szól, hogy melyik modul a drágább (mert hiszen a RAM már olyan olcsó, hogy az ember után b@sszák két marokkal), hanem hogy a gyártók csak a csúcskészülékeikbe pakolnak emberes méretet belőle, hogy aztán annyi felárat kérjenek emiatt, amennyit nem szégyellnek. (Akinek meg csak kevesebbre futja, annak meg megkeserítik az életét - lásd: Lumia 610.) ERRŐL van szó, s nem az 1 és a 0.6 arányáról.
-
kcsa
veterán
Ettől a magyarázattól mindig feláll a szőr (nem nagyon van
) a hátamon.
Oké, gyártói szinten természetesen számíthat. De mióta árulják raklapnyi egységekben a telefont? Egyesével vásárolják a készülékeket (leszámítva tenderek és társaik).
Namármost ha a mai napon a legolcsóbb MAGYAR (áfa, vám, kisker+nagyker haszonrés és társai included) üzletben kapható 1gb ddr3 memória kerül 1938 Forintba (forras: argep.hu) ami már nyákon van, csomagolva, szállítva, akkor milliós tételben miért 1938/4=484,5 Forintnyi járulékos költségen szarakodunk, amikor ez számottevően megnövelné az használati (ezzel együtt az eladási) értékét is - legyen mondjuk +2k.
Ha tehát választhatsz 50k-ért 256ramos telefont vagy 52k-ért (neadjisten 55k) 512 ramos kütyüt, melyiket választanád?
Na ugye...
Szimplán az történik hogy gyártói szinten költségminimalizálás történik (ún.: fillérbaszás), de ez eladási árakat általában nem (nagyon) csökkenti.
Na EZ viszont fáj...
-
cskamacska
addikt
Igen ez a legnagyobb poén az egészben, szenvednek a limitekkel csak azért, hogy a középkat 710 alatt árban épp egy leheletnyivel alacsonyabban is legyen Windows Phone, de ez még mindig sehol nincs árban az üveggyöngyökért mért Androidos cuccokhoz képest.
A vége pedig az, hogy aki olcsón akar okostelefont az továbbra is Androidot vesz, a középkategóriában meg lényegesen jobban megéri 710-et venni a korlátolt 610 helyett.Flash86: nem csak a memóriánál, az egész SoC-on spóroltak: a Lumia 1400MHz-es Cortex A7 szerű procija és Adreno 205-ös grafikus magja is lecserélődött a 610-ben 800MHz-es Cortex A5-re és Adreno 200-as grafikus magra, pluszban a kijelző is olcsóbb fajta lett
-
Birom, amikor programot sose latott emberek leirjak, hogy a fejlesztok 'elfelejtettek optimalizalni'.
Arrol persze fogalmuk sincs, hogy
1) mi az az optimalizacio
2) az optimalizalas sokvaltozos jatek, a memoria egy valtozo a sok kozul, van olyasmi is, hogy fejlesztesi koltseg, ido, platformfuggetlenseg, satobbi. -
Nem egészen. A Morrowindet valszeg C++-ban írták, az Angry Birds-öt Java-ban, ami managed code. Továbbá a resource-okat XML fájlokban tárolják Androidon, ami drasztikusan megnövelheti egy alkalmazás méretét. És még egyéb szempontok is vannak, pl itt sem kell 256 mega, ha jól tudom 90 megát engedélyez maga a telefon, és az kevés.
A szoftveres részben is tévedsz, a hardveres megállapításaiddal meg még inkább.
-
X-Master
tag
Manipuláció az egész. A "kedves fejlesztők" már elfelejtették, hogyan kell optimalizálni. Annak idején nekem a Morrowind lazán elfutott 256 mega rammal, arról nem is beszélve, hogy 1 DB CD-re ráfért a komplett játék mindenestül. Ezek után ne mondják azt, hogy egy Angry Birds-nek 256 mega RAM kell. Ha most is olyan jól dolgoznának a fejlesztők, akkor egy Optimus 2x-en maxon futna a Crysis mindenféle OnLive-os marhaság nélkül. Feleslegesen generállják a valótlan erőforrásigényt, mert különben senki semm venné meg a csúcshardvereket. Más kérdés, hogy a valódi erőforrásokat meg teljesen kizsákmányolják a semmiért. Itt van vagy 200 féle telefon, amit lehet kapni, mégsem találok olyat, ami tökéletesen megfelelne (Az One X-en kívül). Nem igaz, hogy nem lehet gyártani 90 ezer alatt olyan telefont, ami 4,3-as, HD kijelzővel, Tegra 3-al, és LED villanós kamerával rendelkezik. Ma már az iPhone-ok se rosszak, na de mit akarnak a kis 3,5-ös kijelzőjükkel? A 4,3-as HTC után valahogy nem kéne, akármennyire szép a képe.
-
daniel909
addikt
koolyan nagyobb odafigyelést kap ez a teló, mint a felsős wp-k
-
-
Zirowe
nagyúr
Öööö, most minden egyes modellre való kompatibilitáskor cikk lesz?
-
vanye
senior tag
Csak amíg a kis tételben (pl. általad vagy általam) vásárolt memória már kb. röhejesen olcsón vehető meg, addig a nagy tételben vett (ergo: olcsóbban beszerzett) memóriát a telefongyártók még mindig aranyárban mérik.
Szóval hova a francba is rakják az emberek az eszüket?... -
Blyan
félisten
Sosem mondtam, hogy nem futna a dolog, azt mondtam ,hogy a MS-nak van egy előírása, miszerint x memóriamennyiség felett foglaló program nem települ 256MB RAMos cuccra.
Van értelme a korlátozásnak, más kérdés, hogy ha már teret engedtek a kevesebb memóriával szerelt cuccoknak, akkor verjék ki a fejlesztőkből a támogatást is. -
Dzsosy
senior tag
Nah ha még a Tango-t is elérhetővé tennék, akkor meg is lenne barátnőm következő telefonja.. (persze csakis fehérben)
-
Probber
őstag
Nem látsz át a szitán. Itt ennek semmi köze az általad írtakhoz. Az MS mindössze úgy gondolta, hogy nekik is kell egy rendszer a középkategóriába és ez nekik nem sikerül csak ilyen eszközökkel. Igen ám, de akkor a felhasználónak se legyen már olyan jó! Ne hidd el amit mondanak.
-
BobTail
őstag
A Rovio inkább a MeeGo-ra portoláson dolgozzon! Az a rendszer jobban megérdemli a figyelmet!
-
H-ger
tag
ez örömteli
-
Probber
őstag
Simán tudná ezt is és a Skype-ot is futtatni a WP7 256mb rammal, semmi gond nem lenne, csak ilyen pofátlan korlátozásokkal "próbálják" meg irányítani a végfelhasználókat. Egy szoftveres hackkel bármikor, röccenés nélkül vinné a fent említett alkalmazásokat. Nehogy már egy memóriára alig éhes, precízen összepakolt rendszer ne birkózzon meg ilyen piti programokkal...
-
Blyan
félisten
A Windows Phone változatok abnormális memóriaéhségére egyelőre nincs magyarázat,
Hogyne lenne, sosem jelent meg olyan telefon a 610-ig, ami nem 512 MB RAMot tartalmazott volna, így nem aszerint fejlesztették az alkalmazásokat, hogy a picsafüst 90MB-nál nagyobb memória korlátozásra figyeltek volna.
Tök egyszerű. -
Flash86
tag
Én csak azt nem értem, hogy a mostani memória árak mellett olyan drága 512Mb a 256hoz képest, hogy ennyire kell rajta spórolni?
-
Dicséretes, hogy foglalkoznak a problémával. Ezért lett volna jò, ha nem engednek a minimum hardverből a rendszer esetén, kevésbbé töredezne. Persze érthető a dolog, piacot szerezni csak olcsó eszközökkel lehet.
-
Fkris
őstag
A sima Angry Birds-höz várhatóak még pályák? Azon kívül, hogy Lumiákra lesz először Space, ami WP frontot illeti.
-
andris1602
aktív tag
na most megnyugodtam.
senki sem marad angry birds nélkül.
huh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Bittorrent topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Méretes QD-OLED monitor jött az ASUS ROG-os portfóliójába
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Autós topik
- Háztartási gépek
- Egyéni arckép OFF
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A71 Olcsón, megbízható állapotban 28.000 Ft (fix ár)
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- Samsung Galaxy S24Fe 128Gb Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest