- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Ismét a Honoré a legvékonyabb hajlítható
- iOS alkalmazások
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ceia
őstag
(#83) a_n_d_r_e_w Márkahűség: Nem az adott márkának akarok jót tenni azzal, hogy mindig tőlük veszek, hanem magamnak - azzal, hogy megkapom a megszokott minőséget. Kedvelem, a máskat nem.
(#84) EarL 007 , (#86) bitblueduck Persze, lehetnek hullámvölgyek, de én kihagytam ezeket a szériákat. Mindig az olcsóbb, jól bevált cuccokat vettem. Most csak E3300 van és GT240, következőnek i3-4130 és GTX 750Ti van tervezve
-
balint107
aktív tag
Ha minden mondatomat öncélúan értelmezed akkor ez nagyon hosszú beszélgetés lesz. Hol láttál te egyértelmű kijelentést arról, hogy én azt állítottam, hogy az amd hűtők jobbak, vagy az intel hűtők általában rosszak. Vagy hogy az én rossz hűtőmből erre következtettem???
Én a saját rossz hűtőmről beszéltem mindvégig, amit te megcáfoltál, hogyha ilyet mondok, hogy rossz egy intel hűtő, akkor nem is lehet intelem wow...
A I7 3770 szint pedig csak felvetés volt vagy a 2600-as a 4690-hez képest. Korábban néztem sok tesztet is, ahol a 4770 kb 2-3 fps pluszt adott a 4690-hez mérten JÁTÉKOK alatt, mert ugye ez a topik a játékok esetéről szól. Szóval ezért mertem FELTÉTELEZNI, hogy a 4690 eléri az előző generáció I7-es szintjét. De igen ezt valóban nem volt alkalmam saját magamnak kitapasztalni, de a többi dolgot igen...
-
Diopapa
addikt
válasz
balint107 #102 üzenetére
Az intel vs amd tdp-t is figyelembe véve a stock intel hűtő köröket ver az amd-s megoldásra, ezt még az amd-s vérpistikék is elismerik, rajtad kívül kb mindenkinek világos. Nyilván nem te vagy a helikopter. Kettőnk közül pedig nem én vagyok aki 1 darab rossz hűtőből következtetést akar levonni az egész termékvonalra. De taníts még kérlek.. Hogy is volt, hogy az i5-öd olyan erős mint a 3th gen i7?
-
Ed3r_X_
nagyúr
válasz
#67688960 #103 üzenetére
Volt olyan Phenomom is, nyáron se igazán ment 60-65 fok fölé vele a CPU, de cserébe süvített már 5000-res fordulaton. Kapott egy Hyper TX3-mat, 1800RPM körül, még a 60-at se érte el, és hangja nem sok volt.
A kisebb FX-ekre is adhattak volna valami masszívabb darabot, azért a teljesen alu megoldás 95W-ra elég keskeny. De FX-et úgy is tuningolni érdemes, ahhoz pedig combosabb hűtőre lesz szükség.
-
törölt tag
jé tényleg! bocs összekevertem
megkértem valakit hogy nézze meg a sajátját
kívülről sima alu nak néz kimegkerestem az enyém gyáriját (p2 955) az réz betétes hőcsöves szóval azzal kevertem
nekem azzal hangos volt alapon, ezért a régi arctic tornyom van rajta, ha meghajtom azért hallatszik
de az enyém 125w az meg 95w maxpedig még hangszigetelés is van felragasztva
de így meg a vinyók ordibálnak -
balint107
aktív tag
Figyi egy kalap sz*r az intel hűtőm, nem tudom 1000-ből 10 000-ből vagy 100 000-ből tud-e f*s lenni egy de nekem az. Az AMD hűtővel semmi baj nem volt fél évig. Utána az is elkezdett recegni, és leváltottam egy jobbra ennyi. "Intel hűtő fikázása után". Mért te talán próbáltad a világ összes intelhez gyártott hűtőt. Végigtesztelted mindet vagy mi a g*ci? Ezek után a megnyilvánulások után bennem is sok kétely felmerült veled kapcsolatban. De ha gondolod miután lecseréltem elküldöm neked ingyen és bérmentve, hogy feltedd a gépedre és élvezd működés közben... (komolyan)
*Te azon hőbörögsz rosszat mondtam a sz*r hűtőmről, amit személy szerint én fogtam ki, én meg azon elb*sztam a pénzem egy új gépre, és egy kávédaráló hangú hűtőt kaptam hozzá, és vehetem még azt is külön hozzá. Régebben semmi baj nem volt a gyári hűtőkkel, de most már a második procimra kell vennem speckó hűtőt plusz pénzért. Elég ideg ez az embernek, és mikor megosztja ezt fórumon, mit kap az arcába. Höhö nem is volt neked intel hűtőd hülye vagy, az intel az jó. WTF?
-
Diopapa
addikt
válasz
balint107 #98 üzenetére
Figy, nem írtál 1 játékot sem. Van egy rakat játék, ahol az amd partiban van egy i5-el. De ott van pl a gta4 amiben fényévek választják el egymástól. Egyszerűen ilyet nem lehet kijelenteni, hogy +10 fps az intelnek. Van ahol több, van ahol ennyi sem. Csak ezt mondtam. Az intel hűtő fikázásod után pedig még azt is kétlem, hogy volt valaha inteled.
-
balint107
aktív tag
Ha puffogás akkor legyen puffogás, a saját tapasztalataimat mondom el. Minden hardver fejlesztéskor napokig szoktam tesztelni különféle játékokkal értékekkel kiírva. Ha nem akarod elfogadni, ne fogadd el, lehet másnál máshogy van, de nálam így van. Ezt tudom, ezt tapasztalom ezt mondom el.
-
balint107
aktív tag
válasz
AxBattler #93 üzenetére
Igen kb 10 fps a különbség ez persze játékonként helyszínenként stb eltérő, de 20 fps semmiképpen sincs. De még nagyon 15 sem. Van ahol bőven megvan a 10 fps plusz, de van ahol kb 5, ami laggolós hely valamibe valahol.. Mindezt full HD-ben tesztelve azonos beállításokon. (proci csere előtt-után). Pl: Tomb Raider 2013, Crysis 3, FEAR 2005, Skyrim Enb moddal stb...Nos én vettem még a proci előtt egy GTX 770 Oc-t, ami kb 5-10 fps pluszt hozott a 670 hez képest, de mivel épp váltottam a procit, megnyugodtam, hogy jó-jó semmi gond, biztos nem hajtja ki az A10 6800K a GTX 770-et. Mikor meglett az I5 4690-akkor először a GTX 670-et tettem bele, letesztelvén ezt a szintű különbséget, majd a GTX 770-et később. A proci cserével és a 670-ről 770-re váltással volt úgy átlagosan 15 fps pluszom. Úgy átlagosan, hogy lehet volt ahol volt 18-20 pluszom máshol mondjuk csak 10-12. Most viszont feltettem a decemberi nvidia drivert és mintha jobban üzemelne a rendszer, és több fps pluszom lenne. most már szerintem bőven van 20 vagy afölött. Ez mondjuk kellemesen lepett meg, mert soha nem tapasztaltam még igazán kézzel fogható különbséget driver frissítésekor korábban..
-
-
Diopapa
addikt
válasz
balint107 #90 üzenetére
Ez játék megnevezés nélkül meg puffogás a nagyvilágba.
A 4690-ed meg annyira ér fel, hogy passmarkban 7600 pontot csinál a 3770 9600 pontjához képest.
Ahol szükség van sok drawcallra (jellemzően nagy terekkel operáló open world játékok), vagy nagy egyszálas teljesítményre, ott rommá veri az amd-t az intel. Persze DOTA-ban meg TF2-ben lehet hogy tökmindegy.
-
balint107
aktív tag
Most váltottam egy AMD A10 6800K 4,1 GHZ quad processzorról intel I5 4690-re. Természetesen gyorsabb lett a gép (vagy 10 fps-el), de ahhoz képest korábban mennyit kaptam én minden fórumon, hogy mit akarok egy gyenge I3-as szintű processzorral, sőt még I3-ban egy 3220 is erősebb, olyan óriási különbség nem lett. De hogy egy GTX 660-at is alig hajt ki meg ilyenek. Ahhoz képest masszív 10 fps átlagban kb, pedig ez a negyedik generáció legmagasabb I5-öse tuti felér egy I7 3770-el, de egy 2600-assal biztos. Szóval nem rossz az intel (csak a gyári proci hűtője egy hulladék). Kell egy jobb hűtő, ami nem ad beteg csapágy hangot, és jó lesz, de lehetett volna jobb is...
-
Trailblazer
veterán
Display Driver Uninstaller egy pillanat alatt lepucolja csökkentett módban, ahogy a többit is. (AMD/NV)
-
Diopapa
addikt
"Nekem is FX8150 van a gépemben Hyper 212X hűtéssel kicsit meghúzva és mai napig nem nagyon van problémám. Valószínűleg teszteléssel kimérhető hogy 10-20 FPS-el több lenne egy erősebb i5-el vagy i7-el, de alapvetően úgy is a videókártya számít. "
Semmiképp sem szeretnék flame-et indítani mert ez nem az a topik, de ezt így kár akár pro akár kontra kijelenteni, mert nagyon függ az adott játéktól. Van ahol pl szinte semmi különbség, van ahol ég és föld.
-
bitblueduck
senior tag
Ahogy EarL 007 írta voltak komoly gondok az intel+nV táján is, erősen megkérdőjelezhető döntés volt netburst-ös kazánokat és geforce fx-et venni. Persze akkor is voltak vállalható termékek, talán a pentium d805 meg az fx5950 emlékeim szerint nem voltak rosszak a maguk kategóriájában. A saját tapasztalataim alapján CPU esetén régebben a chipsetek voltak kritikusak, intel és amd fronton is tragikus volt némelyik, ritkábban a cpu. ati esetében meg a driverek tényleg nem mindig voltak csúcson, láttam furcsa dolgokat de 4+ éve nincs nV-m. HD5850 volt, most R9 280 van és vállalható.
Azt elfogadom, ha valaki a kockázatot próbálja csökkenteni, de a fent említett esetekben érdemes kicsit utánajárni, esetleg megkérdezni pár nem fanboy fórumozót itt, hogy mennyire megbízható a konfigja és esetleg olyanba beruházni ha megfelel az igényeknek és kedvezőbb a bevált receptnél. Jelenleg szerintem intel amd és nv fronton is meglehet találni az esetek 90%-ában azt ami a szívedhez közelebb áll gyártó szempontjából.
-
Raysen623
addikt
AMD FX4170-es procim van és ATI6950-es videókártyám, ami atombiztos és jó áron jutottam hozzájuk...minek kockáztassak ugye? Tesómnak Intele van, de többet szenved a gépével mint én...miről beszélünk?
Korábban Intel Quad6600-am volt ATI 3870-es kártyával...szintén atombiztos volt.
-
törölt tag
"Soha problémám nem volt sem az Intellel sem az Nvidiával, de a konkurensekről olvastam és hallottam rosszakat. Miért kockáztassak? Amikor tudom, hogy van atombiztosan jó Intel / Nvidia?"
hallani mindenről lehet rosszat, nagy számok törvénye. Intelnél pl. Prescott cuccok fogy/teljesítmény? marék szárított molylepkét se értek, mert áramtemetők voltak amellett hogy lassúak is. AMD az A64-gyel körbeugrálta. nVidia FX5000 széria DX9 (nem)támogatása? tesztekben azért hoztak idővel jó teljesítményt, mert driverből kellett tiltatni, butítani effekteket, mert a kártya rémesen gyenge volt hozzájuk. átnevezett .exe és voilá lassú. vagy nem is olyan rég, nVidia 320.18(?) WHQL driver intenzív játszás alatt megölt nem is egy kártyát? az, hogy neked nem volt bajod Intel + NV-vel nem jelent semmit. a következő Intel + NV párosod lehet épp selejtes lesz. Intelből, AMD-ből, nVidiaból ugyanúgy van selejt, ahogy jó is.
"Én nem azért veszek egy processzort, mert az a legjobb ár/teljesítményben vagy teljesítmény/fogyasztásban."
pedig ez volna a racionális választás. a fanatizmus, márkahűség, egyebek, mondvacsinált okok csak beszűkítik a látókört és potencionálisan kurvajó megoldásoktól zárnak el...
-
Cathulhu
addikt
Na ne haragudj, azon kivul, hogy megprobalsz szemelyeskedni, meg mindig nem tamasztottad ala miert is az en ertelmezesem hibas.
Te azt mondtad, hogyha dragabb es szarabb akkor is intelt veszel, mert csak. Ezt semmilyn logikus ervvel nem tudod alatamasztani, csak azzal, hogy markahuseg. A markahuseg az meg a legnagyobb hulyeseg, ami egy fogyasztonal letezhet, mivel azt feltetelezi, hogy azzal, hogy o hu egy markahoz, ami neki tetszik, azzal o valami jot kovet el. A marka viszont ezt kb leszarja, ott CEO-k ulnek, ott shareholderek vannak, oket egyetlen egy dolog erdekli, a profit, es nem TE, a vevo. Szoval azzal, hogy magadat szivatod egy olyan fenkoltnek tuno eszmny moge bujva, mint markahuseg, es nem vagy hajlando tudomast venni a tenyekrol, az tokeletes definicioja szvsz a korlatolt gondolkodasnak es lathatolag teljesen buszke is vagy magadra.
Es mielott megint jossz egy toled mar megszokott "nem is en, hanem te" valasszal, jo lenne, ha vegre atgondolnad, ertelmezned IS amit te is meg amit en is irtam, mert lathatolag meg mindig nem megy. -
ceia
őstag
(#49) CPT.Pirk Én benne lennék, de az Adobe majd elintézi nekem, hogy feltegyem a 7-et is az XP mellé. Előbb nem valószínű.
(#51) a_n_d_r_e_w Az értelmezést te inkább ne emlegesd, hiszen nem érted amit írtam. Az ilyen intelligens és kultúrált hsz-ed miatt meg nem én süllyedek.. 1110 100100 10100 1001 Ezt talán még te is felfogod
(#53) bitblueduck Oké, kifejtem
Én nem azért veszek egy processzort, mert az a legjobb ár/teljesítményben vagy teljesítmény/fogyasztásban. A bevált márkából veszek olyat, ami minél olcsóbb, de még megfelel a céljaimra. Nem fogok kísérletezni több tízezer forinntal, hogy talán jó lesz.. inkább legyen biztos. Soha problémám nem volt sem az Intellel sem az Nvidiával, de a konkurensekről olvastam és hallottam rosszakat. Miért kockáztassak? Amikor tudom, hogy van atombiztosan jó Intel / Nvidia? 18 PC-s év tapasztalata
Bevallom, azért egy AMD processzorom volt, még 486-osban és egy ATI vga-m, egy 9600XT, P3 tua cerka mellé - végülis ezek jól mentek -
trufa12
addikt
Szerintem amúgy nem olyan rossz a hd 4600, kis felbontáson , közepes beállításokkal nem egy játék szépen fut.
pl a lol az fhd közepesen, magas karakter részletességgel, kis árnyékkal, 120 fps
diablo 3 kis felbontás olyan 1440 körül, magas textura, low árnyék, phisyx low és jól el van.
Arra tökéletes hogy amíg nincs vga ki lehet húzni vele. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Dr. Akula #75 üzenetére
PC-s téma, mint már lentebb felhívták rá a figyelmedet.
A kaveri meg egy APU, ha már a fogalmakat hozod fel. Ezért mondtam, hogy ne szó szerint az IGP fogalmat keverjétek a két platformon, mert nem ugyanazt értjük alattuk. Ami az egyiken IGP név alatt fut a méret kötöttségek miatt, annak akkora teljesítménye van, amit a másikon egy APU/dGPU tud hozni, nem az Intel IGP...
-
Dr. Akula
félisten
"IGP alatt általában az Intel többnyire vacak asztali megoldásait értjük"
Az AMD-nél is?
Ismerni kéne az alapfogalmakat egy vita előtt. Mi az hogy "pc-s téma"? Talán nem ugyanaz a Kaveri architektúra van (felturbózva persze) a nextgen konzolokban mint az asztali megoldásokban? De! Akkor meg? Egyébként semmi mást nem mondtam eddig mint amit Abu85 szokott írni a cikkeiben, tehát nem velem kell vitatkozni.
(#72) Gertrius:
Erről van szó. -
leviske
veterán
válasz
Dr. Akula #65 üzenetére
Azért a Skylake-től még nagyon nagyon sok ugrás lesz a konzolos teljesítmény, miközben méretben lassan már ott tartanak fele akkora csíkszélesség mellett is.
Emellett én azért azt nagyon erős kijelentésnek érzem, hogy csak jelenleg van szükség PC-n csúcs dGPU-ra, mert aki tényleg csúcsot vesz, annak a továbbiakban is olyanok lesznek az igényei, amit egy 300mm2 lapka nem fog tudni soha kielégíteni. Az APU-k IGP egységeit bőven lehet másra is hasznosítani, grafikára szerintem mindig ideálisabb lesz egy külön GPU-t betenni, lévén, hogy nincs szükség szoros kommunikációra a CPU-val.
Az a szint meg már ma is itt van a Kaveri-nek köszönhetően, amin kompromisszumokkal bármit lehet futtatni és erre valószínűleg a Carrizo is rátesz majd egy lapáttal. -
HeadKnife
csendes tag
Én kb. ugyan így voltam, amikor eladósorba került a GTX760-am (Istennek legyen hála megúszta a dolgot). 4570-em van, gondoltam vmire csak jó lesz az IGP. Metro Last Light 1080p-ben minimumon futott tökéletesen játszható szinten. Ugyan volt hogy az fps bekukucskált 20 alá is, de nagyon ritka volt (ez felszínen volt ritka, lent a metróban gyönyörűen futott). Keresgéltem az államat rendesen. Aztán kipróbáltam még pár dolgot, az már nem volt ilyen biztató. L4D 2-t toltam még, az is szépen futkorászott, de a Skyrim pl már 720p-ben tudott csak értékelhető eredményt produkálni. Sajnos amilyen erőt most képviselnek ezek az IGP-k én amondó vagyok, hogy kb csak arra jók, hogy addig legyen vmi, amíg nem szerez az ember értelmes dVGA-t. Aki meg nem tartja magát gémernek azt meg nem érdekli az a vita ami itt folyik
-
Dr. Akula
félisten
válasz
#52815360 #58 üzenetére
Amikor a legújabb konzolok mind IGP-t használnak, asszem elég merész kijelentés hogy az IGP nem való játékra. Az más kérdés hogy amit eddig az Intel IGP néven művelt az lófasz, de mostmár ők is jönnek fel mint a talajvíz. A köv. procijuk, a Skylake pont erről szól. Még egy kis gyurmázás és megvan a konzolos szint. Jelen pillanatban pc-n tényleg kell a csúcs dGPU, de csak jelenleg. És az se mindegy hogy a hardver mennyire van kihasználva. PC-n jelenleg 40-60% körüli a mai API-kkal, de ezen is fog majd változtatni a Mantle, DX12, stb. A konzol ilyen szempontból előrébb van, a kevesebb hardvert jobban kihasználja, így többet tud mint amit azonos hardveren Windows alatt ki tudnál sajtolni belőle.
-
KIRA\/NOVA
aktív tag
Intel HD3000 kontra ONI (2000) szaggat textúrákat nem tölt be max. felbontás felejtős fapados mint az S3-om volt.
Azt se bánnám ha az Intel kivonulna a PC piacról és csak szerver fronton hasítana ott talál magának elég sok partnert és az IGP-vel se égne be. Így az AMD és az NV maradna gamer fronton ami 2 platformot jelentene az egyik lehetne a Sony a másik meg az MS és mindenki jól jár.
-
r3dsnake
nagyúr
Pont ma vettem ki a gépemből a 7790-es kártyámat (visszaküldöm gariba), ami viszont nagyon meglepett, hogy az i5-3550 proci mellé integrált HD2500-on 25-30 fps körüli értékkel megy a BF3 multi HD felbontásban. Nem egy nagy élmény játszani, és csak poénból próbáltam ki, de erre nem számítottam.
-
sh4d0w
félisten
"...Fontos kiemelni, hogy utóbbi két elem csak pénzért érhető el, tehát az adott szoftverpartnernek 299 dollárt kell fizetni az Intelnek annyiszor, ahány programozó használja az említett modulokat. Ez nyilván nem segít a játékfejlesztők megnyerésébe, hiszen az Intel konkrétan pénzt kér a partnereitől azért, hogy biztosítsa számukra azokat az eszközöket, amelyekkel jól optimalizált programot lehet kiadni az hardvereikre. Ez például korábban nem így volt, de a vállalat vezetősége nemrég úgy döntött, hogy ebből is bevételt kell szerezni..."
Ezt az utat már a 3dfx is bejárta, pénzért adták a Glide-ot - be is buktak vele.
-
bitblueduck
senior tag
Feltételezem a netburst-ös időkben is inteled volt amd helyett, ami sem fogyasztásban sem teljesítményben nem tudott versenyezni az k8-al. Kérlek magyarázd el, hogy a márkahűség milyen előnyökkel jár? Önszántadból egy gyártóhoz kötöd magad. Tényleg érdekel mi motivál valakit, hogy a minőség helyett a márkahűség legyen a szempont. Ez pont nem a vásárlónak jó csak belénk nevelik.
-
Raysen623
addikt
Elolvasva a cikket a következő jött le, de ne legyen igazam: az Intzel igazából sz@rik bele az IGP féle megoldásokba, és igazából a játékokra sem összpontosít (jelen árak mellett nem is kell neki). Még vállalható ez a hozzáállás, DE ebből előbb-utóbb bukta lesz. Viszont akkor majd legalább komolyabban veszik majd a témát, amivel megint a vásárló jár majd jobban.
-
trufa12
addikt
Én is szeretem az intelt, de voltak ők azért rosszabbak is
mindig verseny volt . Most talán nincs annyira de majd lesz még szerintem.
bitblueduck
szerintem nem is lesz olyan erős sosem, mindig erősödik de hogy integrálton valaki normálisan játszon új v 1-2 éves játékot az nem fog menni, akkor nem tudnának megélni a vga gyártók, ez kb arra van hogy nem akarsz vga-ra költeni és filmek, meg 1-2 játék jól menjen , hogy mégis azért tudjon az ember játszani ha akar.
Aki meg igazán gamernek vallja magát úgyis vesz valami ultra brutál vga-t -
bitblueduck
senior tag
válasz
Dr. Akula #42 üzenetére
Azért van egy picike különbség a PS4+Xbox One és a PC igp között. Hol van az intelnek HD7800 szintű igp-je 100+ GB/s memóriasávszélességgel? Még az AMD-nek sincs ilyen erős APU-ja desktopra. Meg konzoloknál amúgy sincs sok értelme diszkrét GPU-ról beszélni, mert ott másra jó, hogy integrálva van.
-
-
Dani_kp
addikt
Igen, én ezzel is játszok
.
Mivel nem vagyok "gamer", így nekem bőven elegendő az 5800K-ban található igp ereje.
De, hogy konkrét példát is mondjak.Dirt 3: 1680x1050, high beállítások, élsímítást most nem tudom, talán 4x. Akadás, szaggatás nélkül megy. Ha jól emlékszem akkor fraps szerint stabil 40-45 fps van meg.
League of Legends: 1680x1050, szintén high beállítások.
Itt mondjuk elég nagy az ingadozás, 55-120 fps között, de átlag 80 körül megvan.+ Mortal Kombat, illetve Fifa 13, DMC 3, szintén 1680x1050 közepes-magas beállítások mellett és szépen futott.
Nyilván egyik se mai játék, de nekem ezek az ígényeim, erre meg bőven elég. 2 éve vettem a jelenlegi konfigomat (alaplap csere garancia miatt volt). 5000 ezer forintomba került a váltás és 1 percig sem bántam meg
.
Nem tudom mivel foglalkozol, illetve hogy mennyi a jövedelmed, de akiket én ismerek (nagyon sok embert) azok közül egyik sem engedheti meg magának a 100K.s vga-t és a többir hasonlóan drága "gamer" cuccot.
Egy srác volt akinek 150K. volt a keretje, monitor és perifériák nélkül, de az is csak 2-3 részletbe.
Ahol én laktam/lakok, békés megyében átlag 90K. fizu, csongrád megyében pedig átlag 140-150K., én nekem nettó 110k. Azok egyszerűen nem engedhetik meg maguknak. Azoknak pedig jó alternatíva egy igp-s rendszer, mert ha mégis játszani akar, akkor azt ugyan kompromisszummal, de megteheti.Részemről csak ennyi, mivel nagyon off ez a téma.
-
Hunpriest
senior tag
Most komolyan, vki tényleg ezekkel akar játszani?
Ezt azért meg kéne kérdezni attól a pár millió Xbox One és PS4 tulajtól, nem véletlenül van bennük APU (no nem a tulajokban!
). Szerintem amúgy a mély integrációé a jövő, csak még kell hozzá pár érdemi technikai áttörés. (DDR3-nál sokkal gyorsabb RAM, olcsón, és a szoftveres világnak is illene felnőni a feladathoz...)
-
cacasz02
aktív tag
Most vettem i5 4440-et, szerencsére le volt tiltva gyárilag az igp a lapon mert ha felment volna a drv lehet agyhugykövet kapok mire lepucolom. Játékra az intel igp csak idegesítő lehet. De a cpu rész az sajna nagyon kellet (amd-ről váltottam). Az intel hozzáállása olvasható a cikkben, ő csinálnak egy hardwert a programozó meg ír rá ahogy tud ( már amire érdemes).
-
Dr. Akula
félisten
Igen, de így nem is lesz neki szempont hogy erősebb hardverrel vásárolja, jó a legolcsóbb is. Az oprendszer meg végképp nem fontos, hiszen Linuxon is ugyanolyan jól lehet neten pötyögni mint Windowson. Játszani nem, dehát azt úgyse akar. Ezzel ki szív? A hardvergyártó meg az MS.
-
Dr. Akula
félisten
Tehát tudnának ők ha akarnának, de nem akarnak. Végeredményben ez ugyanaz mintha nem is tudnának.
-
Strezi
őstag
Hibátlan az Intel IGP koncepciója! Nekem minden remekül megy a HD5200 Iris Pro - val
Ha már olyan sokszor felmerült a Codemasters neve, meg valami csókáé aki elvileg az Intel oldalról tolta a szekeret, akkor szerepeljen már itt azok neve is akik tényleg leprogramozták ezeket:
Mike Bailey (már Alien Isolation kóder pápa)
Gareth Thomas (már AMD evangelist)
Robin Bradley (már PlaygroundGames?)
Ritchie Brannan (felmondott)Sajnos már egyik sem dollgozik ott
Csak úgy kis szinesnek a hírhez
-
babkukta
senior tag
Én hülyeségnek tartom ezt a játékot IGP/APU fronton. Most komolyan, vki tényleg ezekkel akar játszani? Oké, hogy van egy bizonyos szint, amit meg kell ütnie egy ilyen grafikus egységnek, de könyörgöm, ne FHD-ban akarjunk már ezekkel játszani. Számomra az IGP csak arra szolgál, amire alapból is való.. nem játékra. Oké, mert hatalmas + költség egy dedikált vga akár asztali, akár notebook fronton, de ezek el vannak határolva szerintem elég jól egymástól. Miért venne vki 120ért egy gamer notebookot? Miért venne vki 150ért gamer asztali gépet? Aki tényleg játszani akar, az nem ebben az árkategóriában játszik, akármilyen is legyen egy beépített vga. Persze, jól hangzana, h egy 60 ezres prociban egy 80 ezres kártya ereje van, de én akkor sem tartanám vmi jó ötletnek azt huzamosabb ideig gamelésre használni
-
Én Linuxon, Ubuntuval (már erre ugrani szoktak a héterek), IGP-vel játszok DirectX-es játékokkal, Wine alatt.
Akkor én most hipszter vagyok?
-
Ed3r_X_
nagyúr
Hehe, jövő héten jön csak a VGA, addig HD 2000. Azért szerintem van ott, mint egy 9400GT, legalábbis havernak MW2 alatt nincs több FPS-e nálam, neki is olyan 40-50 körül mozog.
(HD/low)
Játékra használhatatlan sajnos.
-
zoleek
tag
Felrémlik bennem, annó amikor a talán Cyrix 133+ procimat nagy becsben hazavittem, becsüccsentettem a deszkába, elindítottam, és örültem mennyire is hasít!
Jahh...
Azután elindítottam a talán Fifa '98-atés b@szott elindulni. Inkább kiírta: Non Intel Pentium Processor
Ez felbecsülhetetlen élmény volt!
Szóval a "amit az intel tesz(tt) a pc-s játékokért".... Pfffazóta nekem senki se magasztalja őket!
OFF: Most is INTELes gépem van -
törölt tag
ki kell venni a halmazból / látőkörből az adott évi AAA címeket (és a kirívóan vacakul megírt egyebeket), amiknél nem ritkán indokolatlan gépigény van a nem létező optimalizáció miatt, és mert nem ritkán gagyik is így mindjárt lesznek olyan játékok is, amikkel az IGP is bír.
-
törölt tag
csak hogy amíg 8150 / 8350 húzva + hűtésből már akár kijöhet egy i5, az gyári hűtéssel is ~elvan. lapból AMD alá kell egy normálisabb ha tuningolni akarod (mert mondjuk lépést akarsz tartani), mert jókat lakmározik amperből, jobban terheli a lapon lévő alkatrészeket is. legalja lapon a táprész anorexiás... Intelnél meg mindegy, nem szükséges húzni és így keveset eszik. kevesebbet eszik a gép -> hűvösebb -> akár halkabb is.
fogjuk rá ugyanaz a végösszeg, csak az arányok mások.
hűűűdeezértmilyenordenáréflamewar lesz... -
kpal
nagyúr
Grid 2 -ben anno néztem megjelent hogy nem mükszik minden egy izom VGA-val, kicsapta nálam a biztosítékot...
-
G**@**B**!
tag
Sziasztok!
Ha már IGP-ről van szó, tud valaki egy jó drivert i5 3470-hez(HD 2500)? Bármelyiket is rakom fel az intel oldaláról, hibákat produkálnak. Játék, film, böngészés közben egy pillanatra sötét képernyő kb 3 mp-ig-képernyőillesztő nem válaszolt üzenettel.
-
nonsen5e
veterán
Amúgy a Modern Warfare 3 valami inteles optimalizált játék volt, 1080p-ben highon ment ~50fps-el egy HD 4000 (i3-3225) alatt.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz
SirCsimbók #8 üzenetére
Nem azért bukták be mert zöldségek.
Először is az Intel elég durva versenyellenes magatartásban vett részt, a viszonteladók és OEM-partnerek nem is kínáltak AMD-t emiatt. Másodszor az Intel történelme miatt jóval tőkeerősebb cég és az AMD nem tudta tartani a versenyt gyártástechnológia terén. Az AMD processzorok jórészt azért lassabbak az Intelnél mert magasabb csíkszélességen készülnek, nem azért mert elbaltázták a dizájnt. Viszont a gyengélkedések miatt a szoftveres partnereknél is gyengébb az alkuerejük.
GPU fronton pedig megint a tőkeerő döntött. Nem bénák, csak szerencsétlenek, rosszkor vannak rossz helyen.
-
belinho
senior tag
Támogatom!
A 3570K-m HD4000-es IGP-jét már el is avultatta az Intel már csak hibajavítások jönnek rá, pedig ez is tudott volna még valami ficsőrt hardveresen, amit a Haswell-procikban levő IGP is tud.
Szóval a hardver adott, csak a Haswell-re jött szoftveres támogatás, míg az ivy bridge-re nem. -
Z_A_P
addikt
Csak nekem nem megy a link
Telltale Games által fejlesztett epizodikus játék, amelyekhez az említett stúdió hivatalosan nem ajánlja az Intel grafikus vezérlőit, ugyanis e hardverekkel nem garantált a stabil programfuttatás.
-
Először legyen tartós támogatás az IGP-driverekhez, aztán majd beszélhetünk róla, hogy mit tesz az Intel a PC-s játékokért. A többi bullshit.
-
ceia
őstag
Én akkor is Intelt vennék, ha az AMD-nek van ugyanolyan árban erősebb cpu-ja, vagy olcsóbban ugyanolyan. Nekem az Intel a processzor, hozhat bármit a jövő, az is marad. Persze csak a Motorola után!
-
csongi
veterán
" Ugyanakkor az elmúlt években a vállalat felismerte, hogy a hardver semmit sem ér szoftver nélkül, így némileg több pénzt áldoznak erre a vonalra, ami végtére is jó hír."
Ez mekkora felismerés!!.
Jó reggelt kívánok. Azért ettől nem várjanak csodát, akinek nincs pénze és felesleges akkora teljesítmény amit az intel tud, az nem fog intelt venni. Ha csak egyedüli szereplőként nem marad a piacon. -
nemlehet
őstag
Vagy nem így kezdődik, mert nem mindenkinek van szüksége vagy pénze erre. Nekem is FX8150 van a gépemben Hyper 212X hűtéssel kicsit meghúzva és mai napig nem nagyon van problémám. Valószínűleg teszteléssel kimérhető hogy 10-20 FPS-el több lenne egy erősebb i5-el vagy i7-el, de alapvetően úgy is a videókártya számít. 60Hz-es monitorom van onnantól meg nekem stabil 60 FPS-nél több nem kell.
-
Crytek
nagyúr
Már várom mikor lesz az IGP ereje min gtx 460 szintű! Akkor váltok ezen a dedikálton már nagyon csapágyas a hűtés és lehet néha nem is pörög válaték egy cpuba épített hasonló erőre
-
Franklin
addikt
Amit az Intel tesz a PC-s játékokért: CPU-t kínál. Amiben benne van az IGP is, tehát a feladat letudva.
Amíg úgy kezdődik a gamer gépek receptje, hogy "Végy 1 db Intel processzort", addig nincs is értelme külön kiemelni a benne lévő VGA-t.
Az AMD és az NVIDIA majd elvégzi ezt a munkát. Az Intel szempontjából mindegy is, melyik diszkrét VGA-t veszi a user, ha úgyis az ő CPU-ja kerül mellé.
-
Bingisz
addikt
"Szintén lényeges probléma a játékfejlesztők szempontjából, hogy a Santa Clara-i óriáscég nem biztosít ingyen játékokat a hardvereikhez, vagyis nem érdekeltek abban, hogy játékkulcsokat vásároljanak a fejlesztőpartnereiktől."
Most fut/futott az első közös promóciójuk a Wargaminggel, szóval ilyen téren is van náluk fejlődés, még ha a F2P bónuszok irányába indulnak is el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest