Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyot ugrott az új Snapdragon 8s Gen 4 teljesítménye
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Netfone
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
Szia Mindenki!
Talán, nem ez a megfelelő topik a kérdésemhez, de legalább ez "pereg"! Az akksis topik (amit találtam) az szinte halott...
Előzmények: 2 hónappal ezelőtt csöppentem az "okos telefonok" világába, vettem egy TCL (Alcatel one touch) Idol x 950s dual sim telefont. Ahogy időm engedi, bújom is szorgalmasan az Android-os alkalmazások topikját, hogy ne legyek oly "láma" felhasználó.
Gond: Ha egész nap szorgalmasan "tapizom" a telefont, akkor akár naponta is töltésre kell "dugnom". Mint ahogy utána érdeklődtem, ez nem oly ritka dolog az ilyen készülékeknél, mert a 2000 mA-es akkuja nem igen tud többet nyújtani üzemidőt. A csomagban kapott gyári/eredeti USB-s töltőt használom. Felfedeztem, hogy amikor töltésre dugom a telefont, (ez legtöbbször bekapcsolt állapotban történik) akkor el is kezd tölteni, de hol 45 %-nál, vagy max. 57 %-nál abbamarad a töltés! A töltő is teljesen környezeti hőmérsékletre hűl, pedig mikor a töltési folyamat effektív, akkor legalább 40 *C (talán több is)hőmérsékletre melegszik. Ha a töltés ideje alatt, kb. 20 - 25 percenként használom a telefont (akár telefonálok, vagy bármilyen alkalmazást elindítok néhány percre), akkor viszont gond nélkül feltölt 100 %-ra!
Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e?.... Olyan, mintha a töltő érzékelné, hogy "csökkenő" az akku feszültség/áramerősség igénye, és leszabályoz!
Kérdés: ha valaki hozzáértő, találkozott már hasonló problémával, kérném a tanácsát a lehetséges megoldáshoz.
Próbáltam már kikapcsolt állapotban, egész éjszakára töltésen hagyni, de reggelre is, csak 65 %-os töltési szintig jutott el. Szereztem egy Sony USB töltőt, ami szintén egy 2000 mA/h akksis telefonhoz használatos, de amikor azzal dugtam töltésre, kiírta, hogy "nem a gyári/eredeti töltőt használom....."
Nem tudom, hogy ilyen esetben, vagy a szakaszos - nem 100 % -os feltöltési szintből adódóan, károsodhat-e a készülék akkumulátora...? Nagyon nem lenne jó, mert a telefonból nem lehet kivenni az akkut
Ötleteket, tanácsokat, előre is köszönöm!
ha esetleg valaki tud a gondom megoldásához egy megfelelő topikot, és elkalauzol, köszönöm azt is!
Új hozzászólás Aktív témák
ma Ideje komolyabban számolnunk az Alcatel készülékeivel. Az Idol X remek kijelzővel, ízléses és minőségi külsővel domborít, bár nem minden tökéletes.
- Nintendo Switch 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Temu
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Samsung Galaxy S23+ 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest