Hirdetés
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gengi
senior tag
Hát sajnos jobban nem tudok érvelni ,mert nekem az 1.6 kimaradt. Én csak 2.2 és 2.1 közti különbség alapján írom ezt. Ahogy látom ezen verzióban vannak érdekesek ,de úgy a mindennapi használat során nem lesz jobb. Viszont mivel érkezik egy Bugfix is vele (nagyon aljas ,hogy nem ROM frissítésként 2.1-re) ,amiatt érdemes rá váltanom és részben várnom is.
-
Morden24
nagyúr
Itt mindig az a kiindulópont (szerintem), hogy mennyire van szükség a frissítésekre.
Hogy próbáljak érthető lenni: könnyen lehet, hogy egy iOS4-ről neked kár frissítened 5-re, mert az új funkciók hardveres elégtelenségek miatt nem érintenek.
A másik ellenpélda: nyilvánvaló, hogy egy WP7-es telefon esetében még éves időtartamban beszélünk a frissítések terén, és akkor nem új verzióról, hanem simán tökéletesítésről, bugfixről, hiányzó feature-ök pótlásáról beszélünk.Na most az a gond, hogy (ahogyan én olvastam, persze) az 1.6-os mikrobi az pontosan az a kategória, aminek kellene frissülnie.
Szóval igen, szar ügy az egész
-
Gengi
senior tag
Hát jó nyílván azért valamit sok teló gyorsúl ,mert ezt a google is nyilatkozta ,hogy érdemesebb a régi készülékekre is újabb verziót rakni. De olyan mértékű javulást nem hinném ,hogy eredményezni.
Persze azért én is könnyen írom ,hogy 1-2 verzió (fortyogok miatta elég sokat és a valóságban én is keveslem) ,de ha éhségsztrájkba kezdek attól még nem lesz jobb. De isten igazából nem is tudnék olyat mondani ,amiben ma biztos vagyok ,hogy 1 év után is normálisan frissül. Lutri szinte minden. HTC már a fél éves készülékéről szűkszavú. A HTC HD 2 ,ami megint nem egy öreg darab szintén a frissítetlenség mezejére lépett. Pusztán kapzsi okokból. Ha i4-em lenne tuti kapnák új OS-t ,de a második OS upgrade már nem vagyok biztos ,hogy nagy öröm lenne. Szar ügy az egész.
Misály# Elvárható és mindenki el is várja. Házon belül vannak foltozások. Ez mindenhol megy (ROM verziók). Nem kell főverziót frissíteni. Extrákat is tolnak bele a gyártók . De a support hiánya vagy épp megléte csakis a gyártót minősíti.
-
Misály
addikt
Hat en se gondoltam volna hogy egyszer ebben az eletben egyet fogunk meg erteni
Gengi: 5800hoz jovo honapban jon az uj frissites, es most vonatkoztassunk el attol hogy nokia es fuj es symbian es fuj, es azert frissitik mert szar. 2 eves lesz a tipus jovo honaptol es foglalkoznak vele. Ha egy olyan gyarto kepes erre ami egyre kevesbe nepszeru ( ertheto okokbol ) ugyanakkor meg mindig piacvezeto, akkor a tobbiek hogy engedhetik meg ezt a luxust maguknak?
HTC Desire-nel mar kodositenek az uj sense-t illetoen ami enyhen szolva nevetseges ( es nem kis kibaszas azoknak akik mostanaban megvettek abban bizva hogy jo lesz teszem azt 1-1.5 evig a keszulekuk ), Samsung 1 ev utan szarik mindenre, SE meg mar most egy vicc.
Tartsatok nokia fannak de ott legalabb foglalkoznak azutan is veled, hogy megvetted a telefont. ( es ismet vonatkoztassunk el a sztereotipiaktol )Most eszembe jutott Ansi Vanjoki vizelos tortenete. Meg az is lehet, hogy bejon amit mond, ha mar most ekkora hordulesek vannak. De remelem azert osszeszedik magukat a gyartok es nem lesz ebbol trend.
-
Misály
addikt
En ezt ertem, csak vettem egy olcso nokiat masfel eve es meg mindig van support (es mondhatjaktok hogy az nem foverzio, hogy bugfixek, de sok-sok uj feature is jon rajuk, most pont a verzioszam valtozatlansagan felesleges lovagolni, a lenyeg hogy frissitik ).
Ennyire azert ne legyenek mar igenytelenek. Az olcsobb androidoknal meg azt latom hogy megvette szerencsetlen user es le van szarva onnantol, hiaba jonnek ki az uj update-ek a googletol. Szerintem a fenti pelda utan elvarhatom hogy a kozepkategorias okostelefonoknal is legyen allando support, elvegre azt tobben veszik.Vagy tevednek?
-
Morden24
nagyúr
Nekem ismerősöm a BT-t emelte ki, meg valami videogyorsításos problémát, amire már nem emlékszem.
Az a saját tapasztalatom, hogy az OS sebességén és a görgetőrutinon is volna mit javítani. Az más kérdés, hogy nem tudom, ennek mennyi az 1.6, és mennyi az SE hardver hibája.
Na látod, ez a baj. Vettél egy csúcsmodellt, de csak véled, hogy megér majd egy-két főverziót. Ez szerintem elfogadhatatlan. -
Gengi
senior tag
Nehéz volna ezt normálisan megfogalmazni ,de lényegében az X10 mini 1.6-al is tökéletesen teszi a dolgát és nem értem ,hogy miért szopnának a tulajok? Van olyan súlyos hiba ,amit csak a közelgő frissítés fog orvosolni? Én részben azért vettem SGS-t ,mert tudtam ,hogy vélhetően megél 1-2 főverziós frissítést.
Misály# nem szeretném ,hogy nagyképűnek hasson. (Remélem nem is fog) De a tény az tény marad. Valamiért minél kevesebbet fizetsz annál kevesebbet kapsz. Olcsó androdidos telót szeretnél? Van lehetőséged ,de nagyon a rizikó ,hogy nem fog frissülni.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #37 üzenetére
Hát hogy nem volt látható, az a Google hülyesége. Dehogynem volt látható, csak meg kellett volna nézni a konkurencia példáját
Egyébként már nem azért, de ha jól tudom, a 6-os Winmo tudott on the fly frissíteni, csak a funkció nem volt használva, pont a gyártóspecifikus gányolás miatt. Azt erősen kétlem, hogy ez tartott volna két évig.
Egyébként hogy mit reális elvárni, mit nem: a WP7-et vagy az iOS-t sem kímélik, ha hiányzik valami belőle, amit a konkurensek már elértek. Pont te írtad fentebb, hogy csak ígéret van frissítésekre. Miért nézzem el az Androidtól? Más tudja? Tudja. Ő tudja? Nem. Pont.Ha ehhez a rendszer alapjaiba kell nyúlni, akkor egy rossz koncepcióra alapozva építettek rendszert.
Párdőz, ugyanúgy lefikázom pl. a Marketplace-t, amiért nem tud globálisan elérhető lenni, a la App Store. Az más kérdés, hogy ezt az Android a mai napig nem tudta összehozni, pedig nekik nem egy hét van a hátuk mögött (igazából MS-nek sem, mert Marketplace 6.5-től van).
-
törölt tag
nem, én ilyet nem mondtam. gondolom amikor elindult az android, akkor nem volt előrelátható, hogy a gyártók így szét fogják barmolni a platformot. kint van hónapok óta a 2.2, és lassan egy éve a 2.1, így simán fejleszthetnének rá a gyártók készüléket, az már nem a G hibája, hogy a mostanában bejelentett készülékekre is még mindig ősrégi cuccokat tolnak (érdekes, a noname kínai gyártók már mind legalább 2.1-gyel szállítják a tabletjeiket...).
azt akartam modani, hogy 1-2 évre volt szükség wp7 esetében, hogy megoldják ezt a feature-t, és a sürgető launch miatt egy rakás más funkció maradt ki az első körben. szerintem nem reáliselvárni, hogy pár hónap alatt kirázza magából a google a komponensenkénti frissíthetőséget. azért ehhez eléggé bele kell nyúlni a rendszer alapjaiba is. -
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #34 üzenetére
Tehát a WM platform az életciklusa végén történő gyengesége magyarázná azt, hogy az Android miért rém gyenge ilyen téren, és miért van teljesen szegmentálódva önmagán belül is? Kétlem. Ha meg nem, akkor nem értem, hogy jön ez ide
Smybianon meg ne rugózzatok már gyerekek. Kegyelet
-
törölt tag
valószínűleg égető volt, de gondolom nem olyan egyszerű azt megoldani rendesen. a konkurenciának is kellett hozzá pár év
amúgy igen, lehet, hogy csak a hd2 ilyen készülék (amúgy a neotouch is az volna), mert annyira gyenge volt az előd platform már a végére, hogy tulajdonképpen az elmúlt 1-2 évben lényegében nem adtak ki vele semmilyen telefont már.
Misály: tudom, "mi nem haldoklunk, mi így élünk..."
-
-
engusz
veterán
A nagyobb gyártók Android rendszerei használhatóak. Sőt, létezik olyan telefon is, ami 1.6-os rendszerrel fut, de saját kezűleg belefejlesztettek olyan szolgáltatásokat, amiket csak a <2.1-es rendszer hozott magával.
Inkább az apróbb bugok javítása, illetve a szoftverek (többnyire alap funkciók) frissítése a fájó pont. Engem az "improved camera" és "improved performance" hoznak lázba. De egy Wifi/Bluetooth Tethering-nek is örülnék.
-
Misály
addikt
válasz
#16820480 #28 üzenetére
"a symbian meg közben szépen csendben romjaiba dől..." en is tudnek az alabbi hirbol ilyen fasza kovetkezteteseket levonni ha bloggerkednek
Gengi: jo hogy a te keszuleked frissul, de allitolag az volt az android fo vonzereje mostanaban hogy potom osszegekert is be lehet szerezni mar oket, azokat meg majd az oroszok osszerugdaljak hogy mukodjon az uj verziokkal?
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #28 üzenetére
már (Karma emlékeire hivatkozva) a 2.2-be is tervezték, az meg mikor indult már el
De valahogy mégsem volt olyan égető, hogy már abba beletegyék, amibe tervezték
(milyen mérgesek lehetnek most azok, akik 6.5-ről nem kapják meg a frissítést )
Tudják egy ideje. Nem mellesleg ott minimális (talán konrkétan egy) készüléket kivéve - ez a HD2 lenne - nem amiatt nem kapnak frissítést, mert csak, hanem azért, mert nem alkalmas rá a hardver. Sőt, ott nem is nagyon volt ígérgetés, hogy lesz rá Photon. Spekuláció sem túl sok. Meg remény sem.
(#29) Gengi: A probléma az, hogy elég szép nagy kupac ember szopik a "szuper Android óccsóé" Xperia Mini-vel. Ha már kijött volna hozzá a frissítés, akkor pardon, de úgy tudom, hogy erősen be van ígérve (a 2.1, de javítsatok ki, ha tévedek), csak éppen eddig lovat kaptak a felhasználók, annak is mindössze az első részletét, ami történetesen a lóf_sz lett.
-
Gengi
senior tag
Pont ezt szidja mindenki. Illetve neked mint potenciális felhasználónak. Nem mind1? Hogy mások mivel döcögnek? Nekem az a lényeg ,hogy az én készülékem frissüljön. A többi már nem az én dolgom. A magyar piacon pedig 1.6-al csak az SE gizdáskodik. A Többiek már 2.1-2.2-vel tolják.
-
törölt tag
azért mondtam ezt az egy év múlva talán vennék wp7-et, mert ami nekem kell, azt most jelen pillanatban tudná egy 2.2-es android. persze kíváncsi vagyok a gingerre, de nem létzsükség a megléte számomra.
amúgy az egy hónapot úgy értettem, hogy várhatóan olyan időintervallumban lehet reálisan várni a gingerbread megjelenését, nem azt mondom, hogy most ebben az egy hónapban oldották meg. már (Karma emlékeire hivatkozva) a 2.2-be is tervezték, az meg mikor indult már el.
egyébként ezt ugye meg kell lépni valamikor, és akkor utána nincs ilyen jellegű probléma. 2-3 évvel ezelőttig senkinek nem volt alapelvárás, hogy egy rendszer frissíthető legyen, mert hivatalosan nagyon nagyon kevés esetben volt átjárhatóság a verziók közt. mostanra ért odáig a piac, hogy elvárja ezt. ezért is lépték meg a wp7 esetében (milyen mérgesek lehetnek most azok, akik 6.5-ről nem kapják meg a frissítést), és lépik meg a következő android verzióban is. majd talán jön a qnx alapokkal újraírt blackberry is hamarosan, meg a webos, ha végre beindul. a symbian meg közben szépen csendben romjaiba dől...
David75: oké, azután persze hogy nem.
-
Misály
addikt
Nem ertek az androidhoz, csak innen informalodom meg megnyomkodtam parat, de mindenesetre viccesnek tartom hogy a nagy egyseges platformnak kikialtott valami toredezik darabokra ( egyre kisebbekre ). Hany verzio van jelenleg a piacon? Es szerintem nyugodtan szamolhatjuk kulon verzionak a gyartospecifikusokat is.
Nyugodtan javitsatok ki ha nem igy van, de laikuskent nekem igy tunik. Tobbek kozt ez is ( nem mellesleg nem szimpatikus a rendszer ) tantoritott el, hogy egyaltalan elgondolkozzak a vetelen.
Inarus: amit lehet szidni azt nagyon gyorsan el is kezdik
-
Inarus
addikt
Egy hétvége alatt mennyit fordulnak az agyak...
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #23 üzenetére
tetszik a wp7, jó lesz konkurenciának, de konkrétan nem vennék olyat, majd talán 1 év múlva
Gyakorlatilag ugyanezt mondtam azzal a felütéssel, hogy a WP7 esetében sok ismeretlen bug és nyilván ismeretlen minőségű/sebességű support van, viszont Androidot sem vennék addig, ameddig nem oldják meg azt, hogy adott esetben egy új készülék obszolál csak azért, mert csesznek rá frissíteni. Ez szerintem így versenyképtelen a mostani elvárások mellett.
Természetesen ha behozzák egy hónap alatt (ami vicces lenne, mert ez akkor nyilván ellenlépés egy olyan konkurens ellen, aki önmaga is jó egy évet késett), akkor onnantól fogva ohne probléma. Mármint ohne probléma azok számára, akik nem korábban vettek gépet, és esetleg be is ragadnak abba a verzióba, amivel kapták. -
törölt tag
azért lényeges (szerintem), hogy egy hete jött ki, mert 2-3 évet kellett rá várni, hogy egy értelmeset lépjenek. és ha igazak a hírek (hogy válaszoljak a kérdésedre is), akkor ezt úgy egy hónapon belül behozza a google a gingerbread-del biztosat nem tudok mondani, nem vagyok ugye google insider). tehát a lemaradás nem lesz olyan hosszú életű. ráadásul (és innentől lényegében válasz David75-nek is) pont erről van szó, hogy ugyan be vannak ígérve fél év múlvára, meg még későbbre bizonyos frissítések wp7-re, de a vásárlás pillanatától arra várhatsz, hogy majd egyszer használhatóak legyenek bizonyos funkciók. tetszik a wp7, jó lesz konkurenciának, de konkrétan nem vennék olyat, majd talán 1 év múlva, ha megjönnek frissítések, de addigra meg az android is 2 verzióval odébb fog tartani. az szerintem is köcösgség, hogy a gyártók nem képesek frissíteni, és én is támogatom, hogy vesszen a sense meg a touchwiz meg a timespace, mert sosem szerettem őket, és csak hátráltatják a frissítéseket, de ez is meg fog remélhetőleg oldódni.
minden platformnak vannak hibái, amin remélhetőleg dolgoznak a fejlesztők. -
Straw
senior tag
-
engusz
veterán
Jaja, voltak tervek (pletykák?), hogy majd olyan OS érkezik, amire utólag, a Market-ről lehet letölteni a gyártóspecifikus tartalmakat. Csengőhangok, háttérképek, widget-ek, illetve akár egy komplett Homescreen rendszer. Nekem is jobban tetszene ez a felállás, mert így tényleg gyorsan és egyszerűen frissülhetne a rendszer. Nem kellene várni a gyártók igen-igen specifikus frissítéseire. Amikről tudjuk, általában nagyon lassan haladnak. A kiadás előtt pár héttel pedig bejelentik, hogy bocs fiúk, de késik a cucc. Aki két-három minimálbér áráért vett telefont, annak gondolom ez a "bocs" egy kicsit kevés.
-
Morden24
nagyúr
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Az nem sokat számít, hogy a WP7 egy hete jött ki. Pont az a lényeg, hogy alapvetően így jött ki, és ők sok OEM-esek, nem Apple.
iOS frissül, WP7 frissül, ha jól tudom, a bada is tud ilyet, vagy nem? A Nokia kapja is ezért a savat, miért kéne tapsolni a Google esetében hozzá?
De elkanyarodtunk: mikorra lesz megoldva? Illetve mikorra ígérik, hogy megoldják?
-
David75
őstag
válasz
#16820480 #17 üzenetére
Azért szerintem még így is sokan már most inkább wp7-et választanák (én biztos) mert nem mindenki szeret lutrizni és nem fél évre veszek telefont hanem 1-2évre és márpedig ha vettem volna desire-t és nem kapok rá frissítést akkor igencsak mérges lennék akár csak az x10-nél.Én telefon vásárlás előtt vagyok. iPhone 4 drága,galaxy s lutri,wave nagyon szimpatikus de az is egy picit lutri,és talán a wp7 amit megmernék venni nyugodtan de az meg nem sokkal olcsóbb az iphone4-nél... A legkézenfekvőbb a galaxy s lenne de én nem fogok frissítésekre várni az biztos...
-
törölt tag
milyen beérni a konkurenciát
egy hete jelent meg a wp7, egy darab frissítés nem jött még hozzá ki, erről erős még úgy beszélni, hogy beérni őket. a szifonnál meg mivel ők az (egyetlen) oem is egyben, így nyilván megcsinálják, de ott viszont nincs is komponensenkénti frissítés, ráadásul tapasztalat mutatja, hogy a friss verziók is esetlegesek bizonyos modellekre, és még így is van vele gond bőven (igen, tudom, javították, csak 1-2 hónapig volt tőle használhatatlan az ember telefonja, hivatalos downgrade lehetőség nélkül...
)
a többi gyártónál meg nincs is miről beszélni: nokia a frissíthetetlenség királya a symbiannal, a blackberry-k sem frissíthetőek (általában egyáltalán nem, de biztosan nem komponensenként, ráadásul ott is egyetlen oem van), meego még nincs is kiadva, webos meg... (vigyázat, a mobilpiac nyomokban webos-t tartalmazhat!).
david75: igen, ez lesz a gingerbread. attól függetlenül, hogy a verziószáma végül 2.3 vagy 3.0 vagy 42 lesz
-
Cathulhu
addikt
Meg egy olyan rendszer, amit a gyartok 70% nem fog atvenni, es ami miatt a programozoknak megint portolgatni kell. Ezt nagyon nem igy kellene.. Atlagusert ugyan nem fogja erdekelni, hogy most 1.6 vagy 2.3 van a gepen, max nem erti, de a gyartoknak hamar ki lesz ezzel a t*kuk, meg a sok emaillel is amit nem az atlaguser kuldozget, hogy mikor lesz mar 2.3-am?
-
törölt tag
úgy nézem, hogy a roadmap az, hogy amiket nem tudnak az egyik verzióban megcsinálni, akkor azok átcsúsznak a következőre. valamelyik portálon írták, hogy mik lesznek (szerintük) biztosan benne, és a többiből meg ami elkészül, az benne lesz, a többi meg a következőben.
david75: tök mindegy, hogy mi a sorozatszáma a rendszernek, nem lesz attól más a tartalma...
-
David75
őstag
Személy szerintem nem örülnék neki ha nem a 3.0 jönne most már különben a lemaradás(gondolok itt arra hogy nem kapja meg az összes készülék az új verziót azonnal,nincs elég minimum hardver követelmény és emiatt miatt úgy vehet az ember készüléket hogy vagy lesz rá frissítés vagy nem.nagyon lutri...) harmadhegedűsökké válnak az ios és wp7 mögött. Kellenek a korlátozások főleg a market-re nézve és jó lenne ha átláthatóbb lenne végre a market mert így még nem az igazi.
-
törölt tag
válasz
Dr.Anonymus #6 üzenetére
úgy volt, hogy idén kijön a ginger, aztán 2011-ben kettő frissítés jön majd ki, és talán 12-től évente egy majd. de ha ők is átállnak olyasmi frissítgetésekre, mint a wp7 esetén, hogy rendszerkomponenseket lehet háttérben frissíteni, akkor ez amúgy sem nagyon lesz gond.
jöhetne amúgy már egy korrekt bejelentés, vagy io az új androidról, mert még mindig csa ktalálgatások folynak, hogy mi lesz és hogy lesz...
-
GML
őstag
Egyszerűen csak az kéne, hogy kiadjon a gugli egy olyan OS-t, hogy a telefongyártók ne változtathassák szabadon a programot, és a különböző gyártóspecifikus programot/homescreent opcionálisan lehessen letölteni. Ezáltal nem lenne gond, hogy az egyik készüléken 16, a másikon még csak 2.1 a harmadikon meg már rég 2.2 fut.
-
Morden24
nagyúr
válasz
Dr.Anonymus #6 üzenetére
Elvitte a cica.
Teljesen őszintén, ha az ember nem követi napi szinten a mikrobi híreket, akkor nagy bajban van, ha ilyen OS-el szerelt telefont akar venni... -
Dr.Anonymus
addikt
volt valami olyan szándéka a googlenek hogy évente egy új androidot adjanak ki, hogy ne legyen ilyen problémás a gyártóknak állandóan frissítéseket kiadni, nem?
ez most akkor hová lett? -
GML
őstag
Azt mikor oldjál meg, hogy kijöjjön egy használható, nem tiszavirágéletű, mondjuk samsungra... itt magyarisztánban..
-
Indy
tag
Éppen ideje volt hogy megoldják a proxy védett wi-fi hálózatokhoz való hozzáférést.
-
AkosL
aktív tag
Megy a kavaras rendesen. Nyilatkozhatnanak mar valamit errol a sütiről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megint elérhetetlen a Fortnite az iPhone-okra
- EA Sports WRC '23
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Google Pixel topik
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest