Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz hallador #31 üzenetére

"Igen igen, csak eddig az apple-t perelték agyon, mert nem tartotta be a szabályokat"

Linkelj már légy szíves olyan peranyagot, amiben az Apple nem tartotta be a törvényileg előírt garancia követelményeket és jogerősen a felperes javára döntöttek.

"Miben látod a különbséget, a mostani eset és az Olasz, Francia, holland, Német között"

Hogy azokban az esetekben a helyi törvényhozás olyan új szabályokat vezetett be, amiket az Apple más magasabb rendű jogszabállyal ellentétesnek tart és még nem járták végig a jogorvoslati lehetőségeket, tehát folyamatban lévő ügyek. Így majd csak a végeredmény ismeretében lehet megállapítani, hogy kinek van igaza és ha nem az Apple-nek, akkor sincs semmi alapod feltételezni, hogy nem fogja betartani az akkor már minden kétséget kizáróan kötelező szabályokat.
    A garancia szabályozást ezzel szemben sosem vitatta az Apple.

"Szerinted miért perelték agyon az apple-t, mert betartott valamit eddig? Ja nem."

Ahhoz nem kell törvényt sérteni, hogy valakit bepereljenek. A törvénysértés tényét a jogerős bírósági ítélet állapítja meg, nem a vádló.

"A magyar kereskedések meg nagy ívben szarnak a törvényekre, pláne ha ekkora tételről van szó."

Akkor meg eleve tök mindegy, hogy hány év garanciát adnak, nem?

"A különbség köztem és közted, hogy Te elhiszed, hogy ezek érnek valamit, én meg előbb hiszek a HP-nek, aki ha azt mondja, hogy 3 év az három év. Ennyi röviden."

Nem, a különbség köztem és közted, hogy én nem indulati alapon állok a kérdéshez, így nem követek el személyes kételyen alapuló érvelési hibákat.

törölt tag

válasz hallador #27 üzenetére

" A viszonteladó meg akkor fog 3 évet adni, ha apple care van. Az meg nincs.
    Erről ennyit. Innentől kezdve szerinted majd ki fog járkálni bárhova, hogy visszakapja a hivatalosan nem létező garancia után a pénzét? Na hát senki.
    "

Ezeket a baromságokat honnan veszed?
    Ha a törvény szerint jár a 3 év jótállás, akkor értelemszerűen van hivatalosan létező jótállás és a viszonteladó köteles azt teljesíteni. Ha erre valamiért nem képes, akkor vissza kell fizetnie a vételárat.
    Ha pedig nem teszi, akkor peres úton be lehet rajta hajtani. Ez minden termék jótállásával így van.

"van valamilyen viszonteladó, aki meg hát vagy vállalja vagy nem"

Csakhogy ez nem opcionális, mivel törvény írja elő.

"A gép egy évet mutat, pont. Nem 3-at. Tök mindegy innentől kezdve Te mit mondasz. Röviden ennyi!"

Magyarországon vetted?

törölt tag

válasz hallador #25 üzenetére

"amúgy csak kíváncsi vagyok, hogy szerinted tényleg be fogja tartani, a 3 éves gari-t Magyarországon az apple termékekkel kapcsolatban?"

Most komolyan azt kérdezed, hogy az Apple betartja-e a hatályos magyar jogszabályokat? Milyen érveket tudsz felsorolni annak alátámasztására, hogy ne tenné? Tudsz konkrét esetekről, amikor az Apple szándékosan magyarországi törvényeket sértett?

"Nagyon érdekes! Te látsz itt olyat, hogy egy M1-es Macre amit 2021-ben vettek lenne 3 év gari? Ja nincs.... Szóval milyen 3 év? "

Nem azt mondtad, hogy Németországban vetted? A magyar jótállási szabályok csak a Magyarországon, hivatalos viszonteladóktól, magánszemélyeknek eladott termékek esetén érvényesek.

törölt tag

válasz hallador #23 üzenetére

Ha szerinted itt a jogállamiság a haveroktól függ, akkor minek foglalkozol egyáltalán a garanciával? Teljesen mindegy, hogy 1 évet adnak, vagy a hármat, mert ha nincs jogállam, akkor az 1-es sem kell betartaniuk.

törölt tag

válasz hallador #14 üzenetére

"Én majd arra leszek kíváncsi, hogy az APPLE szarjaira a magyar garancia 3 év, mert 250 000 Ft felett van, és "kötelező" csak épp az apple 1 év garanciát ad a termékeire, majd hogy fogja 2,5 fél év után a magyar/szerb kereskedőknél érvényesíteni a garanciát, sehogy..."

Apple hivatalos jogi tájékoztatója:

"A magyar fogyasztóvédelmi törvények az Apple egyéves korlátozott jótállása, illetve az opcionális AppleCare Protection Plan által nyújtott jogok mellett, illetve azokon túlmenően érvényesíthetők." [link]

"Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki vállalja be az apple nagy nehezen kikönyörgött 1 éves garancia utáni esetleges fő alkatrész cserét, vagy készülékcserét. Mert, hogy a magyar "kereskedő" nem fogja az is biztos, csak azért mert hoztak egy ilyen törvényt."

A törvény betartása nem opcionális, azért törvény.

Új hozzászólás Aktív témák