Hirdetés
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Macrodroid
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Yettel topik
- iPhone topik
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
Szia Mindenki!
Talán, nem ez a megfelelő topik a kérdésemhez, de legalább ez "pereg"! Az akksis topik (amit találtam) az szinte halott...
Előzmények: 2 hónappal ezelőtt csöppentem az "okos telefonok" világába, vettem egy TCL (Alcatel one touch) Idol x 950s dual sim telefont. Ahogy időm engedi, bújom is szorgalmasan az Android-os alkalmazások topikját, hogy ne legyek oly "láma" felhasználó.
Gond: Ha egész nap szorgalmasan "tapizom" a telefont, akkor akár naponta is töltésre kell "dugnom". Mint ahogy utána érdeklődtem, ez nem oly ritka dolog az ilyen készülékeknél, mert a 2000 mA-es akkuja nem igen tud többet nyújtani üzemidőt. A csomagban kapott gyári/eredeti USB-s töltőt használom. Felfedeztem, hogy amikor töltésre dugom a telefont, (ez legtöbbször bekapcsolt állapotban történik) akkor el is kezd tölteni, de hol 45 %-nál, vagy max. 57 %-nál abbamarad a töltés! A töltő is teljesen környezeti hőmérsékletre hűl, pedig mikor a töltési folyamat effektív, akkor legalább 40 *C (talán több is)hőmérsékletre melegszik. Ha a töltés ideje alatt, kb. 20 - 25 percenként használom a telefont (akár telefonálok, vagy bármilyen alkalmazást elindítok néhány percre), akkor viszont gond nélkül feltölt 100 %-ra!
Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e?.... Olyan, mintha a töltő érzékelné, hogy "csökkenő" az akku feszültség/áramerősség igénye, és leszabályoz!
Kérdés: ha valaki hozzáértő, találkozott már hasonló problémával, kérném a tanácsát a lehetséges megoldáshoz.
Próbáltam már kikapcsolt állapotban, egész éjszakára töltésen hagyni, de reggelre is, csak 65 %-os töltési szintig jutott el. Szereztem egy Sony USB töltőt, ami szintén egy 2000 mA/h akksis telefonhoz használatos, de amikor azzal dugtam töltésre, kiírta, hogy "nem a gyári/eredeti töltőt használom....."
Nem tudom, hogy ilyen esetben, vagy a szakaszos - nem 100 % -os feltöltési szintből adódóan, károsodhat-e a készülék akkumulátora...? Nagyon nem lenne jó, mert a telefonból nem lehet kivenni az akkut
Ötleteket, tanácsokat, előre is köszönöm!
ha esetleg valaki tud a gondom megoldásához egy megfelelő topikot, és elkalauzol, köszönöm azt is!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ideje komolyabban számolnunk az Alcatel készülékeivel. Az Idol X remek kijelzővel, ízléses és minőségi külsővel domborít, bár nem minden tökéletes.
- TCL LCD és LED TV-k
- Proxmox VE
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED monitor topic
- LEGO klub
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- 150db DELL Universal Dock D6000 dokkoló (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest