- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #234 üzenetére
Nem tudom.2 giga rammal szépen elfutott,szerintem 1 gigával sem lenne akkora gond.
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #214 üzenetére
Az jó
felhívtam a boltot és azt mondták még nem kaptak garancia jegyet
Nem értem hogy hogy nem lehet kapni
(gondolom a géppel együtt kellene) Majd még érdeklődjek.És amikor lepcsételtettem a kis füzetet senki nem szólt hogy azzal elmehetek a fenébe.Simán lepecsételték és mondták hogy minden rendben van.
Mondjuk most már nyugodt vagyok ,mert eddig azért féltem hogy a bővítés miatt elveszíthetem a garanciát de ezek szerint nem is volt -
gorlin
őstag
Az Acer hivatalos garanciajegye sorszámozott, zöld-fekete tintával nyomva, A4 méretű kemény papir félbehajtva,
tartalmazza a garanciális feltételeket, a szerviz elérhetőségeit.
Az érvényes gar.jegy tartalmazza a gép adatait, vásárlásának dátumát illetve a disztributori pecsétet.Én csak kis füzetet kaptam mellé
lehet hogy kellett volna adniuk ,akinek van ilyen milyen garancialevelet kapott?Amúgy akkor ez van :ha hozzzájuk tartozik akkor fizetned kell a bővítésért.
Kiváncsi vagyok más országban is megcsinálják ezt? -
gorlin
őstag
Ez sajnos nem Acer garancia,az egy kis füzetecske a tetéjére rá van írva hogy PASSPORT 1 Year Limited.Az első oldalon kell lepecsételniük.
Ha ramot akarsz bővíteni akkor majdnem a duplájába fog kerülni,a processzor bővítésről ne beszéljünk mert olyat nem fognak vállalniÉn a helyedben utánanéznék a garanciakiterjesztésnek kb 12e forint és hogyha ezután közvetlenül a központi szervízbe küldheted akkor megéré szerintem
amúgy az apofátlanság,hogy ha bármi baja van a gépednek akkor a nagyker fogja elküldeni a gépedet a Cseheknek,és nem ők javítják(mivel miért is javítanák ha csak felhívják az acert kijön a futár és megjavítva visszahozza
De ha nem tennének rá pecsétet akkor hogy kérnének el 10e forintot egy 5e forintos cserére?
...nem szeretem ha matricázzák a gépemet
Én felhívnám az Acert és megkérdezném hogy hogy is van ez ,mert te bővíteni akarsz és nem akarod szervízbe vinni.Hátha tud valamit mondani -
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #201 üzenetére
Nekem is csak ez van és a számla.innentől kezdve te tudod.De szerintem nem lesz vele gond(bár biztosat nem tudok mondani ,mert az enyémen ugye nem volt matrica,hála az égnek)
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #198 üzenetére
Lepecsételték a garanciafüzetet(Az eredeti kis acer füzetecskét)?
-
gorlin
őstag
Ha nekem most kellene ramot venem akkor 800-as kingmaxot vennék.5700ft/db az aquaban.
Mivel később ebbe a gépbe nagyon sokféle processzor tehető santa rose 100% pl T7xxx ami már 800as Fsb és kihasználná a 800-as ramot,de a legutolsó bios-ban már azt írják hogy a hozzáadták a Penryn Cpu-k támogatását.Tehát elképzelhető hogy az is bele fog menni ami nem lenne rossz
Én nagyon meg vagyok elégedve a kingmax-al,igaz csak 667-es mert nem gondoltam át rendesen amikor vettem a ramotDe van Corsair is ,esetleg kingstone (pcx.hu) de a kingmax is jó.
Mivel én nem próbáltam 800-as ramokat,ezért azt mondom ha ilyet veszel legyen meg a csere lehetősége 667-esekre de szinte biztos hogy menniük kell ,mégha jelenleg nem is használod ki.
Amúgy ha van lehetőséges szerintem próbálj beletenni egy 2 gigás modult a jelenlegi mellé(persze csak akkor ha nem működik visszaveszik,mert azért nem biztos hogy menni fog).Mivel a 965-ösök már támogatnak 4 gigát és már vannak 2gigás ramok(11körül),és ezért a 2 slot nem akadály. -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #187 üzenetére
gemstone
De nekem személy szerint tettszik ez a régi típus,kicsit komolyabb hatású mint az Acer 5315-ös (persze az is nagyon szép de nekem egy kicsit jobban tettszett a régi)
De nagyon jó választás sokkal jobb mint az acer 5315(szerintem).Mivel ebben már van energiagazdálkodás,a celeronban pedig nincs.És ha internetezel akkor nagyon fogod hiányolni.
És ebbe a 90e-es gépbe is vehetsz egy normálisabb processzort és akkor az már nagyon fel fogja dobni.
De így sempron-al is nagyon jó választás -
gorlin
őstag
Milyen szervízt fogsz felhívni?Külön szervízt adtak meg?Elvileg az acernek csak 1 központi szervize van mégpedig a Cseheknél.
Én részemről levenném a matricát mert ez a gép nagyon jól bővíthető kis jószág.
De persze te tudod.A lényeg hogy az én gépemen nem volt ilyen és szerintem ezért a Cseheknél nem is nézik,de ha az EW-hez viszed vissza ott biztosan megnézik .De mindek vinnéd oda?ha a központi szervíz egyszerűbb(futárral megy)
Az utazógarancia az a kis könyv ami le van pescételve!!(persze ott pecsételik ahol veszed a géped) -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #183 üzenetére
Az a helyzet hogy azért az hogy Dual Core-os még netezés közben is jól jön mivel nem megy teljes gözzel a processzor mégha nem is kellene.És így sokkal halkabb a gép.
Arról nem is beszélve hogy a vista inkább egy T5250-en érzi jobban magát mintegy Celeronon.
És a kártyaolvasó,webcamera,komolyabb készülékház,nagyobb winchester sem utolsó dolog.
tudom hogy sok az a +50 de elég komoly kis gép főleg ennyiért.És ezek szerint csak +30e-el kerül többe mint az 5315,mivel olcsóbban már nem lehet kapni -
gorlin
őstag
Árulja már el valaki milyen ragasztás van rajta
Ha nem acer hanem electropont akkor azonnal le lehet tépni (legalább is én letépném ) mivel a garanciához fel kell hívnod az Acert küldenek egy futárt elviszi a Csehekhez ,tehát nincs közvetlen kapcsolatod az elektropontal.
Persze ehhez kell a lepecsételt utazógarancia -
gorlin
őstag
válasz
speedsly #180 üzenetére
Veszprémben,viszont felhívtam őket kíváncsiságból.Már csak 120ért van nekik az 1 gigás modell,ami csak a memóriában különbözik az enyémtől és nincs benne webkamera és oprendszer sem.
Ami most nagyon megéri az az electroworld-ös 5720 150e-ért tudom hogy ez nem 100e de félelmetesen olcsó egy ilyen gépért. -
gorlin
őstag
akkor ott valami furcsa dolog lehetett.Mivel EREDETI ACER plombás laptopon(az enyém is ilyen volt) nem volt rajta matrica ,(amúgy acer matrica?,vagy elektropontos)
Vagy lehet hogy az 1gigás lematricázzák de ez hülyeség.Én az elektropontban vettem és nem volt rajta matrica(ha lett volna sem érdekelne mert bővítettem volna úgy is )elvből utálom a matricás konfigokat.Mindezt csak azért hogy a kedves szervíz 20e -et számoljon fel a memória bővítésért aminek az anyagára 8e de persze a régi ramot elrakják maguknak
-
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #173 üzenetére
Még webkamera sincs rajta?
Ha lepecsételték az eredeti acer garanciát akkor szerintem nem gond ha elszakad a matrica egy bővítés során
mivel külföldön van az Acer szervíz és ott nem fogják nézni a matricát mivel gyárilag nincs lematricázva -
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #159 üzenetére
Celeron M530,80Gb,és 512 ram(ami azóta 2 gigabytra változott 9e forintért
)
Ezek szerint te is ilyet vettél ,megkérdezhetem te mennyiért vetted és mi volt benne?
Ahol én vettem(elektopont) ott is volt 120e-ért az annyiban tudott többet hogy nagyobb volt a merevlemez és 1 giga volt benne,de ebben sem volt még oprendszer. -
gorlin
őstag
válasz
AMD Power #156 üzenetére
Szerintem nyugodtan vedd meg az Acer-t.
nem tudom milyen árkategóriában gondolkodsz,de én az 5315-öt javaslom 99--ért talán az elektropontban akad még.-A kijelzőt a negyedmilliós testvértől örökölte,tényleg hihetetlenül szép képe van!
-A billenytyűzet rendkívül kellemes tapintású
-Részemről a design szép,jóval szebb mint a toshiba(130e-es kategóriás gépe) vagy az FS(bár ez szubjektív)
-nagyon jól bővíthető,mivel a legújabb chipset van benne.
-már 1 hónapja napi 16 órában nyúzom ,cipelem,nyomkodom de nagyon jól bírja.A gép folyamatosan megy egész nap.De te tudod,ha hp-t vagy Dellt ,vagy akár Asus-t veszel készülj fel hogy gyengébb gépet kapsz drágábban(persze a másik oldal a Dell hírneve)
Én szerintem ha 100.000-ed van akkor Acer 5315 ha több ,és szeretnél áldozni a laptopra akkor Dell,vagy Asus, de jóval többe fog kerülni.
-
gorlin
őstag
Lehet hogy te jószándéknak gondolod de én közelről sem látom annak.
Az a baj hogy azt hiszed hogy mi most azt eröltetjük hogy van ugyan olyan jó egy Acer mint a Dell.Részemről szó nincs ilyenről.Én is láttam Dell-t,láttam a profi biost,az igényes összeszerelést,hallottam a legendás megbízhatóságáról,DE DRÁGA.
Jóval drágább mint az Acer.Van olyan hogy az ember nem tud már rá többet költeni és kész.
Se +40 se +30-at.
Az előbb említetted valakinek hogy 1,5 év múlva jöjjön vissza hogy mi lett az Acerével.
Egy Travelmatet (amit te annyira szídtál) három éve folyamatosan 14-16 órában használtam nem kíméltem ,a képernyő kímélőt is kivettem .
És mi baja van? Semmi.A képe még mindíg szép és semmi sem romlott el benne.
(Tudom mindjárt jössz azzal hogy vannak még csodák)
Ezzel azt akartam mondani hogy egy Acer is lehet jó ,tudjuk a Dell jobb de drágább is .Aki csak Acert tud venni az nem azt jelenti hogy hulladékot vesz.
-
gorlin
őstag
Én ezt írtam:
"A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy."
És mindezt ebből vettem:
Acer 5315 bios 1.21+============================================================================+
ICL50 ROM Release Note
+============================================================================+
BIOS CORE Version ................ Insyde EFI 2.0
CPUs Supported ................ Intel Merom,Merom-Lite
Chipset ................ Intel Crestline
Bridge ................ Intel ICH8M
CardReader ................ RICOH833
Video ................ ATI M71M,M76M,N-vida NB8M,NB8M-SE,NB8M-GS,NB8P-GS,Intel
Audio ................ Realtek ALC268 codec.
LAN ................ Broadcom 5787KMLG(Nettiling),5906(Acadia 2)
1394 controller ................ RICOH833(Nettiling)
KBC ................ ENE926
Clock Generator ................ ICS9LPRS365
Super I/O ................ NONE
BIOS ROM Part ................ MX25LV008BB
+==============================================================================+
| MODEL NO. : ICL50 RELEASE DATE : 11/08/2007 |
|------------------------------------------------------------------------------|
| Major Version : V1.21 (for MP-EN) CPU u-code Version: |
| KBC BIOS Version : V1.21 (for MP-EN), |
| VGA BIOS(uma) : Intel 1471 |
| Flash Utility Ver: FLASHIT 1.2 & Insyde WinFlash 3.23 |
| Clock Generator(discrete): 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Clock Generator(UMA) : 01h,85h,ech,fdh,ffh,f0h,33h,11h,d0h,C5h,7dh |
| Checksum (FD) : 2934(FD) |
+==============================================================================+
BIOS:
1). Add Penryn CPU support.
2). Fixed POST time too long if setup memory over 2G.
3). Implement workaround for BroadCom W-lan (Disable L0,L1s).Ez nem azt jelenti hogy biztosan megy hanem annyi hogy támogatja a bios amit erre a chipsetre írtak a penryneket.
-
gorlin
őstag
Rendben
csak azért írtam 130-at mert 126 és 140 között van,de akkor az acer legyen 99 és 115 között.
-A vga-val kapcsolatban én örülök hogy újabb mert jóval gördülékenyebb vista alatt az Aero,bár 950-es is elmegy de azért később még számíthat az a kis plussz.
idézet a hwsw-ről:
"
Az új chipsettel alapjaiban új grafikus chip is érkezik, a GMA X3100, mely egy új, DX9-es architektúrára épül, és a vállalat állítása szerint elődjénél jóval nagyobb teljesítményt ér el, miközben hatékonyabban gazdálkodik az energiával. A chip hardveresen gyorsítja az MPEG-2 és WMV9 (VC-1) videofolyamok kitömörítését is, akár a HD-változatokat is, így elméletileg ezek lejátszása kevésbé terheli le a rendszert, ami kisebb fogyasztást is jelent, megörvendeztetve a mobilitást igénylő felhasználókat, akik az akkumulátoridő érdekében többnyire mellőzik a multimédiát. Az új grafikus chip érdekessége, hogy képes alacsonyabb frissítésű, váltottsoros megjelenítésre kapcsolni a kijelzőt, ha úgy ítéli meg, nincs gyors mozgás. Csak ezzel a technikával közel fél wattot lehet spórolni.
"-Ramot én gyakran írok
úgyhogy nagyon örültem neki.
-Ha mondjuk fejleszteni akarsz processzort pár év múlva szinte már csak santa rose-t fogsz kapni.
A legújabb "gagyi" Acer biosban pedig már támogatja a penryn-es cpu-kat.Elviekben 965-ös lapokban menniük kell.Úgyhogy ez sem mindegy. -
gorlin
őstag
"na és ha 965? tökmindegy ilyen kategóriánál
"
Miért is lenne tökmindegy?Egyrész újabb másrész azért jobb a videovezérlő,és ha ráadásul mindez olcsóbb is akkor miért is bajAkkor egyezzünk meg hogy általában 130e körül alakul a Dell ára.
+3 év garancia
+Dell minőség-30e forint
-Roszabb Vga mint az Acerben
-Régebbi chipset.
-Ha jól láttam nem tud ramot írni a DVD írója.Ezért mondom hogy érdemes mérlegelni kinek mi a job.
-
-
gorlin
őstag
"őőő",
én egy szóval sem mondtam hogy van szakértelem vagy bármilyen értelem a tescoban.Az eladó jobb esetben meg tudja mutatni hogy merre van a laptop.De ha otthon megnézed és értesz hozzá annyira hogy ki tudjad választani hogy te mit szeretnél akkor utána csak bemész és megveszed én csak erre gondoltam.A tescos (vagy bármilyen más hypermarketes) eladó tényleg nem tud segíteni szinte semmiben ez tény,főleg ha notebookról van szó (persze itt is lehet kivétel)"a másik: nem tudom milyen laptop bolltba voltál eddig, de valahogy nagyon mellémehettél
"
Ezt mondtam is hogy tisztelet a kivételnek,tehát általában a laptop boltok amik kifejezetten ezzel foglalkoznak tényleg értenek hozzá,és jó áron is adják a gépeket.De én most arról beszélek hogyha mondjuk nincs az ember közelében ilyen Notebook bolt hanem csak egy
kis informatikai bolt,ott nem minden esetben tudnak segíteni .Persze Pesten nagyon sok kifejezetten Notebookal foglalkozó bolt van de vidéken nem olyan gyakori.
(tudom fel kell menni Pestre,vagy rendelni kell:-)Én nem azt mondom hogy nincs igazad,én is szívesebben vettem vola egy Dell-t vagy Hp-t esetleg Lenovot.Viszont amit Acerben megkaptam 99e-ért azt a nagyobb márkákban bőven a duplájába kerülne.Mérlegeltem hogy megéri e nekem a kockázatot ez a plusz pénz és azt mondtam hogy meg.Erre is van egy év garancia 12e-ért ki lehet két évre terjeszteni úgyhogy azért ha baja lesz itt sincs kizárva a garacia
És azért Egy FS-el nem venném egy kalap alá az Acert. -
gorlin
őstag
válasz
AMD Power #92 üzenetére
Erről van szó.Szerintem nézd meg közelebről azt az 5315-öt (ha elég a tudása)
Nagyon könnyen bővíthető,a legújabb chipsettel van.
Egyébként először egy kicsit megbántam hogy ezt vettem és nem 150-ért egy toshibát vagy egy MSi-t.De az Msi-ről utána olvastam hogy a külső minűsége nem jó.Kopik hajlk stb.
A Toshibával nincs gond de pl ott nem tudsz memóriát bővíteni hanem a magyarországi szervízhez kell vinned ha meg akarod tartani a garanciát ahol elég magas áron dolgoznak(én így hallottam) és mégiscsak 50e-el drágábbPlussz ennek az Acernek tényleg nagyon kellemes a billenytyűzete,és nagyon szép a képe.
-
gorlin
őstag
Nem tudom,szerintem nincs igazad.Attól függ ki mire használja.
Ha nagyon nagyon fontos üzleti laptopról van szó akkor mondjuk tényleg érdemes egy komolyabb laptopot venni.Bár szerintem nem fog annyira megbízhatóbb lenni hiába DELL,vagy HP vagy akármi más.
Viszont ha van egy ember aki azt mondja kell egy átlagos laptop emailre,böngészésre,szövegszerkesztésre stb,és meg tudja venni 99e-ért akkor miért kellene dupla annyiért megvenni mert az "márka" .Az hogy belefutottál egy hibás darabba amit persze garanciálisan cserélni fognak ,az nem azt jelenti hogy szar lenne.Hallottam már letört zsanérról és nem Acer volt,hanem egy agyon hypolt márka...
A másik :
"na mindegy...amíg a emberek a teszkóban a kolbász mellöl választanak notit, addig ez marad"
Igazad van inkább menjek be egy boltba ahol nagy esély van rá hogy kurvára nem ért hozzá az eladó (tisztelet a kivételnek mert vannak azért jó notebook boltok)de rátszi az életkorát az árra és a végén 30%-al drágább lesz mint a kolbászok mellett.
Én igenis a hypermarketekben fogok vásárolni.Amúgy ha bármi baja van a gépnek 3 napon belűl sokkal gyorsabban visszaveszik mint mondjuk egy számtech boltban.Nem áll neki kötekedni hogy ez nem is hiba meg stb.(mivel ha visszaveszi akkor rohangálhat a nagykerbe,és nem is biztos hogy rögtön tud adni cseregépet)
Úgyhogy ez is szól a kolbászok mellett.
Nekem van egy Acer 5315ös gépem és nem érzem hulladéknak.Jó ,biztos egy 300e forintos "márkás" gép jóval többet tud de amire nekem kell arra bőven elég. -
gorlin
őstag
Bár nem engem kérdeztél de azért válaszolok én is.
Szerintem egyrészt jóval gyengébbek mint az asztali társaik,az erősebbek már bőven fél millió körül vannak,amire azt mondom hogy mindent gyönyörűen visz.
Viszont az a baj hogy az erősebb vga kártya miatt jóval erősebben melegszik a rendszer ,hangosabb lesz,akár még internetezés alatt is.Mert egy integrált vga jóval kevesebbet fogyaszt terheletlenül mint egy "csúcskártya" -
gorlin
őstag
válasz
CharlieDrop #63 üzenetére
Gép bekapcsolás.
Biosba belépés
Hdd Mode
AHCI helyett IDE
kb 20 másodperc és működik is -
gorlin
őstag
Az 5315 Nagyon jó kis gép,amikor a múlt heti hazai pályában volt a 100e-es laptopokról szó azt hittem hogy Rudi megemlíti,de örülök hogy most teszteltétek.
Nem is tudtam hogy van benne DVD ram író,kipróbáltam ,tényleg vanennek nagyon örülök.
Viszont egyett nem értek:Miért nem lehetett a gép hátúljába egyetlenegy darab usb-t sem tennimiért baj az ha huzamosabb ideig használom asztalon és csatlakoztatok egeret akkor nem látom a kábeleket...
a régebbi acereken volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- Kerékpársportok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alkoholista nevelde
- Google Pixel topik
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- MacBook Air (15-inch, M2, 2023)
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest