- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mike1334
veterán
válasz
philoxenia #166 üzenetére
Emlékszem rá, engem is kiosztottál, hogy lófüttyöt se tudok. Azóta is igen szépen keresek jogászként, szóval a munkáltatómnak ne áruld el léccí
-
mike1334
veterán
válasz
philoxenia #155 üzenetére
#146 Amúgy kinek hogy..én hamarabb olvastam a könyve(ke)t, mint hogy hallottam volna a játékról.
-
zseko
veterán
válasz
philoxenia #155 üzenetére
Jelen!
A játékot ismerem, meg is van kettő, játszottam is velük összesen másfél-két órát. Gondoltam előbb a könyveket olvasom el, de nem nagyon haladok, nem igazán köt le. Az eleje meg borzalmasan rossz volt, majdnem abba is hagytam, valahol 29%-nál tartok az összes könyvet tekintve, de hetek óta bele sem olvastam, inkább olvasok mást.
A Trónok Harcánál is az első évad negyedik része után inkább elkezdtem a könyveket olvasni, annál valahol a fele után tartok, csak lettek könyvek amik nagyon érdekeltek, így kicsit csúszik az olvasása. De sokkal jobban érdekel mint a Witcher.
A Gyűrűk Uránál is hanyagoltam a filmeket addig, amíg előtte el nem olvastam könyvben, és az is le tudott kötni rendesen.
Jobban szeretek olvasni és úgy elképzelni a történetet, mint filmben nézni. -
válasz
philoxenia #129 üzenetére
-
válasz
philoxenia #127 üzenetére
Neeeee origot neeeeeee!!!!
-
dabadab
titán
válasz
philoxenia #125 üzenetére
"A példányonkénti árra gondoltam"
Erről beszéltem: nem ez az igazi költség, amit itt látsz. Ebben látsz olyat, hogy szerkesztés, az iró honoráriuma meg hasonlók? Márpedig a példányonkénti költség nagy részét ezek teszik ki.
-
dabadab
titán
válasz
philoxenia #119 üzenetére
"Számomra nonszensz, hogy a nyilvánvalóan töredékébe kerülő digitális példányért "
Ami számokat láttam, az alapján ez egyáltalán nem nyilvánvaló: maga a nyomtatás (és a fizikai terjesztés) csak egy kis része a könyvek teljes költségének.
-
válasz
philoxenia #119 üzenetére
Ez a hülye áfaszabály miatt van. Ha könyv, akkor kisebb az áfa, mint ha e-könyv, mert a nemmondokrájelzőtmertnincsisolyandurvaamieléglenne hivatalnok szerint az e-könyv nem könyv.
-
Crinos
tag
válasz
philoxenia #117 üzenetére
tudom, tudom......de esetleg ncore?
Még mielőtt szó éri a háztájat, 800+ könyv van itthon(az csak az enyém, asszonykának majd dupla annyi)De volt olyan, amit csak ott találtam meg digitális formában......
-
Rexdemon
aktív tag
válasz
philoxenia #109 üzenetére
"várom a Szél neve további folytatását is."
Azt bizony nagyon..., de semmi jelen,h készülne. "Elmartionozta" a derék (szintén) szakállas barátunk.
Amit még lelkesen ajánlok,
1. az a Dresden sorozat, nagyon jó urban fantasy sorozat. és az írónak meg van az a kellemes szokása, h egyre jobbak a részek.
2. Marko Kloos Frontlines szériája is remek, military sci-fi, imádom. (USAban élő német író, katona volt, érződik,h tudja miről beszél. Az egyik könyvben még egy német viccet is elsüt, zseniális) -
Rexdemon
aktív tag
válasz
philoxenia #77 üzenetére
'77-ben születtem, s mily ironikus: épp a mai napon lettem 41.
Évekig volt olyan melóm,h gyak napi 10 órában csak olvastam, ill mivel angolul is tudok olvasni, nem korlátoz a hazai könyvkiadás. Amikor meg bejött 2011-ben a Kindle... omfg, mennyi könyv
Ha jobban meggondolom, nem teljesen igaz,h "csak fantasy" rosszul fogalmaztam: tán' a fantasztikus irodalom lenne rá a jobb szó, ha nem hangozna hülyén. (fantasy, scifi)
Azért ma már kevesebb időm van, de heti min. 1 még megvan. ^^PS: David Gemmel könyveit olvassátok el, nekem ő az egyik nagynagynagy kedvencem.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #109 üzenetére
Akkor nagyjából jól válogathattam egyelőre. A Ködszerzet első trilógiát zseniálisnak találtam (irodalmi szempontból még ha nem is a legerősebb, a kreativitás mögötte és a történet ahogy össze van téve... mint egy tökéletes puzzle). A Széthullott Birodalomnak most járok a felénél, elképesztő sötét egy cucc, de egyelőre tetszik és szerintem nagyon jól van megírva, a fordítót is dicséret illeti. A penge maga szintén nagyon tetszett, de azt kölcsönöztem és ott félbemaradt, a másik két könyvet valószínűleg a Széthullott Birodalom után pótolom. A Malazai Bukottakat meg akkor majd észben tartom, megvárom előbb, hogy magyarul is megjelenjen mind. Az Idő Kereke még, ami nagyon csábító, csak ne lenne ennyire hosszú, mert ez azért nagy elköteleződést jelent.
Poe pedig az egyik kedvenc íróm, szinte mindent elolvastam tőle. Gyakorlatilag mindenre hatott, ami ma népszerű. Neki tulajdonítják az első detektívtörténetet (Morgue utcai kettős gyilkosság), de a horror és sci-fi elemek sem ritkák a műveiben. Csak azt írtam, hogy nem igazán érzek párhuzamot közte és Bulgakov, illetve a Mester és Margarita között. Egyébként kb. ő és Arthur Conan Doyle szerettette meg velem az olvasást középsulis koromban.
-
törölt tag
válasz
philoxenia #103 üzenetére
Poe-val szerintem nem annyira, a latin-amerikai írókkal viszont igen. Bulgakov és a felsoroltak is a mágikus realizmushoz köthetők inkább. Értem amúgy, hogy pilóta miért sorolta a fantasy-hoz, van is alapja, mert vannak benne fantasztikus/természetfeletti elemek, de nekem sem ez a mű jutna először eszembe a szóról. A fantasy-ban jobban eltolódik az egész ebbe az irányba, gyakorlatilag a világ alapját képezi a "varázslat", ettől függetlenül tényleg nem túl élesek a határok az ilyen művek között.
Írtátok, hogy sokat olvastok, az utóbbi 2-3 évtizedből mik a kedvenc fantasy műveitek? Most rákaptam újra, és nézegettem listákat, de azért azok némiképp csalókák lehetnek, így kíváncsi lennék, hogy akik többet is össze tudnak hasonlítani, azoknak mi tetszett a legjobban.
-
bunnyhu
senior tag
válasz
philoxenia #105 üzenetére
Meg egyébként is a szó / percet szokás megadni (ami persze szintén nem túl egységes, de egy könyv során azért valamennyire kiegyenlítődik). Nekem pl. 368 a moonreader szerint, amit így elsőre sokallok, de néha behülyül a frissítéskor. Reálisan valami 250 rémlik inkább korábbi emlékekben
-
válasz
philoxenia #105 üzenetére
+ az idő, amikor abbahagyod az olvasást és elképzeled, képernyőn hogy nézne ki.
(nálam)
-
válasz
philoxenia #101 üzenetére
Ha olvastad, akkor forrás nélkül is érted. Ha nem olvastad, akkor gyorsan-gyorsan
-
válasz
philoxenia #98 üzenetére
Akkor ott van Bulgakov: A Mester és Margarita. Azt csak azért olvastam el, mert "ajánlott" kötelező olvasmány volt, aztán le se tudtam tenni. 100% fantasy.
-
válasz
philoxenia #92 üzenetére
Azért már akkoriban is volt Lem, A és B Sztrugackij, Nemere, Zsoldos Péter stb.
-
válasz
philoxenia #88 üzenetére
Igazából mindenből. Az ismeretterjesztőtől a szépirodalomig mindent, de leginkább sci-fi/fantasy. Nyilván Rejtő összes, Fekete István összes meg ilyenek alapból megvoltak. De nekem tetsztett például az Egri csillagok is, hamarabb elolvastam, minthogy kötelező olvasmány lett volna...
-
válasz
philoxenia #77 üzenetére
Simán meglehet, gyerekkoromban én simán elolvastam heti 2-3 könyvet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest