Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
eldrah
aktív tag
válasz
üzenetére
az én akkumnak a joisten se segit
ahogy én használom a telot,a szinek nem javitanak az akkuidon
hacsak nem egy IFA akkuját kotom kulso tápként a telora,vagy egy nappaneles toltot szerelek a hátamra
én azért vettem,hogy használjam,hmt van is használva...délelott 11 re általában már toltoért kiált olyan hajnal 4-4:30 as toltorol levéttel
(amugy viccen kivul,a szinekkel valo tesztet megcsináltam még az alca 990-nél
ott nekem bejott a fekete háttér..na meg amugy is a minimalista témák tetszenek
) -
MurdR
veterán
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Az alcatel szeret mindent a szőnyeg alá söpörni, a fb oldalukon is olyan cenzútlra van mint kínában.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
eldrah
üzenetére
Ja ez a levél a szerviznek, akkor ért volna valamit, ha többen fórumozók közül hasonló tartalmú levelekkel bombázzuk az Alcatelt, és a szervízt. A Nokia C5-03-nál ezt csináltuk és így 3 hónap alatt sok lúd disznót győzött a T ellen, de az más fórum volt, más fórumozókkal. Ha legvégső esetben a fogyasztóvédelemhez kellene fordulni, ha egyedül írnék egyedül elzavarnak, de ha 7-10 írunk levelet akkor ott sem söpörhetik le könnyen, mert látják nem egyedi hiba.
A fenyegető levéllel annyit akartam elérni, hogy a szervizben, vagy az Alcatelnél azért lehet kicsit felkapják a fejüket és megnézik azt, hogy a GB configjével tényleg jobban működik-e a GPS az ICS alatt, főleg ha hasonló problémákkal küldenek be Ot-995-t a szervizbe. Legalábbis ez működött a T-vel szemben, nem is kellett végül még levelet sem írni a fogyasztóvédelemnek, látták komolyan gondoljuk a dolgot. No mindegy, akkor nem erőltetem.

-
Telda
addikt
Reggelt!
Milyen GPS szoftvert tudnátok ajánlani a telefonra? Sajnos állandó net kapcsolat nincs.
Nem gond ha fizetős, csak jó legyen.
-
eldrah
aktív tag
no azért hozzáteszem,annyira nem kell megijednunk,szerintem nem is érezheto a kulonbség,ahogy olvastam...vagyis de...legalább 3-4 perccel kevesebbet bir miatta a telo

-
jonyw
tag
Hali. Már nem tudom ki kérdezte, de a bsplayer le tudja venni full-ra a fényerőt lejátszás közben a kijelzőn.Így tovább lehet filmet nézni hdmi-ről.
-
hatizsak
tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
A szerviz válaszában különösen ez a mondat tetszik:
Mindazonáltal a root-olást és az egyéb illegális szoftver beavatkozást nem javasoljuk ügyfeleinknek, mivel nem garantált a készülékek hibamentes működése,Ebben az a szép, hogy ha nem csinálod, akkor meg garantáltan nem működik.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Hogyan tudok képeket lementeni a telefonra netezés közben? -
eldrah
aktív tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
na erre kiváncsi leszek mit reagálnak
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Sziasztok, mellékelem a pénteki levelezésem a szervízzel, kinek kell írni inkább? Közvetlenül az Alcatelnek?
Sent: Friday, May 17, 2013 12:20 PM
Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Kijött az ICS javítás, de a fórumot olvasva a GPS-szel sok felhasználónak továbbra is gondjva van, eldobja a műholdakat, nem talál jelet. Én még nem tudtam tesztelni a javítást, mert T-mobilra még nem jött ki a frissítés. Ha a gingeres gps.conf-sl kicserélték az icsben lévőt, ettől jött rendbe a gps. A fórumon tesztelték, és írták hogy ezzel sokkal jobban működött a GPS. Akkor most rootolnom kell a telefont, hogy jól működjön a GPS? Nem tudnák ezt a megoldást a szervízben letesztelni és ha tényleg működik, a javított ICS-ben kicserélni a conf file-t a régi GB-s conf file-ra? Üdvözelettel:2013. május 17. 13:22 Ügyfélszolgálat írta, <uf@telemaxgsm.hu>:
Tisztelt ..........!
Szakszervizünk a gyártó által biztosított, elérhető legújabb szoftvereket teheti fel a készülékekre, azokat nem módosíthatja.
Mindazonáltal a root-olást és az egyéb illegális szoftver beavatkozást nem javasoljuk ügyfeleinknek, mivel nem garantált a készülékek hibamentes működése, és garancia megvonást eredményez.
Üdvözlettel,TeleMax GSM Szerviz Kft.Tisztelt Szerviz!
Akkor marad a hivatalos út, azaz ha nem lesz megbízhatóan használható az ICS javítással a GPS, akkor lehet, hogy Fogyasztóvédelemhez fordulunk. Kérjük a kárunk megterítését az Fogyasztóvédelmen keresztül a gyártótól, mert az ICS-n nem tudjuk megbízhatóan használni a telefon fontos funkcióját a műholdas navigációt. 14 hónap garancia van a terméken, ezért nem szívesen veszíteném el azt.
Ez hivatalos út is járható, mert a Nokia C5-03 esetén sikerült eredményt elérni, csak lassabb és macerásabb, de akkor ez van. -
paca5
tag
Sziasztok!
A H1N1 után visszatettem a gyári 4.04-t majd frissítettem. az akksi most is ezt csinálja..
[link]Sztettek gariban cserélik az aksit, vagy magát a telefont???
-
XDModesty
aktív tag
sziasztok!
nem követtem mostanában a fórumot, gyors felzárkóztatást tud nekem valaki adni? bagyusz féle h1n1 romom van most fent (kb 2 hónapja), érdemes ennél újabbat, esetleg a hivatalos frissítettet felrakni? és ha igen akkor honnan és hogyan? előre is köszönöm
-
Kuter
senior tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Nem alapban van
-
akosright
tag
Nagyon kellemes kis programot ajánlok nektek és búcsúzom is. Leváltottam a telót, így ez a program is másikon lett próbálva, de szerintem ezen is hibátlanul fut.
Zsebreteszed vagy leteszed a telefont, kikapcsol a képernyő, előveszed, megmozdítod bekapcsol. És ha a képernyővédőt is kikapcsolod a programban akkor rögtön a nyitóképernyő fogad amint kézbe veszed a telefont.Ja és eladó a teló!
-
akosright
tag
válasz
313313
üzenetére
Nagyon kellemes kis programot ajánlok nektek és búcsúzom is. Leváltottam a telót, így ez a program is másikon lett próbálva, de szerintem ezen is hibátlanul fut.
Zsebreteszed vagy leteszed a telefont, kikapcsol a képernyő, előveszed, megmozdítod bekapcsol. És ha a képernyővédőt is kikapcsolod a programban akkor rögtön a nyitóképernyő fogad amint kézbe veszed a telefont.
Ja és eladó a teló!

-
hatizsak
tag
válasz
helixP
üzenetére
Lehet, hogy csak átírni kellene?
Ezeket találtam, ami különbség:
# I modify this value ,because our phone don't support ULP .so I set it to 7.
CAPABILITIES=0x27
#CAPABILITIES=0x7GB-nél 7 van megadva. Sajnos fogalmam sincs, hogy mit jelent az ulp.
sensor szekció a GB-ben egyáltalán nincs. Lehet, hogy ezzel van a baj:
################################
# Sensor Settings
################################# Needs to be set explicitly based on sensor
# There is no default value.
#GYRO_BIAS_RANDOM_WALK=SENSOR_ACCEL_BATCHES_PER_SEC=2
SENSOR_ACCEL_SAMPLES_PER_BATCH=5
SENSOR_GYRO_BATCHES_PER_SEC=2
SENSOR_GYRO_SAMPLES_PER_BATCH=5# Sensor Control Mode (0=AUTO, 1=FORCE_ON)
SENSOR_CONTROL_MODE=0# Enable or Disable Sensors for GPS use (0=Enable, 1=Disable)
SENSOR_USAGE=0# Choose GSIFF sensor provider (1=DSPS, 2=Android NDK)
SENSOR_PROVIDER=1és még az utolsó sor:
# Wiper (wifi positioning), 1=enable, 0=disable
ENABLE_WIPER=1GB-nél 0. Ezt nem is értem. Wifi is besegít a helymeghatározásban? Kültéren nem sok értelme van, beltérben meg minek?
Akkor marad a root, és a próbálgatás.
-
-
hatizsak
tag
válasz
helixP
üzenetére
Hát ahogy itt a kollégák írták nem engedi lecserélni, csak akkor ha rootolom. Egyébként a gps.conf fájl dátuma 2012.10.26 (ICS). A mostani frissítéssel ehhez ezek szerint nem nyúltak. Egyébként ez már önmagában is vicc, hogy ha egy conf fájl cseréjével jól működővé lehet tenni a gps-t, akkor a support csapatnak ez miért nem jutott eszébe. Vagy én (és még jópáran) fogtam ki szar telefont, vagy akinek jó, az nem használja tartósan a gps-t (ICS-re értendő).
Rootolni azért nem szeretném, mert nem bízom abban, hogy nem kell visszavinni garanciába a telefont. Megpróbálom az alca szervizt, hátha van valami ötletük.
-
ORCA58
addikt
válasz
GhanBuri Ghan
üzenetére
Kipróbáltam. Tényleg lekapcsolja a képet megfelelő beállítások mellet. De nem érdemes használni. Amire kitalálták éppen ara nem használható. Nem spórol áramot, éppen fordítva. nagyon leterheli a rendszert, felmelegszik a telefon. HBO-GO-t szoktam nézni HDMI-n, de ha lekapcsolom a képernyőt annyira szaggat, hogy inkább állóképek döcögős sorozata lesz látható.
Ha nem figyel az ember rossz beállítás mellet, el lehet sötétíteni úgy a telefont, hogy csak az akku kivétel segít. -
Nekem sem jó a GPS. Ezzel a telóval nagyon ráfizettem, mert éppen a navi miatt vettem 4,3 colos telót. Addig nem nagyon olvastam panaszt rá, de az év elején, amikor megvettem, már éppen ICS-sel kaptam meg, és mint tudjátok, innen kezdődtek sokaknak a GPS gondok - nekem is!

Megvettem a Lumia 820-at, amelyik a panel lakás belsejében 3 másodperc alatt talál mindig jelet (nem túlzok!). Voltam vele egy 500 km-es úton, meg több rövidebben, és semmi gond nem volt.
Az AOT995 állandóan elveszti a műholdat, a legutolsó útján még 10 km-t sem bírt ki, totálra lefagyott, csak az újraindítás segített. -
helixP
nagyúr
válasz
Melack
üzenetére
Hopp
kösz, hogy szóltál 
Ez lenne az a link valójában.
-
helixP
nagyúr
válasz
hatizsak
üzenetére
Próbáld ki ezt a megoldást, többeknél működik.
ferero: hát rootold, mi azzal a baj...?
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
hatizsak
tag
Sziasztok!
Megfrissítettem a telenoros ics-met, hátha javítja a gps-t. De sajnos most is ugyanazt tapasztalom. Első indításra működik, majd a második (program) indításkor nem talál jelet semmilyen gps program. A telefon újraindítása után megint jó egy darabig. Más is tapasztalt ilyent? Vagy az enyém sz@r? Nem gondolnám hardver hibának, mert amikor megy, akkor jó.
Kösz. Sz.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ORCA58
üzenetére
Van nekem tapadókorongos, még a Wayteq GPS-hez adták nem szeretem, mert sokat kell sz.ara.kondi vele, meg ha látják a tapadókorong helyét az üvegen, akkor könyebben feltörik, mert azt gondolják hátha a GPS a kesztűtartóban van és az esetek 90%-ban ott van, de ha nincs is akkor is ha betörtik az üveget az nem ocsó. De az meg nem jó a mobilhoz. És sokszor városon belül rövid távokra használom a GPS-t mindig leszedni, felrakni a tartót, letörölni a helyét, macerás kicsit. Egyébként állítható univerzális GPS tartót 2000-3000 között láttam a Tescoban.
-
ORCA58
addikt
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Lehet olyan tartót is kapni, melyhez egy műszerfalra ragasztható korong tartozik, így nem lóg a szélvédőn.
Megjegyzem még nekem sincs, Ami teszik, az borzasztó drága. -
ToniSoprano
addikt
válasz
eldrah
üzenetére
Gondolkozom azon, továbbfejlesztem, ha valahogy rögzíteni tudom a műszerfal tetejére GPS tartóként is tudom használni, de akkor le kell rendesen ragasztózni, hogy ne zörögjön, ne forduljon át a tok.
No mindegy, hétvégén még dolgozom az ötleten... Mindenesetre egyszerűbbnek tűnik mint sz.ar.akodni a tapadókorongal az autóüvegen, meg egy tartó 2000 körül van. Ha összejön szabadalmaztatom.

-
ORCA58
addikt
válasz
zolo82
üzenetére
Az kiírja mindig, hogy ingyenes, vagy mibe kerül . Amíg nem adsz meg fizetési módot nem is tudsz fizetni érte.
Net kapcsolattal tölti akkor is, ha PC-n jelölted be a letöltést. Persze a Google-ba be kell jelentkezni hozzá, hogy felismerje a telódat. Wifi ajánlott !Több ingyenest kipróbáltam, de egyik sem működött.
Most a RocketDialt használom. Sajnos nem ingyenes de nem tudom mibe kerül, mert nekem már nem mutatja mivel megvettem. Egy hónapig ingyen ki lehet próbálni. Nagyon sok mindent tud, amit a gyári híváskezelő nem. E mellet még szép is. Már nem tudnék meglenni nélküle. -
eldrah
aktív tag
válasz
ToniSoprano
üzenetére
erre csak annyit: faja
+1 nekem bejon
-
helixP
nagyúr
válasz
ToniSoprano
üzenetére
Hardcore

Új hangoutshoz mit szóltok? Nekem belopta magát a szívembe!
zolo82: Full caller ID
-
ToniSoprano
addikt
-
baaka
tag
válasz
zolo82
üzenetére
1.Legyen felteleptíve egy fájlkezelő(pl.: total commander), majd névjegyzékben az adott személynél csengőhang és felajánlja, hogy android rendszer vagy total comm. segítégével akkarod kiválasztani a csngőhangot.rámész a total comm.-ra ée kiválasztod a kivánt csengőhangot.
2. tolts le playrol egy caller id appot az megoldja.
-
zolo82
csendes tag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Üdv!
nagyon köszönöm mind2 sikeres volt. Még egy kérdés: ha névhez akarok csengőhangot,akkor ugye a neven belül kell rámenni a hangra, de ott csak a gyáriakat adja fel. ötlet?
Másik: ha kép van rendelve egy személyhez(1 vagy 2Mp), akkor híváskor miért lesz csúnya a kép? VAlahol lehet valamit beállítani?
Köszi
-
t_a_m_a_s
addikt
Helló urak,
Tudtok valami egyszerű és jó médialejátszót, ami tud mappák alapján dolgozni, nem kell hülye playlisteket gyártani? A mort player tudja, de az pl böngészés közben folyton leáll... -
espista
senior tag
Nem kekeckedés képpen, de, ha átnéztek az Xperia T topicba ott éppen van most egy jó mobilos kép.
Ma sikerült felraknom Bagyusz új Clean ICS Romját a fiamnak. Eddig minden OK. -
thiclyoon
aktív tag
válasz
zolo82
üzenetére
1. beállítások- nyelv és bevitel- android billentyűzet mellet van egy beállítások ikon, azon beül pedig a rezgés bill. megnyomásakor-t kapcsold ki
2. "zene" app- 3. ikon ott felül(ilyen hangjegy), hosszan nyomj a zenére, amit akarsz csengőhangként, és ott kiválaszthatod, hogy beáll. csengőhangként
-
zolo82
csendes tag
Üdv!
Pár napja lettem tulajdonosa egy ot 995-nek.
2 kérdés:
1.Hogyan lehet kikapcsolni az sms írásnál, névjegyzék keresésnél, illetve a böngészésnél, hogy ne rezegjen minden egyes betű írásánál?
Facebook-os kollégák visszaírtak gyors válaszban, hogy a "haptikus visszajlezés" állítsam. A hangbeállításnál nem találok ilyen lehetőséget. Felesleges, hogy minden betű leütésésnél rezeg(mellesleg így az akkut sem lehet kímélni)2. csengőhangnak csak a gyári hangokat tudok beállítani, más egyéb sd kártyán lévő számra opcióként nem ajánla fel a csengőhang beállítást.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
törölt tag
Idol ultra.. LOL ultra.. szvsz... Support: vagy még nem tanulták meg,hogy mi az, vagy mint a samsungnál: nem érdekli őket... Én nem akarom erőltetni a supportot..Adják ki a javított ics forráskódját oszt jónapot.. Eddig a gyári romoknál minden telómon jobbak voltak a főzöttek.. itt is Bagyusznak köszönhető,hogy egyáltalán van még 995 tulaj és nem a JRD teamnek .. amit ők javítanak(jrd),azt szerintem 2-3 igaz dev kb 2 óra alatt összehozza, nem 3-4 hónap alatt..ráadásul nem akkora stábbal és technikai háttérrel,mint a gyári "team"...
Helix: thx, de kb 20 perce még inkább rambók voltak: dög fáradtan egymást kergették a lakásban,mondván : a fiam levadássza a gonosz zombitündéreket... most mát ágyban vannak, ezért a fotózás holnapra marad

-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Midnight-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4219,100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ahogy én használom a telot,a szinek nem javitanak az akkuidon
hacsak nem egy IFA akkuját kotom kulso tápként a telora,vagy egy nappaneles toltot szerelek a hátamra

/vitzelek!/

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
)