- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
p87
senior tag
Értem, illetve azt nem, hogy hogy a viharba lehet ha lecsökkentjük a maghőmérsékletet lassabb a kártya...
Mikor az tiszta fizika, hogyha nő a félvezető hőmérséklete nő a tranzisztorok D-S ellenállása amitől többet fogyaszt az egész GPU, tehát alacsonyabb hőmérsékleten több 10W- fogyasztáscsökkenést lehet elérni.
Így bőven marad felhasználható teljesítmény TDP keretből amit a magasabb órajelre költhetne a kártya.Viszont ha ezt nem így teszi a kártya ahogy mondod hanem még lassul akkor ott valami nagyon el van szúrva.
Amúgy elég sokan cserélik le a gyári ref hűtőjüket erősebb légre vagy vízhűtésre és ahogy néztem semmi olyan gond nincs, hogy csökkenne a teljesítmény, sőt elég komoly eredmények is vannak 1200MHz körüli órajelekről is és cseppet se ugrál magórajel.
-
p87
senior tag
Nem értem az AMD-t...
Fognak jönni a custom hűtéses 290/290X-ek, amik idővel teljesen leváltják a ref verziókat, ahogy eddig is.
De azt írtad már többször, hogy valahogy kontrollálni akarják, hogy ne legyenek gyorsabbak a jelenlegi ref-eknél.
Kérdem én miért?
Egy normális hűtés ha 70 fok körül tudja tartani a GPU hőmérsékletet és a VRM-ek hőmérsékleteket is alacsonyabban mint a ref. akkor az egész kártya hatásfoka jobb lesz, és csökken a fogyasztás pár 10W-ot, így amit nyer a kártya azt a magasabb GPU órajelre tudja költeni és akár az 1000MHZ-es alap órajelet is tartósan tartani tudná.
Így a Mantle miatt sem lenne ekkora órajel visszavétel vagy egyáltalán nem lenne mert lehet bírná.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest