- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
imibogyo
veterán
válasz
VaniliásRönk #184 üzenetére
Jó, te tudod, hogy ezért írtad úgy, ahogy (én is ezt sejtettem mögötte), csak aki nem ismeri még a rendszert (de megfogan benne a kipróbálás igénye) és ezt elolvassa, nehogy emiatt tántorodjon el tőle. Nem vagyok linux hittérítő (sőt!), csak az ilyen "félinformációk" egy laikust nagyon meg tudnak vezetni.
-
imibogyo
veterán
válasz
VaniliásRönk #105 üzenetére
de manapság már sem az apt-get, sem a sudo nem alapfeltétel Linuxon (Ubunutun) sem. Rendszerint ha ezekhez kell nyúlnod ott eleve probléma van.
Vagy csak szereti az ember a kényelmet és egy elmentett "sudo apt-get"-el másolás-beillesztéssel feltelepítek 15-20 programot, ahelyett, hogy ezeket egyenként kellene összevadásznom a "Software Center"-ből (ide mindenki helyettesítse be a saját disztrója megoldását). És például jobban szeretek updat-elni is terminálból, mint a GUI-s programokból. -
dabadab
titán
válasz
VaniliásRönk #121 üzenetére
És ez mondjuk mennyire tipikus szcenárió? Mondjuk ahhoz képest, hogy egyszeri windowsos user telepít magának valami trójait meg Ask toolbarokat?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #116 üzenetére
Nekem nem repoból is három katt volt anno programokat feltenni, a cégek honlapjáról.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
VaniliásRönk #98 üzenetére
Akinek ez nem megy, az linuxon még a telepítésig se jut el, nemhogy a használatig. Duplaklikk helyett apt-get meg sudo-s programindítás az hány embernek menne?
-
Namelesske
addikt
válasz
VaniliásRönk #88 üzenetére
Személy szerint én baromhasználattól lerohadó Windowst 6-8 éve láttam utoljára amikor még ment az XP korszak nagyban. Most ez ilyen érted. Nincs olyan ismerősöm akinek ne 1 évnél idősebb legyen a telepítése (kivétel én mert nekem az a "munkám" hogy szétverjem). De ez az egész egy nagy off, már sokszor megbeszéltük hogy nem a munkaállomásokkal volt baj... Ez csak egy ürügy a kifakadásra a Linuxra, mondom ezt hatalmas Microsoft Fanboy hírében állva.
-
Rhino666
addikt
válasz
VaniliásRönk #84 üzenetére
Nana, azért az, hogy egy egyszerű update to LTS-től összeomlik a rendszer, nem arról tanúskodik, hogy stabilabb lenne. A Buguntu egy rozoga tákolmány, A Windows meg lehet, hogy feleselegesen zabálja az erőforrásokat, de legalább tényleg stabil. Szintén tapasztalatból mondom.
Szerk: Látom megelőztek, de legalább egyúttal alá is támasztották a mondandómat.
-
Namelesske
addikt
válasz
VaniliásRönk #84 üzenetére
Ezt a tapasztalatot gondolom szűk körben szerezted. Nem ritka, hogy a felhasználói Linux disztrók kb addig élnek ameddig az első update notifikációra rá nem bök a szerencsétlen user... Reboot után se kép se hang. Ugyan ez előfordul az illesztőprogramokkal is. Környezetemben ez a leggyakoribb. Ilyenkor egy átlaguser csak néz a fejéből és format. Gyakorlatilag semmit nem csinált ami kontárkodás lenne... mégis így jár.
Ez Windows-zal is előfordulhat, de ott jóval könnyebb megoldani a problémát... (system restore)
-
Rhino666
addikt
válasz
VaniliásRönk #81 üzenetére
Attól függ, mit nevezünk átlagnak.
Leggyakoribb Linux: Ubuntu
Leggyakoribb Windows: Windows 7A Windows 7 pedig jócskán stabilabb az Ubuntunál.
-
kekegsm
őstag
válasz
VaniliásRönk #61 üzenetére
megfelelő gépen megfelelően fut a szoftver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B660M i7 13700 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Thermaltake Core X5 GB 850W
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest