Hirdetés

Alcatel One Touch Idol X - egyre inkább ideális

Hirdetés

Bevezető, tartozékok

A változatosság gyönyörködtet, tartja a mondás. A mobiltelefonok között is igaz ez, ám hiába óriási a kínálat, azért sokan úgy érezhetjük, hogy valami nem oké. A piacon masszív fölénnyel rendelkező Samsungra sokszor mutogatnak, hogy hiába van 500-féle típusuk egyszerre, ezek jelentős része minimálisan különbözik egymástól, mind külső, mind belső tulajdonságaikat illetően. A másik nagy „tortazabáló” az Apple, ők azok, akik évente csupán egy (illetve most már kettő) új készüléket dobnak a népnek. Ám itt is csak kétévente van komolyabb változás, a forma ugyanaz, ráadásul a legutóbbi két típusból az egyik szó szerint csupán egy átcsomagolás, semmi több.

Alcatel One Touch Idol X
[+]

Vannak azonban gyártók, akik töretlenül küzdenek azért, hogy a nagyok közé tartozhassanak. Az Alcatel sok-sok évvel ezelőtt már ismert márka volt, az akkori One Touch készülékek színes, de sokszor ormótlan és csúnya külsejük ellenére számos ember kezében láthattunk ilyet itthon is. Aztán egyre inkább elsikkadtak, az okostelefon robbanás háttérbe szorította őket. Közben meg is vették a kínaiak és azt hittük, ezzel vége is. Ehelyett visszatértek és komoly inváziót indítottak, egyre jobb típusokat húznak elő a kalapjukból, LTE, fullHD kijelző, 13 megapixeles kamera, villognak az impozáns műszaki adatok. Az idei Idol-széria számos tagja járt már nálunk, de nincs még vége, most az Idol X futott be hozzánk, és érdemes közelebbről megismerni.

Alcatel One Touch Idol X
[+]

A gyártó hazai képviselete szerencsére teljes dobozban küldte a telefont, a hosszúkás téglában viszont nem találunk nagyon sok dolgot. Van ugye egyszer a készülék maga, majd a belső tálcát kiemelve egy csinos töltőfejre (azért a HTC-nél is körbenéztek), egy USB kábelre és egy sztereó fülesre bukkanunk. Egyéb extra nincs, esetleg egy tokot el tudtam volna még képzelni hozzá, több kínai cég szeret ilyennel kedveskedni a vevőnek.

Alcatel One Touch Idol X
[+]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés