Új hozzászólás Aktív témák
-
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop #244 üzenetére
nah
eddig a legújabb ubuntu linuxszal próbálkozom, kevés siker, még fel sem ébred a gép...
no meg a wifit sem tudom életre lehelni... -
CharlieDrop
veterán
-
CharlieDrop
veterán
hogy egészen pontos legyek:
"Szavatossági szolgáltatás igénybe vétele
Igényyek bejelentésére és a szavatossági szolgáltatás igénybevételére, kérem, hivatkozzon a szavatossági kártyán feltüntetett kapcsolatformációra, vagy látogasson el a support.acer-euro.com weboldalra"a lap hátulján van egy központi telefonszám: 555-5200
plusz megtaláltam a passport könyvecskét de az original fóliázott géphez kaott könyv mellett van, szóval nem valószínű hogy le van pöcsételve. nah de kibontottam töküres... -
CharlieDrop
veterán
Jó kis viták. Azért mondanék én is 1-2 dolgot:
1. Az Acerek egész jó márkáknak tűntek régebben, a TravelMate szériáról sok rosszat nem hallottam (ez szubjektív)
2. Mielőtt notit vettem volna azt tudtam, hogy FuSi-t ne (van is vele tapasztalatom, pl kikapcsolt helyzetben is lemerül) és HPQ-t se (az mégdrágább, még gagyibb gari) . Első helyen Asus állt, ők gyártják a Dell notikat, meg a Mac-eket is
3. Aztán sajna az ár döntött, igen az a pár 10K számított, hogy ne Asust vegyek, ráadásul ennek az Aspire-nek tetszik a dizájnja is (ez is szubjektív)
4. Amire nekem kell, arra megfelel, majd ha többet kell használjam, vagy másra, vagy bármi és komolyan kell, akkor veszek egy rendes notit.
5. remélem a megelégedett 60%-ba fogok tartoznikösz a lehetőséget.
-
CharlieDrop
veterán
Az tény, hogy az XP-t vagy 2 órán keresztül telepítettem, mert hiába no, a SATA-s vinyót nem ismerte fel, 5315höz nem volt sata Driver, azt hiszem az 5310-es driverét kitettem lemezre, utána beintegráltam az XP telepítőjébe, big suck, aztán az XP-s driverek tényleg nincsenek fent az acer oldalán, de kis kereséssel megtaláltam az összeset...
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Sperafico #45 üzenetére
gondolom a sempronban is benne van a memoriavezérlő, olvasd el a tegnapi cpu mélylélektant, ha nem akarod a lényeg:
az Intel procik külső memóriavezérlőt használnak és az FSB elég szép korlátot szab a memória elérésben, míg az AMD-k prociból nyúlnak a memóriához így közvetlenebb a hozzáférés... -
CharlieDrop
veterán
Jah, és teszteltem egy akksi üzemidőt, nem tudom, hogy minek számít, szóval leírom:
- futott olyan 1 órát a winamp a MilkDrop vizualizációs kiegészítővel, ami teljes képernyőn ment 30-50 fps közt
- olyan 10 percet néztem egy videót
- olyan 35-öt 8 firefox ablakban neteztem
- és 1.30-ban töltődött WiFin keresztül egy progi (legális természetesen)
- plusz az utolsó 10 perc WiFi mentesség kis passziánsz-szal megspékelveszóval összessen 1.40-et ment a gép nem tudom ez mennyire teljes vagy nem teljes dolog, ha feltöltött letesztelem egy filmmel, WiFivel kikapcsolt állapotban, és utána akarok egy olyat is, amikor mondjuk csak netezek rajta. Remélem segítek azokon, akiknek a teszt kevés, esetleg majd beszámlhatok később is mik a tapasztalataim
-
CharlieDrop
veterán
Hm, fura!
nem M440-es procit akartatok írni, legalább is az intl.com oldalon az M530 a legnagyobb cerka, 1,73GHz, ilyen az én 5315ösöm is, meg 2x512MB RAMmal szerelt a többi ugyanaz, és tegnap végigfuttattam az everest tesztjeit a következők jöttek ki (ezért gondoltam, hogy M440 és nem M540 a proci):
Mem olvasás: 3805 MB/s
Mem írás: 2769 MB/s
Mem másolás: 3178 MB/s
Mem késleltetés: 100.8 ns (jó eddig semm cpu, de:CPU PhotoWorxx: 10538
FPU Mandel: 1534szóval jelentős eltérések, eddig meg vagyok elégede, 2 napos a gép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest