- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Műbőr kötésben, feltűnőbb dizájnnal is elérhető lesz a Redmi Turbo 4
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Silkó
veterán
Bár egyértelműen meghatározó és piacformáló cég volt anno a Nokia, szerintem picit túlgondolják a nép egyszerű gyermekei a nagy visszatérését - lehet, csak idehaza van ez így túlspilázva -, egyrészt a készterméknek kevés köze lesz már a régi Nokiához, másrészt a név nem lesz elég önmagában, valami újat kell húzniuk, jól belőtt árakkal. Ez nagyon nem lesz egyszerű. Épp ezért tehetne komolyan vehetőbb kijelentéseket a cég vezérigazgatója, minthogy piacvezetők akarnak lenni. Ezt a Samsung-Apple-Huawei hármas kiröhögi maximum. Mondhatná a muksó inkább azt, hogy pár éven belül meghatározó szerepet szeretnének betölteni a mobilpiacon. Ebben lenne realitás.
-
titán
Jezusom emberek. Hova tart meg ez a forum....
-
Graphics
Jómunkásember
Te ezt írtad: Na csak Nokia lesz az a Nokia.
Mitől lenne akkor Nokia? Én ezért nem értem mit szerettél volna írni
Vagy ezt akartad írni: Na csak nem Nokia lesz az a Nokia.
És kihagytál egy szót... Mert akkor megint más a mondat jelentése... Nem?
[ Szerkesztve ]
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
Nem Nokia lesz De ezt már eddig is tudtuk.
FIH Mobile és Foxconn termékek lesznek. Ne mondd, hogy ez Neked újdonság.
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
joey04
titán
Na csak Nokia lesz az a Nokia.
-
titán
Na akkor a windows mobileknak vegleg kampec.
-
RaveForce
veterán
hallottuk ezt már a sony(ericsson)tól is pár éve...
„egy mobilarenás topik terebélyesedésével annak az esélye, hogy valaki a samsunggal vagy az apple-el von valamilyen párhuzamot, közelít az egyhez. Kiegészítés 2017: a xiaomi is jön fel, HMD Global topikban főleg. ” RaveForce's Law
-
mekker
őstag
Persze, a nulla az statisztikailag nem mérhető. Ettől még lehet esélyük, bár kérdés, hogy van-e bármi az áron kívül, amivel ma egy új gyártó versenyezni tud a mostani piacon. Sokan várták a Nokia felemelkedését, így igazából az ad nekik egy kisebb bázist.
Már csak az a kérdés, hogy mennyi lesz ebből a telefonból a Nokia, és mennyi lesz egy tucat chinafon finn csizmagyártó névvel.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Mr.Silkó
veterán
"Ismét vezető pozícióba akarunk kerülni a piacon."
Bátor kijelentés egy a globális mobilpiacon - jelenleg - statisztikailag mérhetetlen részesedésű cég vezetőjétől.
[ Szerkesztve ]
-
Quqesz
nagyúr
Sztem azért volt pár infó a cikkben:
- egyből lesz globális terjesztés(ellenpélda a galaxy note5,lg v20, rengeteg kínai márka,mate 9 pro,stb...)
-elérhető lesz online és offline is(ugye o+3 csak online,offline meg ott lesznek a szolgáltatók is)
-eddig csak 2 olcsóbb készülékről volt igazi hír
-egyáltalán tényleg elindúl a gyártás(talán második hivatalos megerősítés)[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Fejvadi
nagyúr
Nagyon várom már, milyenek lesznek az új Nokiák, főleg, hogy droidosak lesznek.
-
vicze
félisten
"Xiaomi-nek nem is volt valódi flagship telefonja"
Miért érzem azt, hogy a végetlenül fontos QHD kijelző hiánya okozza ezt a jóindulatot? Vagy a 6GB RAM, 128GB ROM és S820 páros már megjelenéskor kevés volt és S830 kellett volna benne legyen...Legalább már tudom, hogy a Sony XZ az már inkább alsó kategória. Mondjuk az i7 is akkor...
"minden országban képviseletet és szervizt fenntartani"
Ezért küldi minden gyártó a Telemax-hoz itthon is. Még véletlenül se szerződéses partnerek csinálják. -
janeszgol
félisten
válasz balazs1022 #29 üzenetére
Azt biztosan.
(Lásd Honot 8.) -
mekker
őstag
válasz balazs1022 #21 üzenetére
Nem lesz PureViev, mert nem az övék a licensz. Nem lesz xenon vaku, mert drága. nem lesz 8GB RAM, mert valószínűleg méregdrágák mobilba az ehhez szükséges memória chipek.
A megkopott néven kívül lényegében nem sok mindent tudnak letenni majd az asztalra. Qwerty? A szoftveres billentyűzetek már szinte jobban használhatóak, mint a fizikaiak. Felület? Jobbak az aftermarket felületek, és egyébként is 10 perc alatt leszedi XDA-ról a portolt apk-t az ember. Kinézet? Abban is ott vannak a köbön a kínaiak. Frissítés? Pénzbe kerül, főleg egy kis szériás telefonnál.Csak darabolódik fel a cég, és ma már legfeljebb az árversenybe szállhatnak be, sok újdonságot nem tudnak felmutatni egy ennyire egységesedő piacon. Van még pár nagy márka, akiket lassan szintén csak a brand tart fent, de lassan ők sem tudnak egyedi feature-öket felmutatni annak ellenére, hogy hatalmas pénzek állnak mögöttük.
Az élet néha nem ilyen egyszerű. Ja, és ők nem tehetik meg, hogy veszteséget termeljenek, mert nem fogja őket senki eltartani.
[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
balazs1022
őstag
Jojo elhiszem. Csak a velemenyemet irtam le. Egyebkent ezt is meg lehet oldani. Lasd huawei. A honor telefonjaikat webaruhazbol lehet megvenni (igy azokat olcsabban el tudjak adni)
Nekem mind1 mit csinalnak csak ne szalljanak el az arakkal.
Es mint irtam vannak meg lehetosegek, amik kihasznalatlanok es meglovagolhatok. -
válasz balazs1022 #25 üzenetére
De minden brand-nek a fő húzóerőt flagship telefonok jelentik.
A Xiaomi-nek nem is volt valódi flagship telefonja, a Redmi-k nagy jóindulattal is középkategóriásak. Az Mi5 is kis jóindulattal közép-felső kategória, hiszen fele annyiba került kijövetelekor, mint a valódi flagship telefonok ára volt.
A oneplus one telefonja is ugy kerult kozszereplove h "flagship killer". Es az is volt 120.000-ert. Sztem ezt most is meg lehet csinalni.
Úgy, hogy a Oneplus csak a saját honlapjáról rendelhető (alapesetben EU / US esetében), és így oldották meg a garanciát is. Ez olcsóbb azért, mint minden országban képviseletet és szervizt fenntartani. A másik fele, hogy a Oneplus nem saját márka. Az BBK Electronics albrandja...
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
mike1334
veterán
A Bbnek szinte az összes telefonja olyan volt...a Nokia azt mondja több szinten indul...egy ilyen teló sztem beleférne, nem ebbe bukna bele, de a volt Bb-s célközönséget befogná...
Es bár nem okosban, de ott voltak az Ashak...asszony kedvenc céges telója volt, míg össze nem törte...[ Szerkesztve ]
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
mekker
őstag
Azért a bohóckodás elég pejoratív szó arra, amit csinálni próbáltak.
Egy valóban egyedi platformot akartak létrehozni, és maga az OS (és például a hátlapcserés dolog) tényleg használhatóra sikeredtek. Sőt, készült is 4 Sailfish-es készülék, még ha voltak is botrányok pédául a tabletjüknél.
Egyszerűen csak nem volt mögöttük tőke-erő, így hardverben nem tudtak versenyképeset alkotni.A legfrissebb Sailfish-es modell a Jolla C. Ha ezt valóban be lehetne szerezni, és bruttó 40-50 ezer között lenne, akkor sikeres "underground" modell lehetne. Viszont se nem árulják, se nem fog soha ennyibe kerülni, és ezzel már meg is bélyegezték magukat. Ott volt a tabletjük, ami valóban jó ár/érték arányú lett volna, de ott meg refundba fulladt a dolog, mert belső pénzügyi gondok jöttek közbe.
Véleménye mindeinkinek lehet, de azért más dolog a bohóckodás, meg az, hogy egy startupnak nem könnyű stabil befektetőket találni.
-
janeszgol
félisten
És gondolom mind ezt 100 ezerért max. Sőt fizessenek ők, hogy megvesszük a szörnyeteget.
Szerk.: a flagship killered meddig is volt rendelhető Kínából? Összesen idén kb 3-4 héten át, persze nem egyszerre. A többi sorban állás volt.
[ Szerkesztve ]
-
balazs1022
őstag
Persze ertelek. De minden brand-nek a fő húzóerőt flagship telefonok jelentik. (Galaxy note,s, xiaomi mi, huawei P...)
A oneplus one telefonja is ugy kerult kozszereplove h "flagship killer". Es az is volt 120.000-ert. Sztem ezt most is meg lehet csinalni. Akar egy 180.000 ezerert egy nokia is jobb vetel lehetne mint 220.000ert egy samsung... Ala lehet loni a verseny tarsaknak. Jah es nem kell evente 2 flagship-et kiadni.[ Szerkesztve ]
-
Olyat kell letenniuk ami mas telefonban nincs. Egy 5000-es akksi, PureView kamera, xenon vaku, szabad bootloader nyitas kezdesnek jo lenne. Ezek a dolgok keves telefonban vannak meg 1x-re.
Ez így kizárólagos flagship telefont takar. Prémium áron.
Szerintem a Nokia csúcsidőszakában sem a prémiumról volt híres, hanem arról, hogy jót és megbízhatót adott jó áron.
Kétlem, hogy a flagshipekkel való harc a Nokia vadászterülete lenne, a konkurensek (Apple, Samsung, LG, Huawei, stb.) több pénzzel és erőforrással rendelkeznek, efféle versenyben a Nokia csak vesztes lehetne...
-
vicze
félisten
Azt hiszem tudom hogy lehet összefoglalni a Nokia "visszatérést":
-
balazs1022
őstag
Persze ez is egy strategia, hogy minden reteget megceloznak. De erre ott a samsung. En a helyukben 1 keszulekre koncentralnek, de az az egy olyan legyen h majd meg szolaljon. Vhogy ugy mint az OP3. Xiaomi meg Meizu mellett kemeny verseny lesz. Olyat kell letenniuk ami mas telefonban nincs. Egy 5000-es akksi, PureView kamera, xenon vaku (fotozas teren meg mindig van egy kis rés amit azonnal megkellene lovagolniuk!), szabad bootloader nyitas kezdesnek jo lenne. Ezek a dolgok keves telefonban vannak meg 1x-re.
Kemeny lenne olyan dolgokkal is felkelteni az emberek figyelmet h pl ez lesz az elso olyan telefon amiben 8gb ram van. (Igaz h ennek mar nem annyira sok az ertelme, de pont ilyenekkel lehet megcelozni a vasarlokat) Tobbet olcsobban. Ha tucat mobilokat (4gm ram, snapdr 650, 810 proci) nyomnak le az emberek torkan 200-250 ezres arakkal, akkor legalabb annyira lesz bukta mint a htc...
Szvsz nagyon oda kell tennie magukat, nem eleg mar a brand.
[ Szerkesztve ]
-
Korrekt Áron
csendes tag
Én bizok benne hogy sikerül..
Azért ha valakinek volna otthon ilyen régi semmire sem jó Nokia 8800 arte-ja
Kine dobja mert én becsszó megveszem akár 10 ezer ft ért is -
=Mentor=
őstag
válasz Dr.FantastiK #1 üzenetére
Annyit azért megtudtunk, hogy ez nem egy újabb Jolla project, ami sértődött Nokiások bohóckodása volt anno...
[ Szerkesztve ]
-
fornettisuti
veterán
komolyan gondoljak, ez jo jel. latok benne potencialt
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
Matada2.3
veterán
Nagyon Indiára van koncentrálva manapság minden, nem szeretném, hogy ott telítsék a piacot, van arra ott elég lokál brand és nem lokál egyaránt. Lehet érdemes ott kezdeni, viszont hosszabb távon Európával járnának jobban szerintem.
Finn the human
-
válasz moleculez #14 üzenetére
Piaci rés, illene meglépni.
Ahogy a kagylótelefonok is piaci rést képviselnek, és hány ilyet látsz a polcokon? Itthon kb. nullát. Dél-Koreában van pár fehér holló. Ennyi. Biztos sírna érte pár ember, mégse lehet valódi piaci részesedést felmutató belőle.
Ugyan ez van a nyomógombos okostelefonokkal. Ha van eszük, akkor nem erőltetik az ilyen piaci résekbe való betüremkedést. Anno a Windows Phone-al is ilyen réskitöltő szerepet vállaltak magukra, az eredményt ismerjük...
-
Воланд
titán
" Lecsap-e a Bb bukása után a nyomógombos okostelók piacára?"
Biztos lecsap rá, hiszen akkora piac, hogy a BB sem bukott bele. Oh, wait...
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
mike1334
veterán
Aztán az okosból csak droid lesz vagy windowsos is? Lecsap-e a Bb bukása után a nyomógombos okostelók piacára? A formaterv lumiás lesz? A következő telóm megint Nokia lesz? Ki tudja ezeket előre?
...unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Fall-N
veterán
Nekem nem oszt, nem szoroz, eddig sem hiányoltam őket, van elég gyártó. Az elvakult márka fanokon kívül - ami manapság nem nagyon van - nem hiszem, hogy nagyon felcsigázza a mostani generációt. Múltból meg nem lehet megélni, így kellene valami újdonságot villantani. Nem tudom mi sül ki belőle, de elkéstek jó pár évet.
Az Apple - Samsung kettősét nem tudom, hogy győzik le marketingben, hogy "menő" legyen a márka.
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Minden Nokia cikkhez úgy kell állni, hogy visszatér a régi Nokia, fú mennyire jók voltak és bizony ez a régi Nokia és most majd megmutatják, mindenki ezt fogja venni és társai.
Amúgy valóban presztízs volt a Nokia név, de csak haloványan az ma már.
[ Szerkesztve ]
-
Graphics
Jómunkásember
Na, akkor olvasd át még kicsit
-
zdanee
őstag
Hát ez jó sok betű volt arra, hogy "megvettük a Nokia nevet, mert ismerik".
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
félisten
Jól van, addig még kihúzom ezzel a Lumia-val, aztán meglátjuk.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
saiyajin
senior tag
Valahogy en is ezt ereztem a cikk utan. De varjuk, meglatjuk mire jutnak.
"I don't even close my fuckin' eyes when I sneeze"
-
moleculez
veterán
Önbizalom az van, nagy baj nem lehet.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
janeszgol
félisten
Szerintem ma már a hagyományos telefon az okostelefon. Vezető szerep? Nagy szó. No majd meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
tibaimp
nagyúr
Kíváncsi vagyok mit hoznak ki. Mindig is Nokiás voltam, de sajnos a bukásuk elkerülhetetlen volt.
Ha ez most nem jön be, és nem sikerül a Nokia nevet újra "felvirágoztatni", akkor annyi lesz, szerintem örökre...
Mondjuk kár lenne érte.A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Dr.FantastiK
őstag
szoval megtudtuk a Nagy SEMMI-t !!
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest