- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem. És pontosan ezért választották ezt a megoldást a DX11.1-ben, minthogy a régi VSC bitekhez nyúltak volna vissza. A DX9-en azonban már nem lehet változtatni, ott az egy kidolgozott rendszer, ami működik. Ma már kevésbé hatékonyan, de működik.
Vannak olyan elbacott programok, ahol az egyes beállítások újraindítást igényelnek. Ilyenkor a fejlesztő Vendor_ID alapján lövi be a rendszer tudását ... ez is egy megoldás volt, de szar. Azért szar, mert ha jön egy új hardver, ami esetleg támogatja azt a funkciót, akkor a Vendor_ID-s szopatás miatt alkalmatlan futtatni. A lehető legrosszabb ezt így csinálni. Szerencsére elfelejtették már ezt a megoldást sokan.
A DX10 után jóval átgondoltabb lett az API, így nem volt szükség ilyen trükközésekre. A DX11.1-ben sem lesz. OpenGL-ben meg sosem volt. Ott más parák voltak. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Gondolj a PCF-re. Szerinted hogyan rakták bele a játékokba, ha csak pár hardver támogatta anno? Egyszerűen. Ha a GPU nem támogatta, akkor ki sem lett adva a rajzolási parancs. Pontosan ezt a modellt dobta el a DX10-nél az MS. Mindent kőbe véset. Vagy tud a hardver mindent, amit a DX megkövetel, vagy semmit. Ez nagyon jó modell, mert a fejlesztőnek elég ismernie az API-t, és a hardverrel nem is kell törődni, mert követelmény, hogy menjen a kód. Most azért van szükség változásra, mert a gyártók jövőképe nagyon eltérő. Egyrészt jönnek az ARM-os cégek, másrészt az NV az ARM-mal képzeli el a jövőt, míg az AMD az x86/AMD64-gyel. Ez összeegyeztethetetlen. Az NV például licenc hiányában képtelen támogatni az AMD PRT eljárását. Lesz egy sajátjuk ARM-hoz igazítva, amit nyilván az AMD nem tud támogatni.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ezért volt a fejlesztés legfontosabb célja az integrációnak való megfelelés. Írtam a cikkben is, hogy rengeteg dolgot támogat, amit nem lehet most kihasználni, csak akkor, ha a platformszinten integrálásra kerül a GCN. Ugyanez lesz a Keplernél is, csak az NV az ARM-höz köti magát. Ha másra számítottál, akkor csalódás, de erre lehetett számítani. Most már mindenki megy a platform felé.
Ez már nem a grafikáról szól, hanem az általános programok futtatásáról a GPU-n. -
KAMELOT
titán
Legjobb lesz ha megvárjuk az uniós árakat. Átszámoltam a 540 dolláros árat.
180 000ft nagyon sok egy ilyenért. Felesleges vitázni az árakon. Ha megjelenik megírja mindnki hol mennyiért tudja beszerezni. Várok 1 hetet. Akkor érkezik meg hozzánk.
GTX580-nál meg a 3 GB-s verziót nézd. Az szerintem drágább.
Nálunk is a GAINWARD GTX580 1.53GB DDR5 DP 130 000ft. De ez csak 1,53GB-s. -
TGWH
őstag
Pontosan, vagy egy fél-egy éve vásárolt intel 2500k (ezzel egy core 2 duo lett leváltva) + talán nem is tudom hirtelen, gef560, vagy tényleg nem emlékszem, de nem az a 100ezer+os kategória vígan elvan a legújabb játékokkal is. És még 19"-os monitor sem kell, 24"-os van havernál
Az a Kepler mikor jön? Amúgy nem értem mit kellett vele viccelni, persze hogy leveri ezt az új amd csodát, max kétszer annyiba fog kerülni
Szerintem fordítva értelmeztétek, legalábbis én úgy olvastam, hogy majd jön a bull és lever mindenkit, na ez nem jött be, de fordítva simán bejöhet, jön a kepler és lever mindekit -
Izzé
őstag
Azoknak butaság lenne 100k+-os vga-kkal szemezgetniük, nekik elég a 30-40k-s kategória.
(#195) schwartz: 22nano még nagyon messze van.
Egyébként szvsz ha a vliw 4-el jött volna az új gpu, szvsz az is tudna ennyit játékok alatt, sőt lehet többet is, de itt már nem csak ez volt a cél.
(#187) Speed(R): Olvastam sok tesztet köszi, de én a PH!-sra várok.
-
joi29
őstag
"Ez így nagyon kevés lesz a dupla cuda magos kepler ellen, meg fogja zabálni reggelire."
Amire az lesz a válasz, hogy arányosan árengedménnyel válaszol
az AMD és ár érték aránnyal akar majd több kártyát eladni, azután meg kiad
egy 2 gpus szörnyet, hogy visszakerüljön hozzá a korona mire Nv is árat enged
és ő is kiad egy 2 gpus gőzmozdony méretű kártyát és így tovább... -
Youri
veterán
Egy Trinityvel és egy megfelelő szoftveres támogatásaal (nem csak Catalyst, hanem windows is) azért ennél több lesz elérhető. Persze a 6970-et erre cserélni elképesztő pazarlás, de az 5870-et már meggondolom.
meg fogja zabálni reggelire
Ezt így most kijelenteni, meg aztán végképp hülyeség...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nyaralás topik
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vicces képek
- PlayStation 5
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Milyen légkondit a lakásba?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB SilentiumPC Signum SG1V TT 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest