Új hozzászólás Aktív témák
-
Teljesen igazad van a szolgáltatókat illetően. Mindegyik szolgáltató alapesetben a Start csomagot (vagy nem is tudom, hol miként nevezik) aktiválja, ami azt jelenti, hogy kb 12Ft/10kB-os csomagokat alkalmaznak - nagy kegyesen - havidíj nélkül. Ez azt jelenti, hogy ha valaki letölt egy (sejtelmem sincs, miért) közkedvelt dühös madárrajt, ami 18,65MB, akkor az mindjárt több, mint húszezer forint. Ezt persze tudja a szolgáltató is, de nem mondja el, hiszen őneki a haszon kell, a bevétel a fontos, nem a korrekt tájékoztatás.
Megint csak a szolgáltató sara: sok ismerősömtől hallom, akik vettem egy okostelefont, hogy az eladó beszélte rá, hogy azt vegye, hiszen annyiba került, amennyibe egy nem okostelefon került volna. No és mivel mindenhonnan az folyik, hogy az most a trendi, az "up to date", ezért sokan megveszik úgy, hogy nincs is rá szükségük. Itt megint csak arról van szó, hogy a szolgáltató ezt helyezi előtérbe, az eladó pedig - van, hogy tudatlanságból, de olyan is van, hogy pont tudatosan - ezt javasolja a vevőnek. (Olyan is volt, hogy egy barátom, aki mindig symbiant használt az elmúlt években, alig bírta meggyőzni az eladód, hogy hagyja békén az androiddal, mert neki nem az kell) Aki pedig meggyőzhető, azt meg is győzik arról, hogy vegyen inkább okostelefont.Én anno még egy Siemens IC35-tel kezdtem "PDA-s karrieremet", de a Sony Clié-t is nagyon szerettem, valamint a HP h1930-ért is odavoltam. Aztán volt nem egy WM okostelefonom, de a Blackberry-ket is nagyon szerettem, a WP7-es is jó volt, amíg volt, a symbiannal sincs bajom, és az iOS is elmegy. Egy ideig két okostelefont használtam, természetesen két különböző rendszert, hogy ne legyen egyforma. Végül meguntam, mert az egyik extra tudása teljesen felesleges volt. Most egy nagytudású készülékem van, mellette pedig egy 2.490Ft-ért vásárolt full alap készülék. De édesanyámnak is inkább vettünk 1.500-ért egy "butatelefont", mint 1Ft-ért egy okostelefont, mert nem arra volt szüksége (noha nem egy technikai analfabéta, de otthon dolgozik, a számítógépe állandóan be van kapcsolva, egyszerűen nem volt értelme az okostelefonnak). Ahogy sok más embernek is felesleges a smartphone, de a nyomás miatt azt "kell" venniük.
Mindezzel nem azt mondom, hogy nálatok is ez történt. Nem is azt mondom, hogy ostoba az, akinek nem kell okostelefon, mégis azt vesz. (Mutathatok tanulmányokat, amikben a tömegnyomás hatásait vizsgálták) Egyszerűen csak azt mondom, hogy az elmondottak alapján nekik nem volt szükségük az okostelefonra. A gyereküknek már inkább...
-
mkRoland
senior tag
Abszolút megértem a helyzetüket, nekem - állítása szerint - számítástechnikában valamelyest jártas ismerősöm vett ZTE Blade-et, nem hallgatott rám, hogy mit csináljon, hogy ne legyen csillagászati számlája, aztán számlazáráskor jött a sírás az ő és családja részéről...
Javaslom, hogy használják ki a Telenor adta ingyenes lehetőséget: 3 hónapig kötelezettség nélkül van Klikk (korlátlan mobilnet, enyhe megkötéssel), aztán döntsenek, hogy kell-e nekik havi 1000-ért ez, vagy nem (ha nem, célszerű ügyfélszolgálaton keresztül intézni az előfizetés mobilinternet eléréséhez szükséges szolgáltatás kikapcsolását, az biztosabb, mint az ondóvezeték elvágása)!Honnét lehet elvinni az afrikai óriáscsiga bébiket? Lehet belőlük pacalpörköltet főzni, vagy védett és csak játszani adhatom unokahúgomnak?
-
eneszi
csendes tag
Szia! Én is hasonló helyzetbe kerültem. Kaptam egy 24 ezres számlát. Mikor vettem a telót, azt mondták 27-től él a Klikk szolgáltatás. Miután rákérdeztem a Telenornál, mi az oka, azt a választ kaptam, hogy 28-ától élesítették, így az előző napi forgalom lett elszámolva. Kénytelen voltam "lenyelni", holott szerintem nem igazán én tehettem róla. Természetesen a mai napig nem jött üzenet, hogy a Klikk szolgáltatás élne, de az új számla már nem ilyen brutális. Lehet, ti is így jártatok.
-
A legjobb megoldás sztem továbbra is egy adatkapcsolatot korlátozó program letöltése lenne (mivel simán lehetséges, hogy néhány tudatlan gombnyomás után a szolgáltató elküldi újra a beállításokat és azokat elmentve megint mennek a programok a netre, hogy frissítsék önmagukat)
Egyébként pár tíz megával simán összejön 20k számla.Kár lenne tagadni: ők - a leírás alapján - pont olyan emberek, akiknek nincs szükségük okostelefonra
-
mkRoland
senior tag
Vodafone-nál meg lehetett csinálni, hogy a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül letiltattam minden mobilnetet, így az ő rendszerükben nem volt net-elérésem, tehát fejre állhattam volna, akkor sem kúszott volna fel! Mind a 4 előfizetésemen megcsináltam (volt másik kártyám korlátlan nettel, wifi hotspotként mindig nálam).
Nara19@3119:
Nincs mit. Mivel két külön embernél előfordult, javaslom, hogy 1.hsz-be írjuk bele, mint lehetséges SW-es bug! -
jopont
senior tag
Az Android sajnos olyan, hogy egyfolytába netért kiált. Így ha nem állítod le, akkor bármelyik része felkapaszkodhat egy kis frissítés ellenőrzésért, S.T.B. Valamint, valjuk be, nem jön ez rosszul a Telenornak sem. Az MMS maradhat, az nekem nem csinál számlát. Esetleg a navigációt nem használtátok rajta, mármint a Google Maps-ot? Mert pl az is a netről szed le egyfolytába.
-
Petyka3
aktív tag
Első körben kikapcsolni, beállítások/vezeték nélküli kapcsolatok/mobilhálózatok/adat engedélyezve - pipa ki. Felül a térerő mellett látod, ha 3G-t használ, 3G ill H két nyilacska fel/le jelzi az aktivitást. Ajánlok még egy alkalmazást, 3G wathdog a neve, widget, ami jelzi az adatforgalmat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- Xiaomi Redmi A1 32 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro Max 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4337
- iPhone 14 Pro Max 128GB Függetelen/1-3 hónap gar./Akku 86%/p4336
- új Pitaka Fusion Weaving MagEZ 4 MagSafe 600D iPhone 15 Pro és Pro Max aramid hátlap tok - overture
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest