- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
e-newsee
addikt
válasz
pusszycat #12 üzenetére
"Napjainkban már nem sok dolgot kell gyártani, mert egy ilyen végtelen nagy Univerzumban mint például a miénk, a legtöbb dolog, amit az ember elképzel (és még sok más, amit nem) megterem valahol. Nemrég például egy olyan erdőt fedeztek fel, ahol kilincscsavarhúzók teremnek a fákon gyümölcs gyanánt."
/Douglas Adams - Az Élet, A Világmindenség, Meg Minden/
-
pusszycat
nagyúr
Az emberiség azért fejlődik mert alapvetően lusta és kényelmes. Nem fog tán gyalog járni, erre feltalálta a kereket. És úgy azóta meg még pár dolgot, h még egyszerűbbé tegye az életét. Én is ilyen vagyok, miért írjam meg én a programot, írtam egy programot ami írja helyettem a programot.
-
e-newsee
addikt
Én három dolgot látok, ami et okozhatja. Az ember mindig fejlődni vágyik, szociális lény, de emelett önző. Ez a három tulajdonság nehezíti meg, hogy a jó dolgokról írjunk, beszéljünk, énekeljünk.
A fejlődni vágyás azért nehezíti, mert mindig van egy cél a szemed előtt. Mindegy, hogy az mi.
Lehet egy felújítás, ahhoz pénz kell.
Lehet egy kiszemelt leányzó/pasi. Ahhoz bátorság, megnyílás, kilépés kell a komfortzónánkból.
Lehet egy történet, ami benned van. Ahhoz idő (és sok munka) kell, hogy megírd, pénz, hogy megjelenjen, stb.
Lehet egy vágy, hogy valamit megtanulj. Ahhoz szintén idő kell, gyakorlás és munka. Na meg pénz.
És még sorolhatnám, de a lényeg, hogy mindig van egy célod, és amíg el nem éred, addig bármi, ami kicsit is hátráltat, felbosszant. Lehet, hogy csak tudat alatt, és lehet, hogy valójában nem is hátráltat, csak te úgy fogod fel. Ezért kvázi mindig elégedetlen leszel. Néha csak egy kicsit, szinte észre sem veszed, néha beleordítanád a világba, hátha akkor elmúlik/megoldódik/megoldják helyetted.A másik a szociális lény mivoltunk.
Csak gondolj bele! Amikor egy ismerőd megkérdi, mi újság veled, biztos, hogy arra kíváncsi, hogy lefröcskölt egy elhaladó autó? Segíteni érdemben nem tud rajtad, max együttérez. De már ez is segít valamennyit. Ugye a közhely, hogy ha kibeszéled magadból, akkor könnyebb lesz. Azért közhely, mert valahol igaz.
De ugyanúgy a szociális mivultunk miatt nem beszélünk annyit a jó dolgainkról. Mert ha az örömödet teszed nyilvánossá, akkor az olyan, mintha dicsekednél. "Nézd, nekem sikerült, büszke vagyok magamra!" Ezzel mit kezd a beszélgetőpartnered? Valószínűleg semmit. Te úgyis boldog/elégedett vagy, azt növelni nem tudja azzal, hogy meghallgat, akkor meg minek kötnéd az orrára? Neki biztos meg van a maga baja, a te sikered nem fog neki segíteni. Sőt, inkább még rosszabbul érzi magát, mert neki meg nem sikerült. Megint csak a szociális "lénységünk", vagyis hogy még tudat alatt sem akarsz neki rosszat.A harmadik dolog, ami nehezíti, az az önzés. Igen, kicsit ellentmondani látszik az előzővel, pedig nem, tök jól megfér egymás mellett a kettő. A pozitív eseményeket azért nem mondod el, mert attól félsz, hogy a másik mond rá valamit, amitől kipukkan a lufi. Megsemmisíti, kisebbíti, felhívja a figyelmed arra, hogy az nem is úgy van, rosszul látod. És te ettől félsz. Az a jó dolog a tiéd, más ne piszkáljon bele! Sőt, ne is lássa, ne is tudjon róla, mert a végén még tönkreteszi. "Óh, jajj. Ne bombázz negatív hullámokkal már kora reggel!"
Ugye megvan az idézet?Én legalábbis így látom a folytonos panaszkodást. Szociális kapcsolataink emberi mivoltunkból adódó, sajátos mellékterméke. Olyan, mint a testszag. Azt sem kérte senki, haszna sincs igazán, de mégis van.
-
Somatom
veterán
Mert nincs pozitív élettapasztalatod. Pl.:
"Zabálj, a szépfarú Istennő örömére!
Hallgasd a böfögők szivszaggató jaját!
Hallgasd, hogy ropja kinn a hörgő, lázas éjbe
a bamba meg a vén, a szolga meg a báb!"
Arthur RimboudVagy, élj együtt egy prostival egy bordélyban és akkor írhatsz balladát a kövér Margóról, mint Villon.
-
Ceree
senior tag
Nagyon valid, h a negativ elmenyekrol sokkal termekenyebben es konnyebben lehet irni. Regen sok verset irtam, de 90-95% mindig valamilyen fajdalmat, nehezseget irt le, nem tudtam erdemben semmi pozitivrol, boldogsagrol ertekeset alkotni.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #5 üzenetére
Ezek is onnan vannak.
-
-
pusszycat
nagyúr
válasz
Luck Dragon #3 üzenetére
Az nem a Star Wars-ból van? Nagyon hasonlít.
-
Az erdős kép nagyon szuper !
-
pusszycat
nagyúr
Más képekre gondoltam igy az örömökre asszociálva, de hát nem vagyunk egyformák.
-
Mindjárt jobb! Csak így tovább!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest