Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A52 - royal cuvée
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
Új hozzászólás Aktív témák
-
nebulo5
senior tag
válasz
lacika7811 #313 üzenetére
Ilyesmi volt már "régebben" is! Aztán frissítették az app-ot és megszűnt. Valószínű, hogy az utolsó frissítéskor ismét becsúszott egy kis inkompatibilitást kiváltó "algoritmus". Majd jön a következő frissítés, és talán megszűnik.
Igaz, nálam a telefon nem szokott lefagyni, csak kilép a "pofakönyvből". -
lacika7811
újonc
Sziasztok!
Valakinek van ötlete, hogy miért lehet az, hogy a facebooktól lefagy az egész telefon? 2 napja van ez, és az egész telefon lefagy. Újratelepítettem az appot, majd az egész telót, de mégis. Előre is köszönöm a választ. üdv
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Tudnátok linkelni egy sima gyári romot amiben van magyar nyelv? Van egy ilyen telóm de szerintem belepiszkáltak mert a hátlapra 6040A van írva, a teló 6040D-nek írja. 1sim + 1 micro sd foglalatos a rom mégis 2 kártyásnak írja.
-
krupitomi
tag
Sziasztok!
Az ikonokat nem lehet valahogy átmozgatni egyik "ablakból" a másikba? mert hiába húzom ki legszélre nem ugrik át a másik oldalra mint a többi androidos telefonnál.
-
palocz
tag
Sziasztok. Van 1 TCL S950 Idol X 32Gb-os kèszülèkem, ami nem kapcsol be. Leszedtem már közel 2 giga romot, de mindegyikre az Sp Flashtool valamijen hibakódot ir ki. Vagy 3167, vagy 3144, vagy 5054, vagy 4032. Tudna gyári rommal valaki segiteni esetleg? Vagy valami ötlet hogy tudom rá tenni a romot? Előre is köszi a Helpet
-
kensington
csendes tag
válasz
kensington #307 üzenetére
Sziasztok!
A PID meglett ugyan, (a teló dobozán 2EALEU0) de így sem megy az OTU upgrade.
Esetleg valaki nem tudná megnézni a telefonján? Gyanítom, hogy a pro_info file, amit feltöltöttem egy 6040D-ről van és ez miatt nem megy. Megpróbáltam átírni a PID-et és a 6040D-t 6040X-re.
Valaki nem tudná megosztani a file első pár sorát?
Valami root file browser (pl es file explorer root-olt telefonnal) meg tudja nyitni. (encoding legyen UTF8 mert nálam alapból valami kínai karaktereket jelenített meg)
Valami ilyesmit kellene keresni:
Y4JD45ARVKWBTU2SAA3322AC45C12A1 2710BUG VKW VKX VKX 000VKX 0011LX MLW6040X-2AALEU0 B64Y3B64040AC00ÿÿÿÿÿÿÿÿ L3B6MS41AC20ÿÿÿÿÿÿÿÿX3B0MS01AC20ÿÿÿÿÿÿÿÿR3B64040AC00ÿÿÿÿÿÿÿÿ ä-_Àä-_Á
Köszi!
-
kensington
csendes tag
Sziasztok!
Akinek van egy ilyen telója (Alcatel One touch 6040X - ez az egy SIM-es verzió), meg tudná esetleg osztani a PRO_INFO fileban található PID-et?
Ez a /dev/PRO_INFO file, ami egy text editorral megnézhető egy backup-ból.
Valami ilyesmit kell benne keresni: 6040X-2AALEU0. A kötőjel utáni lehet hogy más lesz.Ez azoknak is hasznos lehet rajtam kívül, akiknek esetleg nem megy a mobile upgrade tool egy főzött rom felrakása után.
Köszi!
-
Stiletto107
csendes tag
Szia,
Nem sokáig használtam. A kamerája nem működött jól. (Zöld képet adott).
Visszatettem a 1001-es originalt. Nekem az jött be a legjobban.
Nem mindegyik CWM jó hozzá. A Needrom-ról le tudod tölteni a megfelelőt.
És az olasz ROM-al nem ment a csak a T-Mobilos mobilnet. A többit nem tudtam feléleszteni.
Üdv... -
dodorip
csendes tag
válasz
Stiletto107 #254 üzenetére
Hali linkelted az olasz romot.Érdekelne milyen tapasztalataid vannak vele?Gps,wifi,stb.Mind1ik cwm-mel fel lehet rakni?
-
Umeko
újonc
Megállt az idolx 6040d-m. Csak az idol X feliratot mutatja. A számítógépemen nincs fenn a drive-re, mert újra lett telepítve. Budapesten vagy Fehérváron van valakinek ilyen telefonja? Annyira kellene találkozni, hogy bedugjuk a laptopomra, és amikor azt felismeri az automatikusan telepíti a drivereket. Utána talán látni fogja az enyémet és tudok vele valamit kezdeni.
A másik, hogy valaki látott, javított már ilyet? Ki tudná megnézni, ha én nem jutok vele tovább?
-
Guvasi
csendes tag
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
El kell adnom a szeretett 1 éves 6040d telefonomat. A kijelző vásárlás óta fóliás, a sarkain használatból adódó kopás van. Piros hátlapos. 86e Ft-ért vettem, mostanában nem nagyon kapni, ha igen, akkor az új kb 100e. Használtan egy darab eladót sem találtam, így nem tudom mennyiért kellene adnom. Mit gondoltok? Ti mennyiért adnátok el a tiéteket? (nem mennyiért vennétek, a vételi ajánlatokat privátban küldjétek légyszi)
(doboz, töltő, headset)
köszi
-
Christianes1
csendes tag
válasz
HungarinBen #299 üzenetére
Igen, azóta egy kicsit éhesebbnek tűnik, de nem igazán értem az okát.
Gondoltam már rá, hogy lehet kellett volna egy gyári beállítások visszaállítása, hátha 0-ról kezdve másabb lenne... -
Athoss9
csendes tag
Akinek sikerült frissítenie, fel tudná tölteni a romot?
-
Athoss9
csendes tag
Nektek sikerült letölteni a frissítést? Nekem csak nem akar összejönni..
Először megpróbáltam az OTA frissítést, az mindig megakadt 99%-nál, aztán felraktam PC-re a Mobile Upgrade S-t, az kiírta, hogy sikeres frissítés, de bekapcsolás után megint a 4.2.2 fogadott, aztán megpróbáltam az Alcatel oldaláról letölteni a forráskódot, de ott a legújabb verzió 2014.02.13.-ai, ezután megpróbáltam megint OTA, de még letöltés előtt kiírta, hogy a frissítés sikertelen, ezután csináltam egy hard resetet, most pedig már fel sem ajánlja az OTA frissítést, úgyhogy kezdek teljesen kifogyni az ötletekből.
Valakinek valami ötlet? -
hedelas
újonc
Helyzetjelentés:
A frissítés sikeres volt, kb 5-6 napja használom így a telefont.
Ez egy messze nem hivatalos, és valósszínűleg nem teljes értékelés lesz.Előnyök:
-Android 4.4.2 (KitKat)
-Új stílusú "notification shade" (nekem annyira nem tetszik, ilyen zöldes-kékes-homályos színe van)
-Gyorsabb kamera, filterek
-Több appal kompabilitis
-Jól működik, nem nagyon fagy le, nem nagyon akadozik
-Frissített "Home Launcher" (én nem ezt használom,jól működik, de nem nagyon tetszik, az előzőnél szeritnem azért jobb)Hátrányok:
-Az új "notification shade"-nek ilyen zöldes-kékes-homályos színe van, ami nekem annyira nem tetszik
-Nem tudom hogy csak nekem van ilyen gond, de a Play Music-kal letöltött zene, valamint a Youtube videók néha meg-meg akadnak és ez iszonyatosan zavaró.
-A Facebook Messenger Chat Head-jei nem jelennek meg a képernyőn (legalábbis vizuálisan nem, ugyanis nem tudok megérinteni semmilyen képernyőn lévő dolgot, mert olyan mintha mégis nyitva lenne, közbe nem látok semmit)
-Megváltozott gombok a "notification shade" gyors beállításos paneljén (ezt azért hátránynak írom mert beleraktak egy "screenshot" gombot, ami szerintem teljesen fölösleges, ugyanis a bekapcs.+hangerő le gombok egyszerre megnyomásával is lehet ilyet készíteni, valamint beraktak egy "Profiles" gombot amivel lehet váltani az Audió profilok között, ami csak annyi újdonságot ad, hogy médialejátszás közben gyorsabban tudsz váltani az audió profilon)Kb. ennyi. Ha valaki tud megoldást a problémákra amiket felhoztam, kérem ossza meg velem.
Köszönöm.
-
Christianes1
csendes tag
válasz
kensington #293 üzenetére
Nem vagyok egy nagy ROMzsonglőr, meg tudom azt oldani root nélkül és ha igen, hogyan?
-
kensington
csendes tag
válasz
Christianes1 #292 üzenetére
Valahogy meg tudnátok osztani ezt a ROM-ot? Szívesen kipróbálnám, de most MIUI van rajta és az eredeti ROM nincs meg.
Előre is köszi. -
panizzi
aktív tag
hello
mennyit tud az ebbe épített "tini" akksi?
wlan/3g mellett?
köszi -
kensington
csendes tag
Hello!
Örülök, hogy sikerült.
Nekem MIUI van jelenleg, de nem tökéletes. Sajnos ez a ROM is TCL S950-hez van eredetileg, vagyis Dual SIM és No microSDEzzel az a baj, hogy az SD kártya mountolása nem működik és minden újraindításnál meghal a processz ami ezt végezné, és bedob egy felugró ablakot, amit le kell okézni. Aztán közben le kell választani az SD kártyát és visszamountolni. Kicsit idegesítő, de utána működik.
Plusz a Facebook értesítések nem mindig jelennek meg az állapotsávban.
Más hibát eddig nem tapasztaltam vele. Egyébként szép, gyors ROM.Amiért MIUI van fent annak az is az oka, hogy sajnos elkövettem azt a hibát, hogy nem csináltam mentést a gyáriról - ( volt, de CWM-mel nyomtam egy format SD-t amikor beletettem a kártyát, de ez a telefon belső memoriát formázta.... Ami a vinyón volt, az meg nem használható Bad sectorosodás miatt...
)
Szóval mindenképppen csinálj Backup-ot az eredeti ROM-ról, mielőtt másikat tennél fel.
MTK Droid Tools segíthet, és még én is érdekelt lennék benne ..Én is keresek már egy ideje gyári ROM-ot ehhez a single SIM változathoz.
Minden ROM amit neten megtalálsz ehhez a telefonhoz (jobbanmondva TCL S950-hez fogsz találni csak) - az a Dual SIM-es vátozat és nekem egyik sem volt tökéletes. Szóval lehet, hogy a gyárival jobban jársz, de ezt majd te kitapasztalod. Főleg, ha egy frissebb ROM van a telefonodon pl 01005 vagy attól fölfelé.Üdv,
-
hedelas
újonc
válasz
kensington #286 üzenetére
Köszönöm szépen az útmutatást! Sikerült rootolnom a telefont. Eddig minden oké vele. Tudsz valami jó romot? Vagy maradtál az eredetinél?
-
kensington
csendes tag
Hello!
Bocsi, de csak most jutottam el a gépig.
Először is kezd itt az olvasást. [link] TCL s950 lényegében azonos az Alcatel dual SIM-es változatával.
Mielőtt bármit csinálnál, BACKUP! A legjobb, ha pl CWM-el csinálsz egy nandroid backup-ot. Ehhez kell az is, hogy a gyári Recovery-t cseréld le.
Másik opció, hogy MTKDroid Tools-al csinálsz komplett backupot a telefon összes partíciójáról. De legyen backup mindenképpen, én azt javaslom.Téged a rootolás része érdekel. Nem tudom mennyire megy az angol, de maga a dolog szerintem nem bonyolult.
1) engedélyezni kell a fejlesztői beállításoknál az USB debugging-ot. Ha nincs Fejlesztői opciók menüd a Beállításoknál, akkor 5x a Build számra kattintva aktiválhatod.
2) leszeded és telepíted a VROOT nevű programot. (Google kidobja, de itt a link is.: VROOT ) Csak a zöld gombra kell kattintani miután csatlakoztattad a telefont.Lényegében ennyi. Ha esetleg nem ismeri föl, lehet hogy driver nincs a gépre rendesen telepítve.
Ez a kínai cucc nálam működött. Annyi a baj vele, hogy egy kínai root progit tesz fel, amit aztán persze le lehet cserélni SuperSU-ra, vagy Superuser-re, ha zavar. Engem zavart, én le is cseréltem nyomban.
Érdemes megcsinálni. Itt egy link, hogy hogyan .: [link]Olvasd végig a léyneges pontokat, ha van kérdésed, vagy valami nem tiszta, szívesen válaszolok. Ha nincs még backup, akkor abban is segítek szívesen.
Üdv.
-
hedelas
újonc
válasz
kensington #284 üzenetére
Köszönöm!
(igen 6040x, elnézést)
-
hedelas
újonc
Sziasztok!
Kb. másfél hónapja van meg a telóm (alcatel idol x 6040d sim+sd, 6 gigás, edigital-ból) és szeretném rootolni.
Megpróbálkoztam a kingo roottal és mindent úgy csináltam ahogy kell de azt íja ki hogy 'not connected'.
Valaki tudja hogy miért csinálja ezt? -
keletomi
csendes tag
válasz
Stiletto107 #279 üzenetére
Nekem az 1001 el sem indúl, felrakom flashtoolal és amikor a smart move, meg az alcatel feliratok váltják 1mást ott szépen elsötétedik a kijelző és nem csinál semmit. több perc után a power folyamatos nyomása után is csak újraindúl és nem csinál semmit
. -
keletomi
csendes tag
válasz
Stiletto107 #279 üzenetére
A flashtool-al való felrakás nekem nem ment.
A 4.4-eset használom, de nem a legjobb. Ami felmegy Recowery alól azt tudtam használni. A flashtool-al valami scatter file nem tetszett neki. -
kensington
csendes tag
Sziasztok!
Alcatel Idol X 6040X-hez (tehát a single SIM változat) tudna nekem segíteni valaki gyári firmware-t beszerezni?
Mobile Upgrade S egyszerűen nem működik, és csak 6040D-hez való gyári romot találtam. Sajna a backup elpusztult az azt tároló vinyóval...Ha valakinek van ilyen készülék, PLZ segítsen.
Előre is köszi!
-
keletomi
csendes tag
válasz
Stiletto107 #275 üzenetére
Szia.
És a gyári ROM nincsen meg valahol, olyan ami Magyart is tartalmaz?
Nekem a Mobile upgrade ha visszarakja nincsen magyar nyelv, ez a 4.4-es ROM, meg hát nem tökéletes. -
torreador22
senior tag
válasz
hurkamatyi #274 üzenetére
Idol x! azt vedd!
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
hurkamatyi #274 üzenetére
Én a 2 kártya miatt vettem és azért mert 2GB RAM és FHD kijelzője van.
De ma már csak a 2 kártya miatt gondolkodnék róla.
A kijelző nagyon szép,ez vitathatatlan, de tényleg semmi előnye sincs ezen kívül.
A RAM mérete sem tűnik akkora előnynek.
A kamera nagyon jó képeket csinál. (egy mobilhoz képest persze)
A belső tárhely mindenre elég. (12GB a használható) Kicsit hiányzik a külső SD lehetősége, de ezt csak havonta egyszer gondolom így.
A szoftverek jók, én elvagyok velük. Eddig a gyári ROM jött be a legjobban, de ez ugye egyénfüggő.
A sebességgel semmi bajom, nálam minden zökkenőmentesen megy.
De ha a két telót formailag kell összehasonlítani, akkor mindenképpen az IDOL X-et választanám újra.
De persze ez is szubjektív dolog.
Én kínából rendeltem és sajnos a VÁM-on megállt, így ki kellett fizetnem az ÁFA-t.
Ezzel együtt és a két külön tokkal, amit rendeltem (flip-es és Hard case) 54.000.-ba jött ki Kínai garival.
Amúgy a mobilarénán van teszt: (érdemes elolvasni)
http://mobilarena.hu/teszt/alcatel_one_touch_idol_2_s_masodjara_meg_utosebb/bevezeto_tartozekok.html
http://mobilarena.hu/teszt/alcatel_one_touch_idol_x_x-faktor/bevezeto_tartozekok.htmlRemélem segítettem! Üdv...
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
keletomi #272 üzenetére
Feltettem egy MIUI-t, de nem tetszett és vissza akartam cserélni a gyárira.
Sajnos elkövettem egy hibát és tégla lett a teló.
De egy szakival együtt sikerült felélesztenünk.
Akkor szálltak el az IMEI-k, gondolom.
Csak nemrég jöttem rá, hogy ez a gond.
Ezzel sikerült visszaállítanom: https://www.youtube.com/watch?v=w9POQK3kf6U -
keletomi
csendes tag
válasz
hurkamatyi #270 üzenetére
A készülék elég jó.
A gyári szoftal egész jól megy.
A gond ott van, hogy ha majd el akarod adni, mit tudsz érte kérni, mivel ez "csak " 1 Alcatel.
Persze a többi sem tartja nagyon az árát.
De telfonálásra nem kell full hd kijelző. Videózásra kellhetne de ekkora méretben a sima hd is "szinte" ugyanaz hacsak nem 2 Centiről nézed.
A 2 év gari, 1 év hardver+1 a szoftverre.
1 évesen az akku még olyan mint új korában, reméljük sokáig bírja, mert ugye beépített, roncsolás nélkül nehéz szétszedni. -
keletomi
csendes tag
válasz
Stiletto107 #271 üzenetére
Szia.
És melyik ROM-ot tetted fel? -
Stiletto107
csendes tag
válasz
Stiletto107 #269 üzenetére
Ha valakit érdekel esetleg:
Meglett, hogy mi okozta ezt a fajta hibát:
ROM cserénél eltűntek az IMEI számok.
Szerencsére a dobozban megvolt az eredeti és vissza lehetett tenni.
Most már megy minden rendesen. -
hurkamatyi
csendes tag
érdekelne,hogy a telefon ér-e 55 ezer forintot 2 év garival?Szeretném tudni,hogy mi a véleményetek a telefonról(hibák,kamera,kijelző..stb.)
-
Stiletto107
csendes tag
SZiasztok,
Megvan, hogy miért nem megy a DigiNetes kártya a készülékben.
Sajnos semelyik Telenoros kártya nem csatlakozik fel a hálózathoz. (legalábbis az a 3db, amit ki tudtam próbálni nem megy fel)
Pedig felismeri őket, mert kiírja, hogy Telenor SIM, de a térerő jelző mellett csak egy piros x jelenik meg.
Próbáltam ROM-ot cserélni az sem segített eddig.
Ötlet valakinek?Köszi előre is!
-
Stiletto107
csendes tag
SZiasztok,
Használ valaki ilyen telón Digi Move-ot? (Digi Mobilnet)
Érdekelne, hogy megy e rajta, mert nekem nem akar működni.Köszi...
-
torreador22
senior tag
Sziasztok! Érdekelne hogy mi a reális ára egy új gyári független ,garanciális One touch 6040X nek? köszönöm
-
Dr.Rambo
csendes tag
Helló mindenki.
Segítségeteket kérném, ugyanis a telefon egy formázást követően folyamatosan bootol de semmi, még a gyári frissítő is azt mondja, hogy a legfrissebb verziót futtatom és slussz poénként még a recoverybe sem tudok belépni. Már tanácstalan vagyok, kérlek segítsetek.
-
keletomi
csendes tag
Mivel ennyire pörög a topik, megosztom tapasztalatomat Idol x 2SIm 2/16Gb Rom telepítés ügyben.
Ez Angol anyanyelvű készülék, így az Alcatel Mobile upgrade elindítás után amikor csatlakoztatod a telefont,/ekkor a kikapcsolt telót usb/ fullra mindent töröl és a gyári utolsó szoftvert rakja fel nevezetesen 4.2.2 .
Namármost magyart szerettem volna. Csak a Vroott-al tudtam roorolni, utána a mobile uncle tootlsal recoveryCWM6033_ENG_TCLS950.img felrakása lehetséges /mert csak root -olt készülékkel engedi .
Ezekután szabad volt az út a romok telepítésére recowery-ből.
Innen http://www.needrom.com/category/tcl/s950t/ próbáltam többet is. /reg után elérhetőek a romok/.
Sokat segített slezakimi és Laza /konkrétan az Ő tippje http://mobilarena.hu/tema/android_dual_sim_ket_sim_okostelefonok_topikja/hsz_73808-73808.html /
bár ez nekem nem működött.
Konkrétan több romnál is úgy jártam, hogy természetesen a 3 cache törlése után ment a rom telepítése zip-ből simán lefutott, szintén 3 cache törlés utánna már tcl-es vagy csak androidod boot logó után a rendszer nem indúlt el 10 perc után sem .
Ekkor sajna telefon leállítása is kinkeservesen power sokáig nyomásával sikerült , volt amikor mindíg újra akart indúlni. Sajna ezek után hiába nyomtam a power+hang fel bill kombot, a cw nem jott be csak a boot logó és nem indúlt, kikapcsolás után kezdődött előről az Alcatel Mobile Upgrades verzió. Nekem a sok rom közől a sims sg4 stile indúlt és használható volt /azt leszámítva hogy a háttértárra kell tenni 1 bill apk-t mert a sony keyboard leáll/ , de ráakadtam ott az Idol-X Variants alatt az Idol-X_AOSP_4.4MODv1.3.8.zip -re. ez megy tökéletesen működik minden, magyar, nem indul újra nem fagy le, van autofokusz ...... tehát használható, és minden alap dolgot tartalmaz. Az elején azt hittem téglát gyártottam de az Alcatel Mobile Upgrade /amit az lcatel honlapjáról is akár a telefon szupportjában megtalálsz/ segített.
Jó szorakozást. -
Jacques
csendes tag
válasz
Jeanne d'Arc #263 üzenetére
Ha van is, én nem találom sehol :-(
-
-
Jacques
csendes tag
válasz
Jeanne d'Arc #261 üzenetére
-
-
Stryker96
csendes tag
válasz
Jeanne d'Arc #258 üzenetére
Köszi!
Beírom oda is, hátha...
-
-
Stryker96
csendes tag
Sziasztok!
Egy Dual Sim-es TCL S950-em van. Először MIUI-t próbáltam ki rajta, az annyira nem jött be, aztán amikor vissza akartam tenni egy normális alcatel/tcl romot akkor valamit elronthattam. Magyarországon egyszerűen nem kapcsolódik a hálózatra. Nem értem ez hogy lehet. Hétfőn mentem Bécsbe, ott megjött a hálózat és minden működött. Ma amikor átléptem hazafele a határt megszűnt rajta minden....Tudtok erre valami megoldást?
Előre is köszönök minden segítséget!
-
menalcas
őstag
Hello mindenki!
Friss tulaja lettem egy dupla simes full fekete Idol X-nek.
Az a nagy kérdésem lenne hogy egy 2 terrás winyò usb-s külsőházba belle majd rádug a telóra mennyire életképes ötlet vagy csinált-e már hasonlót valaki ? (Persze hálòzati táp a merevlemeznek) -
Dr.Rambo
csendes tag
válasz
Stiletto107 #250 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
csernak75 #251 üzenetére
Honnan szedted le a ROM-ot?
Ami nekem felment abban volt magyar, de a kamera zöld volt.
Keresgélj tovább! Csak a hivatalos Europai Alcatel ROM--ban lesz magyar vagy olyan TCL-ben, amit a kínai webáruház már update-elt. (Etotalk pl.) Az eredeti TCL-ben nincs magyar nyelv.
Keress rá egy olasz ROM-ra! Azt használom én is jelenleg.Ez az eredeti gyári magyar nyelvvel: http://www.needrom.com/mobile/tcl-s950t-idol-x/
Ez pedig egy olasz (Castellano ROM) ez megy nálam most.: http://www.movilesdualsim.com/tema/rom-alcatel-idol-x-6040d-italiana-con-castellano.48108/ -
Bocsánat elirta a telo TCL
-
Sziasztok.
Tegnap egy TCT modell tulajdonosa lettem.
A telo rootolt, magyar nyelv nincs benne ill a billentyuzet kinai kicsit fura igy kezelni Az lenne a kerdesem hogy van-e olyan ROM amibe minden szuper es magyar? Hogy kell feltenni? ZIP felmasolos modszerrel? -
csernak75
senior tag
válasz
Stiletto107 #250 üzenetére
-
Stiletto107
csendes tag
válasz
Dr.Rambo #249 üzenetére
Szia,
http://www.needrom.com/mobile/tcl-s950t-idol-x/
a 01001-es ROM-ban van magyar nyelv és jó a kamera app is.
a 01002-esben is van magyar, de a kamera nem ok. (zölden mutat mindent)
a custom ROM-ok is jók lehetnek, ha nem kell a magyar nyelv, vagy találsz valamelyikben. Én a MUI-t próbáltam, abban nincs.Üdv...
-
Dr.Rambo
csendes tag
Helló mindenki.
Pár hónappal ezelőtt vettem egy TLC Idol x-et ami dual simes, Az lenne a gondom hogy, akitől megvettem próbált más romot rakni a telefonra de nem sikerült, ezért visszarakta a gyári rendszert. Ez eddig szép és jó lenne, de nemrégiben észrevettem hogy a szoftver eltér a gyáritól (főleg a kameránál). Valaki tudna segíteni honnan szerezzek be egy gyári dual simes romot?
A segítséget előre is köszönöm.
-
-
Fenyibaba
csendes tag
Üdvözlök mindenkit!
Nem találtam megfelelő helyet a kérdésemnek,ezért ebbe a topikba írok!
Nemrégiben vettem egy POP C7-et!
Azt szeretném kérdezni,hogy alkalmazásokat hogyan lehet törölni a telefonról?
Van pár játék amit szeretnék törölni,de nem tudok!
Ha rajta tartom az ujjam az ikonon,és a kukába dobom,nem törli!
Minden féle felszólításokat küld a játékkal kapcsolatban,napjában többször.
Már nagyon unom,ezért szeretném törölni!
Tudtok valami tanácsot adni!
Előre is köszönöm!
-
somé
őstag
A TCL dual-simes verziónak van valamilyen kijelző védelme? Mert az itthon is forgalmazott Alcatel Idol X-nek Dragontrail, de a TCL-hez sehol nem írják, a gyártó oldalán pedig rákeresve az Alcatel oldalára dob.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Chronos6 #241 üzenetére
Köszi a választ!
Mint írtam is, nem vagyok ám "profi" felhasználó, de érzésem szerint fejlődőképes.
Nem tudom, mi az az XDA, és bizonyára, a rom-mal is gondom lenne (még). A play-ról letöltöttem a Battery Doctor app-ot, jól észlelhetően megnőtt az akksi üzemideje.
Ma kipróbáltam pc-ről tölteni, és feltöltődött 100 %-ra. Igaz, kellett hozzá vagy 5 - 6 óra... Ha teljesen feltöltődik, akkor bő 1 napig, max. 1,5 napig jól elvagyok vele. (munkanapokon, rengeteget telefonálok).
A gond azzal van, hogy hálózati töltés közben, "leszabályoz" a töltő, ha nem piszkálgatom negyedóránként, valamilyen energiaigényesebb alkalmazással. Próbálok beszerezni egy másik, hozzávaló töltő fejet, hátha azzal van a gond. -
nebulo5
senior tag
Szia Mindenki!
Talán, nem ez a megfelelő topik a kérdésemhez, de legalább ez "pereg"! Az akksis topik (amit találtam) az szinte halott...
Előzmények: 2 hónappal ezelőtt csöppentem az "okos telefonok" világába, vettem egy TCL (Alcatel one touch) Idol x 950s dual sim telefont. Ahogy időm engedi, bújom is szorgalmasan az Android-os alkalmazások topikját, hogy ne legyek oly "láma" felhasználó.
Gond: Ha egész nap szorgalmasan "tapizom" a telefont, akkor akár naponta is töltésre kell "dugnom". Mint ahogy utána érdeklődtem, ez nem oly ritka dolog az ilyen készülékeknél, mert a 2000 mA-es akkuja nem igen tud többet nyújtani üzemidőt. A csomagban kapott gyári/eredeti USB-s töltőt használom. Felfedeztem, hogy amikor töltésre dugom a telefont, (ez legtöbbször bekapcsolt állapotban történik) akkor el is kezd tölteni, de hol 45 %-nál, vagy max. 57 %-nál abbamarad a töltés! A töltő is teljesen környezeti hőmérsékletre hűl, pedig mikor a töltési folyamat effektív, akkor legalább 40 *C (talán több is)hőmérsékletre melegszik. Ha a töltés ideje alatt, kb. 20 - 25 percenként használom a telefont (akár telefonálok, vagy bármilyen alkalmazást elindítok néhány percre), akkor viszont gond nélkül feltölt 100 %-ra!
Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e?.... Olyan, mintha a töltő érzékelné, hogy "csökkenő" az akku feszültség/áramerősség igénye, és leszabályoz!
Kérdés: ha valaki hozzáértő, találkozott már hasonló problémával, kérném a tanácsát a lehetséges megoldáshoz.
Próbáltam már kikapcsolt állapotban, egész éjszakára töltésen hagyni, de reggelre is, csak 65 %-os töltési szintig jutott el. Szereztem egy Sony USB töltőt, ami szintén egy 2000 mA/h akksis telefonhoz használatos, de amikor azzal dugtam töltésre, kiírta, hogy "nem a gyári/eredeti töltőt használom....."
Nem tudom, hogy ilyen esetben, vagy a szakaszos - nem 100 % -os feltöltési szintből adódóan, károsodhat-e a készülék akkumulátora...? Nagyon nem lenne jó, mert a telefonból nem lehet kivenni az akkut
Ötleteket, tanácsokat, előre is köszönöm!
ha esetleg valaki tud a gondom megoldásához egy megfelelő topikot, és elkalauzol, köszönöm azt is! -
tbartelx
csendes tag
válasz
Stiletto107 #238 üzenetére
Szia,
Valamiért nem tudom letölteni a ROM-t, a linked 404 hibát nyom
.
Elég fontos lenne. Este sikeresen felraktam a legújabb 2002-es TCL ROM-ot TCL update-el
.
Full gagyi és csak EN/CH nyelevet tartalmaz.Ha azt is megírnád, hogyan kell falshtoolal újratölteni a rom-ot, azt megköszönném.
Jöhet Privibe.Köszi
T. -
Stiletto107
csendes tag
Multilanguage ROM Sp Flashtollal lehet feltenni. ver_1002
https://www.dropbox.com/s/0hfy9hirx5dgweg/Alcatel_Onetouch_6040d_Original_Stock_Rom
-
nebulo5
senior tag
Köszi az ötleteket!
Háttértárként tudom használni, azt az One touch nélkül is lehet. Valójában a telefon könyvet szerettem volna szerkeszteni, de el leszek nélküle, a telefonon is megoldható.
One touch alkalmazást, nem találok a telón...
Nem adom fel, csak majd több idő kell hozzá -
nebulo5
senior tag
Talán tudna v.ki segíteni! Kaptam egy TCL Idol X S950 dual simes telefont, és szeretném kommunikációra bírni a pc.-vel! Melyik "one toch center" alkalmazást töltsem le, és az USB kapcsolatot mire állítsam a telón?
Amúgy, nagyon tetszik a telefon, és elégedett vagyok a tudásával (sok(k) is néha), csak ezt a tel. - pc. kapcsolatot nem tudtam még megoldani.... -
Orf3usz
tag
válasz
Stiletto107 #228 üzenetére
MT6589T, 16/2GB, 5” FHD TCL Idol X-et? Ez nagyon must have-nek tűnik!
persze ha egyéb illetékek nem jönnek rá.
A kis Jiayu g3 marad még egy fél évig, aztán év vége körül kéne majd valami jót vennem - ezek szerint lehet hogy TCL lesz. -
Orf3usz
tag
Sziasztok!
Kínában mennyiért mérik ezt a kütyüt? Minidealen láttam $200-ért, de nem vagyok biztos hogy nem a selejteket szórják ki. -
Ormanyos
csendes tag
Üdv mindenkinek
Nem olvastam végig a topikot, lehet volt szó erről (ezt csak azért írtam, hogy lehet megkövezni), de tudna-e valaki segíteni nekem:
szükségem lenne az 1002-es rootolt gyári romra (lehetőleg amelyik tartalmazza a magyar nyelvet is), amit cwm recoveryből tudok telepíteni.
Ja, és alcatel idol x ot 6040D-ről beszélek...Nagy köszönet előre is
-
Stiletto107
csendes tag
Sziasztok,
Sajnos egy ROM telepítés alkalmával sikerült asztaldíszt csinálnom a telómból.
Esetleg valami GURU, aki visszahozná az "élők" sorába?
Előre is köszi... (természetesen szánok rá némi kp-t is) -
Laza...
addikt
válasz
Jeanne d'Arc #222 üzenetére
77-ért tudok, ha érdekel
-
Laza...
addikt
Ha valaki még keres TCL S950-hez magyar nyelvű romot, akkor ezt a hozzászólásomat olvassa el
-
-
csernak75
senior tag
válasz
Jeanne d'Arc #220 üzenetére
Esetleg ha ilyet találsz [link] erre megéri lecserélni kb. a samsung S4-el van egy szinten. (Ugye 8 magos de magonként ez is gyengébb.)
-
-
csernak75
senior tag
válasz
Jeanne d'Arc #218 üzenetére
Helló!
Én nem ajánlom a cserét:
- hiába 1,5ghz mind a kettő procija de ebben csak cortex a7-es magok vannak ami kb. 30%-al lassabb a KRAIT magoktól ami a g-ben van
- a gpu kb. dupla olyan erős a g-ben mint ebben + itt a felbontás is nagyobb. Haverom-nak Xperia Z-je van (ugyanaz a hardver mint a g-ben) Real racing 3 neki max on megy, ezen csak low-on.Tehát jó telefon ez (főleg ha nem játszol komolyabban), de én egy optimus g-ről nem váltanék erre. (Esetleg az IDOL X+-ra igen.)
-
Sziasztok!
Gondolkodom egy ilyen telefon vételén. Itt a ph-n találtam is jó áron. Tetszik a design, szép a full HD-s kijelző illetve a belseje se rossz. A kérdés csak az, hogy érdemes-e ezek miatt egy LG Optimus G-től megválni? Mert van amiben az Idol jobb, de van amiben az LG. NFC/ 4G nem hiányzik.
Hol lehet esetleg megtekinteni élőben egy ilyen telefont? Gondolom Médiába vagy ehhez hasonló helyeken nincs. -
Chronos6
tag
válasz
mediumgecso #214 üzenetére
Egy olyan fájlkezelőben (pl ES File Explorer) ami kezeli a gyökér (root) könyvtárat, menj a /dev könyvtárba és a pro_info fájlt nyisd meg.
-
Chronos6
tag
válasz
mediumgecso #211 üzenetére
A teljes elérési út a /dev/pro_info. A gyökér alatti dev könyvtárban. Jobban leírni nem tudom
-
Chronos6
tag
Elvileg lehet rom-ot cserélni a hivatalos tool-al ha nyelvi területnek megfelelő ID-t állítunk be. Nekem ez a fájl üres, de ha valakinél találunk egy használható ID-t akkor pikk pakk meg lehetne oldani a magyarítást.
Akinek Idol X-e van, el tudná nekem küldeni a /dev/pro_info fájl tartalmát, hogy milyen készüléke van (TCL vagy Alcatel) és hogy egy vagy két sim-es, illetve hogy milyen build számú rom van a telefonján, megemlítve hogy a magyar nyelv elérhető-e?
-
clair13
újonc
Sziasztok,
a segítségetekre lenne szükségem. Angol nyelvű Alcatel One Touch Idol X-em van. A gyerkőc ma megszerezte és addig nyomkodta, hogy valami segítő modulba lépett be, így a telefon akármit csinálok angolul dumál, hogy éppen hol járok. Sajnos meg sem tudom keresni, hogy hol találta ezt a remek funkciót mivel csak a főképernyők műküdnek pörgetni az oldalakat nem tudom.
Februárban már jártam így, akkor még teljesen új telefon volt, így resettel megoldottuk. Most viszont annyi infó-adat van benne, hogy ezt nem szeretném meglépni.Ha erre nem nincs segítség és valóban resetelni kell, akkor hogy működik az adatmentés és a visszatöltés? Én nem vagyok nagy angolos így a menüben annyira nem tudom eligazodni, csak a megszokott dolgokat ismerem!
Köszi előre is a segítséget!
Üdv: Klári
-
mediumgecso
őstag
Nem tudná valaki lementeni a TCL Idol X S950 (dual sim) ROM-ot (amin van magyar nyelv) CWM-ből, és elküldené nekem, hogy fel tudjam flashelni a sógor telójára?? Nem tudok magyar nyelvet rávarázsolni.
Ha szükséges segítek CWM-et feltenni, sógor telójára is pikk-pakk feltenni a root-ot majd a CWM-et.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ideje komolyabban számolnunk az Alcatel készülékeivel. Az Idol X remek kijelzővel, ízléses és minőségi külsővel domborít, bár nem minden tökéletes.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT12
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT11, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, ZT10
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, XX04, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue - Kártyafüggetlen, 1 ÉV GARANCIA, XX03, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S23 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB Zöld / normál állapotban / 100%-os akkumulátorral / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest