Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
- Egyre kevésbé érdekli az okostelefon Európát
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dominó85
addikt
Azért az MTK-t pár fronton korai lenne temetni. Épp most jött létre a FAEA és a Cyanogen csoport között egy megállapodás. MTK-ra is lesz hamarosan Cyanogen MOD Rom támogatás. Illetve a KitKat a kevés illetve rossz ram kezelésen javít, így jól jönne az MTK telóknak is amikben csupán 512 ram lett pakolva. Ha más nem, akkor hegesztenek párat majd ügyes kező modderek.
-
Ed3r_X_
nagyúr
KitKat tuti nem lesz rá (MTK miatt 99%-ban sanszos) , a hátlap nagyon gagyi hatást kelt. Az 512MB RAM felejthető lenne már. Ez kevésbé sikerült jól, pedig a C3 még egész jóra sikeredett.
-
Dominó85
addikt
Fekete import?
Te mit vettél be?
A legdurvább esetben is max szürke import.Csapoati
Az én környezetemben (pedig nem magas a fizetésünk mégis):
Samsung S2-S4, Sony középkategória és felette, no meg rengeteg Apple 4-5S
Bizony a nők is a minőséget értékelik (pasi fronton is)
-
Csapoati
nagyúr
válasz
pixelmester. #43 üzenetére
Te most burkoltan lehülyézed a nőket? Vagy nem teljesen értem, hogy miért lenne jó kimondottan a nőknek egy nem igazán jó alsókategóriás telefon? Meglepődnél, hogy az én környezetemben milyen telefonokat és hogy használják a nők.
-
tomcsa44
tag
Én szeretem az Alcatel telefonokat. Érdekes módon élőben jobb a kijelzője, mint leírva. A cikkíró szerintem a 100-200 ezres telefonokhoz hasonlította.
Légy szíves, mondjatok 30-40 ezer közötti áron dual simes telefonokat. Én mondok (most a kínából rendelt feketeimportos témát hagyjuk, nem mindenki meri megrendelni csak úgy) párat:
Alcatel, Prestigio. Gigabyte... meg még pár kicsi. Ezekből bevallom az Alcatel százszor, mint bármelyik másik akár csak egyszer is. (Amúgy nekem C3 van, a sorozat pedig C1, C3, C5 és C7).
Kamera: valóban elég rossz képeket közölt le a cikkíró, de az a helyzet, hogy ezen spórol szinte minden gyártó.
Amúgy óvatosan a mobilarénás cikkekkel, nem kell mindent elhinni. Mikor odaírták az SP-hez, hogy tiszta hangminőség, én meg csodálkoztam, hogy leeht ennyire robothangja a másik félnek, akkor kicsit elbizonytalanodtam. Oké doboz hangja a mai telefonoknak a zajszűrés miatt van. De attól még felismerhető a másik fél ah angja alapján. Na a sony SP 129 ezerről indított telefonján ez nem skerült (tudom, vízállónak is kell lennie, ezért).
Úgy látom, hogy 2014 a dual-simes telefonok éve lesz. De még mindig nincs elég választás. Én a C3-at tavaly ősszel vettem 35 ezerért (ez volt a nyitó). Ennyit bőven megért. Eddig a képernyő mnidig hibátlanul működött - archoz téve, elemelve, ébresztve stb, ami sajnos az SP-nél 10-ből 5-6 alkalommal nem sikerül.
*A tapasztalataim azért a C3-ra, SP-re vonatkoznak, mivel ezek vannak kézközelben. Nem kell az almát a körtéhez hülyeség, ha egy 35 ezres telefon hibátlanul van összeszerelve, akkor illik 129 ezerért is hibátlant produkálni.
-
Dominó85
addikt
válasz
pixelmester. #43 üzenetére
-
pixelmester.
aktív tag
ne fikázzátok, nőknek jó ez...
-
Dominó85
addikt
Igen valószínűleg máshoz (4 magos MTK talán...) hasonlította és jogosan, mivel 1GB rammal és ugyanilyen SoC-val (van hogy nagyobb akksival) vannak az Alcatelnél jóval olcsóbb készülékek is, amik elnézve az Alcatel ezen modelljén végzett "spórolás" mértékét lehet nem is sokkal rosszabbak, SŐT! Nem mellesleg állambácsi fiának 27-ának felszámolása után is olcsóbb ennél a mi-a-csodánál.
-
ddaydome
senior tag
válasz
Silentfrog #38 üzenetére
Erre a részre gondolok, " Hardver szempontjából leginkább a RAM mérete a problémás, de egy alap négymagos MTK is talán elfért volna, akárcsak egy erősebb akku" , szóval ennyi erővel bármi elfért volna benne.Amúgy a sony e tesztet is megnézheted.Az az érzésem ebben a cikkben, hogy az írója más kategóriához hasonlította fejben, nekem ez jön át.
-
Dominó85
addikt
Majd meglátjuk, amikor megérkezik és írom róla a részletes cikket. De arra legalább nem ráhazudják a 2050mAh-t, mint ennél az Alcatel-nél... Hiszem ha látom, hogy fizikálisan ilyen kicsi telep 1800mAh. Jó ha van ez 1450-1500-as. No meg a Hongmi-ban van energiagazdálkodás, ami működik is. Illetve ha picit foglalkozik vele az ember, akkor ott a Smart Save opció is. (lásd Jiayu G3 Lewa OS, ami konkrétan egy átírt MIUI). Nálam ha dolgozok akkor a 4-5 nap sem lesz kizárható. Mivel a telefon nem vonhatja el a munkám közben a figyelmemet. 12 órázás mellet pedig +3 óra utazás után inkább aludni, pihenni próbál az ember. A kötelező 1-2 szabadnapban meg tuti nem a telefonomat fogom nyomkodni.
-
ddaydome
senior tag
Kicsit unalmas már, hogy a legtöbb belépő szintű telefonra lesajnáló cikk van.....
-
Dominó85
addikt
Picit többért érkezik a Xiaomi Hongmi-m, hát ő... hogyan is fogalmazzak, nem éppen azonos szinten mozognak.
De még ha az állambácsi oly kedves és rám számol 27x (
), még akkor is azt mondom, hogy +14k-val is messze jobb választás. És ez csak egy a sok alternatíva közül. Ezért a rakat trágya telefonért én még 10k-t is sajnálnék kiadni.
Pár érv a Xiaomi Hongmi mellett (első az Alcatel adatai):
4,5" TFT - 4,7" IPS
FWVGA 854*480 - HD 1280*720
MT6572M 2*1,3Ghz - MT6589T 4*1,5Ghz (M = butított, T = emelt órajelű)
Mali 400MP2 300Mhz - PowerVR SGX544MP4
512MB ram - 1GB ram
1800mAh - 2050mAh
siralmas kamera, autofocus nuku - Samsung BSI szenzor 8MP autofocus, arc felismerő, stb...
Samsung majmolós külső, szappantartó - Nokia 820 és Apple mix (kicsit fincsibb, jótól lopni nem bűn)
2SIM 1nap üzemidő - 2SIM 2-2,5nap üzemidő
JellyBean 4.2.2 - JellyBean 4.2.2 MIUI felület (energiagazdálkodás, + root és függetlenítve)
35-38.000 jó magyar forint - 45.000 (plusz állambácsi fiának 27%-a)Ugyanez UMI S1 telefonnal összehasonlítva:
5" HD IPS, 1280*720,
MT6589 4*1,2Ghz + PowerVR SGX544MP4
1GB ram, 12MPixel kamera, 2*2000mAh
JellyBean 4.2.1 (rootolva, függetlenítve)A differencia úgy 10-20.000 forint a szerencse függvényében. És példának okán direkt a legdrágább kínai MT6589T telefont hoztam fel (Jiayu G3T - 150USD, Zopo, Thl, Star, Umi - utóbbi 130USD, kuponnal 115USD jelenleg). Sajna az Alcatel is kezd egy rakat szerencsétlen márka lenni nálunk. Bezzeg se a ZTE, se a HUAWEI, se az Alcatel nem hozhatja be a jobb telóit. A szolgáltatóknak ugyanis nem érdeke a minőségi, de jóval olcsóbb 2SIM-es telefonok forgalmazása. Csak éppen coki lesz a fejükre, mert egyre többen bíznak a kinti vásárlásban. Hiába no, itt a PaySafe card, PayPal, Webmoney korszaka... szívás lesz nektek hazánkban megtelepedett monopolista, terület felosztós kis *** szolgáltatók!
locaLpatrioT - bocsi, nem mind neked íródott.
-
Silentfrog
veterán
A kamera helyére rakhattak volna üveggyöngyöt és az árából egy kis memoriát hozzá csaphattak volna.
-
Napfénysüti
nagyúr
Ez a telefon hiába olcsó, túl sok gyengéje van.
-
Mi a baj ezzel a telefonnal, ár/értékben egész jó
-
Peterson_
addikt
Legalább az árát jól belőtték.
Ezt leszámítva vajmi kevés.simihun:
-Nekem az easy volt.
Azok voltak ám a szép idők -
zdanee
őstag
Hát, ennyire futotta, kár. A RAM, a kamera és a gyenge TFT így együtt elég felejtős. Mondhatnám, hogy ennyiért már HD IPS, négymagos SoC és 1GB RAM jár Kínában (marginálisan jobb kamerával), de biztos leírták már páran előttem, meg azt is, hogy vám és ÁFA.
-
tzsolesz
nagyúr
Az a kamera!!!!!
Atya ég, az Alcatel elhatározta hogy egyre szarabb kamerával bombázza a jó népet?Az 512Mb RAM-hoz meg inkább már nem szólok semmit. Biztos 2-3000Ft-al drágább lett volna az előállítás.
Ajjaj, micsoda spórolás megy itt kérem. -
kromatika
veterán
512 Ram
és ilyen gyenge aksi melett számomra felejtős.
-
m1lan
őstag
Csak szerintem nagyon ótvar rondák ezek az alsós Alcatel telefonok? Ez így fehérben például nagyon csúf.
-
simihun
aktív tag
hiába kevés a RAM és az üzemidő, úgyis venni fogják, mert szükséges az újítás. :v
ha Alcatel szót meghallom, mindig a kis ropogós fog eszembe jutni:
-
lowlight
tag
Nincs gond szerintem a TFT-vel úgy alapból, de az Alcatel sajnos előszeretettel használ olcsóbb készülékeiben borzasztóan silány TN paneleket. Árverseny ide vagy oda, el kéne már felejteni az ilyet. A felbontás is nagyon gyenge szerintem ezen a méreten. A sokak által (jogosan) kritizált egyszerű Sony TFT panelek ettől fényévekkel jobbak. 512 ram tényleg új divatnak tűnik, nem értem okát én sem. Lehet erre is kivetnek valami nemzetközi sarcot...
Kamera teljesítmény: korai vízfestmény, lehet később sokat érnek majd az ilyenek.
Köszi Alcatel, engem nem győztél meg, de tartok tőle, hogy ennek is lesz vevője bőven. Én asszem maradok az Idol sorozatnál, ha netán ebben a gyártóban gondolkodnék.
-
Jimmy66
senior tag
Súlyzónak jó lesz, ha bicepszre gyúrsz...
-
moleculez
veterán
Neeem, ez felejtős... Akarmennyiert is adják, max vásári 2 pálcás. De mitől ilyen nehéz? OIS, vagy Qi vagy mi?
-
Lomha 8V
addikt
Hát...érdekes.
-
Simi87
senior tag
Kéne csinálni egy külön oldalt ezeknek a szutykoknak.
-
M5Norbi
őstag
Egy picit kellett volna jobbnak lennie. És akkor lehetett volna Best Buy ezért az árért.
-
dreamdancer
őstag
Hát ez most nem sikerült, kábé semmi vonzó nincs ebben a telefonbanb, se olyan plusz, ami kiemelné a többi belépő mobil közül.
Az Idolok sokkal szimpatikusabbak. (Mondjuk nem ezen az áron.)
-
vicze
félisten
válasz
Neurotoxin #12 üzenetére
Igen az 1 szem 3G szívja ennyire. Próbáld ki, hogy ramdom okostelón átváltasz 2G-re, és egyből 2-3nap üzemidőd lesz.
-
rootkiller
őstag
Ha kapott volna 768 MB RAM-ot, akkor egész jónak tünne, de manapság mikor az élvonal 2-3 GB RAM-nál jár és tapasztalataim szerint jelenleg 1GB az a RAM mennyiség melyet egy átlagos fiatal igénye megkíván Facebookkal, Messengerrel, Viberrel és az egyéb hasonló cuccal, a hosszú távon kényelmes a 2GB, azt gondolom hogy az 512 MB-al szerelt telefonok nagy része elég rövid időn belül a kacat érzését fogja kelteni.
Ebből adódólag azt gondolom hogy érdemesebb lenne a telefongyártóknak hosszú távon gondolkodni, mert aki megveszi az ilyesmit másfél-két évig úgy is használni fogja ha anyázva is, alig várja hogy lecserélje (vegyenek neki a szülei újat karácsonyra-szülinapra), mindenkinek elmondja már egy év műlva hogy ez a telefon mekkora sz*r, és nem fognak legközelebb ilyet venni.
A Nokiánál felismerték hogy bele kell rakni még 512 MB-ot a Lumia 520-ba mert az képes hosszabb távon kiszolgálni egy fiatal igényét, elégedett lesz a WP rendszerrel és legközelebb is azt vesz, a kettőnek az összessége pedig a WP malmára hajtja a vizet. Amúgy is mindenkinek aki nem akar legalább 60-80 ezret telefonra szánni annak azt mondom hogy WP-t vegyen, nálam a használható Android a Moto G-nél kezdődik jelenleg.
-
bollokcs80
Korrektor
"A szoftver alapját az Android 4.2.2 Jelly Bean adja, arról egyelőre semmilyen információ nincs, hogy esetleg később egy KitKat frissítés érkezik-e. "
Aki ilyet vesz és várná a frissítéseket, valószínűleg csalódni fog. A kb. hasonló paraméterű OT-992D egy éve jött ki 4.0.4-el és két apróbb patchen kívül nem kapott érdemi frissítést.
A rossz TFT, gyenge üzemidő, kevés RAM sajnos az "alja" Alcatelek velejárója, pedig szerintem minimális ráfordítással jó középkategóriás készülékek lehetnének.
A WVGA 4,5"-on meg egy vicc szerintem.
-
helixP
nagyúr
Két bajom van csak vele. 512 és a kijelző minősége. Különben venném is.
Neurotoxin: Amúgy az akksi fogyás szvsz a nagy méretű TFT-kijelzőnek köszönhető.
-
Neurotoxin
őstag
Ez eddig rendben is van, de ahogy ez lenni szokott és a cikkben is le van írva, hogy " Adatátvitel szempontjából megjegyzendő, hogy csak az egyik foglalat tudja a 3G-t.". Tehát annak a plusz kártyának 2G készenlétben nem szabadna annyira beleharapnia az üzemidőbe. (Persze a butatelefonom nem 3G-n üzemel, csak példaként hoztam fel, hogy a 2 kártyás standbynak önmagában nem kellene ennyire szívnia az akksit, ezért fura nekem, mikor a cikkekben megvan említve az üzemidőnél és látom magam előtt a 'visszahőkölést'.)
-
Csapoati
nagyúr
Áhh, errol csak az egyik torpe neve jut eszembe a Hofeherkebol: Kuka. Semmiben sem jo, sok dologban viszont rossz. Meg ha legalabb az akksija nagyobb lenne, akkor azt mondanam, hogy alapfunkciokra jo, de igy...
-
vicze
félisten
válasz
Neurotoxin #8 üzenetére
Ennyit jelent a 3G vs. 2G.
Meg hát ez használja is nem csak hever az asztalon. Tehát csatlakozik a netre mailt frissít, stb. -
littlelion21
addikt
A széria további 4 tagjáról mit érdemes tudni?
-
Neurotoxin
őstag
Hát az üzemidő nem lett valami acélos. Amúgy nem értem, hogy a dual sim megléte miért szívja ennyire az akksit. Van egy butatelefonom is (Samsung e2152), 800mAh-s teleppel, 2 állandóan bekapcsolt SIM-el kb 6-7 napot húzza.
-
dkface
aktív tag
512Mb memória meg ez a kamera már megint.. Y300 sokkal inkább az legalább IPS
-
vicze
félisten
válasz
szimpláncsak #5 üzenetére
Nem értelek, teljesen informatív.
-
szimpláncsak
tag
Annak az összehasonlító táblázatnak nagyon sok értelme van ebben a formában
-
dsr
senior tag
Miért lett divat az 512 Ram ismét ???
-
bagkri01
őstag
Ez így drága, talán ha 10k-val olcsóbb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Iphone 14 128GB, Starlight, 98% akksi, MAKULÁTLAN ÁLLAPOT!
- Honor Magic V2 16/512gb - Szép állapot, garanciális, akár beszámítással
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független ÚJ 2028.05.24. iSTYLE jótállás
- Apple Iphone 13 Pro Sierra kék 128 GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest