- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Apple Watch
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Na igen mások az igények. Nekem pl a modem nem szempont. Van ugyan egy mobil hotspotom, de évente ha egyszer használom. Legtöbbször bőven elég telefonról osztanom. Nyilván abba raknám a hotspot kártyáját, ha lenne de elvagyok bőven nélküle.
Az aksi nekem általában bír 6-8 órát, ami szintén bőven elegendő.
A gari is helytálló, bár nem nagyon makkant meg gépem 15 év Mac-ezés alatt. Volt egy powermac ami lehasalt, de azt intézték visszahívásban, ahogy az előző MBP gpu-ja is beadta a kulcsot, de abban is cserélték a lapot gratis úgy 3-4 évvel a vásárlás után.
Ha valami megdöglik, az úgyis elpusztul az első évben, ami pedig utána pusztul el az valószínűleg széria probléma és visszahívásban intézik.
De ahogy kezdtem is a mondókát, nyilván mindenki el tudja dönteni, hogy neki kell-e vagy sem és egyáltalán megéri-e neki az árát.
-
Xero
nagyúr
Mobil gépnél? Dehogy van.
Desktopon össze lehet úgy legózni, hogy relatív rendben legyen (anno nekem is backupnak épült a pc ha lehasalt volna egyszerre a mp és a mbp is, amiből a gameboypc lett), de egy laptop már nem egészen ilyen.A MBP kicsivel több mint egy éve bruttó 900 fölött fizettem. Ezért kapok i7-t, 16GB Ram-ot, PCIe SSD-t, dedikált VGA-t, normális üzemidőt, hidpi kijelzőt, és azt kezelni képes rendszert. Ha ezeket nem is veszem figyelembe, akkor is kapok rajta egy OS X-t és Xcode-ot amit nem tudok megkerülni.
Az előző mobil gépem szintén egy MBP volt, mid 2007. Az akkor olyan bruttó 500 körül mozgott és kiszolgált több mint 6 évig, egy ideig elsődleges gépként is.
Ha ezeket számításba veszem, akkor marhára nem olyan nagy kaland az árazásuk.
Amennyiben valaki termelő eszköznek vásárolja, onnantól nem is kérdés a dolog. Ha magán célra kell, akkor pedig egybe kell kötni egy US utazással, racionalizálni kell az opciókat és jónapot.
(#30) Madwe: Azért a Mac-ek sem tartják már úgy az árukat mint 8-15 éve. Még mindig kisebb az értékvesztésük mint a többi hasonló kategóriás gépnek, de nem tudsz kiszállni belőle netto áron 1-2 év után. Mondjuk ezt szerintem kár is vizsgálni. Nem Picasso ez, hogy befektetésnek vásároljuk.
-
Xero
nagyúr
Akinek normális hidpi kezelés kell, xcode-ot használ, vagy csak sok az Apple eszköze annak nem alternatíva egy Thinkpad.
Én is bőven ellenék gyengébb vason is mobil vonalon, de nagyon megszoktam a hidpi lehetőséget és ha megkergülök is kell az xcode, szóval nincs más.
Akinek ezek nem szempontok annak nyilván teljesen más az értékrendje és így a lehetőségei is.
-
King Unique
titán
Hát, h ez a többség lenne-e, azt lehet vitatni. Sokan úgy vannak vele, h arra szeret költeni, ami igazán fontos neki, pl. vesz egy Macet, h legyen egy igazán jó gépe, arra hajlandó felárat fizetni. De bizonyos drága kiegészítőkre, már inkább főleg a Mac fanok, v olyanok, akik az adott eszközt igazán értékelik és ezáltal nem sajnálják rá a pénzt.
Külső adattárnál sokaknál max annyi az elvárás, h dizájnban passzoljon a géphez (fehér/ ezüst, fémház), illetve rá lehessen dugni. Ha van a Macbookon USB 3.0 és tud dizájban is hozzá passzoló kütyüt találni, akkor az átlag vásárló vsz nem fog 1,5-2x, v akár 3x+ árat kifizetni egy hasonló Thunderbolt csatis megoldásért. -
King Unique
titán
"aki Macet használ, igenis rászánja a magasabb árú kiegészítőkre magát" - hááát itt PH!-n, de sokszor ismeretségi körben is hüledeznek sokan, mikor meglátják pl. egy a cikkhez kapcsolódó FW800/ Thunderbolt külső adattár árát és inkább olcsóbb USB 3.0-t venne... Persze, arra is van példa, aki megveszi ezeket, mert (lazán) megengedheti magának.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Linux kezdőknek
- Star Citizen
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amatőr csillagászat
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest