Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szabi80sz

tag

válasz x_o_n #1135 üzenetére

Nem írtam, hogy mire használom a gépet, de nem lett volna jobb, mert
    1. a középső képen is látszódik, hogy mennyit dob az apu a videokártya sebességén. Néha szoktam játszani is, és ilyenkor nem mindegy, hogy a firepro v4900-as a saját tempójában döcög, vagy 30-50 % közötti többletet kapok (nem csak sebességben járok jobban, hanem fogyasztásban is). A kb ilyen sebességű firepro vid.kártyák meg 120 000 felett kezdődnek. Nyilván azért nem minden játék alatt megy a virtu.
    2. multi gpu-kat is programozok, így nem mindegy, hogy mennyi van a gépben és milyen sebességen kommunikálnak a rendszerrel (pl ha 2 vid. kártyát teszek a gépbe, akkor a pci-e 2 csak 8x sebességen megy, ami kb. pci-e 1.1 16x-os sebességet jelent és ez még nem 3, csak 2). Ezenfelül a gpu integráció terén ez a legfejlettebb technológia, ami speciális sebességet jelent bizonyos esetekben. Azt még vizsgálom, hogy hogyan lehetne ezt a gyakorlatban kihasználni.
    Egy teszt a sok közül:
    Turks: FirePro,
    Devastator: APU (csak a GPU)

Hang: nem tudom, hogy pontosan milyen alaplapra gondoltál, de ha nem valami ilyesmire:
    [link] akkor nem hiszem, hogy az jó lenne nekem. Nem hangfalnak csúfolt műanyagdobozos számítógépes aktív valamiket használok.
    Bővebben itt lehet ilyen vitákról olvasni, de igazából ez olyan dolog, amit nem nézni- és amiről nem olvasni kell, hanem amit hallani (hiába tesszük fel a jó minőségű hangot pl egy honlapra, ha nem képes az emberek otthoni hangkeltő rendszere normálisan visszaadni azt, így teljes mértékben bemutathatatlan a minőség). A linken két fajta hozzászólás van (azért akad egy harmadik féle is, aki hdmi-t használ, de ez már más tészta) : az egyik oldalon olyan emberek érvelnek az integrált hangkártyák mellett, akik még az életben nem hallottak jó minőségű hi-fit a számítógépre kötve, a másik oldalon pedig olyanok akik hallottak. Aki még nem hallott az valószínűleg nem fogja megérteni, hogy mennyire gyenge minőségűek még ma is az átlag alaplapokra integrált hangkártyák és magyarázni is felesleges, mert mint írtam: ezt hallani kell (megfelelő rendszeren még bot füllel is hallható). Bár nekem nem hi-fim van, de így is ég és föld a különbség az audigy 2zs és az integrált megoldás között. Meghallgatni viszont nem biztos, hogy érdemes, mert utána az embernek az inge meg a gatyája is rámegy. (Tapasztalat :) )

Új hozzászólás Aktív témák