- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
Lehet hogy te jószándéknak gondolod de én közelről sem látom annak.
Az a baj hogy azt hiszed hogy mi most azt eröltetjük hogy van ugyan olyan jó egy Acer mint a Dell.Részemről szó nincs ilyenről.Én is láttam Dell-t,láttam a profi biost,az igényes összeszerelést,hallottam a legendás megbízhatóságáról,DE DRÁGA.
Jóval drágább mint az Acer.Van olyan hogy az ember nem tud már rá többet költeni és kész.
Se +40 se +30-at.
Az előbb említetted valakinek hogy 1,5 év múlva jöjjön vissza hogy mi lett az Acerével.
Egy Travelmatet (amit te annyira szídtál) három éve folyamatosan 14-16 órában használtam nem kíméltem ,a képernyő kímélőt is kivettem .
És mi baja van? Semmi.A képe még mindíg szép és semmi sem romlott el benne.
(Tudom mindjárt jössz azzal hogy vannak még csodák)
Ezzel azt akartam mondani hogy egy Acer is lehet jó ,tudjuk a Dell jobb de drágább is .Aki csak Acert tud venni az nem azt jelenti hogy hulladékot vesz.
-
Renwick
őstag
Az EMEA régió forgalmát elég jelentős mértékben európa határozza meg, statisztikai kényszerűség, hogy ide sorolják az önmagában rendkívül csekély jelentőséggel bíró afrikai és közép-keleti piacokat.
Én azt hittem eddig Európáról beszéltünk, nem worldwide, ezek szerint félreértettelek.
Nyugat-európai piac és Acer.
Az Acer 2Q '07-ben a következő nyugat-európai országokban volt piacelső notebookban:
Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Dánia, Belgium...
...második pedig ezekben az országokban:
Franciaország, Németország, Egyesült Királyság, Svédország, Norvégia, Finnország, Svájc, Ausztria.
üdv
R.
-
Renwick
őstag
Világos, no offense, csak azért mondtam, hogy mindenki tisztában legyen a piaci erőviszonyokkal: az Acer az európai piacon a PB nélkül is tarol (a Lenovónak ellenben jól jönne itt egy kis erősítést), az USA-ban viszont az összes többi tajvani, távol-keleti gyártóval egyetemben sehol sincsenek...
És igen, boldog karácsonyt mindenkinek.
üdv
R.
-
Renwick
őstag
A HP nem szimpatikus a PACKARD BELL miatt?? Az év poénja! Egy nagy titkot ugyan had áruljak már el: a PACKARD BELL AZ ACER!!!!!! EMBER!!! Az Acer leányvállalata, amit azért vásárolt meg, hogy az ultragagyi szegmensben talán mégse a saját nevével árulja a notikat, hisz párszor sikerült már ledegradálnia a márkanevét elég komolyan.
Ha már a forráskritikánál tartunk: az Acer a Gatewayt vette meg, nem a Packard Bellt. Mindössze arról van szó, hogy bonyolult tulajdonosi viszonyok és részvénymozgások kapcsán előbbi vásárlási opciót szerzett a PB-re (ezzel tulképp jól kicseszve a Lenovóval). Az Acer ettől függetlenül még véletlenül sem a PB, meg a benne rejlő termékpozicionálási lehetőségek miatt vette meg a Gatewayt, hanem azért, hogy növelje a tengerentúli befolyását...
üdv
R.
-
Neck
veterán
Átteszem OFFba mert nem kapcsolódik már annyira a témához.
Az, hogy a hardware ugyanaz lenne, arra értettem, hogy pl ugyanúgy intel processzor van mindkettőben...
Ha végigolvastad amit írtam, akkor rájössz, hogy félreértettél. Van 3 ismerősöm, akinek HP van, és van még kettő, akiknek viszont Packard Bell. Nem a Packard Bell miatt nem szimpatikus a HP, hanem alapból.
Viszont nem tudtam, hogy a Packard Bell az Acer leányvállalata, köszönöm az infot.Nem volt még Dellem, mivel Notebookom sem, de egy jóbarátomét próbálgattam, tényleg nagyon jó, minőségi benyomást kelt, de nincs rossz véleményem a tesztben szereplő Acerről sem, ettől függetlenül.
Én minden információt figyelembe szoktam venni, meghallanám a rossz kritikákat is, de azoknak akinek Acer van az ismeretségi körömben, elégedettek. Lehet hogy csak kifogták a jót, de akkor is elégedettek. Visszautasítom azt, hogy csak a pozitív kritikákat akarom meghallani. Nem ismersz engem, mint ahogy én sem téged, így nem nyilatkozom arról, hogy te milyen lehetsz, így megkérlek arra, hogy ezt próbáld meg viszonozni.
- Folyamatosan olvasok, és tájékozódok, a bíztatásod nélkül is, de nem értem kit vezettem félre...
- Mint írtam, a Packard Bell sem szimpatikus, nagyon gagyinak tűnt, így nem is gondoltam a megvételére, de mint magad írtad az Acer direkt a Low Endbe pozícionálja, szóval nem is várok mást a PBtől.
- Tényleg nagyon hülye gondolat lehet, ha tök ugyanolyan processzor van mind a kettőben, lehet hogy a Dellt többet ellenőrzik, de az Acert sem úgy dobják ki hogy 0 Quality Checken megy keresztül...
- Már ne is haragudj, de nem tudom miből szűrted le, hogy ilyen vagyok. Abból gondolom hogy rám értetted, mivel nekem válaszolsz. Kezd egy kicsit a hócipőm tele lenni a stílusoddal. Nem, nem én vagyok az az ember aki 2 forintért autózik, meg aki 1000 forinttal olcsóbb vinyót vesz pedig az 1000 forinttal drágább jobb lenne. Igenis hajlandó vagyok megfizetni a jót, szeretek utánanézni hogy HOL vásárlok és MIT, nem szoktam rohanni a boltba megvenni az elsőt ami szimpatikus, szeretek mérlegelni. Az Acer csak az egyik jelölt, és elárulom, hogy a Dell is a pakliban van, nem döntöttem még.
- Tisztázzunk valamit, vannak bizonyos tények, például hogy a Dell nagyobb presztízsű, minőségibb márka, mint az Acer. Ennek ugye pl az az előnye, hogy a Dell notebook megbízhatóbb, azonban te is írtad, hogy a Dellből is ki lehet fogni a rosszat, bár kisebb eséllyel. Tehát fogják már fel az emberek, itt a PH! -n, akik egy-egy márka mellett úgy kardoskodnak, mintha az életük múlna rajta: Ha valami jó, akkor csak jó, de nem a makulátlan tökéletesség, amiben sosem csalódhatsz, ilyen nem létezik. Lehet hogy jobb mint a másik, de nem kell úgy beszélni róla mint egy szent kegytárgyról, azért mert te azt favorizálod egy másikkal szemben, vagy pedig azért mert ilyet birtokolsz. Az ilyentől a falra mászok. Neked az életed múlik rajta, vagy fizet a Dell, hogy ennyire körömszakadtáig beszélj le mindenkit mindenről, a Dell miatt?
Oké, én csak azt feltételezem hogy jót akarsz, de igazán megpróbálhatnád műveltebb stílusban, statisztikai adatokkal alátámasztva előadni, hogy miért ajánlod a Dellt, mint Notebook szervízben dolgozó hozzáértő.Maradok kiváló 10telettel:
Neck
-
frames
tag
Még valami, csak kifutottam az időből: Azt írtad, hogy az Acernek már párszor sikerült ledarálnia a márkanevet. Ez teljesen igaz, de LEHET, hogy most jó irányba fordul el a gyártó nem? LEHET, hogy most ezzel a designváltással próbálja helyreállítani, amit évekkel ezelőtt elcseszett, és ez az ELSŐ lépés a rögös úton, ami a hírnév helyreállításához vezet!!!!!
Látom előítéleteid vannak a márkával szemben, és így soha nem fog megváltozni a véleményed az Acerről, bármit is csinál!!Mindenkinek kellemes Ünnepeket kívánok!
-
Olasza
aktív tag
Az utolsó 22 hozzászólásból 10 a tiéd, amit az Acer szidásával töltöttél meg. Felfogtuk a Te (mint Dell tulaj) véleményed, de már kezd sok lenni. Nem gondolod!?
Mennyi tapasztalatod van az új szériával (mivel az írás erről szól, és itt ajánlott plecsnit kapott) kapcsolatban? Oké, hogy szervízes vagy, de valószínúleg a Tesco-s pédányok kötnek ki nálad, mivel az utazógaranciás példányokat nem hiszem, hogy hozzád küldenék. -
frames
tag
Bocs, de én nem értek veled egyet! Lehet, hogy Te jobban értesz hozzá, mint egy átlag júzer, de szerintem mindenki maga döntse el, hogy milyen gépet szeretne venni. Lehet, hogy a FU-SI-nak és az Acer-nek nagy a meghibásodási aránya, de ezekből a gépekből is vesznek legtöbbet Magyarorsszágon... Ha pl. a HP vagy a Dell eladása hirtelen az egekbe ugrana valami miatt, akkor azoknak is arányosan nőne a meghibásodási aránya (lehet, hogy nem 40%-ra de magasabb lenne sokkal, mint most)
Ahogy Te is mondtad:"Mindenből ki lehet fognia rosszat"
Akkor ez fordítva is igaz: Mindenből ki lehet fogni jót
Ismerek nem egy embert, akik évek óta nyúznak Acert, FuSi-t, meg MSI-t, és egy rossza szavuk sincs rájuk, ismerek olyat, aki szidja, mint a bokrot...
Aki nem életbevágóan fontos üzleti adatokat tart a noteszén, és nem hal bele, ha a gépe 3 hétig szervízben van, az inkább megveszi az olcsóbb gépet, és szerintem neki van igaza, nem annak, aki "azzal villog, hogy rávág a gépére kalapáccsal és semmi baja nem lesz tőle a noteszének"
"- az Aceré a Packard Bell, k-ra nem javasolt a megvételük"
Te nem javaslod, vagy az a több mint 60% Acer júzer, aki elégedett a gépével?Más: A hangnemedből azt vettem észre, hogy fel vagy háborodva Neck véleménye miatt. Mindenkinek megvan a véleménye, és ezt illik tiszteletben tartani, még ha nem is értesz egyet vele.
Tudom, hogy engem is ugyanúgy le fogsz tolni majd mint őt, de lehet, hogy valakit megbántasz a hangnemeddel, mivel nem a legkedvesebb szavakat használod (lehülyézel másokat) -
Neck
veterán
A Dell, Lenovo notiknak tényleg nagy presztízsük van, de abból is úgyanúgy ki lehet fogni a rosszabbat, még ha a tapasztalatok alapján egy kisebb presztízsű márka esetén erre talán nagyobb az esély. Mellesleg a hardver belül jórészt ugyanaz az intel platform miatt, csak a design más, és ez az új Acer jónak tűnik (tapogattam
)
Más. A HP nekem kifejezetten nem szimpatikus, 3 ismerősöm átkozza, a Packard Bellt szintén 2. Az Acert sokan dícsérik. És igen, árérzékeny vagyok, itthon megvan a teljesítmény egy PC személyében, a mobilitás miatt szemezek a notikkal, egyetemre bevinni, s ágyból netezni anélkül hogy a PC felfűtené a szobámat. Erre pedig nem kell drága noti, egy kis egyszerű olcsó elég, ami ennyit tud, viszont a design szép, árban stimmel, a hardware is kielégíti az igényeket. Egyedül a név meg a gari szól a Dell mellett, 30ezer nem tűnik soknak, de ha úgy vesszük hogy plusz egyharmad árért, akkor már igen. Ebben az árkategóriában sok a 30 ezer forint is, szvsz.
MOD: Főleg egy csóró egyetemistának meló nélkül, mint én
-
gorlin
őstag
Én ezt írtam:
"A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy."
És mindezt ebből vettem:
Acer 5315 bios 1.21+============================================================================+
ICL50 ROM Release Note
+============================================================================+
BIOS CORE Version ................ Insyde EFI 2.0
CPUs Supported ................ Intel Merom,Merom-Lite
Chipset ................ Intel Crestline
Bridge ................ Intel ICH8M
CardReader ................ RICOH833
Video ................ ATI M71M,M76M,N-vida NB8M,NB8M-SE,NB8M-GS,NB8P-GS,Intel
Audio ................ Realtek ALC268 codec.
LAN ................ Broadcom 5787KMLG(Nettiling),5906(Acadia 2)
1394 controller ................ RICOH833(Nettiling)
KBC ................ ENE926
Clock Generator ................ ICS9LPRS365
Super I/O ................ NONE
BIOS ROM Part ................ MX25LV008BB
+==============================================================================+
| MODEL NO. : ICL50 RELEASE DATE : 11/08/2007 |
|------------------------------------------------------------------------------|
| Major Version : V1.21 (for MP-EN) CPU u-code Version: |
| KBC BIOS Version : V1.21 (for MP-EN), |
| VGA BIOS(uma) : Intel 1471 |
| Flash Utility Ver: FLASHIT 1.2 & Insyde WinFlash 3.23 |
| Clock Generator(discrete): 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Clock Generator(UMA) : 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Checksum (FD) : 2934(FD) |
+==============================================================================+
BIOS:
1). Add Penryn CPU support.
2). Fixed POST time too long if setup memory over 2G.
3). Implement workaround for BroadCom W-lan (Disable L0,L1s).Ez nem azt jelenti hogy biztosan megy hanem annyi hogy támogatja a bios amit erre a chipsetre írtak a penryneket.
-
gorlin
őstag
Rendben
csak azért írtam 130-at mert 126 és 140 között van,de akkor az acer legyen 99 és 115 között.
-A vga-val kapcsolatban én örülök hogy újabb mert jóval gördülékenyebb vista alatt az Aero,bár 950-es is elmegy de azért később még számíthat az a kis plussz.
idézet a hwsw-ről:
"
Az új chipsettel alapjaiban új grafikus chip is érkezik, a GMA X3100, mely egy új, DX9-es architektúrára épül, és a vállalat állítása szerint elődjénél jóval nagyobb teljesítményt ér el, miközben hatékonyabban gazdálkodik az energiával. A chip hardveresen gyorsítja az MPEG-2 és WMV9 (VC-1) videofolyamok kitömörítését is, akár a HD-változatokat is, így elméletileg ezek lejátszása kevésbé terheli le a rendszert, ami kisebb fogyasztást is jelent, megörvendeztetve a mobilitást igénylő felhasználókat, akik az akkumulátoridő érdekében többnyire mellőzik a multimédiát. Az új grafikus chip érdekessége, hogy képes alacsonyabb frissítésű, váltottsoros megjelenítésre kapcsolni a kijelzőt, ha úgy ítéli meg, nincs gyors mozgás. Csak ezzel a technikával közel fél wattot lehet spórolni.
"-Ramot én gyakran írok
úgyhogy nagyon örültem neki.
-Ha mondjuk fejleszteni akarsz processzort pár év múlva szinte már csak santa rose-t fogsz kapni.
A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy. -
Olasza
aktív tag
....és nem viszik át fél európán az utazógarancia miatt..
LOL
Nekem nem mindegy, hogy 200 vagy 600 km-t tesz meg a notim?! És ott 100 millió potenciális vásárló notijának a garanciális szervízét végzik. Mennyivel jobb a magyar szakszervíz? Ott garantáltan minden alkatrész raktáron van, nem kell minden darabot megrendelni. Csak azért mert külföldi, még nem jelenti, hogy nem is ért hozzá! Főleg, hogy garantáltan több tapasztalata van, és nem kell 10 márkához értenie. -
gorlin
őstag
"na és ha 965? tökmindegy ilyen kategóriánál
"
Miért is lenne tökmindegy?Egyrész újabb másrész azért jobb a videovezérlő,és ha ráadásul mindez olcsóbb is akkor miért is bajAkkor egyezzünk meg hogy általában 130e körül alakul a Dell ára.
+3 év garancia
+Dell minőség-30e forint
-Roszabb Vga mint az Acerben
-Régebbi chipset.
-Ha jól láttam nem tud ramot írni a DVD írója.Ezért mondom hogy érdemes mérlegelni kinek mi a job.
-
-
gorlin
őstag
"őőő",
én egy szóval sem mondtam hogy van szakértelem vagy bármilyen értelem a tescoban.Az eladó jobb esetben meg tudja mutatni hogy merre van a laptop.De ha otthon megnézed és értesz hozzá annyira hogy ki tudjad választani hogy te mit szeretnél akkor utána csak bemész és megveszed én csak erre gondoltam.A tescos (vagy bármilyen más hypermarketes) eladó tényleg nem tud segíteni szinte semmiben ez tény,főleg ha notebookról van szó (persze itt is lehet kivétel)"a másik: nem tudom milyen laptop bolltba voltál eddig, de valahogy nagyon mellémehettél
"
Ezt mondtam is hogy tisztelet a kivételnek,tehát általában a laptop boltok amik kifejezetten ezzel foglalkoznak tényleg értenek hozzá,és jó áron is adják a gépeket.De én most arról beszélek hogyha mondjuk nincs az ember közelében ilyen Notebook bolt hanem csak egy
kis informatikai bolt,ott nem minden esetben tudnak segíteni .Persze Pesten nagyon sok kifejezetten Notebookal foglalkozó bolt van de vidéken nem olyan gyakori.
(tudom fel kell menni Pestre,vagy rendelni kell:-)Én nem azt mondom hogy nincs igazad,én is szívesebben vettem vola egy Dell-t vagy Hp-t esetleg Lenovot.Viszont amit Acerben megkaptam 99e-ért azt a nagyobb márkákban bőven a duplájába kerülne.Mérlegeltem hogy megéri e nekem a kockázatot ez a plusz pénz és azt mondtam hogy meg.Erre is van egy év garancia 12e-ért ki lehet két évre terjeszteni úgyhogy azért ha baja lesz itt sincs kizárva a garacia
És azért Egy FS-el nem venném egy kalap alá az Acert. -
Renwick
őstag
Biz' Isten nem vagyok érdekelt az Acer nyomatásában, de azért hadd emeljem ki, hogy ad. 1 - az eladott volumen is kicsit más, ad. 2 - a termékpozíció is. Ha már mindenképpen a Lenovóval akarunk összehasonlítani, akkor a 3000-es szériát állítsuk pariba az Acer-FuSi mainstream vonallal, nem is értem hogy jönnek ide a ThinkPadek...
üdv
R.
-
Renwick
őstag
sokan vélik úgy: inkább megveszem 300-ért a kínaiba a pólót, mint 2000-ért a normálisat...abba nem gondol bele, hogy a kínaira már emlékezni sem fog, amikor a másik még mindig póló lesz...
No offense, meg biztos vágod a témát, de azért ez egy kicsit túlzó hasonlat, nem gondolod?
üdv
R.
-
hanee
senior tag
Én kedvellek téged de nem értek egyet..
Persze biztos több szervíztapasztalatod van, de pl. az a konfig, ami nekem Acerben 200-ba került, egy DELL-ből 400 lenne, ennyi pénzem pedig valószínűleg 2 év múlva sem lett volna rá, az igényeimből pedig annyira azért nem adok vissza, hogy az asztali gépemnél egy 3x lassabb gépet vegyek csak a márka miatt, amitől megőrülnék, mire bebootol meg elindul rajta valami.. szerintem ésszerű keretek között használva ennek sem lesz baja, pl. nem törik össze. Annak akinek nem arra kell a notebook, hogy naponta 6 helyre hurcolja magával miközben ide-oda lötykölődik egy autóban, hanem mondjuk hetente 1-2x viszi valahova, és nem 6 milliárdot érő céges adatokat akar tárolni rajta, hanem mondjuk a vizsgatételeit, annak véleményem szerint bőségesen megfelel ez is.
Nekem az elmúlt másfél hónap alatt jó tapasztalataim vannak vele.hanee
-
gorlin
őstag
Nem tudom,szerintem nincs igazad.Attól függ ki mire használja.
Ha nagyon nagyon fontos üzleti laptopról van szó akkor mondjuk tényleg érdemes egy komolyabb laptopot venni.Bár szerintem nem fog annyira megbízhatóbb lenni hiába DELL,vagy HP vagy akármi más.
Viszont ha van egy ember aki azt mondja kell egy átlagos laptop emailre,böngészésre,szövegszerkesztésre stb,és meg tudja venni 99e-ért akkor miért kellene dupla annyiért megvenni mert az "márka" .Az hogy belefutottál egy hibás darabba amit persze garanciálisan cserélni fognak ,az nem azt jelenti hogy szar lenne.Hallottam már letört zsanérról és nem Acer volt,hanem egy agyon hypolt márka...
A másik :
"na mindegy...amíg a emberek a teszkóban a kolbász mellöl választanak notit, addig ez marad"
Igazad van inkább menjek be egy boltba ahol nagy esély van rá hogy kurvára nem ért hozzá az eladó (tisztelet a kivételnek mert vannak azért jó notebook boltok)de rátszi az életkorát az árra és a végén 30%-al drágább lesz mint a kolbászok mellett.
Én igenis a hypermarketekben fogok vásárolni.Amúgy ha bármi baja van a gépnek 3 napon belűl sokkal gyorsabban visszaveszik mint mondjuk egy számtech boltban.Nem áll neki kötekedni hogy ez nem is hiba meg stb.(mivel ha visszaveszi akkor rohangálhat a nagykerbe,és nem is biztos hogy rögtön tud adni cseregépet)
Úgyhogy ez is szól a kolbászok mellett.
Nekem van egy Acer 5315ös gépem és nem érzem hulladéknak.Jó ,biztos egy 300e forintos "márkás" gép jóval többet tud de amire nekem kell arra bőven elég.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sorozatok
- Formula-1
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Call of Duty: Black Ops 6
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest