- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egy óra, két rendszer
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
Sziasztok!
Szüleimnek egy éve vettem egy ilyen tabletet, alap dolgokra (képnézegetés, videók megtekintése...)
Nincs itthon net, csak ha hazajövök, akkor kapcsolok rá mobilnetet néha.
Olvastam itt, hogy problémák voltak a rendszerfrissítés körül, így gondoltam kihagyom.
De sajnos be volt kapcsolva az automatikus letöltés, így mikor netre kapcsoltam elkezdte letölteni. Kb 35-40%-nál leállítottam, átállítottam manuálisra.
Most újraindításkor 5-10 percig azt írja ki, hogy "Android frissítés folyamatban - Alkalmazás optimalizálása 1/1" gondolom a félig letöltött frissítés miatt.
Szerencsére feláll a rendszer utána, de hogy tudnám ezt helyre rakni? (Ha lehet, kihagynám a rendszer frissítést, amire Szüleimnek kell felesleges, főleg ha előjönnek más problémák, nem értek hozzá, hogy kell pld visszaállítani előző verziót, stb...)
Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni! -
KubanitoS
veterán
Szerintem annyi a titka a dolognak, hogy csak felsőkategóriás telefont érdemes venni, ami lehet akár az éppen aktuális csúcsmodell lecsökkent áru elődje is és akkor nem lesz probléma a memóriakezeléssel. Az én G4-es LG telefonom lassan három éves, de még memóriatörlő programot nem látott és nincs is baj vele. Haver másfél éves, akkori középkategóriás telefonját már cserélni kellett a folyamatos belassulások miatt.
-
sopruk
senior tag
Köszi a gyors választ! Ettől féltem, mert abból alig van választék, már nem szeretnék túl sokat költeni rá...
Igen, olvastam a topicban hogy nincs lehetőség az áthelyezésre, de talán nem lesz baj. Túl sok alkalmazás nem lesz rápakolva. Nincs otthon net így inkább a kártya lesz jobban kihasználva, arra lesz másolva tartalom...
fa4hu (#296)
Köszi a "figyelmeztetést", a fentiek miatt egyelőre nem tervezek ilyen hadműveletbeRemélem nem is lesz rá szükség, sosem csináltam még ilyet, bár a régi lassú telefonomra lehet ráférne...
-
gyulazsolti
senior tag
Akkor ezt valószínű kihagyom, nem értek hozzá.
Csak úgy tudom megcsinálni, hogy áthelyezem a képeket, videókat. Cak arról lenne szó.
Egyébként, ha a 4GB-os kártyát rakom bele, lefagy. Nem indul a Skype, Clean master, stb.
Számol, folyamatosan és kész. Ahogy kiveszem az SD-kártyát, helyre áll.
-
tupijani
tag
Sajnálom. Lehetséges, hogy apróbb, de lényeges eltérések vannak az eszközök között. Elég lehet egy más memória modul, vagy emmc chip, hogy másnak lássa tabot a rootolásnál.
Nálam a következők vannak "A táblagépről" menüben:
Modellszám : 8079
Kernel verziója : 3.10.54 2015.Nov. 10
Build-szám : 01003 -
sziku69
őstag
Sajnos az angol nem tudásomnak köszönhetően, esélyem sincs találni külföldi fórumokon megoldást.
Gondolom rootolni kellene, aztán valamilyen 5.xx, vagy 6.xx custom romot rátenni. Gondolom a lényeg az lenne, hogy a külső belső tárhelyet egynek lássa a tab. Sajnos annyira nem vágom ezt a témát. -
destroy_
csendes tag
Talán...
Viszont nekem is szükségem lesz egy kis segítségre...
Ma megcsináltam a custom recovery telepítését, a TeamWin sajnos nem megy rendesen touch screen problémák miatt, de a Carliv jól működik.Gőzerővel készül a magyar nyelvű leírás. Szükségem lesz egy Windows 10-zel rendelkező jelentkezőre, egy darab partíció backupja erejéig (csak mentésről van szó, még csak rootolni sem kell, sőt). Remélem segít valaki (nekem sajnos kimaradt figyelmetlenségből a preloader).
Ha ez megvan, gyakorlatilag mindenki nyugodtan szórakozhat, a gyári állapot visszaállítható teljes mértékben.A nehéz rész persze még hátra van, a custom ROM portolása, de az kicsit tovább tart.
Ehhez is lehet csatlakozni: https://gitter.im/pixi3tab/Lobby (angol nyelvű csatorna) -
destroy_
csendes tag
Kipróbáltam a PRO verziót, mert az értékelésekben azt olvastam az ingyenes csak néhány appot tud mozgatni. Sokan sírnak a root miatt persze...
Sajnos az alkalmazás úgy látja, hogy az operációs rendszer az SD kártyámmal közös tárhelyen van, így nem mozgat... dobtam egy levelet a fejlesztőnek, hogy ez így használhatatlan (a Facebook appot legalább uninstallálhattam vele).
Ha esetleg sikerülne Marshmallow-t forgatni a tabletre, akkor ott van olyan lehetőség, hogy az SD kártyát internal storage-ként formázza.
-
anonimus25
aktív tag
Nekünk is van egy ilyen tab,towelroot,kingroot egyik sem rootolja.hibát ir ki.pcvel kellene de teglát nem akarok belőle csinálni.pontos root leírás nincs hozzá.de így micro sd esélytelen hogy átpakoljunk rá.meg ugye a gari is ugorhat sajnos.bár ez a szarakodása az androidnak,qkkora marhaság ,ezt aki kitalálta,ne kezeljen micro sd-t egy ugymond op rendszer.
-
KubanitoS
veterán
Magának az androidnak tudnia kell a programmozgatást, de sajna a Pixin valami butított 5.0.1 fut, ez nem tudja, legalábbis nálam sem működik.
Hosszútávú megoldást jelenthet egy root + főzött rom feltelepítése (gondolom létezik ilyen). Ha ez jól sikerül, akkor semmi gond, ha tönkreteszed a gépet, "téglázod", akkor a kérdéses lehet a garancia is.
Link - csak saját felelősségre.
-
KubanitoS
veterán
Van rajta gyárilag is fólia. Nem valami nagy szám, nem hinném, hogy a karcolásoknak különösebben ellenállna hosszabb távon, szóval érdemes lehet minőségibbet rátenni. Ha nincs napi szinten hurcolászva a tablet, akkor nem feltétlenül kell azonnal fóliát cserélni, én sem foglalkoztam vele, nincs is különösebb probléma vele. Az ujjlenyomatokat azért szépen gyűjti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest