Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• modeart

tag

válasz Kisérletező #148 üzenetére

Nincs benne iránytű, de ezt már a topic elején is leírtuk, nem újdonság. Akinek fontos az iránytű, az figyeljen oda vásárláskor, mert sok olcsó telóból és tabletből kihagyják költségcsökkentés végett. Nekem nem hiányzik, én speciel sok gyakorlati hasznát akkor se láttam amikor régebbi telómban még volt.

• modeart

tag

válasz harcitomi #136 üzenetére

Igen, ezt én sem szeretem benne, bár egyébként elégedett vagyok vele.
    Az akkumulátorával nekem nincs gond, 1 napot bír, mint az androidos telók többsége...
    Csaxólok hogy 20-ától az edigitálnál 24 rugó lesz az ára, ami bestbuy szerintem!

• modeart

tag

válasz bugyburugy #123 üzenetére

Nem vitatkozásképp :R , de két gondolat:
    1. Azért van különbség a "hívott szám nem kapcsolható" (vagy üzenetrögzítő) - illetve a "hívott szám nem létezik" üzenet között. Értelmes ember tudja hogy míg az előbbinél vagy térerő nincs vagy esetleg lemerült a teló, tehát később hívom, addig az utóbbinál nem is érdemes próbálkozni, mert nincs ilyen hívószám. Az én hívóim különséget tudnak tenni a kettő között. :) Hozzáteszem: sokat utazom, néha eldugott, határmenti helyeken és simán előfordulhat hogy nincs térerő. (Ez egyfajta hülye-szűrő is, ha nem tud különbséget tenni, akkor én nem is szívesen beszélek vele telefonon. :D )

2. Nekem mindig van itt egy ellentmondás a "fontos" üzleti hívás"nál, nevezetesen hogy ugye fontos a hívás, de annyira azért nem, hogy álljuk a költségét épp akkor amikor mással (rokonnal) beszélünk. :U
    Ne haragudj, de statisztikailag mennyi az esélye nap mint nap, amikor épp akkor beszélsz a rokonnal, amikor befut egy fontos hívás? Ha "igazán üzleti" és pénzt ér, akkor én nem sajnálnám azt a pár perc visszahívás díját ezekben a ritka esetekben. Nekem ha valóban fontos hívás befut, akkor gondolkodás nélkül hívom vissza. Párszáz forint lehet havonta amit a valóban fontos hívások visszahívására költök.
    Arról nem is beszélve, hogy egy üzleti előfizetésnél a percdíjak elhanyagolhatók (vodafone red pl. semmibe se kerül). Milyen üzlet az, amely sajnálja visszahívni az ügyfelét? (hangsúlyozom, csak abban a statisztikai esetben amikor épp beszélsz valakivel).És mi a helyzet akkor, amikor az egyik ügyféllel beszélsz és a másik éppen hív? Akkor mit teszel?
    De ha ez valóban VALÓS probléma és túl sok lenne a költsége a visszahívásnak, akkor ez csak annyit jelent, hogy túl sok magánbeszélgetést folytatsz "munkaidőben".

Valahogy én ezeket mindig kifogásoknak és nem valós problémáknak érzem.

Az a baj, hogy szerintem az emberek többsége annyira függ a mobiljától, hogy valósággal szorong, ha nem elérhető, azt hiszi lemarad valamiről. :F

• modeart

tag

válasz moli.hu #121 üzenetére

Igen, igazad van, nekem pl. a szolgáltató is küld sms-t a nem fogadott hívásokról ez nekem tök elég.
    Egyébként ilyen kifogásai szerintem csak azoknak vannak, akik az életükbe még nem használtak dual simes telót. :)
    Hány kollegámnál látom ahogy a táskájukból kipakolják a két vagy három telót (céges, családos, feltöltős stb.), meg cipelik a sok (persze nem mindig azonos) töltőket....
    Ha az egyiken beszélnek, a másik csörög, akkor később megnézi, jaj, ki hívott, vissza kell hívnom (és akkor vajon miért is rossz a dual sim? - egyszerre úgyse tud két telefonon beszélni, namindegy.) :U

Én egyszer, kb. 1 hónapig használtam a hivásvárakoztatást. Soha többet.
    Egyrészt ha jön egy második hívás, a legtöbbször nem érdekel, bunkóságnak tartom rácsapni a telefont, vagy várakoztatni a másikat, csak azért mert más is hív. A másik, hogy így többen panaszkodtak, hogy nem veszem fel a telefont nekik. Míg ha foglalt vagy nem elérhető jelzés van, azt tudomásul veszik és keresnek később. Értelmét én max. üzleti céloknál látom ennek a funkciónak.

• modeart

tag

válasz bugyburugy #119 üzenetére

Akkor nem igazán olvastad át jól a fórumokat. :U
    Akinek van pár napig dual simes telója, magától rájön a megoldásra: egymásra kell irányítani hívásirányítással a két sim kártyát, így kapsz foglalt jelzést.
    És megelőzve egy tévhitet (ami szintén a fórumokon terjeszt néhány "okos") hogy a hívásátirányítás pénzbe kerül, NEM, a hivásátirányítás ÍGY nem kerül semmibe, mert percdíja van, viszont így ugye nem beszélünk, csak a foglalt jelzést generáljuk íly módon.
    Ráadásul ha az egyik kártyádon mobilnetezel, és be van állítva a GSM hívás prioritása, akkor a net miatt sem dob el hívást, max. megszakad a netezés telefonálás közben.
    Egyébként 2 éve használok dual simes telót, még soha senki az ismerőseim közül nem panaszkodott, hogy nem vagyok elérhető telón és soha nem éreztem hátrányát hogy nem dual active.... azt hogy viszont egy telefont viszek magammal, egyre kell ügyelnek, egyet töltenem - azt nagyon szeretem.
    A magam részéről amíg a mobilelőfizetés mellé kínált mobilnet horrorr áron van, addig a második simem egy szimpla mobilnetes sim lesz, így még egy darabig nem akarok lemondani a dual simről, mert baromi kényelmes és olcsóbb a mobilnetem.
    Van egyébként abszolút dual sim active teló a HTC-től, egy százasért itt[link].

• modeart

tag

válasz Riuko #102 üzenetére

Nekem és a páromnak tökéletesen működik, embertelen hangerőt csikar ki a telóból, de be kell állítani hogy jól működjön.
    Először is neked erre van szükséged, ha esetleg mást töltöttél le.
    Telepítés után indítsd el és a settingsben állítsd be a következőket:
    - show volume control-t pipáld be (hogy lásd a hangerő csúszkát is a boost mellett)
    - Maximum allowed boost értéket állítsd 100%-ra, ha kell a brutál hangerő
    - Non uniform boost - ez a beállítás azt jelenti, hogy bepipálva a fejhallgató károsodását elkerülendő magas hangerőnél csökkenti a basszust. Ez hasznos ha agybadugós, vagy kis fülest használtok, de ha valami brutális nagyot (pl. ilyen az én Sennheiser HD570 Symphony-m ;] ), akkor nyilván nem szabad hogy a mély hangokat kiírtsa, ezért ekkor ez ne legyen bepipálva.
    A beállítás után indíts el egy zenét, majd nyisd meg a Speaker Boost-ot, itt húzd maxra a hangerő csúszkát először, majd utána ÓVATOSAN a boost-ot, ha kell maximumig. Szólnia kell mint az állat (kisebb füles már be is torzít ilyenkor, meg a füledet is kíméld, ezért csak óvatosan).
    A Speaker boost-nak mindig futnia kell ha zenét hallgattok a telón, tehát azt mindig zenehallgatás előtt el kell indítani (de látszik a státuszbáron is egy ikonként amikor aktív).
    Remélem segítettem. :R

• modeart

tag

válasz moli.hu #100 üzenetére

Hát akkor jó típust választottál, nekem még nem volt olyan okosteló a kezemben, amelyik flight módban ne merülne óránként kb. 1%-ot. Tökmindegy mi fut a háttérben, vagy milyen android verzió.

• modeart

tag

válasz moli.hu #97 üzenetére

Régebben én is úgy vélekedtem mint te, de ha használod aktívan az auto ki/bekapcsolást akkor rájössz hogy milyen hasznos is tud lenni. :K

Csak két példa az akkumulátor-kímélésre:
    - nekem flight módban simán tudtak merülni a telefonjaim 10-15%-ot 10 óra hossza alatt. Először azt hittem, valami alkalmazás okozza, de aztán rájöttem, hogy 10 óra alvó módra ez a merülés tök reális.
    Az 1-2%-ot kikapcs módban azért írtam, mert reggel ennyivel kevesebbet mutat az akku százalékban. Hogy ez egy egész éjszakai merülés, vagy csak a bootolás evett meg ennyit azt már nem lehet tudni, de egyszer kipróbáltam, hogy kivettem az akksit éjszakára, majd az időzített bekapcs előtt betettem és simán bekapcsolt a teló (tehát nem felejti el a beállítást, vagyis nem kell neki készenlét és akku ehhez).
    - aki telefonnal ébreszti magát reggel, dolgozó emberként nagyon kell figyelnie hogy legyen kraft reggel a telefonban, legalább az ébresztéshez, tehát este töltenie kell. (Párom már járt úgy hogy gyenge akkuval flight módban reggelre lemerült a telefonja, se ébresztés, se telefon.)Na nekem nemlóg töltőn éjszaka a telefonom. :D
    Ha este le is merül tökre a telóm, ki is kapcsol, az akku 8-10 óra alatt simán összeszedi magát annyira, hogy bekapcsoljon, ébresszen, én meg utána már dugtam is a töltőre. Persze nem szórakozom így, de egyébként elég 4-5% kraft hogy reggelre még félórára legyen telóm. Aztán vagy kocsiban, vagy irodában ráérek tölteni...

• modeart

tag

válasz Riuko #94 üzenetére

Inkább az a hihetetlen, hogy ezt a funkciót miért nem tudják a nagy gyártók méregdrága telefonjai már hosszú évek óta? Samsung, Sony, HTC, de még az Iphone-nak is ismeretlen ez az egyébként tök egyszerű, de nagyon hasznos időzített ki- és bekapcsolás. (Régebben az a mese terjedt a fórumokon, hogy az android nem támogatja. Pedig de.) Én nagyon szeretem, az előző telóm is tudta és nekem azóta mindig ez is szempont vásárláskor.
    Sokan sírnak a gyenge akkuidő miatt az okostelefonoknál, meg hogy éjszakára töltőre kell dugni, pedig akinek van mondjuk egy vezetékes telefonja (családi vészhívás esetére) az nyugodtan ki is kapcsolhatná a mobilt éjszakára mert minek menjen éjszaka? Így nem is merül, max 1-2%-ot (gondolom, ez is valami minimális készenlét miatt). Reggel meg amikor ébreszt, addigra az előző esti mailek már szépen frissen le vannak töltve a telóra a kávé mellé.

Egyébként nem csak az Alca, más gyártók telói is tudják már ezt régóta (pl. Prestigio, MyAudio, Lenovo stb.).

• modeart

tag

válasz harcitomi #91 üzenetére

Nekem ilyen durva dolgok nincsennek, csak pár apróság.
    Pl. az SMS üzeneteknél, egy adott személy üzenetei között vagyok, akkor ha tenyeremmel letakarom a kijelzőt (vagy elég csak a proximity szenzort) akkor elkezdi hívni az érintett felet. De lehet hogy ez egy ficsőr és nem bug, nem tudom.

Egyszer ki akartam próbálni, hogy vajon ébreszt-e kikapcsolt állapotban. Jelentem, igen! Igaz, hogy amikor elkezdett ébreszteni, akkor ebbe úgy belefagyott, hogy semmivel se lehetett leállítani, csak akksi-kivéttel. :DD
    Na de úgyis úgy szoktam ébresztőzni, hogy előtte az időzített bekapcsolással beindítom a telót, pár percre rá ébreszt.

Viszont két üdítő apróság:
    - szépen működik a hangalapú hívások prefererálása mód, vagyis aktívan netezek a 2. mobilnetes sim kártyán és akkor is bejön a hívás az 1. kártyán (ez az Alcatel 918-ason nem mindig működött jól).
    - bluetooth headsetem van, ami merüléskor kis pittyegéssel jelez beszélgetés közben, hogy kb. 5-10 perc múlva lemerül. Ez szépen a háttérben hallatszik, míg a régi 918-asom azt művelte, hogy bejátszotta 10 másodpercenként a pittyegést, de addig letiltotta a beszélgetés hangját, vagyis 10mp-enként 1-2 másodperc mindig kimaradt a beszélgetésből. Hát ez eléggé idegesítő volt... :W

• modeart

tag

válasz robage #87 üzenetére

Hát mivel a GPS-nek alapból működnie kéne, ezért ki kell próbálni más navigációs szoftverrel is.
    Ha úgy sem megy, akkor -> factory reset.
    Ha akkor sem működik, akkor bizony szervíz.

• modeart

tag

válasz polman #84 üzenetére

Igen, szerintem is nálad lehet valahol a hiba, mert nálam kb 1,5 óra alatt maxra tölt. Kifejezetten gyorsan töltő telefon, nekem a 918-asomnak majdnem kétszer ennyi idő kellett.

De nekem is van egy kérdésem: a hívásbeállítások között van egy "intelligens hívás bekapcsolása" opció. Gőzöm sincs mit jelent, neten valahogy nem akadok rá, ha meg angolra állítom úgy sem beszédesebb a beállítás: "smart call turning on".
    Mi a túró ez, tudja valaki? Hiába kapcsolgatom be-ki, nem látok változást.... Vagy ez valami "varázsopció", mondjuk a hülyék nem tudnak felhívni csak az értelmesebb hívók?..... :D

• modeart

tag

Nah, annyira megtetszett a páromnál ez a teló (nameg 35-ért vesztegetik a piros műszaki áruházakban) hogy vettem én is egyet, fehér színben (mondjuk a fehér színűnél a fizikai gombok háttérvilágítása kevésbé hangsúlyos, csak sötétben látszik jól, de úgyis tudja az ember hova nyúljon.)

Nagyon tetszik a teló, meglepően gyors. Az akksi 2-3 töltés után eléri a max. teljesítményt, onnantól az 1 napot kitartó nyomkodással is biztos kibírja két simmel, 3G-vel.
    A gyári adatokban nem láttam, de kipróbáltam és simán kezeli a .flac audiófájlokat is, ez jó mert sok zenénk van ebben a formátumban.

Felraktam próbából az első firmware frissítést is, kb. 10 percig tartott letöltéssel együtt, de nem látok nagy változást, Jelly Bean maradt rajta, nekem nincsennek bugok, egyelőre nem fagy, nincs semmi baj vele. Az adatok/beállítások mind megmaradtak nekem, úgyhogy ezzel se volt gond az update-nél.

• modeart

tag

No, nagyon leült a topik. Pedig már annyira megtetszett nekem is az asszony telója, hogy árulom a régit és én is veszek egy M'Pop-ot, csak más színben, szóval már kettő lesz a családban.
    Több mint egy hetes a teló, de a képsötétülős és a csengőhang probléma az első alkalom óta nem jelentkezett, szép stabil a teló és nem lassult be attól sem, hogy már szépen belakta az asszonypajtás, rárakott minden szükséges progit. Igo Primo is jól fut rajta, igaz jelet kb. 1 perc alatt talál, de stabilan tartja...

Ami érdekelne, hogy van esetleg valakinek infója arról, hogy a fentebb említett frissítés mit javít? Elég stabil így a teló, még nem eresztettük rá a frissítést, de nincs semmi infó a neten a firmware update-ről és "elrontani " nem akarjuk (ugye van amikor a frissítés csak ront a rendszeren). :)

• modeart

tag

Hozzáteszem, hogy a Skype-nál csak a fülnek való hangszórón jön ki a hang, kihangosítást nem találtam hirtelen - vagy lehet én vagyok béna, telón nem skype-oltam még - szóval így elég nyögvenyelős dolog volt konkrétan a videós telefonálás, hogy a hang miatt a fülemhez kellett időnként tenni a telót.

Én magamat egész jól láttam, szerintem hálózati probléma lehetett a képminőség, mivel sajnos nem volt csak gyenge wifi jel ahol éppen voltam és a teló - mivel látta a wifit - vígan elkezdett frissíteni egy rakat cuccot szkájpolás közben - így aztán a sávszél nem volt az igazi.

• modeart

tag

válasz rzf #74 üzenetére

A Viber a gyári appok között van (gondolom, akkor működnie kéne), de se ezt, se a Yahoo Messengert egyelőre - partner hiányában nem tudom kipróbálni.
    A Skype-ot telepítettem, az szépen működik, ha hívok valakit akkor érdekes módon a kicsengés még kihangosítva szól, de a beszélgetéshez már a fülre kell rakni a telót - igaz itt nem próbáltam ki se a videóhívást, se a kihangosítást. De ha nagyon érdekel, kipróbálhatom.

• modeart

tag

válasz moli.hu #65 üzenetére

Na, ma megjelent egy frissítés a telóra. 104,2Mb a verziószáma:
    01001_20130701_204028
    (egy korábbi kérdésre válaszolva..)
    fogalmam sincs mit javít/bővít, még nem töltöttük le, ebből a szempontból óvatos vagyok.
    Két hibát vettünk észre eddig, mindkettő korábbi Alcatel típusoknál (99xD sorozatok) is panaszkodtak néhányan a fórumban, úgy látszik ez valami Alcatel "ficsör" :):
    - 1-2-szer előfordult, hogy híváskor a proximity szenzor nem kapcsolt le (magyarul a fülről levéve a telefont továbbra is sötét maradt a kijelző, így a hívást se lehetett bontani és hosszas fizikai gombok nyomkodása után volt csak hajlandó a kijelző újból bekapcsolni) A (rész)megoldás: a beállítások között van egy "hívás bontása bekapcsológombbal". Ezt bepipálva az embernek van esélye a hívást bontani, míg magához tér a kijelző...
    - Az SD kártyára másolt, egyedileg beállított csengőhang beállításokat hajlamos elfelejteni, ha az SD kártya leválasztásra kerül, visszaáll alapra. (külön vicces, hogy az alap csengőhang neki a "néma".) A megoldás: az SD kártyát nem választjuk le, hanem wifin keresztül kezeljük a tartalmát, így nem tűnt el a csengőhang-beállítás - egyelőre. Állítólag segít, ha a telefon közvetlen belső memóriájába másoljuk a csengőhangokat, ezt még nem próbáltuk ki, de ha legközelebb megjátssza ezt a telefon, akkor kipróbáljuk ezt is.

Még valami: csak nem voltam kibékülve a telefon halk hangjával (itt most nem a külső hangszóról beszélek, az szól rendesen, hanem egy fülest rádugva, max hangerőn is halk a hang zenehallgatáskor - más telóhoz viszonyítva)
    Szóval a végső megoldás... nem, nem a halál :) hanem a Speaker Boost (Play Áruház). Ez odanyom neki keményen, még a nagy fülesemet (Sennheiser HD570) is megküldi így rendesen. :K

• modeart

tag

válasz harcitomi #72 üzenetére

Köszi az infót, akkor én is inkább várok, nem rendelek netről mert zsákbamacska, a körülöttem lévő üzletekben egyelőre meg még nincs fólia hozzá.
    A régi 918-asomhoz könnyű volt fóliát faragni, mert szögletes volt a kijelző része, vettem egy nagy tabletre való fóliát és azt szabom rá ha cserélem (4 is kijön egy lapból), de ennek a telónak gömbölyű a széle, házi farigcsálással csak rondább lenne, tényleg kellene rá patent szabott fólia. Azt mondjuk nem értem miért árulnak pont egy milivel nagyobb rá...

Amúgy a zenelejátszó témája akit érdekel: a teló gyári erőtlen és jellegtelen hangját az equalizerben az FX boosterrel már megfelelő hangminőségre és hangerősségre lehet javítani, úgyhogy ez már így vállalható. (mondjuk volt már olyan teló a kezemben aminek a hangminőségét a hangszínszabályzó csak tovább rontotta, ezért én nem igazán szeretem az equalizert használni, de itt jót tett a hangzásnak). Mondjuk ez csak azoknak érdekes, akik aktív zenehallgatók, aki nem, annak fel sem tűnik semmi a hangminőségben. )

• modeart

tag

válasz moli.hu #67 üzenetére

Sajnos nem működik se a giroszkópos se az iránytűs app, ezek szerint nincsennek benne. Kár. Az asszony egyedül a Google Sky-t szokta nézegetni, ahhoz meg kell, hogy mutassa, melyik égtáj felé fordul...

Fóliát még nem vettünk rá, ugyanaz a gondom mint neked, hogy akármilyen fólia nem jó, az lenne a szép ha pontosan illeszkedne rá, tehát pontosan erre a típusra kellene, de még nem találtam rá sajna...

• modeart

tag

válasz moli.hu #65 üzenetére

Sziasztok!
    2 napja vettem az asszonynak egy ilyen telót.
    Összességében egyelőre elégedettek vagyunk, de van néhány kompromisszum pl.:

- zenelejátszónak jellegtelen és halk a hangja. Egy SE X8 után ez fájó különbség, ráadásul az én Alcatel 918D-mnek is szebb és hangosabb hangja van. Kb. olyan minőség mint egy Samsung Galaxy MINI.
    - az akksi egyelőre nem tűnik túl erősnek, bár még bejáratós (2X volt töltve) és lehet hogy mivel sose kapcsolja ki a párom, van jópár futó alkalmazás ami eszi az akksit, ezt még teszteljük
    - a kamera szokásos Alcatel minőség, ezt már megszoktuk sajnos :)
    - a sebességre semmi panasz, gyorsan teszi a dolgát, én személy szerint lesz..om hogy hány magos és hogy azért az árért megéri/nem éri, az a LÉNYEG hogy kellően gyors-e a mindennapi használat és ez tényleg gyors teló (az unokaöcsém Huawei G510 pár perc kézbevétel után is érződik, hogy lomhább ettől a telótól).

moli.hu-nak válaszok:
    - simán tölt adatkábelről, ahogy kell
    - van benne fényérzékelő, szépen teszi a dolgát, leteszteltem
    - a beállítások menüben van zajszűrés - másodlagos mikrofon aktiválás funkció amit lehet engedélyezni - gondolom tehát lehet benne másodlagos mikrofon, annál is inkább, mert meglepően szépen és háttérzaj mentesen hallom a párom mikor felhívom. (Ő is dicsérte, hogy jól hall engem.)
    - nincs ál(kamu) SD kártya. Ha beteszek egy kártyát a fájlkezelője két partíciót lát: egy telefonmemória és egy SD kártyát, nincs más partíció.
    - megnéztem, még nem talált egy frissítést sem a teló.
    - giroszenzor és íránytű, ezt nem tudom de este letesztelem. Nekem is gyanús, mert pl. a Google Sky mintha nem teljesen működne jól, de letesztelem.
    Akinek még van kérdése, szívesen válaszolok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés