- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlueAthlon
senior tag
ABIT A-S78H ( 780G+SB700 )
néhány apróságot kiemelnék a biosából :
1.52V nb fesz....
2.5V ramfesz....
IGP clock overridelapon van VGA+DVI+HDMI csati is....
ára : bruttó 11.400 FT !!!!!!! ( giga még mindig 14.000 fölött van, bár azon van pluszban firewire...)
-
pikámer
tag
Nekem érintésre forronak tünik ez az integrált cucc alapjáraton is valaki tapasztalt hasonlot?
Gondoltam ujrapasztázom de ha a höleadás nem volna megfelelö akkor a chipset hütö nem kellene forro legyen nemde? -
applause
aktív tag
AGESA code to Ver.3.1.9.0
F5 bios
-
applause
aktív tag
Gigához megjelent az f4-es bios.
-
applause
aktív tag
Támogatott 3 és 4 magos procik.
[link] -
2007
tag
Ide is: Van már valakinek működő Hybrid Crossfire konfigja? Szívesen veszek tippeket, hogy hogyan is lehet beállítani, hogy POSToljon az IGP, mikor benn van mellette a diszkrét kari.
-
2007
tag
Olvastam teszteket ilyen lapokról. Az a furi, hogy ha jól értelmeztem, hogy a Gigabyte pont úgy teljesít, mint a JandW-féle. Pedig azon nincs side-port memória. Csak szintetikus benchmarkokban jött ki ez a különbség. Ez talán driver hiba lenne?
-
Oliverda
titán
Vajon kapunk ma tesztet vagy beraknak valami tuti médialejáccót majd megint helyette...?
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
Oliverda #237 üzenetére
Intel QPB, CPU vs. RAM mond neked valamit? Ott az extrém FSB tuning sem csökkenti extrém mértékben a latency-t. VGA-chipset-HT-CPU-RAM, a latency csökkenést lényegében a chipset órajelének emelése eredményezi.
VGA esetében egyébként is a sávszélesség a lényeg, ha a latency lenne, akkor nem CL7-es GDDR3-at raknának rájuk, hanem CL4-es GDDR2-t.Szerk.: Amikor pedig izzad az int. VGA, akkor a CPU sem unatkozik, tehát nem túl valószínű, hogy bővelkedik a CPU sávszélességben, míg a HT-nek gyk. csak a VGA-t kell kiszolgálnia.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #230 üzenetére
A latency mint olyan mond neked valamit?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Thulcandra #235 üzenetére
Tudom, hogy nem egy teljesen átfogó teszt, de HT sebesség azért a 780G-nél is van.
Sajnos 1000MHz-es HT mellett nem készült teszt, de még így is látni, hogy 1230-ról 1490-re gyorsítva a HT-t nőtt a kapott teljesítmény, tehát nem annyira egyértelmű az, hogy a HT sávszél nem korlátozó tényező.
Lehet, hogy nem ez a döntő befolyásoló tényező X1250-nél, de a 780G-ben lévő elvileg 2-3-szor gyorsabb IGP-nél szvsz. már kevéske lesz az 1000MHz. -
törölt tag
válasz
BlueAthlon #232 üzenetére
K8-nál csak szinkron üzemmód van, FSB viszont egyáltalán nincs.
-
AtHoS
nagyúr
A linkről hiányzó kép:
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
VaniliásRönk #230 üzenetére
Mindkettő megosztott, priorizált, ráadásként ha a te logikáddal számolunk akkor is kijön, hogy 4096MB/sev sec egyirányú forgalmad van, ami viszont még mindig kevesebb mint a memóriabuszon teljesített elméleti 6400 MB /sec ( DDR2-800 esetén, mondjuk olyan K8 cal számolva aminek órajelét osztva 400zal egész számot kapunk). És ezek csak elméleti értékek mert busszélesség-késleltetés-órajel-karakterisztika figyelembe vétele ad megközelítőleg pontos értéket.
-
Chaser
legenda
Itt írja egy bazáros, már lehet pénteken lesz nála GB lap.
szerk:20k, furcsa hogy az asus drágább
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BlueAthlon #228 üzenetére
Az 1000MHz-es HT sávszélessége 2x4GB/s, a teljes memóriasávszléesség 2200MHz-es K8 és 800-as RAM mellett kb. 7GB/s, gondolkozz kicsit.
-
BlueAthlon
senior tag
válasz
VaniliásRönk #226 üzenetére
Tévedésben vagy. Teljesen egyetértek a 151. es hozzászólás gazdájával.
Köthetsz akármilyen ramot a phenomra, az IGP-t megfojtod ha korlátozod azt a buszt amin a frame bufferjével kommunikál. így is hátrányban van annak köszönhetően hogy nem exkluzív memórián dolgozik, mivel ennek jóval lassabb az elérése, és ráadásként a HT buszon is osztozik az ezközök-CPU kommunikációval , sőt a processzor memvezérlője sem csak számára van fenntartva.
Tibi
-
csibor
addikt
válasz
VaniliásRönk #226 üzenetére
Hétfőre ígérték a tesztet,de nem mondták meg melyik hétfőre gondoltak.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
BlueAthlon #214 üzenetére
Bazz.
[link] Állandóan a f@szság, HT meg szinkron... eszem megáll. Még valaki hozakodjon elő valahogy a 128/64 bittel ha lehet, köszönöm.
#222 Oliverda: Ezt is altatják amíg lehet, mint a HD3800 tesztet.
-
Thulcandra
senior tag
Végülis, már ezeregy külföldi tesztet elolvastam, valószinüleg semmi új nem lesz benne.
Viszont tényleg nem értem ha hétfőre volt ígérve a teszt, s ahogy itt leszűrtem már rég kész van csak postolni kell, nem értem a cebites cikkek miért tartották vissza? Cebit egyáltalán nem olyan érdekes, sőt... kár volt ennyi bitet és sávszélt pazarolni rá
-
Chaser
legenda
válasz
greatchaos #223 üzenetére
Nem vagy 1edül...
-
Oliverda
titán
Úgy fest hogy véget ért a CeBIT láz, de ennek ellenére AMD 780G helyett kaptunk Samsung P2 tesztet.
-
greatchaos
addikt
válasz
BlueAthlon #220 üzenetére
az intelnek sosem volt jó igp-je
-
BlueAthlon
senior tag
További geforce 8200 részeredmények:
Drivereknek még fejlődni kellene, mert hivatalos meghajtók még nincsenek...
Crysis 800x600, nagyrészt medium, árnyékokat kikapcsolva egész használhatóan megy, és még néz is ki valahogy.
MCP78 mag mérete kb 2x az amd 780g nek, és fűt is rendesen, asus is elég nagy bordát szerkesztett rá...
Leadtek 8400 Extreme azért agyonüti teljesítményben.... de egész használható IGP van a kezünkben végre, intel G35 öt fényévekkel előzi.
-
Chaser
legenda
válasz
Oliverda #210 üzenetére
Tudod egy próbát megér
Mivel itt ezekről nem találtam semmit, kénytelen voltam külföldi fórumokat olvasgatni..mily meglepő, sokkal inkább ezt ajánlják mint a g31-es lapokat, a g35-öt csak azért, mert nagyon jó tuningban, viszont ez a 7xxx nv széria mind2-nél kevesebbet fogyaszt. Ha mégse tetszik eladom, aztán jöhet a következő...
-
AMD Power
titán
válasz
greatchaos #217 üzenetére
Ez jól hangzik. Nekem elég lenne mind az asztali mind a notimba egy ilyen erős IGP-s VGA.
-
AMD Power
titán
Ez mennyivel lesz erősebb mint mondjuk egy X1250? Jó kérdés mi?
-
greatchaos
addikt
válasz
BlueAthlon #214 üzenetére
ez most rádupláz a mostani legjobbakra (alapon). nem rossz. részemről a 6800xt-t választottam
-
BlueAthlon
senior tag
Itt az előzetes Geforce 8200 eredmények :
4600+ X2, 2x1GB DDR2-800 memória.
200 FSB /1000 HT / 800 ram
3dmark05 : 1836 pont
250FSB / 1250HT / 1000 ram
3dmark05 : 2114 pont
Látszik rajta hogy relative jó a GPU, de a sima 1GH ht busz és 800 ram fojtja, amint emeled őket, egyből jobban kibontakozik az ereje. ( mint minden integrált VGA általában)
Tehát vagy veszünk egy X2 procit és kisebb szorzóval nagyobb FSB ( legnagyobb lehetséges HT) és fsb szinkron ram órajelen hajtuk, vagy egy Phenommal próbálkozunk.
Crysis most települ....
-
AMD Power
titán
Kíváncsi leszek ,hogy milyen árban lesz egy ilyen "alapú" low end noti.
-
kisninja
őstag
válasz
BlueAthlon #211 üzenetére
Várjuk várjuk
-
BlueAthlon
senior tag
Most települ épp az nvidia 8200 as rendszer
Olyan 2-3 órát adjatok és irok eredményeket.
-
AMD Power
titán
válasz
LALA_kiraly #208 üzenetére
Reméljük hamarosan lesz. Sokat várok a benne lévő IGP-től.
-
LALA_kiraly
őstag
De hogy még mindig nincs ph-s teszt
-
AMD Power
titán
Erre vártam. Bár én inkább a notis megoldásokat várom.
-
as_Rock
őstag
válasz
BlueAthlon #204 üzenetére
Ha jól szellőzik a ház igen, de egy kis Antec mamuszban pl. cseszhetem, hogy belül keringeti a meleglevegőt
-
BlueAthlon
senior tag
Ma este lesz időm rájuk nézni.
Az Nvidiával fogom kezdeni, mert arról nem sok teszt jelent még meg.
Asrock : biztos fűteni fog, általában orvosolható egy 4cm es hangtalan ventivel a dolog.
-
as_Rock
őstag
válasz
BlueAthlon #199 üzenetére
A fogyasztásró, meg a melegedésrő is beszéjjé, fűt-e ja N Vídija, vagy hűvös mint az ATI csipsz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Facebook és Messenger
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Horgász topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- ASUS TUF Gaming F16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest