- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #743 üzenetére
Én 2018 augusztusában vettem ezt
• Basic World - Lifetime license
• Europe + Traffic - Lifetime Premium license
13.99 € - ért
Szemlátomást mindig variálnak a csomagokon.
Az a 40 € az AA kiegészítésért elég durva. Na, majd ha legközelebb egy AA-s autó közelében járok kipróbálom....#742
A sávokat tényleg ismeri, de TTS hang úgy látom nincs és sajnos úgy tűnik a fizetős szakaszok kezelése is kimerül annyiban, hogy vagy azokkal, vagy nélkülük tervez. Ami meglepett, hogy belekerült (vagy 100 éve nem használtam) a jelentések (sebesség mérés, baleset, stb.)#744 dionaea
Szerintem az a HÉV miatt lehet, annál, amit példának hoztál. A Maps egyébként hasonló helyzetben mit ajánl. Nekem most, ahová jöttem ugyanazt dobta, mint a Waze (csak most próbaképpen a Maps-el jöttem)"AA ra a telefonon lévőt használom."
Ezt nem értem. AA alól, hogy tudod a telefonos app-ot használni? -
dionaea
őstag
válasz
<Adamsky> #736 üzenetére
Waze: pl kiskunlachaza örmező útvonalon hozza
-Lachaza bugyi, Dunaharaszti. Nullás 7 és út örmező Kb 60 perc
-Lachaza Alsónémedi Soroksári Petofi híd örmező kb 70perc
-Lachaza Dunaharaszti nullás, 7 és út örmező 60 percDe amit nem hoz. Lachaza 51 es Taksony híd lakihegyi elkerulő nullás 7 es út örmező 50-55 perc szokott lenni és 10km el tuti rövidebb kb mint a többi.
Ok ott van egy hév átjáró de akkor is.
Ez csak egy példa de látszik hogy néha a km nem számít neki és az sem hogy, pl dunahrasztinal mindig szívás.
De mint írtam meg mindig a legjobb.
AA ra a telefonon lévőt használom.
Mirror linkkel nagyon melegszik a telo, lassan jön létre a kapcsolat és nem annyira komfortos nekem.
A A ebből jobb beulok radugom és már indul is a kocsi kijelölés onnan ahol tartottam pl zenenel, és ha valamit meg kell néznem a telon pl céges email, egyből tudom nyitni nem kell visszlepni meg ilyenek .
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #740 üzenetére
Én úgy látom, hogy most már (nekem legalábbis) csak arra van lehetőség, hogy kiválasszuk, mennyi időre (3 v. 12 hónap) szeretnék a Premium+ szolgáltatást igénybe venni. "Csomag" előfizu van csak.
"Ha rányomsz a Store-ban az AA-ra, akkor kér tőled 39,9 Euro-t ... "
Nincs a "store"-ba nekem külön ilyen opció, ill. mint látod, elvileg aktív a funkció.
Nem úgy mint pl. a "Sign recognation", amire ha rányomok, akkor rögtön átdob a "Get Premium+" oldalra.Az szövegértelmezés okán tényleg a Maps tűnik a tutinak. A Maps-ban van "lane assist" (ismeri a sávokat)? Illetve be tudod állítani, hogy milyen matricád van? Azért ez utóbbi nagy királyság annak aki nem havi vagy éves full-os matricával szaladgál.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
<Adamsky> #739 üzenetére
Ha rányomsz a Store-ban az AA-ra, akkor kér tőled 39,9 Euro-t, majd utána tudod telepíteni, használni. Előtte csak kipróbálni. (Nyár közepén ennyibe került legalábbis - megvettem)
A Sygic arra az esetre kellene AA-val, amikor mondjuk nincs térerő, vagy éppen nincs mobilnetem Erdély valamelyik eldugott csücskében. Szóval teljesen offline használatra. Offline üzemmódban vagy megy a hangalapú keresés neki, vagy nem. Általában nem. (Ha van mobilnet, akkor működik természetesen)
Ha van mobilnet, akkor eszembe nem jutna a Sygic-kal navigálni (és mivel nem Budapesten élek hanem vidéki kisvárosban így a Waze sem kell) hanem a Google térképeket használom.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Bogyó bá' #737 üzenetére
" ... akkor külön meg kell venni hozzá (kb. 40 Euro volt nyáron) az AA-s kiterjesztését."
Érdekes, mert ez - elsőre legalábbis - nekem nem így jön le.
Viszont, ha bemegyek a store-ba, akkor ...
Egyébként az app szerint
• Basic World - Lifetime license
• Europe + Traffic - Lifetime Premium licenseMegfelelő autó híján most nem tudom kipróbálni, hogy mi lenne, ha a "Set up Android Auto"-ra nyomnék (2. kép).
"Hangalapú keresést nem mindig érti ... "
Na, én meg épp ezt nem értem, hogy, hogyan lehet az egyik sz@rabb, mint a másik. A hang / szöveg feldolgozását az AA / Google végzi nem? Akkor ha azt mondom, hogy
"Rákosborzasztó Nefelejcs utca 13" akkor ugyanezt a szöveget kellene, hogy megkapja a Sygic, Waze vagy éppen a Maps. De, nekem úgy tűnik, mégsem ez történik -
woodworm
veterán
válasz
<Adamsky> #736 üzenetére
Pedig ismert útvonalon én is ezt tapasztalom a waze használata közben. Éppen ezért nem bízom benne ismeretlen útra induláskor sem.
Egy Békéscsaba melletti kisvárosból indulva pl. mindig az M44-M5 útvonalat ajánlja Csepel felé, míg visszafelé az M4-4-46-os útvonalon próbálna hazahozni. Aki ismeri a körülményeket, az tudja, hogy ez nem indokolható a forgalmi helyzettel. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
<Adamsky> #736 üzenetére
Ha nem a telefonon, hanem AA-val az autóban akarod használni a Sygic-ot, akkor külön meg kell venni hozzá (kb. 40 Euro volt nyáron) az AA-s kiterjesztését. Ezt csak idén nyár eleje / közepe óta lehet. Hiába jogtiszta (teljes értékű) a telefonon futó verziód. Én is így jártam, pár éve vett programot upgradeltem. Viszont nem igazán jól, működik mint feljebb írtam is.
-
<Adamsky>
nagyúr
"Sygic lehet jobb de fizetős."
Ja, az meg van nekem (egyszer régen, még akcióban megvettem az EU-s térképekkel), csak elfelejtettem kipróbálni. Mondjuk sokat nem segített volna, mert nem az én telefonommal (nem az én autómba) kellene, hogy működjön. Meg aztán azt én is egy "B-terv"-nak használom (ha valami csoda folytán nem lenne net)." ... nem dobja azt az utat ami a leg logikusabb ... "
Ilyen szerintem nincs, vagy sok esetben nehezen értelmezhető. Ugye a Waze tudja azt, amit az autós nem (hogy éppen milyen a forgalom az adott útszakaszon, van-e baleset, terelés, útfelbontás, stb.).
Persze, nálam is volt már olyan, hogy dacból csak nem arra mentem, amit javasolt, és bejött (még hamarabb is értem oda), de ez azért kicsit orosz-rulett."A sima mirror link nekem nem jött be."
Mi volt vele a gond? Itt a többiek - aki próbáltam - tapasztalata is érdekelne.
Ahogy én elnézem max. az lehet a gond, hogy más a telefon és az autó kijelzőjének a képaránya, és akkor annyira "nem buli" a "gyászkeret". Vagy tévedek? -
dionaea
őstag
válasz
<Adamsky> #730 üzenetére
Jaj bocs t9.
Sygic lehet jobb de fizetős.
Én akkor veszem észre hogy összevissza navigal a waze ha ismert címre megyek és ismerem az alternatívákat. Viszont pl nem dobja azt az utat ami a leg logikusabb de ez a waze topicba való.
Sajna az AA ilyen de legalább van.
A sima mirror link nekem nem jött be. Alternatíva nincs sztem AA ra
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... megint össze vissza navigál ... "
A Waze? Létezik, hogy Android Auto alatt máshogy működik még az útvonaltervezés is? Mert telefonon nem tapasztaltam semmilyen furcsaságot."A segít lehet jobb de az meg fizetős."
Ezt nem értem. Mi a fizetős?"Valahogy az AA is elég gyengus ... "
Hát, én most tegnap gyorsan ránéztem, hogy hogyan lehetne tükrözni az egész kijelző az autóéra ..
... ha legközelebb erre jár Anyum testvére (az ő kocsijában próbálgattam, az enyémben nincs AA), akkor kipróbálom. Ez az AA nekem ebben a formában nagy csalódás. -
dionaea
őstag
válasz
<Adamsky> #728 üzenetére
Igen ennyire rossz.
Amúgy is mostanában megint össze vissza navigál. Sajna amíg AA n nem lesznek a maps ön jelentenek, sebesség határ addig nincs jobb választás. A segít lehet jobb de az meg fizetős. Valahogy az AA is elég gyengus sok tekintetben de legalább évek óta ilyen tehát ez van -
<Adamsky>
nagyúr
Fiúk / lányok! A Waze tényleg ekkor kalap kaki Android Auto-n, mint ahogy ma egy laza 35-40 perces nyomkodás alapján elképzelem?
• Nem tudok a térképen kijelölni úti célt (megjelöli, de nincs "Send" v. "Go" gomb, mint telefonon)
• Egy csomó beállítást a telefonon kell elvégezni, de ahhoz meg ugye le kell csatlakozni.
• De, ami legjobban dühített, hogy bemondtam neki egy címet XXXX Budapest utca házszám. Ezek után kidobott egy listát, amiben utca alapján mutatta a találatokat, de nem feltétlen ám csak Pesten, hanem mindenfelé az országban.
• Ugyanezzel a módszerre a Maps pikk-pakk dobta a kívánt célpontot.
Kiábrándító volt az egész. Ennél egyszerűbb és jobb lett volna, ha "tükrözik" a telefon képernyőjét az autó kijelzőjére. -
butch3r
senior tag
válasz
#46372352 #725 üzenetére
kilép android autóból, android autó ikonja szürke mintha nem lenne csatlakoztatva hozzá a készülék.
724 Gyarmati: ekkor pláne kéne valami diagnosztikai program telefonra. elképzelni sem tudom hogy tudnék egy ilyen hibát átverni bármelyik szervizen. ha 2p alatt nem reprodukálható nem fognak vele foglalkozni...
-
butch3r
senior tag
sziasztok
megérdeklődöm itt is a lenti problémám, hátha tud valaki segíteni. van valami ötlet...adott egy új i30-as hyundai, rajta olyan fejegységgel amivel nem érhető el wireless android autó.
kábellel kötöm össze a fejegységgel de kb 1-1.5 óra használat után random eldobálja.
ami fura, hogy a fejegység nem látja többet a telefont, míg ki nem húzom és újra be nem dugom a kábelt (néha néha ezt is többször kell megcsinálnom) de a telefon továbbra is tölt. tehát áramot kap ezért én nem gondolnék hibás csatlakozóra/kábelre (bár kábelt már cseréltem, de nem segített)
olyan appot keresek ami rögzítene logot, és miután megtörtént a fenti probléma az app segítene kiolvasni hogy mi történt akkor. valami log biztos keletkezik ami segítene rájönni mégis mi a gond (fejegység? csatlakozó? túlmelegszik telefon (mondjuk kézrátétellel ez nem érződik).
galaxy s20, android 11 a telefon.
köszi -
Gabesz87
veterán
Próbáltam az alkalmazás összes adatát törölni. AA kábellel megy, bár épp a GPS nincs a helyzet magaslatán, mert letört a tető antenna.
Írtam a supportnak, van a wireless app-ban egy VAG bug fix, azt ajánlották hogy kapcsoljam be ill.probaljam ki az összes USB módot passthrough-al és nélküle. Majd meglátom. Csak előbb most rendbe kéne tenni az antennát -
markussandor
senior tag
válasz
markussandor #711 üzenetére
Komolyan, hülyét kapok, tegnap megint angolul olvasta fel az sms-em :-(
-
Gabesz87
veterán
Megjött végre a wireless AA kitem USA-bol, az Indiegogo féle. Hát valami nem kerek. Első beállítás, összeköttetés megvolt, viszont ahogy megjelent a kijelzőn, pár másodperc múlva megszakad a kapcsolat. Utána meg az istennek sem tudtam már visszahozni. Próbáltam mindent, letörölni, újra összekötni, autót újra indítani, usb-t ki be dugni, AA fejlesztői beallitasokban megnézni, amik az AA wireless app GYIK pontjában írva vannak. De olyan mintha folyton elvesztene, bontana a kapcsolatot, mert az elérhető készülékeknél megjelenik a wireless AA, de indítani nem tudom, mert vagy fekete képernyő, vagy el is tűnik. Nem tudom mi a fene lehet. VW Passat GTE az alany.
-
tyielow
aktív tag
Az imént vezetés közben kaptam egy viberüzenetet. Jelentem gyönyörűen felolvasta a hölgyike magyarul.
-
ka64
tag
válasz
markussandor #713 üzenetére
Nálam is frissek az appok mindig, de most abszolút nem megy az sms-ek felolvasása. Ha rákattintok egy üzenetre, akkor két opció jelenik meg (felolvasás és elnémítás -ha jól emlékszem). Az elnémításra nem történik semmi. A felolvasásra kattintva pedig olyan, mintha a mikrofon indulna el (a képernyőn azok a színes pöttyök mozognak, amik a mikrofonnál szoktak), de hallani nem lehet semmit. Korábban szinte akcentus nélkül olvasta fel az üzeneteket. Utána jött az, hogy angolul próbálta felolvasni a magyar söveget. Most meg semmi. És közben én semmit nem változtattam. A telefon Mi 10t 5G, android 11 verzióval. (Amikor még magyarul olvasta fel az üzenetet, az még egy másik telefon volt, de utána már azon is csak angolul ment a felolvasás.)
-
ka64
tag
válasz
markussandor #711 üzenetére
Mit értesz azon, hogy napra kész a telefon? (Én is szeretném visszakapni a korábban tök jól működő funkciót.)
-
markussandor
senior tag
Szeretném elújságolni, hogy nálam újra tökéletes magyarsággal olvassa fel az sms-eket az AA. Több, mint egy éve várok erre a pillanatra. Semmit extrát nem csináltam, csak naprakész a telefon.
-
tyielow
aktív tag
válasz
Gabesz87 #707 üzenetére
Nekem S20, tökmindegy milyen kábel, rádugom és indul.
2 problémám szokott lenni: néha széttrancsírozott képpel indul, de az már tuti hogy a skoda fejegysége miatt, mert már több telóval és kábellel is produkálta. Ilyenkor ki kell húznom és megint bedugnom. A másik, hogy kátyúknál, stb. megszakad a kapcsolat. Ez meg a Type-C ócska kialakítása miatt van. A lighting kábelben van 1 kis pöcök ami rögzíti a csati fejét, C-nél simán kijön. 1-2 év használat után képes lötyögni is a telóban. Na de rendeltem edigitalból "100 cm'"-es, 90 fokban hajlított C kábelt. Küldtek 1 ilyet
Bár nem 100 cm, teljesen jól működik és nem szakad meg a kapcsolat. A telót berakom az USB alatti tárolórészbe és kész is.
Szerk.: amikor asszonyt várom a melósa előtt remekül elvagyok az új játékokkal -
Gabesz87
veterán
Hát ez fura. Nekem Samu S11 van, gyári kábel, de nem indul magától. Ráadásul állandóan rá kell bokni a telón csatlakoztatas után valami megerősítésre, aztán kapcsolódnak. Látom a kijelzőn, utána Menü - > AA és így indul. Az autó egy Passat GTE (2015/12). Előző autóm egy Megane 4 volt, a teló egy Huawei P20 Pro, eleinte apkmirror-rol telepítve, majd Android 10-el már eleve a telón volt. De azzal sem indult nekem automatikusan, külön rá kellett boknom ott is az AA gombra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gabesz87 #704 üzenetére
Én csak az ajánlott beállításokkal telepítettem anno, és simán indítja a fejegységen, ahogy rádugom a kábelt a telóra. Flipes tokban hordom az utóbbit, még fel sem kell nyitni hozzá. (Renault Cilo 5 - Xiaomi MI9SE, Android 11-gyel.)
Mondjuk harminc alkalomból egyszer nem indul el automatikusan, olyankor kábelt kihúz, újra bedug és már működik is. -
Gabesz87
veterán
AA-t nem lehet valahol beállítani, hogy összekapcsolás után egyből induljon el automatikusan? iPhone-t bedugom és egyből indul a Carplay, nem kell nyomkodni semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A gépjárművekbe beépíthető Android Auto rendszer a jövőben mobilokon is működni fog.
- Óvodások homokozója
- Politika
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Diablo IV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Nyaralás topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest