Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• p87

senior tag

válasz Abu85 #98 üzenetére

Értem, illetve azt nem, hogy hogy a viharba lehet ha lecsökkentjük a maghőmérsékletet lassabb a kártya...
    Mikor az tiszta fizika, hogyha nő a félvezető hőmérséklete nő a tranzisztorok D-S ellenállása amitől többet fogyaszt az egész GPU, tehát alacsonyabb hőmérsékleten több 10W- fogyasztáscsökkenést lehet elérni.
    Így bőven marad felhasználható teljesítmény TDP keretből amit a magasabb órajelre költhetne a kártya.

Viszont ha ezt nem így teszi a kártya ahogy mondod hanem még lassul akkor ott valami nagyon el van szúrva.

Amúgy elég sokan cserélik le a gyári ref hűtőjüket erősebb légre vagy vízhűtésre és ahogy néztem semmi olyan gond nincs, hogy csökkenne a teljesítmény, sőt elég komoly eredmények is vannak 1200MHz körüli órajelekről is és cseppet se ugrál magórajel.

• p87

senior tag

válasz Abu85 #94 üzenetére

Nem értem az AMD-t...
    Fognak jönni a custom hűtéses 290/290X-ek, amik idővel teljesen leváltják a ref verziókat, ahogy eddig is.
    De azt írtad már többször, hogy valahogy kontrollálni akarják, hogy ne legyenek gyorsabbak a jelenlegi ref-eknél.
    Kérdem én miért?
    Egy normális hűtés ha 70 fok körül tudja tartani a GPU hőmérsékletet és a VRM-ek hőmérsékleteket is alacsonyabban mint a ref. akkor az egész kártya hatásfoka jobb lesz, és csökken a fogyasztás pár 10W-ot, így amit nyer a kártya azt a magasabb GPU órajelre tudja költeni és akár az 1000MHZ-es alap órajelet is tartósan tartani tudná.
    Így a Mantle miatt sem lenne ekkora órajel visszavétel vagy egyáltalán nem lenne mert lehet bírná.

Új hozzászólás Aktív témák