Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Inarus #89 üzenetére

nem igazán :D mondjuk azon nem voltak kitéve widgetek, és nem is nagyon próbálkoztam vele, mert iszonyat lassú és körülményes volt anélkül is a kezelése. de ettől függetlenül igazad van, ezt tényleg átszabták, de az állításom még azért nagyjából megállja a helyét, hogy nem volt bevett szokás (pl. a nem érintős s60 telefonoknál nem volt samsung főképernyő).

törölt tag

válasz Inarus #84 üzenetére

hmm, érdekes, pedig volt a kezemben is, és fel sem tűnt, hogy más lenne :D

törölt tag

válasz sickb #79 üzenetére

hmm, érdekes. lehet amúgy, hogy a topikjában többet tudnak segíteni. de ha csa kaz adatait akarod törölni, akkor elég ha a felhasználió fiókok közül kitörlöd az övét, akkor elvileg törli a hozzá tartozó dolgokat is (nyilván nem az sd-n levő fájlokat, meg képeket, de a telefonkönyvet, üzeneteket, stb). az sd-re meg tudsz egy formatot nyomni a telefonból.

törölt tag

válasz sickb #76 üzenetére

hardreset nem segít? azt elég lehetetlennek tartom... milyen telefon amúgy?

törölt tag

válasz Karma #70 üzenetére

mondjuk szerencsére az ios-nél több szabadságot, a bb-nél meg több használhatóságot tudtak belegyűrni a rendszerbe :K

Morden: nézd, ha szarul írnak meg egy 3rd party launcher alkalmazást, akkor nem kötelező használni, leszedheted, feltehetsz helyette másikat (például az adw launcher tökéletesen ment). ez a szép benne. van a gyári, és vannak más megoldások is, amik közül kiválaszthatod a neked tetszőt, és legjobban működőt. a launcherpro is tlejesen jól ment előtte, és gyanítom hogy azóta már javították is frissítéssel. ennyi.
    nekem jó az, hogy 1-2 alkalmazásnál kilépek használat után (értelmesebbek, mint pl a nimbuzz, beletettek egy exit opciót a programba), amikor meg az kell, akkor meg futhat háttérben.

törölt tag

válasz Morden24 #64 üzenetére

lassult már be, de akkor valami elcseszett 3rd party program memóriaszivárgott (konkrét esetemben a launcherpro), és azért akadt be egy kicsit. amúgy nem, nem szokott belassulni, és a memóriaszivárgás is remekül mutatja amúgy, hogy a rendszer azért figyel magára, ugyanis amíg néztem taskmanagerben, hogy mi a bűnös ezért, addig szépen tűntek el a folyamatok, amiket nem használtam (usb connect, bt sharing, gmail, gtalk, stb), hogy szabdítson fel memóriát.
    azt nem tudom, hogy mióta van így a rendszerben, lehet, hogy az elejétől, én csak 2.0-tól használtam (2.1-ig).

crey: szerintem ilyesmiért inkább a gyártói felületek lehetnek felelősek. nekem a milestone-on soha semmilyen problémám nem volt a memóriakezeléssel, csak azért zártam be pár dolgot (tipikusan zenelejátszó, böngésző, nimbuzz, fring), mert zavar, ha futnak, főleg utóbbi kettőnél fene tudja mit csinálnak a háttérben. ha elég aggresszíven írták meg, akkor (péládul asszem a fring ilyen) folyamatosan fut a háttérben is, nem megy aludni, még akkor sem, ha nincs hálózati kapcsolata
    szerintem a gyártók bénázásának az eredményei az ilyen lassulások, fagyások. és éppen ezért egyet is értek azzal, hogy kínozza magát az velük, aki akarja, engem addig érdekel* egy telefon, amíg vissza lehet rajta térni az alap android felülethez, azzal még bajom nem volt.
    *-> ez lehet, hogy megdől majd az új meizu telefon esetében, mivel eddig ők voltak ez egyetlenek, akik tudtak normálisan optimalizálni...

törölt tag

válasz Morden24 #62 üzenetére

nem kell kézzel kilődözni a futó alkalmazásokat, megteszi a rendszer is, ha szüksége van a memóriára. persze nyilván nem az olyan programkomponensekkel, amik aktív háttérfolyamatok, de a rendszer önmagában képes kezelni a memóriát. az ilyen taskkillerezés csak olyan, mint elefánt a porcelánboltban...

törölt tag

válasz Morden24 #52 üzenetére

milyen konkurenciából :F a wimo-ba azért túrkált bele mindenki, mert egy 10 éves guival akarták eladni, és ezzel nem volt képes lépést tartani a korral. nézd meg a symbiant, abba senki nem túrkált bele, pedig több oem-en futott, ahogy a uiq is egységes volt. a google is megadta a szabadságot, a gyártók meg úgy élnek vele, ahogy akarnak. ez amúgy nem lenne baj, ha lenne rendszeresen google fejlesztői telefon, amin mindig az aktuális frissítések jönnek ki, alapállapotban, és mindnhol hozzá lehet jutni. mert akkor aki nem akar várni a gyártók tökölődésére, az megveszi a g-től közvetlenül, akit meg nem érdekel a dolog, az vesz akármit.

az xp-s példát nem értem miért nem érted. sok helyen azért nem állnak át, mert nincs rá pénz, hogy teszteljék, kifizessék az újabb licenszköltségeket, meg a felhasználói programokat is megcsinálják működőképesre. na, ezt múvelik a gyártók is, bár ugyan ők magukat verik költségekbe az egyedi felületekkel.

crey: ja meg hogy "doesn't have 3 hardware buttons on front" :P

törölt tag

válasz Misály #41 üzenetére

csak azt szokás összekeverni, hogy ezért a gyártókat kell dobálni, nem a g-t. vagy legfeljebb azért, mert egy olyan fejlesztési modellt akart bevezetni, amiben nem partnerek a gyártók. ez kicsit olyan, mint amikor az ms már win7-nél tart, de egyes helyeken "csakazértis" xp-t használnak, meg ie6-ot, mert (insert random stupid excuse).
    majd változtatnak a modellen, és nem központilag frissítenek, aztán eljő a kánaán, ennyi :)

törölt tag

válasz Morden24 #35 üzenetére

nem, én ilyet nem mondtam. gondolom amikor elindult az android, akkor nem volt előrelátható, hogy a gyártók így szét fogják barmolni a platformot. kint van hónapok óta a 2.2, és lassan egy éve a 2.1, így simán fejleszthetnének rá a gyártók készüléket, az már nem a G hibája, hogy a mostanában bejelentett készülékekre is még mindig ősrégi cuccokat tolnak (érdekes, a noname kínai gyártók már mind legalább 2.1-gyel szállítják a tabletjeiket...).
    azt akartam modani, hogy 1-2 évre volt szükség wp7 esetében, hogy megoldják ezt a feature-t, és a sürgető launch miatt egy rakás más funkció maradt ki az első körben. szerintem nem reáliselvárni, hogy pár hónap alatt kirázza magából a google a komponensenkénti frissíthetőséget. azért ehhez eléggé bele kell nyúlni a rendszer alapjaiba is.

törölt tag

válasz Morden24 #30 üzenetére

valószínűleg égető volt, de gondolom nem olyan egyszerű azt megoldani rendesen. a konkurenciának is kellett hozzá pár év ;)

amúgy igen, lehet, hogy csak a hd2 ilyen készülék (amúgy a neotouch is az volna), mert annyira gyenge volt az előd platform már a végére, hogy tulajdonképpen az elmúlt 1-2 évben lényegében nem adtak ki vele semmilyen telefont már.

Misály: tudom, "mi nem haldoklunk, mi így élünk..." :P

törölt tag

válasz Morden24 #24 üzenetére

azért mondtam ezt az egy év múlva talán vennék wp7-et, mert ami nekem kell, azt most jelen pillanatban tudná egy 2.2-es android. persze kíváncsi vagyok a gingerre, de nem létzsükség a megléte számomra.
    amúgy az egy hónapot úgy értettem, hogy várhatóan olyan időintervallumban lehet reálisan várni a gingerbread megjelenését, nem azt mondom, hogy most ebben az egy hónapban oldották meg. már (Karma emlékeire hivatkozva) a 2.2-be is tervezték, az meg mikor indult már el.
    egyébként ezt ugye meg kell lépni valamikor, és akkor utána nincs ilyen jellegű probléma. 2-3 évvel ezelőttig senkinek nem volt alapelvárás, hogy egy rendszer frissíthető legyen, mert hivatalosan nagyon nagyon kevés esetben volt átjárhatóság a verziók közt. mostanra ért odáig a piac, hogy elvárja ezt. ezért is lépték meg a wp7 esetében (milyen mérgesek lehetnek most azok, akik 6.5-ről nem kapják meg a frissítést :P), és lépik meg a következő android verzióban is. majd talán jön a qnx alapokkal újraírt blackberry is hamarosan, meg a webos, ha végre beindul. a symbian meg közben szépen csendben romjaiba dől...

David75: oké, azután persze hogy nem. :D

törölt tag

válasz Morden24 #19 üzenetére

azért lényeges (szerintem), hogy egy hete jött ki, mert 2-3 évet kellett rá várni, hogy egy értelmeset lépjenek. és ha igazak a hírek (hogy válaszoljak a kérdésedre is), akkor ezt úgy egy hónapon belül behozza a google a gingerbread-del biztosat nem tudok mondani, nem vagyok ugye google insider). tehát a lemaradás nem lesz olyan hosszú életű. ráadásul (és innentől lényegében válasz David75-nek is) pont erről van szó, hogy ugyan be vannak ígérve fél év múlvára, meg még későbbre bizonyos frissítések wp7-re, de a vásárlás pillanatától arra várhatsz, hogy majd egyszer használhatóak legyenek bizonyos funkciók. tetszik a wp7, jó lesz konkurenciának, de konkrétan nem vennék olyat, majd talán 1 év múlva, ha megjönnek frissítések, de addigra meg az android is 2 verzióval odébb fog tartani. az szerintem is köcösgség, hogy a gyártók nem képesek frissíteni, és én is támogatom, hogy vesszen a sense meg a touchwiz meg a timespace, mert sosem szerettem őket, és csak hátráltatják a frissítéseket, de ez is meg fog remélhetőleg oldódni.
    minden platformnak vannak hibái, amin remélhetőleg dolgoznak a fejlesztők.

törölt tag

válasz Morden24 #13 üzenetére

milyen beérni a konkurenciát :F egy hete jelent meg a wp7, egy darab frissítés nem jött még hozzá ki, erről erős még úgy beszélni, hogy beérni őket. a szifonnál meg mivel ők az (egyetlen) oem is egyben, így nyilván megcsinálják, de ott viszont nincs is komponensenkénti frissítés, ráadásul tapasztalat mutatja, hogy a friss verziók is esetlegesek bizonyos modellekre, és még így is van vele gond bőven (igen, tudom, javították, csak 1-2 hónapig volt tőle használhatatlan az ember telefonja, hivatalos downgrade lehetőség nélkül... :U )

a többi gyártónál meg nincs is miről beszélni: nokia a frissíthetetlenség királya a symbiannal, a blackberry-k sem frissíthetőek (általában egyáltalán nem, de biztosan nem komponensenként, ráadásul ott is egyetlen oem van), meego még nincs is kiadva, webos meg... (vigyázat, a mobilpiac nyomokban webos-t tartalmazhat!).

david75: igen, ez lesz a gingerbread. attól függetlenül, hogy a verziószáma végül 2.3 vagy 3.0 vagy 42 lesz :U

törölt tag

válasz Karma #10 üzenetére

úgy nézem, hogy a roadmap az, hogy amiket nem tudnak az egyik verzióban megcsinálni, akkor azok átcsúsznak a következőre. valamelyik portálon írták, hogy mik lesznek (szerintük) biztosan benne, és a többiből meg ami elkészül, az benne lesz, a többi meg a következőben.

david75: tök mindegy, hogy mi a sorozatszáma a rendszernek, nem lesz attól más a tartalma...

törölt tag

válasz Dr.Anonymus #6 üzenetére

úgy volt, hogy idén kijön a ginger, aztán 2011-ben kettő frissítés jön majd ki, és talán 12-től évente egy majd. de ha ők is átállnak olyasmi frissítgetésekre, mint a wp7 esetén, hogy rendszerkomponenseket lehet háttérben frissíteni, akkor ez amúgy sem nagyon lesz gond.

jöhetne amúgy már egy korrekt bejelentés, vagy io az új androidról, mert még mindig csa ktalálgatások folynak, hogy mi lesz és hogy lesz...

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés