Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Neck

veterán

válasz polip #122 üzenetére

Átteszem OFFba mert nem kapcsolódik már annyira a témához.

Az, hogy a hardware ugyanaz lenne, arra értettem, hogy pl ugyanúgy intel processzor van mindkettőben...

Ha végigolvastad amit írtam, akkor rájössz, hogy félreértettél. Van 3 ismerősöm, akinek HP van, és van még kettő, akiknek viszont Packard Bell. Nem a Packard Bell miatt nem szimpatikus a HP, hanem alapból.
    Viszont nem tudtam, hogy a Packard Bell az Acer leányvállalata, köszönöm az infot.

Nem volt még Dellem, mivel Notebookom sem, de egy jóbarátomét próbálgattam, tényleg nagyon jó, minőségi benyomást kelt, de nincs rossz véleményem a tesztben szereplő Acerről sem, ettől függetlenül.

Én minden információt figyelembe szoktam venni, meghallanám a rossz kritikákat is, de azoknak akinek Acer van az ismeretségi körömben, elégedettek. Lehet hogy csak kifogták a jót, de akkor is elégedettek. Visszautasítom azt, hogy csak a pozitív kritikákat akarom meghallani. Nem ismersz engem, mint ahogy én sem téged, így nem nyilatkozom arról, hogy te milyen lehetsz, így megkérlek arra, hogy ezt próbáld meg viszonozni.

- Folyamatosan olvasok, és tájékozódok, a bíztatásod nélkül is, de nem értem kit vezettem félre...
    - Mint írtam, a Packard Bell sem szimpatikus, nagyon gagyinak tűnt, így nem is gondoltam a megvételére, de mint magad írtad az Acer direkt a Low Endbe pozícionálja, szóval nem is várok mást a PBtől.
    - Tényleg nagyon hülye gondolat lehet, ha tök ugyanolyan processzor van mind a kettőben, lehet hogy a Dellt többet ellenőrzik, de az Acert sem úgy dobják ki hogy 0 Quality Checken megy keresztül...
    - Már ne is haragudj, de nem tudom miből szűrted le, hogy ilyen vagyok. Abból gondolom hogy rám értetted, mivel nekem válaszolsz. Kezd egy kicsit a hócipőm tele lenni a stílusoddal. Nem, nem én vagyok az az ember aki 2 forintért autózik, meg aki 1000 forinttal olcsóbb vinyót vesz pedig az 1000 forinttal drágább jobb lenne. Igenis hajlandó vagyok megfizetni a jót, szeretek utánanézni hogy HOL vásárlok és MIT, nem szoktam rohanni a boltba megvenni az elsőt ami szimpatikus, szeretek mérlegelni. Az Acer csak az egyik jelölt, és elárulom, hogy a Dell is a pakliban van, nem döntöttem még.
    - Tisztázzunk valamit, vannak bizonyos tények, például hogy a Dell nagyobb presztízsű, minőségibb márka, mint az Acer. Ennek ugye pl az az előnye, hogy a Dell notebook megbízhatóbb, azonban te is írtad, hogy a Dellből is ki lehet fogni a rosszat, bár kisebb eséllyel. Tehát fogják már fel az emberek, itt a PH! -n, akik egy-egy márka mellett úgy kardoskodnak, mintha az életük múlna rajta: Ha valami jó, akkor csak jó, de nem a makulátlan tökéletesség, amiben sosem csalódhatsz, ilyen nem létezik. Lehet hogy jobb mint a másik, de nem kell úgy beszélni róla mint egy szent kegytárgyról, azért mert te azt favorizálod egy másikkal szemben, vagy pedig azért mert ilyet birtokolsz. Az ilyentől a falra mászok. Neked az életed múlik rajta, vagy fizet a Dell, hogy ennyire körömszakadtáig beszélj le mindenkit mindenről, a Dell miatt?
    Oké, én csak azt feltételezem hogy jót akarsz, de igazán megpróbálhatnád műveltebb stílusban, statisztikai adatokkal alátámasztva előadni, hogy miért ajánlod a Dellt, mint Notebook szervízben dolgozó hozzáértő.

Maradok kiváló 10telettel:

Neck

• Neck

veterán

válasz polip #94 üzenetére

A Dell, Lenovo notiknak tényleg nagy presztízsük van, de abból is úgyanúgy ki lehet fogni a rosszabbat, még ha a tapasztalatok alapján egy kisebb presztízsű márka esetén erre talán nagyobb az esély. Mellesleg a hardver belül jórészt ugyanaz az intel platform miatt, csak a design más, és ez az új Acer jónak tűnik (tapogattam :B)

Más. A HP nekem kifejezetten nem szimpatikus, 3 ismerősöm átkozza, a Packard Bellt szintén 2. Az Acert sokan dícsérik. És igen, árérzékeny vagyok, itthon megvan a teljesítmény egy PC személyében, a mobilitás miatt szemezek a notikkal, egyetemre bevinni, s ágyból netezni anélkül hogy a PC felfűtené a szobámat. Erre pedig nem kell drága noti, egy kis egyszerű olcsó elég, ami ennyit tud, viszont a design szép, árban stimmel, a hardware is kielégíti az igényeket. Egyedül a név meg a gari szól a Dell mellett, 30ezer nem tűnik soknak, de ha úgy vesszük hogy plusz egyharmad árért, akkor már igen. Ebben az árkategóriában sok a 30 ezer forint is, szvsz.

MOD: Főleg egy csóró egyetemistának meló nélkül, mint én :D

• Neck

veterán

Nem kötözködésből mondom, de ha a két nagy noti ajánlott, a kicsi miért csak tetszett?

Én nem így adtam volna a plecsniket. A legnagyobb tetszett, a középső ajánlott, a legkisebb pedig legalább ajánlott, de a különösen ajánlott cimkét se sajnáltam volna tőle, az árához képest nem csak tudásban nyújtja azt amit kell, de a designja mérföldekkel jobb mint az ebben az árkategóriában elvártak.
    Egyedül a memória kevés benne talán, de notikban ez a legkönnyebben bővíthető komponens. Míg ha a kijelző vagy a proci gyenge benne akkor máris nagyobb problémába ütközik a T. vásárló.

A notik nagyon tetszettek, az Acert mint márkát amúgyis csípem (majd jönnek a Dell, Lenovo meg FuSi tulajok fikázni, de akkor is :) ) és nem értek egyet az értékeléssel.

A teszt nagyon tetszett, még ilyeneket :)
    Kiváló 10telettel:
    Neck

Új hozzászólás Aktív témák