- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Bemutatkozott a Fairphone 6
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
De ha megnézed a linkelt cikket, ezt már a nem tisztelt VGA gyártók is ráteszik, nem csak a kereskedők nyerészkednek.
Talpas kivitel lesz majd nem kapható 249$-ért, a picivel tuningoltabb, egyedi hűtéses 3050-ekért máris 350-450$-t kér az Asus, Gigabyte.
Úgyhogy a 200k HUF is erősen álmodj királylány kategória.
-
Aprósólyom
addikt
Alapvető törvényszerűség: tehetetlenség. Nagy tömegnek nagy a tehetetlensége is így lassan vált irányt vagy csak nagy erőhatásra. Lassan fog csak ez a piac moderálódni. Pláne, hogy maga a chiphiány is abnormális kereslet-kínálatot okoz, amivel 2022-ben még mindig kalkulálni kell.
Akkor lenne nagy változás, hogy ha cunami szerűen elárasztanák a bányászok használt VGA piacot kártyákkal. De nem fogják, mert nem hülyék. Tudják, hogy azzal a túlkínálattal olyan árcsökkenést okoznának, hogy ami neki nem éri meg.
A VGA-ik valószínű már kitermelték a pénzt, így legfeljebb átállnak ETH-ról másra, minthogy fillérekért megváljak a kártyáktól.
Ha egyik-másik miner meg is teszi, akkor ha nem hülye nem egyszerre önti őket a használt piacra, hanem csak szépen lassan, darabonként. -
nyunyu
félisten
Pont most olvastam egy cikket valahol, hogy nV kártyákra átlagosan 77%-ot tesz rá az ellátási lánc az MSRPhez képest, pár hete ez a kriptóárfolyam függő pofátlansági felár még 85% volt.
Szóval az a 249$ nettó USA listaár lesz itthon vagy 250€*1.77*360*1.27=202k bruttóban...
-
Aprósólyom
addikt
223k még mindig semmi különös... Megjelenéskor kb. 190k HUF-ért lehetett volna magyar címre, magyar ÁFA-s számlával rendelni német webshopból, amiben már benne volt a relatíve drága, kb. 6000 forintnak megfelelő futár ktg.
de ha mutatsz egy árat, amire elismerően hümmögök, akkor tegyük fel, elhiszem neked, hogy történik valami...
Annyit látni, hogy megy lefelé tartósan az ETH, BTC. Ha így is marad tartósan, akkor is csak hónapok, mire valós, érezhető piacváltozás lesz nem pedig csak ici-pici árcsökkenés. Már sok éve tart ez a hercehurca... Az ilyen dolgok nem fordulnak vissza csak úgy pikk-pakk...
Vagy nem tudom hogy értelmezed az "eléggé mennek le az árak"-at, de a véleményem szerint ez semmi. A 223e HUF még mindig kb. 2x ár erős közelítéssel az eredeti MSRP-hoz képest. -
carl18
addikt
Egyet értek, ha valami túlárazott nem szabad megvenni.
Jelenleg minden túlárazott, nyilván most próbálnak mindenből hasznot csinálni.
Most minden drága, még a rossz is.Én is egy RX 570-et taposok, és már úgy vagyok vele lecserélni se érdemes mert nincs is mire. Ha meg volna az atom drága, 300E-től kezdődik.
Kíváncsi leszek mikor lesz vége ennek az örületnek és a bányászatnak.
Mert akkor rengeteg kártya fog rászabadulni a használt piacra, és az RTX 3000-ből tuti hogy nem lesz hiány.Idén rajtol az Nvidia Loveplace na meg a RDNA 3 is, nyilván mindenki.
2022 nyarán, vagy talán 2023-ban már elkezdenek rendeződni az árak (Remélem)Még lehet jön az intel videókártya is. RTX 3070 szintjére, szóval reméljük a legjobbakat.
-
fatpingvin
addikt
eh, inkább a gari ha már itt tartunk. amire nekem kell arra ez jó, amivel meg lehet bányászni azzal minek versenyezzek?
egyébként reflektálva az előzőre, poén volt hogy vennék ilyet. nincs rá keretem, ha lenne akkor se valószínű, jó az ami most van (Radeon 520) ez meg ugye nem tud CUDA-t, szóval nem lennék vele sokkal kintebb a vízből.ha viszont a mostani kártyám bedöglene és újat kéne választanom, ez egy igen esélyes jelölt lenne. kevés PCIe sáv nekem plusz, a mostani is x2-n van. (kellenek a sávok a SAS HBA-nak meg a 10G Ethernet vezérlőnek) 4G RAM, van valami értelmezhető 3D teljesítménye, az egyetlen bánatom hogy csak két videokimenete van.
lényeg a lényeg: nagyon változatosak a szempontok ami alapján egy vevő hardvert választ. szerintem ez a kártya teljesen korrekt egy APU mellé, ezen kívül az én esetemben is teljesen jó lenne.
-
fatpingvin
addikt
mondom én hogy sikerül ez a bosszantás
a legszerethetőbb része a teljes komolyság, trollkodás nélkül úgy igazat mondani hogy ez másoknál levágja a kismegszakítót.
abszolút értékben olcsóbb. van akinek ez a rendező elv. pl nekem is eléggé elöl van a listán. 2x RAM a mostanihoz képest, feleannyi PCIe sáv a max amivel számolni kell, tökéletes.
mit akarok játszani? DnD5e-t, de ahhoz nem kell számítógép. a gépem nekem munkaeszköz, ennek megfelelően is van összerakva. gémer cimbi már kapott közeli agyvérzést tőle, de nem neki kell megfelelnie. -
ddekany
veterán
Áh, tök mindegy hogy ezek arannyal lefújt kakik. Ha valakinek pont most kell kártya, és csak kicsit is tehetősebb, akkor anyázik egyet, aztán megveszi. Mert tök mindegy, hogy 60e vagy 300e, mert nagyon ritkán vesz az ember kártyát. Van annyi ilyen ember, hogy a keveset amit van, felszívják. Legalább is az árak ezt mutatják.
-
SindaNarmo
tag
Ha nincs szükségem a nagy teljesítményre és kell valamilyen új kártya akkor hiába van mind kettő túlárazva, a kisebbet veszem meg.
Persze ezen az áron amin most árulják, nem szívesen venném meg.
Ezért is maradok az r5 2400G-n, igazából még bőven kiszolgál gaming-ben (nem esport játékok). És ha addig nem változik a helyzet akkor valószínűleg majd jöhet az AM5-ös APU-ra váltás és meg lesz oldva a gpu probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Microsoft Excel topic
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Robogó, kismotor
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged