- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
TGWH
őstag
válasz Gadgetfan_ #43 üzenetére
Na igen, én is. Android, zene pc-ről, vagy youtube wifin. Könyveket ingyen is találni, számos remek e-book vár reád, tök ingyen
Most emiatt nem érzem magam olyan köcsögnek, hogy nem támogatom az évi nem is tudom hány milliárd dollárt hozó üzletet...
Még a térképet, meg a netet kell megoldanom, igaz az kb. 200 Ft/nap lesz, ahogy számoltam... és nem minden nap kell... Szerintem ez így korrekt. Játszani meg ott a pc. Azaz ott lesz az új pcSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Gadgetfan_
senior tag
Nekem csak az app használhatósága számít, simán kifizetek 200-600 forintot ha az jól működik és nem szenvedek a lite vagy free változatokkal ha azokkal kicsit is kompromisszumot kell kötnöm, valamiben nem nyújtja a számomra szükséges tudást a fizetőshöz képest. Azért vettem a telefonom, hogy kihasználjam az adottságait és így sem olyan vészes az összeg ami ehhez kell. A két év alatt kb. 50-60 dollárt költöttem appokra és kb. 150-et zenére, könyvekre, de én ezt előre bekalkuláltam az iPhone "fenntartásába" mikor megvettem anno...
[ Szerkesztve ]
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
nord_
veterán
Ptech, sutszi
meg kéne nézni a hivatkozott hozzászólást... Nem "a nekem csak az ingyenes alkalmazások jönnek be" jellegű volt, hanem egy pimasz vállrándítás arra a nyilvánvaló magamutogató, de egyben szarrágó hozzáállásra, hogy valaki megveszi a méregdrága telefont, de inkább ellopja az alkalmazást, mintsem egy abszolút minimális, a telefon árához képest elenyésző összeget kifizessen mások munkájának használatáért.
-
Touch-ko
őstag
``Abba kellene belegondolni, hogy nem mindenki ugyanarra és ugyanúgy használja a telefont, mint éppen te.``
-Termeszetesen nem. Viszont a munkahelyemen, illetve ismerosi korokben rengeteg iPhone, iPad van, es kozuluk mindnek van App a keszuleken.. Egyetlen ismerosomrol sem tudok, akinek ures lenne az iEszkoze... Ergo TE lottel melle..
``Te is gondolkozhatnál egy kicsit az iCsőlátásodon túl. Nem muszáj 150k-ért divattetelefont venni, de még feleannyiért se. Én meg nem fogok 200ft-ot fizetni mikrojátékokra és apró szarokra, mert nincs rá szükségem. Az meg rohadtul hidegen hagy, hogy ki szerint mi a ciki.``
-Nincs csolatasom.
-Megmagyaraznad, a `divattelefon` jelenteset?
-Ha nem fizetsz valamiert amit nem hasznalsz, az nem gond. Viszont ha hasznalat celjabol kerulod ki a fizetes modjat az cink. Ezek utan meg ha TE vagy felhaborodva, aztipikus magyar mentalitas. Erre en a helyedben nem lennek buszke!``Igen, mert autóból is csak fullfull A8 létezik. Az meg sem lett említve, hogy azért nem veszem, mert nincs rá keret, szóval megint melléfogtál.``
-Latom nem ment az egyszeru peldam megertese.. Oszinten sajnallak!
``Ez már megint hogy jön ide? Ha egyáltalán nincs szüksége egy programra valakinek, és nincs sem kedve sem ideje ezekkel a minialkalmazásokkal foglalkozni, akkor a te alapfeltételezésed az, hogy azért a biztonság kedvéért lewarezolja?``
-Itt megint nem sikerult feldolgoznd az informaciot.
Nem arrol irtam, hogy ha valaki csak a FREE APPOKAT hasznalja, hanem arrol, hogy WAREZ, FELTORT Appokat hasznalni gaz, foleg ha az eredeti ara az AppStore, vagy Market-ben $0,99... Nah ez az ami felhaborito!
-
Touch-ko
őstag
`Az fel sem merül benned, hogy valaki ingyenes programok között találta meg a számítását?`
-Az fel sem merul benned, hogy teljesen masrol van szo?
Nem erre gondolok, hanem a feltort, warez appokra. Az ingyen App letoltesevel (ami ugye FREE) semmi gond nincs. Itt az a gond, hogy megveszik a telefont, JB, hogy fel tudjak tenni az amugy fizetos programokat.
A ketto nem ugyanaz!
-
Ptech
addikt
Abba kellene belegondolni, hogy nem mindenki ugyanarra és ugyanúgy használja a telefont, mint éppen te.
Gondolkozz mar! Veszel 150K-ert telefont, de nincs penzed (vagy csak nem akarsz) 200ft-ot szanni vasarlasra? Ez kicsit szerintem ciki..
Te is gondolkozhatnál egy kicsit az iCsőlátásodon túl. Nem muszáj 150k-ért divattetelefont venni, de még feleannyiért se. Én meg nem fogok 200ft-ot fizetni mikrojátékokra és apró szarokra, mert nincs rá szükségem. Az meg rohadtul hidegen hagy, hogy ki szerint mi a ciki.
Peldaval elve, az ember vesz egy A8-as Fullos Audi-t, `kivagyisagbol` de arra nincs penz, hogy tankolja...
Igen, mert autóból is csak fullfull A8 létezik. Az meg sem lett említve, hogy azért nem veszem, mert nincs rá keret, szóval megint melléfogtál.
Az ilyen tipusu usereket en szemely szerint elegge lenezem, es rohogok rajtuk
Én hasonlóképp vélekedek a magadfajta csőlátású megmondóemberekről.
Tovabba tudtommal a warez illegalis.
Az ég meg kék, a fű meg zöld. A közös bennük az, hogy egyikről sem volt szó eddig.
Az iEszkozeimen illetve Mac-en nincs lopott program, pedig van egy par... Inkabb kifizetem erte az £1 - £20-ot.
Ez már megint hogy jön ide? Ha egyáltalán nincs szüksége egy programra valakinek, és nincs sem kedve sem ideje ezekkel a minialkalmazásokkal foglalkozni, akkor a te alapfeltételezésed az, hogy azért a biztonság kedvéért lewarezolja?
-
MrSealRD
veterán
Az fel sem merül benned, hogy valaki ingyenes programok között találta meg a számítását?
Vagy esetleg a vásárlás után összesen vett 4-5 programot, ami kb 1,5-2 éve volt és azóta elégedett nincs másra szüksége, ez talán olyan elképzelhetetlen?Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Touch-ko
őstag
`Okostelefonra bezzeg szüksége van, de egy 200 Ft-os programra már sajnálják a pénzt.
És akkor mi van?``Gondolkozz mar! Veszel 150K-ert telefont, de nincs penzed (vagy csak nem akarsz) 200ft-ot szanni vasarlasra? Ez kicsit szerintem ciki..
Peldaval elve, az ember vesz egy A8-as Fullos Audi-t, `kivagyisagbol` de arra nincs penz, hogy tankolja...
Az ilyen tipusu usereket en szemely szerint elegge lenezem, es rohogok rajtuk
Tovabba tudtommal a warez illegalis.
Az iEszkozeimen illetve Mac-en nincs lopott program, pedig van egy par... Inkabb kifizetem erte az £1 - £20-ot.
-
joey04
titán
10-12 app van nekem is, amit rendszeresen használok, ebből ráadásul 6-7 free. Persze van még pár amit vásároltam, de már nem használom. Ettől függetlenül ez is több év alatt jött össze. Szóval így én is az alig vásárlók között vagyok. De ha egyszer nem kell több? nem ugrok be minden értelmetlen fingós cuccnak, vagy nem próbálom ki a legújabb techdemókat (ld.: infintiny Blade), és minden újdonságra sem kapok rá. Csak ami tényleg kell, azt vettem meg. Innentől max 2-3 havonta jön olyan alkalmazás ami felkelti az érdeklődésemet, és ebből kevés az, amit ténylegesen kipróbálok, még kevesebb amit megtartok. nem is értem azokat akiknek 60+ app van a telefonjukon, 1-2 esetet kivéve.
14: nagyon egyszerű. a mezei user a mai napig fél ilyen adatokat megadni számítógépen/telefonon/neten.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
felhasználói szokásoktól függ.
én is általában először ingyenes programokat keresek, de ha valami jó, és van fizetős verziója, akkor meg szoktam venni. például szótárból kettőért is kifizettem a néhány száz forintot, amit kért a fejlesztője. van egy-két játék is (cut the rope, fruit ninja...), meg hd widgets. még régebben vettem egy tabletre optimalizált google reader klienst, amíg a hivatalos nem ment rendesen. nem sok, de leginkább tényleg ingyeneseket használok én is (üzenetküldő, blog és social network kliensek, levelező, stb). -
Lenry
félisten
válasz mrhitoshi #27 üzenetére
amit mindennap használok?
free: TotalCmd, Dolphin HD, ConnectBot, facebook, Trillian,
fizetős: Smart Keyboard, Unified Remote, Ringtone Scheduler6:3
ennél persze jóval több van a telefonon, de azokat inkább esetileg használom, ezek tényleg a mindennap használtak, meg nem számoltam az alap alkalmazásokat, mint pl a GMail kliensGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
TGWH
őstag
Ezt én sem értem, és a közgázosok nevében kikérem ezt a nevetséges felvetést!
Ő arra a rétegre célzott, aki megveszi, mert divat, de pénzt már nem ad a programokért. Megjegyzem, nem is kell pénzt adni, anélkül is el lehet lenni, ha nem vagy függőmrhitoshi: 15-25-öt. Ugye a 90% az ami alapból fut, erre jön még az a négy-öt, amit használ is
[ Szerkesztve ]
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
mrhitoshi
veterán
Arra lennék még kíváncsi, hogy egy átlag user napi szinten mennyi alkalmazást használ, biztos meglepő lenne az eredmény.
És ha nagyon kicsi lenne ez a szám, akkor lehetne megkérdőjelezni az okostelefonok létét.
Ugyan ez van az internettel. Csinálni lehetne egy olyan felmérést is, hogy átlagosan mennyit használják a telefont netezésre, és hogy ebben az időszakban milyen honlapokat látogatnak. Biztosan a Facebooknak nagy haszna van ebből.[ Szerkesztve ]
PS4
-
MrSealRD
veterán
Kicsit fáradt vagyok, ezért némileg tömörítettem a dolgot.
Nézd meg a hozzászólást amire reagáltam.
A lényeg az lett volna, hogy nem értem miért feltételezi, hogy az okostelefon megléte azt jelenti, hogy appvásárlás megy orrvérzésig...
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Te valami közgazdász palánta vagy talán? Ott dívik az ilyen hozzáállás.
Most komolyan szerinted az app vásárlás mértéke egy végtelenbe tartó egyenes valami ostoba grafikonon?!Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
titán
Érdekes statisztika. A havi átlag 14 usd rengeteg. Az elmúlt másfél év alatt majd 100 alkalmazást vásároltam, de még így sem jött ki az évi 170, összesen 250 dolláros költés. El nem tudom képzelni, hogyan lehet ez az átlag. 300 milliós Android bázis esetén ez 50 milliárdos piacméretet jelent, nem beszélve a reklámbevételekről. Azt meg végképp nem értem, hogyan lehet ezt keveselni.
Szerintem ez vagy elírás, vagy félrefordítás.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
TGWH
őstag
Minek, ha mindenből van ingyenes?
Minecraftot 1500-ért megvettem volna, de a franc sem fog olyan pici kijelző előtt órákat ülni... majd pc-re.
Az, hogy iphonera mindent el lehet adni, nem újdonság... Akinek van pénze, vegye. Én nem veszem, mert van ingyenes, és minek...
Nem parasztság ez, hanem logikus gondolkodás, és bocsánat, ha nem vagyok függő...Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
SentryGun
aktív tag
A két dolog között nincs feltétlenül ok-okozati összefüggés. Én pl. ritkán vásárolok, de akkor van, hogy drágább programot (pl. szótárak (Duden), e-reader (Goodreader, OfficeSuite), médialejátszó (OPlayer)) is. Viszont úgy vagyok vele, hogy az angry birds, meg fruit ninja baromságokért (ezúton is sorry a rajongóik felé!) nem is fizetnék egy fillért sem. Múltkor is feltettem a az AB Space-t (kapjon még egy esélyt, de az 5. pálya után le is gyalultam, mert nem különösebben köt le - nem én vagyok a célközönség. Amit kártyajátékokat játszok, azokból meg a legtöbből van free. Ráadásul mivel két platformot is használok egyszerre, jó átgondolom, hogy tényleg kell-e a fizetős app.
Amúgy a témában OFF, de nagyon tudnék örülni egy PayPal lehetőségnek az AppStore-okba.
[ Szerkesztve ]
-
Gusztáv
addikt
Hát én vettem kb 10 játékot és 8-10 alkalmazást tavaly május óta, amikor megvettem a WP7-es telefonomat. Szerintem ez nincs havi 7,5 dollár. De nem tudom miből gondolják, hogy majd annyi programot fognak venni az emberek. Egy csomó ingyenes, amit használok, dlna kliensből, hírolvasó progiból, stb bőven elég 1-1 db, olyanokból nem vesz az ember havonta . Játszani meg ritkán szoktam, a 10-ből talán 3-4-el játszottam 1 óránál többet.
Laci
-
Gadgetfan_
senior tag
Nekem van a telefonomon 138 alkalmazás, ebből kb. 50 ami fizetős volt. Amit lehet én is ingyenes appal oldok meg, de az a tapasztalatom, hogy a fizetősek jobbak. Sok ingyenes vagy lite alkalmazást töröltem egy nap után, és inkább kerestem egy fizetős verziót a programból, mert azok sokkal jobban működnek, használhatóbbak, kevésbé bugosak, és jönnek rá a frissítések rendesen.
A bankkártyás fizetéssel meg nincs semmi gond, nekem működik rendesen, korrektek a levonások, és eddig még biztonságosnak is bizonyult. Egyébként lehet majd minden bankszámlához virtuális bankkártyát rendelni, amivel lehet az internetes fizetéseket intézni és mindig csak annyit utalsz rá, amit levonnak.
"Otthon" az, ahol a telefonod magától csatlakozik a wifire
-
Ringman
nagyúr
1vélemény:
0forintos vodafone 858-am van utálom, mert lassú nagyon, nem sajnálom a pénzt, mondjuk az okostelefonra sincs nagyon, de ez volt ingyen.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
tdd587
őstag
Én a saját példámat tudom erre felhozni: egyszerűen nincs mit megvenni. Ami kell, az ingyenes. Nézegettem játékokat, amivel a budin el tudom ütni az időt, de amivel tényleg szoktam játszani pár perceket az mind ingyenes, nincs is fizetős verzió egyikből sem. Amúgy letöltöttem kb. 40 játékot már: 2 tök egyszerű állta ki csak az idő próbáját, a többi csak úgy van.
Navigáció sem kellett, mivel gyalog járok.
Amikor megjelent a Civilization Revolution, akkor biztos voltam benne, hogy na ezt meg fogom venni. Ehhez képest a letöltést követő egy perces próbát követően soha többet nem indítottam el, pedig legalább egy hónapja ott van a telefonon. Telefonon sincs kedvem nekiállni komolyabb cuccoknak. Tologatok pár rúnát, aztán megyek a dolgomra inkább.
Szóval szerintem nem a 200 forinton múlik... hanem hogy minden ott van ingyen is és semmi nem motivál a vásárlásra.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Pete55555
addikt
Nem értem mi probléma van a bankkártyás fizetéssel? Tök zsírul megy, és eddig nem volt semmi problémám. Ettől függetlenül amit lehet, megpróbálom ingyenes alkalmazással megoldani.
...Szeretem leracsniztatni...
-
Black Dragon
addikt
Én úgy gondolom, hogy programok, játékok nélkül az okostelefon semmit sem ér.
-
Psytech
őstag
Nem lehet a Telenornál sem, ez csak anno felröppent, hogy megegyeztek és majd lesz és Magyarország benne lesz az első 5 teszt országban, de azóta sem történt semmi előrelépés. Sőt, most ha jól tudom azokba a szolgáltatókba akik ténylegesen elkezdték ezt a Google-l karöltve, a telenor benne sincs...
A cikkhez: sajnos ez igaz és szomorú.... Én sem vagyok szent, de a rendszeresen használt appjaim mindegyikét megvettem amikor biztos voltam benne, hogy nekem ez nem egyszeri alkalomra kell. Játékok szintén. Az akciókról ne is beszéljünk, mert mindegyik eddigi akcióban szinte mindent megvettem ami még nem volt meg azok közül, ki tudja, később jól jöhet alapon.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Telenormál elvileg lehet, a többiekkel nem lehetett megegyezni. Értsd túl nagy hasznot kértek belőle...
[ Szerkesztve ]
-
-
HawerKing
őstag
Azt nem birjak valahogy megoldani, hogy necsak bank karival lehessen megvenni az alkalmazasokat.... en azert nem vettem meg egyet sem, s direkt ennyiert nemfogok csinalni. Ha lehetne , hogy a tel kartyamon levo osszegbol vasaroljak vennek eleg sokat...
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
lmisi
senior tag
Usa közelednek a 55-60%hoz, Világpiac talán 50%???
Igazán friss statisztikák a havi eladásokon alapulnak, de nyilván ezt követi a valós részesedés némi késéssel.Amúgyilag ha a cirka 300 millió android user évente 5 dodót költ az 1,5 milliárd ami nem túl sok. Ha azt nézzük hogy ennek 90% elviszik a fejlesztők és a költségek akkor egy gugli méretű óriásnak bakfity kategória. Na jó ha ez havi költés akkor már valami
A reklámból tényleg a többszöröse jön be.[ Szerkesztve ]
-
hunter84
aktív tag
Okostelefonra bezzeg szüksége van, de egy 200 Ft-os programra már sajnálják a pénzt.
Nem azt mondom, én sem veszek 17 ezerért navigációt, de pl. szívesen fizetek egy játék reklámmentes verziójáért.
-
Blyan
félisten
Hány % az android részesedése a Smart Phone szeletből?
The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the Force.
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjött a Philips 21:9 képarányú, 175 Hz-es QD-OLED monitora
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Horgász topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...