- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Új hozzászólás Aktív témák
-
andy19770128
aktív tag
válasz
ribizly #1023 üzenetére
a RTX leirása tökmindegy. Láttam az elmúlt 25 évben ennél igéretesebb terveket is eltűnni. Az viszont tény hogy jelenlegegy olyan technikáról van szó amit játék közben allig vagy egyáltalán nem veszel észre akció közben. Kipróbáltam és az a véleményem hogy amihez meresztenem kell a szemem és egyhelyben állni az minimum gyerekcipőben van, ha nem embrionális állapotban. Idő kell még kiderül mi lesz belőle. A vass sem alkalmas még ehhez.
-
-
válasz
ribizly #1030 üzenetére
Annyira azért ez nem egyszerű. Miből lehet előrelépést kihozni?
1. "IPC"-növelésből
2. Órajelnövelésből
3. Unitszám-növelésbőlAz #1 sosem hozott drámai ugrásokat, 10-15% már soknak számít. A #2-ből nagyon sokat ellőttek az utóbbi időben, lehet, hogy 7nm-en lehet majd megint ugrani, de a jelenlegi 16/12-n aligha. A #3-tól meg nő a chip, ami egyrészt emeli a költséget, másrészt adott gyártástechnológián nem mehet a végtelenségig.
Szóval a nagy előrelépések kevés kivétellel csíkszélesség-váltáshoz kötődnek. Majd a következő körben
-
TTomax
félisten
válasz
ribizly #1030 üzenetére
Azért mert azt az ütemet nem lehet a végtelenségig diktálni.Sokkkal jobb adagolni 20-30%onként,sokkal több rókabőrt le lehet nyúzni X-2X teljesítményig.Ugy kell tenni mint a mobiloknál,nyugodtan ki lehet hagyni 2-3gent,és TI-t csak Tire cserélni amikor már leült az ára.
-
nkmedve
őstag
válasz
ribizly #1023 üzenetére
Ez így van, és az új Metro meg is mutatta, hogy már ezen az első generációs hardveren is egészen használható a tech, nem zuhan be tőle annyira a teljesítmény mint a BF5-ben eredetileg, és az így implementált Global Illumination sokkal élethűbb fényeket/árnyékokat ad mint eddig bármi. Nem emlékszem, hogy a 12 évvel ezelőtti Crysis óta lett volna bármilyen tech aminek ilyen nagy jelentősége lett volna ebben az iparban (eddig nagyjából ezen a 12 éves grafikai szinten voltunk, csak közben elértük, hogy mára már 4K-ban is fut ugyan az ami akkor még csak esetleg 720p-ben volt használható).
Én eddig úgy voltam vele, hogy nem érdekelt az RT, pusztán a teljesítménye és a modern API-k jobb támogatása miatt vettem RTX-et, de mostmár egyre inkább várom, hogy a jövőben még milyen RT-t támogató játékok jönnek ki és mit mutatnak (és nem érdekel az sem ha majd csak FHD-ben fognak menni, egy jó AA mellett az is bőven vállalható nálam).
-
Televan74
nagyúr
válasz
ribizly #1023 üzenetére
Kérdés mikor lesz olyan olcsóbbnak számító hardver a nagy tömegek számára ami megfelelő sebességgel tudja futtatni.Amíg ez nincs addig nincs miről beszélni,sajnos addig csak néhány árnyékra,meg tükröződésre futja.Persze valahol el kell kezdeni,de nem tudom hogy a konzolok mikor fogják használni,de szerintem a 2028-2029 előtt nem nagyon.Tíz évig meg felszínen tartani nagyon nehéz lesz.
Nem véletlenül nincs rágerjedve az AMD,persze ők is látják,hogy nem rossz megoldás,de tömeges elterjedésre nem számítanak még jó pár évig. Ha egy-két dologhoz ilyen hatalmas és drága erőforrás kell,akkor milyen hardver kellene egy komplett Ray Tracing motor futtatásához. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Kerékpársportok
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Opel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPad Pro 11" (3rd Gen) Profi teljesítmény, elegáns külsővel!
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest