- Yettel topik
- iOS alkalmazások
- A Z Fold7 lesz végül a legvékonyabb hajlítható?
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Angwatt CS1 - akár jó is lehetne
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Érkezik a Now Bar a Galaxy órákra is
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Segal
veterán
válasz
Perillustris #45 üzenetére
Meg egy jobb kerékpáros országutival simán utolér és tőle meg egy lángost kaphatsz az arcodba
Somatom: És minimum 4 akksit cipelsz magaddal... Roppant életszerű
-
Somatom
veterán
válasz
Perillustris #45 üzenetére
Mi a gond a Balaton körrel? Cirka 10mp alatt cserélek akkut.
-
Perillustris
senior tag
"45 km/h-val röhögünk az arcába a biciklistáknak"
Oké, akkor menjünk egy Balaton-körre!
Valamint a küllőprizma sem kötelező, ha fényvisszaverős a gumid.
-
ElEvEn11
senior tag
Nekem erős a gyanúm, hogy a kínai gyártó lenyúlta a Mate designt. Mármint az, aki a Mate-nek beszállít és saját márkaként adja el, csak sokkal szarabb minőségben. A Mate itt, Dániában elég erős az elektromos bicók között. 2016 óta vanna és még a modellválaszték is majdnem takkra passzol.
Mate oldala itt: [link]
Ha választanom kell, tuti a Mate-re szavazok, mert a dánok minőségellenőrzésében 100-szor inkább bízom, mint a kínaiakéban. -
collecting
tag
válasz
Dark Archon #17 üzenetére
Köszi!
Bár ebben az árkategóriában nem túl szépek.. -
Somatom
veterán
válasz
Runner_fxr #39 üzenetére
Sejtettem, hogy ez lesz a véleményed.
-
-
Alchemist
addikt
válasz
Schuler888 #27 üzenetére
Fu-Shi-Mao a kínai verzió neve.
Egyébként a Shimano is gyárt olcsó gagyit, így a nincs jelentősége a japán gyártóra való hivatkozásnak. -
Alchemist
addikt
válasz
collecting #10 üzenetére
20 kg alatti, használtam ilyet és ár/érték arányban korrekt.
-
pusszycat
nagyúr
Nem tudom mi ez a zsibongás a 20" e-bike után az gyerekbicikli, min 26" de jobb a 27.5" Nem lennének ezek drágák csak egy 800 $ a boltban feltornászák 1200 $ Vedd meg hitlere és úgy már duplázodik az ár, hát nem aranyos?
-
beef
őstag
-
válasz
Schuler888 #27 üzenetére
Mi a probléma kimaradt egy N betű
-
athomi
veterán
válasz
Schuler888 #27 üzenetére
Szerencsétlen elírás, nézd meg a képeket, Shimano.
-
Schuler888
senior tag
"teleszkópos első villával, Shimao váltóval"
Itt abba is hagytam az olvasast...
-
enté
csendes tag
Elműködgetnek egy darabig. Pontosan ez az üzletpolitika. Az új kínai államkapitalizmusban fogant összvércégegeknél nem szempont a lelkiismeretes tervezés és gyártás, örömmel szolgálják ki a fogyasztói társadalom felületes igényeit, és gyakran magukat hajszolják bele a hülyeségbe. Belső piacukat is arra építik, aztán időnként óriásit buknak. Bőven megelégednak azzal, ha hunyorítva hasonlít az eredetire, és egy ideig úgy is működik, a többi már mindegy. Ezek a cégek olyan profilt vesznek fel és azt gyártják, azt rakják össze, ami az előrejelzések szerint piacképes lesz. Tegnap turmixgép, ma elektromos bicikli, holnap postaláda. Az ügyfélszolgálat addig működik, amíg megéri a cégnek. Ha a piac kikényszeríti, akkor lesz minőség is, ha nem, akkor marad a fos. Csak a bérgyártásból kinőtt cégek tudnak felmutatni valamit, deahhoz is idő kell. A valóban értelmezhető színvonalú termékek ára csak a direkt értékesítés miatt alacsonyabb. Nem véletlen, hogy az egyre magasabb gyártási és járulékos költségek miatt az egyszerűbb, ipar- és nemzetbiztonsági szempontból lényegtelen termékek gyártása visszatérőben van vagy, akár el sem ment.
Ennél a villanybringánál az volt a koncepció, hogy kerestek egy látszólag normális minőségű vázat, felaggatták rá a létező legolcsóbb OEM alkatrészeket, mutatóba tettek rá egy ismert márkanevet, a hajtást pedig megoldották erőből, anyagból. A szükségszerű technlógiai fejlődés miatt jobb, mint az egykori szovjet ipar színvonala, de a szakadék úgyanúgy megmaradt. Az egyszeri vevő pedig elhiszi, hogy a pénzéért kapott valami nagyon komolyat, és vételt megünnepli egy 3999 Ft-os műbőr cipővel, amit az áruházi parkolóban felállított sátor alatt túrt ki aládából. A tech-influencerek által jegyzett YT videók tesztként nem értelmezhetők, inkább csak termékbemutatók, megalapozott döntés szempontjából nem sokat érnek. Azért sem, mert egy geek attól még nem ért mindenhez, hogy ma már szinte mindenben van valamilyen elektronika, de a lényegi résznek semmi köze hozzá.
-
rumos14
nagyúr
az elsővel peches voltam, az tuti, de a Facebook ADO csoport szerint elég sok a minőségi kifogás. ezzel szemben nagyon kevés a "nekem semmi bajom a bringával" jellegű poszt.
amúgy a + változat lehet h tényleg hoz vmi pluszt minőségben, és ez egyfajta "elkxrtuk" beismerés hogy kevesebb mint fél évvel az alap után itt a +.
Samebike-nak van itthon hivatalos (=bolti) beszerzési forrása, persze drágább mint Kínából., de biztos szívesen adnak teszt darabot. ott a 20-as bringán van normális sárvédő és csomagtartó, és az egész tényleg olyan masszívabb benyomást kelt.
amúgy nekem bejött ez a 20" összecsukható vonal, ha kell, feldobom BKV-re, vonatra, ingyen szállítható. -
Bog
HÁZIGAZDA
Azért tartom ezt kissé konteónak, mert amikor meg magamnak rendelgetek ezt-azt, akkor azok általában elműködgetnek egy darabig. Vannak olyan bigyók, amelyek évek óta üzembiztosan szuperálnak, pedig azt gondoltam, hogy max 5 évig fog üzemelni a himuhumi időjárásos ébresztőóra, de még mindig állja a sarat, pedig már simán olyan, mintha a múlt évezredben rakták volna össze.
És ha a webshopos vonal küldi ki a szajrét, akkor ott általában random kapunk egyet az árukészletből, mint amilyen egy Kugoo, vagy Fiido, vagy mittomén milyen random bigyónál történik. És igen, van köztük selejtes szar, de néha egész jó a termék, mint amilyen a Niubility N2.
De erről a konkrét bringáról:
1. én nem várom, hogy 250k-ért Gepida, B'TWIN vagy KTM szintű eszközt kapjak, azok duplaennyibe kerülnek.
2. Az eddigi cuccokhoz képest ez markáns szintugrás. A Fiido/Himo biciklik sokkal jobban szét akartak esni, ez tökre egyben van, szar úton sem nyökög. Lehet, hogy fél év múlva egy métert sem fog tudni tenni, mert úgy szétzuhan, de majd meglátjuk, ez a gép most marad egy kicsit nálunk, mert tökre tudjuk használni. Itt és most megígérem, hogy beszámolok róla, hogy mennyire maradt működőképes X kilométer múlva is.
3. Kényelmes. Végre.
4. Lehet, hogy ez egy csodálatos igényességgel összerakott review-példány és csak azért tűnik faszábbnak a többi izénél, mert azokat meg a forgalmazó dobta hozzánk, nem a gyártó, de ezt tényleg sosem fogom megtudni, mert ha végigpörgetem a YT-on erről a konkrét bringáról a teszteket, akkor mindenki tökre odavan érte, ami most vagy azért van, mert hát ez volt az elvárás, vagy tényleg rendben van. -
enté
csendes tag
A kettő együtt igaz. Óriási a minőségi szórás, mint minden kínai fejlesztésű alapkategóriás nehézipari termék esetében, de persze a tervezést sem viszik túlzásba. Egyedileg kiválogatott alkatrészekkel rakják össze a sajtónak szánt sorozatokat, a piacra meg jut, ami jut. A lerövidített kereskedelmi láncolaton megspórolt méretes haszonból bőven marad keret az előforduló garanciális cserékre. A többi ügyfél meg lenyeli a békát, vagy kényszeredetten naiv mosollyal "élvezi" az újdonság varázsát.
Azért is különösen bosszantó ez a hozállás, mert a belefektetett nyersanyag, energia és munkaerő rövid idő alatt eljut a hulladékudvarba, ez pedig nagy felelőtlenség az előttünk álló évtizedek tekintetében. A kínaiak bármit kitalálnak és legyártanak, amit eladhatónak sejtenek. Mindezt minimális műszaki tartalom és maximális árazás mellett.
-
válasz
collecting #10 üzenetére
-
Segal
veterán
Pontosan.
Sajnos már a képekről is ordít hogy ezt messze el kell kerülni.
A világért nem szeretnék konteot gyártani, de az a mobilaréna kupon lehetőség a cikk végén, azért kicsit gyanús. Pedig pár adással ezelőtt pont arról volt szó a mobilaréna tv-ben, hogy ha valahol akkor itt ilyen nem lesz...
Viszont elképzelhetőnek tartom hogy tényleg jobban odafigyelnek az ilyen reklámcéllal kikóldött cuccok összerakására, viszont ez az esetleges vásárlókon nem segít. -
enté
csendes tag
Elképesztően hitvány alkatrészekkel rakták össze ezt a valamit. Hagyományos bringaként a 29.999 Ft-os áruházi sávba kerülne, ami egy eldobható egynyári dísztárgy, nem közlekedési eszköz. Felejtős, harmadáron is túlárazott lenne.
-
pusszycat
nagyúr
Én a Samebike Lo 26 nézegettem ki magamnak az 500W motorral.
1 Mert csak 23 kg. igy ha lemerül simán lehet tekerni.
2 Nem csak pedelec megy az pedálozás nélkül is.Kis érdekesség, ha kiszedjük a gátlásait akkor 40 Km is száguld alattunk, ha pedig leszálunk róla és felemeljük a hátsóját akkor eléri a 93 Km/h üresben.
-
Bog
HÁZIGAZDA
Jó, hogy írtál, hasznos a több tapasztalat. Nálunk eddig hibátlanul üzemel, semmi nem kattog, minden stabil és hibrid módban tényleg elég jól lehet használni. Most vagy az van, hogy a "review" példányt kézzel rakják össze és 30 kínai ellenőrzi a minőségét, hogy ne írjunk róla rosszat, vagy tényleg te vagy balszerencsés.
Vagy iszonyúan szór a minőség, de hát mi csak abból a példányból tudunk kiindulni, ami nálunk van.
Egy Samebike cuccot már egy ideje ki akarunk mi is próbálni, de még nem tudtuk rábeszélni a webshopokat, hogy küldjenek egyet.
-
rumos14
nagyúr
nem olvastam még a tesztet, de...
én májusban berendeltem a banggood-ról sima (nem plusz) változatot. kb 5 km-t mentem vele hibamentesen, aztán elkezdte azt csinálni, hogy minden indulás után úgy 10 perccel motor csak szenvedett, majd leállt. de az egésznek a minősége nagyon gyengének tűnt. visszaküldtem, kaptam egy másikat, ott a motor rendben volt, de csálén állt a váltó, azt kellett megjavíttatni, és megint olyan érzésem volt, hogy nagyon szarok az alkatrészek. lötyög, kattog minden, a fék egy katasztrófa, az első teleszkóp egy mm-t ne mozdult. így hát eladtam. az is zavaró volt, hogy rásegítés csak 15km/h-ig volt, ha annál gyorsabban akartál elektromos segítséggel menni, a gázkart kellett tekerni.
vettem egy Samebike 20lvxd30-at, itthon, használtan, az lényegesen jobb minőségű, és bár itt offtopic, de ott meg a motor csinálja azt, hogy van 0 a rásegítés, vagy 100%, szóval lényegében a pedál az csak indikáció, hogy kapcsolja be. nem a motor segít a pedálozásra, hanem max emelkedőn a pedál segít a motorra
jelenleg egy CMAcewheel GW20-at használok, na az sem tökéletes, de legalább bitang nagy akksi van benne (48V 24Ah) így egy egész napos túrán is kitart. érdemes lehet a fogaskereket nagyobbra cserélni, hogy a pedálozás nagyobb hangsúlyt kapjon a motor mellett.
de nem véletlenül kerülnek ezek annyiba, amennyibe. -
collecting
tag
válasz
Dark Archon #9 üzenetére
Tudnál kérlek márkát, típust írni? Köszi!
-
-
Segal
veterán
Ez inkább valami ipari hulladék kategória...
-
GreatL
őstag
Gondolom a szokásos 20 kg a canga, de nem láttam róla adatot kis nézelődéssel.
-
athomi
veterán
Ezek mellett a sárvédők mellett lábrészre biztosan bőven jut sár, de szerintem még a hátra is jut egy kicsi.
-
Somatom
veterán
Nem feltétlenül. Van összecsukhatóm (analóg), meg villanyos fully -m. Teljesen másképp használom a kettőt. Sztem egy 20 -as összecsukható az olyan kempingből a közértbe járat, nem rendszeres, napi használatra való. Oda jó a nyomatékszenzor nélküli is. Én inkább a láncváltót tartom hibás koncepciónak. Oda agyváltó kéne és szíjhajtás, mert az nem koszos és nem olyan érzékeny, mint egy láncváltó füle. Összecsukva pakolgatás közben kicsit odaveri az ember és máris lehet állítgatni a váltót.
-
beef
őstag
Apró kiegészítés:
"komplettnek tűnt a sárhányóval" - sárvédő lesz az inkább, a sárhányó az a kerék maga
"A küllőkön és a pedálokon is vannak fényvisszaverők (ez itthon is kötelező a bicikliknél)" - a pedálokon nem.Ez még mindig az ipari hulladék kategória, ha nincs pedálszenzor (magánvélemény, tessék úgy kezelni). Tudom, úgy drágább lenne.
-
Somatom
veterán
Köszi a tesztet!
Tipp. Létezik behajtható pedál.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Nagyon agilisen lépett be a piacra az ADO nevű márka az elektromos bringákkal, az A20+ pedig az a szint, ahol minden ilyen motyónak kezdődnie kéne.
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- AKCIÓ! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest