Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ibmfan

tag

válasz Xero #31 üzenetére

Laptopnál is van néhány modell, amelyik stimmel, maximum kisebb dolgokat kell hozzá összelegózni, megvannak erre is a szakmai fórumok, ahol vannak megoldások. (Pont tegnap tévedtem oda, egy dell e4300-al kapcsolatos audio-probléma miatt)

Egyébként én eléggé gondként kezelem a nem cserélhető akkumulátort (húzott le már valaki rajtam kívül munkával 14 órát áram nélkül? :D Olyankor a 9 cellás akku is elfogy. Kétszer. Azért van kettő), és a beépített 3G modem hiányát (nagyon utálatos dolog ha az amúgy is kevés usb egyikét lefoglalja a stick, amely egyébként sem tud versenyezni térerőben egy 3×3 antennával)

Egy, nyáron ötödik évébe lépő X201-es Thinkpadot használok. HDD-ről SSD-re váltás és memóriabővítés után a mai napig ütőképes darab, akár videót kell vágnom rendezvényen (mellékes, nem ez a fő munkám), akár komplex rendszerfelügyeletet kell konfigurálnom. Az USB3 hiányzott már picit tavaly, de egy párezres ExpressCard megoldotta ezt a gondot, és így 5 db USB portom van egy 12,5" gépen, ami azért jónak mondható, az egyéb, hasonló gépek csatlakoztathatóságához képest. És a piaci értéke még így sem rossz, főleg a magyar bill/3g modem szempontjából, amúgy meg az eddigi Thinkpadjaim a mai napig működnek, csak el lettek ajándékozva (volt egy X31 és elötte egy 600x - utóbbira valaki még emlékszik? :)) )

Egyébként nem elhanyagolható az sem, hogy gyárilag 3 év (+ kiterjeszthető) garanciával érkezett, míg a Macbookoknál, ha nem csal az emlékezetem 1 év, ami kiterjeszhető, és ha ott valami elkettyen, az elég fájdalmas dolog tud lenni.

Nem állítom, hogy nem jó gép, de egy nagyonpicit még mindig nem érzem az árazást helytállónak, valamint néhány funkció eléggé hiányzó lehet.

(És bevallom azért a retina kijelző tetszik, mert webezni nekem is kellemesebb az irodában a 24"es monitoron :)) )

Új hozzászólás Aktív témák