- Fontos fejlesztéssel érkezik a Galaxy A17 5G
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
bitblueduck
senior tag
Ahogy EarL 007 írta voltak komoly gondok az intel+nV táján is, erősen megkérdőjelezhető döntés volt netburst-ös kazánokat és geforce fx-et venni. Persze akkor is voltak vállalható termékek, talán a pentium d805 meg az fx5950 emlékeim szerint nem voltak rosszak a maguk kategóriájában. A saját tapasztalataim alapján CPU esetén régebben a chipsetek voltak kritikusak, intel és amd fronton is tragikus volt némelyik, ritkábban a cpu. ati esetében meg a driverek tényleg nem mindig voltak csúcson, láttam furcsa dolgokat de 4+ éve nincs nV-m. HD5850 volt, most R9 280 van és vállalható.
Azt elfogadom, ha valaki a kockázatot próbálja csökkenteni, de a fent említett esetekben érdemes kicsit utánajárni, esetleg megkérdezni pár nem fanboy fórumozót itt, hogy mennyire megbízható a konfigja és esetleg olyanba beruházni ha megfelel az igényeknek és kedvezőbb a bevált receptnél. Jelenleg szerintem intel amd és nv fronton is meglehet találni az esetek 90%-ában azt ami a szívedhez közelebb áll gyártó szempontjából.
-
Raysen623
addikt
AMD FX4170-es procim van és ATI6950-es videókártyám, ami atombiztos és jó áron jutottam hozzájuk...minek kockáztassak ugye? Tesómnak Intele van, de többet szenved a gépével mint én...miről beszélünk?
Korábban Intel Quad6600-am volt ATI 3870-es kártyával...szintén atombiztos volt.
-
törölt tag
"Soha problémám nem volt sem az Intellel sem az Nvidiával, de a konkurensekről olvastam és hallottam rosszakat. Miért kockáztassak? Amikor tudom, hogy van atombiztosan jó Intel / Nvidia?"
hallani mindenről lehet rosszat, nagy számok törvénye. Intelnél pl. Prescott cuccok fogy/teljesítmény? marék szárított molylepkét se értek, mert áramtemetők voltak amellett hogy lassúak is. AMD az A64-gyel körbeugrálta. nVidia FX5000 széria DX9 (nem)támogatása? tesztekben azért hoztak idővel jó teljesítményt, mert driverből kellett tiltatni, butítani effekteket, mert a kártya rémesen gyenge volt hozzájuk. átnevezett .exe és voilá lassú. vagy nem is olyan rég, nVidia 320.18(?) WHQL driver intenzív játszás alatt megölt nem is egy kártyát? az, hogy neked nem volt bajod Intel + NV-vel nem jelent semmit. a következő Intel + NV párosod lehet épp selejtes lesz. Intelből, AMD-ből, nVidiaból ugyanúgy van selejt, ahogy jó is.
"Én nem azért veszek egy processzort, mert az a legjobb ár/teljesítményben vagy teljesítmény/fogyasztásban."
pedig ez volna a racionális választás. a fanatizmus, márkahűség, egyebek, mondvacsinált okok csak beszűkítik a látókört és potencionálisan kurvajó megoldásoktól zárnak el...
-
Cathulhu
addikt
Na ne haragudj, azon kivul, hogy megprobalsz szemelyeskedni, meg mindig nem tamasztottad ala miert is az en ertelmezesem hibas.
Te azt mondtad, hogyha dragabb es szarabb akkor is intelt veszel, mert csak. Ezt semmilyn logikus ervvel nem tudod alatamasztani, csak azzal, hogy markahuseg. A markahuseg az meg a legnagyobb hulyeseg, ami egy fogyasztonal letezhet, mivel azt feltetelezi, hogy azzal, hogy o hu egy markahoz, ami neki tetszik, azzal o valami jot kovet el. A marka viszont ezt kb leszarja, ott CEO-k ulnek, ott shareholderek vannak, oket egyetlen egy dolog erdekli, a profit, es nem TE, a vevo. Szoval azzal, hogy magadat szivatod egy olyan fenkoltnek tuno eszmny moge bujva, mint markahuseg, es nem vagy hajlando tudomast venni a tenyekrol, az tokeletes definicioja szvsz a korlatolt gondolkodasnak es lathatolag teljesen buszke is vagy magadra.
Es mielott megint jossz egy toled mar megszokott "nem is en, hanem te" valasszal, jo lenne, ha vegre atgondolnad, ertelmezned IS amit te is meg amit en is irtam, mert lathatolag meg mindig nem megy. -
bitblueduck
senior tag
Feltételezem a netburst-ös időkben is inteled volt amd helyett, ami sem fogyasztásban sem teljesítményben nem tudott versenyezni az k8-al. Kérlek magyarázd el, hogy a márkahűség milyen előnyökkel jár? Önszántadból egy gyártóhoz kötöd magad. Tényleg érdekel mi motivál valakit, hogy a minőség helyett a márkahűség legyen a szempont. Ez pont nem a vásárlónak jó csak belénk nevelik.
-
trufa12
addikt
Én is szeretem az intelt, de voltak ők azért rosszabbak is
mindig verseny volt . Most talán nincs annyira de majd lesz még szerintem.
bitblueduck
szerintem nem is lesz olyan erős sosem, mindig erősödik de hogy integrálton valaki normálisan játszon új v 1-2 éves játékot az nem fog menni, akkor nem tudnának megélni a vga gyártók, ez kb arra van hogy nem akarsz vga-ra költeni és filmek, meg 1-2 játék jól menjen , hogy mégis azért tudjon az ember játszani ha akar.
Aki meg igazán gamernek vallja magát úgyis vesz valami ultra brutál vga-t
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy s23 256GB (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári garanciás + carbon szálas tok.
- Asus E510M 128GB SSD, 4GB RAM, 1 Év Garanciával
- DDR5 GAMER: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- EliteBook 640 G11 14" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest