- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A15 5G - válts belépőt!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Szeretném majd megnézni, az egyik kedvenc YouTube-erem a csóka, fel is vagyok iratkozva a csatornájára, de erre a videójára még nem volt időm, este bepótlom. A képen máris azt látom, hogy egálban vannak, néha van 3 fps elmaradása a Ryzennek, de az most komolyan ki a rákot érdekel? Jól futtatja a játékokat és kész, a 60 fps-t mindegyik hozza szikla szilárdan, mindegy mekkora felbontást eresztesz rá. A legtöbb gamernek ez számít.
A Ryzen mellett szól a dupla annyi szál, nagyobb cache, nyitott szorzó, később is fejlesztheti az ember későbbi Ryzen generációkkal, nem kell generációnként lapot cserélni, mint Intel alatt. Meg nem érintik a sebezhetőségek sem. Én ezek miatt vettem Ryzent, most nemrég egy sima 2600-asat. Meg akartam várni a 3. gent, de gyorsan kellett a gép, és a 3. gen bejelentésére (meg sem jelent még), máris nagyot estek az 1-2. generációs Ryzen-árak. Ráérek most ezzel játszani, aztán ha majd kijön a 4. gen, akkor olcsón belefejlesztek egy 3900-ast. Nem kell sietni, jó sok évig a 2600-as is ki fog szolgálni.
-
koko52
nagyúr
Magyarán, teljesen egyformák az adott konfigban. Azt tegyük hozzá, hogy a 3400-as RAM-okhoz Intelnél Z-s lap kell. Illetve a 2600X helyett a sima 2600 is hozza ezt az eredményt egy all core @4.0 vagy 4.1 ghz-el amit a topikját elnézve hozza mindegyik. A Ryzen oldalát erősíti még a költség illetve a fejlesztési lehetőség (ZEN2).
Aki nagyon Inteles érdemes megvárnia a csökkentést, akkor nem lesz ekkora diff. -
GAI
senior tag
Efelől azért vannak kétségeim
Főleg, mivel házhozszállítással szoktam vásárolni.
Mindenesetre engem az AMD ott vesztett el erre a körre, hogy kizárólag aktív chipset hűtős alaplapokat mutattak be. Ha a kezdettől fogva elérhető lenne egy B550 chipset pcie4.0 nélkül, passzív hűtéssel, akkor valószínűleg AMD-t vettem volna. Így maradt az Intel (ami azért nem akkora Istencsapása, mint ahogyan azt sokan itt beállítják
), de annak mindenképpen örülök, hogy az AMD magára talált, és értékelhető alternatívát képes nyújtani, mert így talán lesz némi érdemi fejlődés is CPU fronton az utóbbi évek pangása után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- Intel I7-8700K / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Ritkaság! Csere-Beszámítás! Intel I9 13900KS Processzor!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Utolsó 3db - KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest