- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Itt írja egy bazáros, már lehet pénteken lesz nála GB lap.
szerk:20k, furcsa hogy az asus drágább
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #223 üzenetére
Nem vagy 1edül...
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #210 üzenetére
Tudod egy próbát megér
Mivel itt ezekről nem találtam semmit, kénytelen voltam külföldi fórumokat olvasgatni..mily meglepő, sokkal inkább ezt ajánlják mint a g31-es lapokat, a g35-öt csak azért, mert nagyon jó tuningban, viszont ez a 7xxx nv széria mind2-nél kevesebbet fogyaszt. Ha mégse tetszik eladom, aztán jöhet a következő...
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #188 üzenetére
Valakit beküldök érte előtted
#189 Gyuri27: De kerget, behalt egy p3 gép abba kéne lap és nem találtam helyette másikat, szóval az enyémet kell adnom, nekem meg más gépem nincs most...667 p3, 256 mb ram, erről vagyok most is..maradt a régi gépből 420-as cerka, 2x1GB geil ultra, 40-es sata 2.5" hdd, PNF-400, nagyon unatkoznak a szekrényben..már unom a p3-at amúgyis, meg dvdíró is kéne, mert azt is eladtam, satasat akarok, ammeg p3-ba nem megy. Marad most az intel cucc, ha annyira nem tetszene úgyis eladom
Ilyen 18-22k-s induló árral a 780G-t úgyse venném meg.
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #186 üzenetére
Én nem toltam sehova, itt se fogom. Én is szemeztem ezzel a karival, külföldi fórumokon néztem, ott azt írták van 6800tx, bár még én se hallottam róla.
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #184 üzenetére
Azért egy GF 7100 se oan kaki, 600mhz a gpu, volt gf6100-as lapod 1 legalább, amit tőlem vettél
400 v 430mhz volt a gpu. Persze a 780G erősebb, kb pont annyival, amennyiért vehetsz mellé használtan egy ddr3-as 73GT-t, ami nekem akárki akármi mond lealázza, max egy ddr2-s 73GT szintjét hozhatja, de sztem ezzel nagyon sokat mondtam. Lehet phenommal sokkal gyorsabb, jó biznic 40k-s cpu ennyiért? Nekem nem
Tavaly is azért vetem intel cuccot mert nem lehetett amd alá am2+ lapot venni, az idő szorított, úgy látszik fél év múlva ugyanez a helyzet, evvan...
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #182 üzenetére
Jah tegnap majdnem egész du. itt vártam a tesztet
Többet nem hibázok... jön az nv-s intel lap aztán x@rok az egészbe, ha már a p3 lapod se jön össze
Ez a lap biztosan nem tud hibrid SLI-t, biztosan nem tudja kikapcsolni a külső vga-t, de biztosan keveset fogyaszt és biztosan lehet kapni és olcsó. 300FSB-t lazán tudja, 2180-nal az 3G, ha elborulna az agyam és gamelni akarnék az is meg van oldva 1-2 évre egy 96GT-vel, max. majd manuális kikapcs lenne, ha nem gamelok kikapnám -
Chaser
legenda
Hétfő elmúlt, teszt sehol...
-
Chaser
legenda
Jah itt tényleg mást írnak a hibrid CF-ről, de ebben sincs ott hogy tudná a külső vga lekapcsolását, kíváncsai vagyok már mi lehet az igazság.
#173 VaniliásRönk: Ha újra kellene indítani a gépet ezért, akkor semmit se érne, hol hallottad te ezt? Az igaz, hogy 3400 nem fogyaszt sokat üresjáratban, de 10W-nál biztos többet...viszont 3850, 3870, vagy az x2 többet eszik, azoknál kifejezetten jó lenne ez az opció. Persze a legfrankóbb az lenne, ha NV/ATI vga-val mind2 chipset működne, esetlegesen vga generációtól függetlenül, valszeg ennek technikai akadályai vannak, 1ébként értelmetlen lenne ezt kihasználatlanul hagyni. Mondjuk NV részéről már láttam pár értelmetlen dolgot, pl nf400, pcie16x@pcie1x felállásban, úh semmi sem kizárt.
szerk: viszont a teszt még mindig sehol
-
Chaser
legenda
Bolha legyek de én akkor se értem a kép alapján miből látod amit mondasz
"ATI PowerXpress™ Technology (Available on notebook PCs using Windows Vista® OS)
ATI PowerXpress™ gives you the ability to dynamically switch (no reboot required) in real time between an ATI Mobility Radeon™ HD 3400 series graphics processor and an integrated graphics processor. Experience superior discrete graphics performance while plugged in or switch over to energy efficient integrated graphics when on-the-go to help extend your battery life."
Ez a szöveg a linken volt amit most adtál, ebből az derül ki, hogy a fícsőr neve ATI PowerXpress™, vista alatt műxik, és 1előre noti fronton van csak.szerk: A #161-ből is csak annyit látok: megvan adva egy teljesítmény ami csak IGP-vel mért, utána egy ami diszkréttel, és végül amiben IGP és diszkrét 1ütt dolgoznak. Az alsó képen meg annyi van, amit előző hsz-emben már leírtam.
Olyan kép kellene ide amin ez van: diszkrét disabled, igp enabled
Ha még nem kérdeztem volna...hol van már a teszt?
Hétfőre volt ígérve nem? Jó tudom, éjfélig még hétfő van
-
Chaser
legenda
Tehát 2 kép:
bal oldali: nekem annyit mutat, hogy gondolom olyan vga-val aminél nem támogatott a hibrid CF, csak a külső megy
jobb oldali: támogatott külső vga-val megy a hibrid CF
Átfutottam kicsit a sorokat, nem látok benne utalást arra, hogy külső vga-t le tudná-e kapcsolni. Ehhez ha jól sejtem olyan kép kellene, ahol a diszkrét vga van leszürkítve, olyan meg nincs.szerk: jah kicsit elegem lett az állandó várakozásból, azért nem nézegettem az am2 topikot, mindig aszokásos milyen lapot vegyek?..690g-t, abból is GB-t, már uncsi volt
De hol van már a teszt? -
Chaser
legenda
Bolhán nem veszek lapot, meg mást se nagyon, de úgy látom tuningban nem jeleskedik a 8200-as, meg eléggé forrófejű, valszeg kihagyható lap lesz. Azt nem tudom még, hogy a 780G is képes-e lekapcsolni a külső vga-t ha nem kell kraft, vagy nem. Gyuri barátunk csak linkelget
nekem meg fáj a fejem, nemtok angolozni...
1ébként meg hol van a teszt?
-
Chaser
legenda
Már nagyon várom
Remélem lesz majd teszt 8200-as nv vga-s lappal is hamarosan, most láttam cebiten az is debütált, és jónak tűnik. A 780G-nél külső vga-nál le tudja azt kapcsolni ha csak 2D van?
A 8200 elvileg 8xxx-es vga-tól tudja ezt a fícsőrt.
#151 Turmoil : VR-nél lesz a pont
HT emeléssel nálam se nv, se ati igp nem gyorsult, viszont a ram sebességének növelését meghálálták.
-
Chaser
legenda
Hát csak nem visszafele fejlesztik az igp-t
#133 Trava : Ahan, akkor jól emlékeztem, a 7100 ugyanaz, csak vmivel kisebb gpu órajellel / talán 50mhz
/ Ennyi a különbség a 7150 és 7100 közt, na meg 4-5k
Ha jól látom hasonló cuccunk lesz / bár neked elég sok géped van
/ 73pvm-s2h+420 celeron/cs nélkül
/ Majd ősszel cserélek 780G lapra, meg talán 2magos phenomra ha lesz, persze yo áron.
-
Chaser
legenda
32 bit az nagyon faxa..a gf 7100-ról keresek gpuz-t, de nem találok, pedig múltkor már találtam 1-et, ott 64 bitre emléxem de nem biztos.
Fogyasztásügyileg meg a 690g-s lapokat néztem, rosszabbak a GF7100-as chipeknél, pedig ott már nem beszélhetünk teljesítménybeli nv hátrányról, inkább előnyről. -
Chaser
legenda
Nah jó, de eddig gyengeébb teljesítménynél se feltétlen volt jobb a fogyasztása az nv igp-knek. Kivárok egy dedikált memós lapot az már biztos, pont a legértelmesebb fícsőrt hagyják ki a lapból, pár hónap után úgyis eladnám... 128mb/gddr3 lenne az igazi, erősebb vga nekem nem is kéne, Q3, néha MW.
szerk: 2magos phenomok mikor jönnek? ha jönnek
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #100 üzenetére
Vannak vannak, de épp olyan nincs, ami engem érdekelne. Pl inteles 73pvm-s2h-val összeeresztve a drágaszágot
Amit linkeltél pont benne van, de game tesztek nincsenek. 1valami derült ki, hogy jelenleg fogyasztás szempontjából az nf630i+gf7100 a legjobb, ilyen téren elveri a 780G-t is, ezt már sok tesztben láttam, de nem akaródzott elhinni. HD lejátszásban meg a 780G ver mindent, de HD engem nem érdekel.
szerk: ott a gond, hogy jövő héten legkésőbb vennem kell valami lap-ot, de ez a 780G lap még úgy néz ki esélytelen, meg ha tényleg 4-5k-val drágább az inteles lapnál, akkor nincs is miről beszélni, nálam legalábbis. Te megveszed a 780g lapot, én meg az nf630i+gf7100 lapot, aztán csinálunk mi tesztet
intel-nv vs AMD-ATI
#101 stevve: Mondtam én ennek az ellenkezőjét?
Nem. annyit mondtam, hogy HTPC mellett szinte bármilyen funkcionalitású gép alapja is lehet.
-
Chaser
legenda
Kicsit visszaolvasgattam..teszt jövő hétfőn...mikor lesz az még?
-
Chaser
legenda
Az elmondottakkal teljesen 1etértek. sztem még annyi, hogy nem csak specifikusan HTPC lapnak szánták, arra azért vannak még speckóbb lapok 2-3x ilyen áron. Ez a lap egy mindenes, irodába, otthonra, tuningra, akár igp-vel, akár külső vga-val, na meg ott a hybrid CF, de a lényeg: mikor lesz már teszt?
szerk: és mért nem tudott a GB dedikált ramot tenni az igp mellé?...túl tökéletes lett volna vagy mi
szerk: 1ébként meg a fakkom beléjük, hogy eddig húzták a dolgot, kénytelen voltam egy pár c2d procit nyüstölni, mert nem találtam értelmes lapot am2+ alá és +untam, sőt pár hónapja még semmilyet, most egy p3-mal döcögök amiből kéne a lap egy másik gépbe, végre megvehetném a várva várt lapot, de még nem lehet, mert nem kapni, meg az ára se épp olyan amilyennek elképzeltem...
-
Chaser
legenda
Én is remélem, láttam tegnap egy tesztet ahol 6200-es vagy 6600-os 64 bites is elverte a 780g-t, persze lehet csak kacsa volt, de azért hiányzik sztem ennek a cuccnak 64mb ddr2/méginkább ddr3 saját memória. Nem értem a GB-t hogy mért nem sikerült nekik rátenni, ha már a lehetőség adott.
-
Chaser
legenda
Hun?
Linket pls, nincs időm keresni
fLeSs: Milyen procival fogtok tesztelni? Remélem valami mezei x2-vel vagy A64-gyel
Ha külső vga-t is tennétek összehasonlításképp a tesztbe, az baró lenne. Pl 64 bites gf6200, 73gt ddr2, 73gt ddr3.
GF7100 chippel szerelt intel lapról lesz teszt valamikor ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest